Kontrastaina atmosfēra, kurzemniekiem netipiska koncepcija un pozitīvas ambīcijas – tāds ir pirmais iespaids par Liepājas jauno restorānu M’O Liepāja, ko decembrī F. Brīvzemnieka ielā atvērusi SIA Liepājas Restorāni. Uzņēmuma līdzīpašnieki ir Mārtiņš Porziņģis un Olafs Saulriets, vēsta reģionālais laikraksts Kursas Laiks.
«Viss sākās pirms trīs gadiem, kad sāku aktīvi braukāt no Rīgas uz Liepāju, jo kopā ar Māri Verpakovski pārņēmām bijušo Metalurga futbola komandu. Man agrāk galvaspilsētā Andrejsalā piederēja restorāns Koya, savas uzņēmuma daļas pārdevu partneriem un ar visu ģimeni pilnībā pārcēlos uz Liepāju. Taču man pietrūka «restorāna sajūtas», un tas sakrita ar manu draugu ideju. Viņi bija iegādājušies šo vecpilsētas kvartālu,» atklāj O. Saulriets.
Bijušo rīdzinieku nav nobiedējusi restorānam paredzētā telpa, kas bijusi pilnīga grausta stāvoklī, drīzāk otrādi – ļoti iedvesmojusi informācija par vēsturisko objektu.
Atvērto kvartāliņu esot iecerēts ātri izveidot par vienu no Liepājas aktīvajām vietām, līdzīgu Kalnciema ielas kvartālam Rīgā.
O. Saulriets ne vien pats kopā ar ģimeni pārcēlies no Rīgas, bet pārvilinājis šurp rīdziniekus, bijušos sava restorāna darbiniekus. Ieskaitot šefpavāru, galveno bārmeni, pavāru un viesmīļus.
Viņš arī neslēpj, ka, plānojot objektu kopā ar partneri un draugu Mārtiņu Porziņģi – abi iepazinušies pirms četriem gadiem, kad Mārtiņš restorānā Koya vēl strādājis par viesmīli – bijuši nedaudz piesardzīgi. «Mārtiņam ir grūti, neredzot, kas notiek uz vietas. Viņš ir menedžeris brālim Amerikā, taču katru dienu sazvanāmies. Pēc diviem nostrādātiem mēnešiem skaidri redzams, ka klientu vidū ir ne tikai tie, kuri atnāk ievērtēt, bet arī daudzi pastāvīgie apmeklētāji. Vakaros, īpaši nedēļas nogalē, bez rezervācijas dabūt brīvu galdiņu iespējams tikai tad, ja ļoti noveicas. Iecienīti arī sestdienas, svētdienas branči. Rudenī no vietējiem manīju skepsi, ka Liepājā maz cilvēku, bet mēs to neizjūtam. Liepāja ir iespēju pilsēta!»