Daudznozaru uzņēmums Reaton par 2009.gada prioritāti licis attīstīt sadarbību ar Baltijas valstu ražotājiem.
Kā informē kompānija, uzņemoties vidutāja lomu, Reaton ir gatavs uzņemties finansiālo risku, piedāvāt tirgotājiem savu pieredzi, reputāciju, restorānu kontaktus visā Baltijā un piegādāt HoReCa sektoram ražotāju produkciju. Tā ir uzņēmēju iespēja apgūt jaunus tirgus, ekonomēt resursus (likvidējot aģentu pozīcijas, transporta un loģistikas struktūras), uzsākt vai attīstīt eksportu un sadarbību ar HoReCa sektoru. Savukārt restorāniem tādejādi tiek nodrošināta iespēja strādāt ar produktiem, kas ražoti Baltijas valstīs. Šomēnes Reaton pieņem ražotājus, lai apspriestu sadarbības iespējas.
Dažus gadus atpakaļ, kad Reaton bija nolēmis attīstīt sadarbību ar vietējiem ražotajiem, apņemšanās cieta neveiksmi, jo ražotāji nespēja nodrošināt nemainīgi augstu produkta kvalitāti, tā sagatavošanu atbilstoši specifiskām HoReCa sektora prasībām, kā arī piegādes termiņi netika precīzi ievēroti. Arī šodien pastāv zināms risks, uzņemoties atbildību par vietējo ražotāju, tomēr zināmas pozitīvas izmaiņas ir vērojams atsevišķos uzņēmumos ar progresīvi domājošu vadību un prasmīgu menedžmentu. Kā pozitīvu piemēu Reaton min SIA Kviteks maizes un konditorijas izstrādājumu ražotāju. Sadarbības līgumu ar ražotāju Reaton noslēdzis pirms gada, kura laikā uzņēmuma pārdošanas apjomi palielinājušies trīs reizes. Tas bija ražotāja pirmais mēģinājums savu produkciju eksportēt. Ne Lietuvā, ne Igaunijā viņu produkcija nebija pazīstama. Ar Latvijas restorāniem agrāk strādājuši paši. Pateicoties sadarbībai ar SIA Kviteks Reaton pārtraucis konkrēto preču grupu importēt no ārzemēm, saviem klientiem visā Baltijā piedāvājot Latvijas ražotāja produkciju. SIA Kviteks atzīst, ka šodien ļoti būtiska ir spēja reaģēt uz tirgus pieprasījumu, būt elastīgam. „Sadarbības laikā Reaton nav saņēmis nevienu sūdzību no klientiem par produkta kvalitāti, ražotājs vienmēr nodrošinājis pasūtījuma izpildi vajadzīgajā laikā un apjomā,” priecājas Reaton Pārtikas produktu tirdzniecības departamenta direktore Irina Jerņeva.