Finanses

Pieprasījums pēc BluOr Bank obligācijām 2,6 reizes pārsniedzis piedāvājumu

Db.lv, 01.10.2024

Jaunākais izdevums

Pieprasījums pēc "BluOr Bank" emitētajām subordinētajām obligācijām 2,6 reizes pārsniedzis piedāvājumu, informē bankā.

"BluOr Bank" subordinēto obligāciju pirmās kārtas publiskais piedāvājums, kas tika veikts nekonvertējamo nenodrošināto subordinēto obligāciju 30 miljonu eiro programmas ietvaros, noslēdzās 27.septembrī.

Investoru pieprasījums 2,6 reizes pārsniedza sākotnējo piedāvājumu un sasniedza 26,19 miljonus eiro, tādēļ "BluOr Bank" izmantoja savas tiesības un nolēma palielināt emisijas apjomu līdz 20 miljoniem eiro, lai maksimāli apmierinātu investoru intereses un tuvākajos mēnešos neplānotu nākamo emisijas sēriju programmas ietvaros.

"Mēs esam gandarīti par subordinēto obligāciju emisijas rezultātiem. Emisijas rezultātā iegūtie līdzekļi ne tikai ļaus mums saglabāt pašreizējo biznesa finansēšanas tempu Baltijas valstīs, bet arī ievērojami to palielināt, atbalstot uzņēmēju intereses un saskaņojot tās ar bankas izaugsmes stratēģiju," norāda BluOr Bank izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Latiševs. "Vienlaikus jāatzīmē, ka augstais pieprasījums atspoguļo investīciju tirgus attīstību visās Baltijas valstīs un izpratni par investīcijām kā vērtīgu finanšu instrumentu," piebilst D.Latiševs.

Pirmajā sērijā, saskaņā ar jauno obligāciju programmu, tiks emitētas kopumā 20 000 subordinētās obligācijas ar nominālvērtību 1000 eiro katra un fiksētu procentu likmi 10% gadā.

Obligāciju dzēšanas termiņš ir 10 gadi, taču "BluOr Bank", pēc Latvijas Bankas apstiprinājuma saņemšanas, ir tiesības dzēst obligācijas pirms termiņa, bet ne agrāk kā pēc pieciem gadiem pēc emisijas.

Obligācijas tiks iekļautas regulētajā tirgū "Nasdaq Riga" Baltijas parāda vērtspapīru sarakstā ceturtdien, 3.oktobrī.

Subordinētās obligācijas tika piedāvātas gan institucionālajiem, gan privātajiem investoriem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kā arī profesionālajiem investoriem. Kopumā piedalījās 1011 investori, tai skaitā 71% no Igaunijas, 23% no Latvijas un 6% no Lietuvas. Investīciju apjoma ziņā Latvijas investori veido 72%. No kopējā pieteikumu skaita 96% bija līdz 100 000 eiro lieli.

"BluOr Bank" valde nolēma piešķirt subordinētās obligācijas, balstoties uz principu, ka visi viena investora parakstīšanās rīkojumi tiek apvienoti un visi parakstīšanās rīkojumi par 10 000 eiro tiek pieņemti pilnā apjomā. Tāpat obligācijas prioritāri pilnā apmērā tiks piešķirtas pašreizējiem "BluOr Bank" klientiem, darbiniekiem un akcionāriem.

Pārējiem investoriem, kuru pieteikumu summa pārsniedza 10 000 eiro, obligācijas tiks piešķirtas 23-50% apmērā no pieteiktās summas. Obligāciju skaits ar decimāldaļām tiks noapaļots līdz tuvākajam veselajam skaitlim.

Emisijas konsultants un vadošais partneris bija Igaunijas "LHV Pank".

Jau vēstīts, ka "BluOr Bank" peļņa pērn bija 12,566 miljoni eiro, kas ir par 20,1% vairāk nekā 2022.gadā.

Pēc aktīvu apmēra "BluOr Bank" 2023.gada beigās bija sestā lielākā banka Latvijā. Bankas vienīgais akcionārs ir Latvijas AS "BBG", kuras patiesie labuma guvēji, pēc "Firmas.lv" datiem, ir Aleksandrs un Sergejs Peškovi, Andrejs Kočetkovs un Oļegs Čepuļskis. "BluOr Bank" obligācijas iekļautas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

BluOr Bank no 9. septembra piedāvās investoriem iegādāties subordinētās obligācijas ar fiksētu 10% gada likmi.

Obligācijas varēs iegādāties gan privātie, gan institucionālie investori, obligācijas nominālvērtība – 1000 EUR, peļņas izmaksa - katru ceturksni.

Kopējais emisijas apjoms - 30 miljoni eiro, kas tiek sadalīts vairākās sērijās. Parakstīšanās tiks atvērta 9. septembrī plkst. 10.00 un tiks slēgta 27. septembrī plkst.15.30.BluOr Bank ir pieredzējis ieguldījumu tirgus dalībnieks.

Pēdējo 20 gadu laikā banka ir piedalījusies vairāk nekā 40 obligāciju emisijās kā emitents, emisijas organizators vai aģents, organizējot 40 veiksmīgas obligāciju emisijas.

BluOr Bank ir viena no 6 lielākajām bankām Latvijā un ir iekļauta piecu sistēmiski nozīmīgu Latvijas finanšu iestāžu vidū. Latvijas, Baltijas un Ziemeļeiropas valstu klienti veido 98% no kopējā klientu īpatsvara.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Finanšu nozares asociācija (FNA) neatbalsta likumprojekta "Solidaritātes iemaksas likums" jeb banku "virspeļņas nodokļa" virzību, informēja FNA pārstāvji.

Tomēr, ievērojot valsts suverēnās tiesības likumā noteikt nodokļus un nodevas un pieļaujot, ka likumprojekts tiks virzīts pieņemšanai, FNA īpaši uzsver, ka nodoklim (nodevai) neatkarīgi no bankas lieluma būtu jābūt būtiski mazākam, nosakāmi nepārprotami nodokļa (nodevas) griesti, nodoklis (nodeva) nedrīkst ierobežot kreditēšanu, nodoklis (nodeva) nedrīkst sodīt bankas par kreditēšanu, kā arī nodoklis (nodeva) nedrīkst būt spēkā ilgāk par vienu gadu.

Asociācijas ieskatā banku virspeļņas nodokļa ieviešana ir nesamērīga, tuvredzīga un necaurspīdīga gan no pamatojuma, gan procesa viedokļa. FNA uzskata, ka ieviešanai būs negatīvas ilgtermiņa sekas, kas apgrūtinās Latvijas ekonomikas izaugsmi, noturību un it īpaši konkurētspēju un pievilcību privātajām investīcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs “LNK Properties” piesaistījis finansējumu no “BluOr Bank” 17 miljonu eiro apmērā daudzdzīvokļu kompleksa “Heart of Hanza” celtniecībai.

“Heart of Hanza” ir daudzdzīvokļu projekts, kas atrodas Hanzas ielā, starp Rīgas Kluso centru un Skanstes apkaimes biznesa kvartāliem. Kompleksā ir paredzēti 127 dzīvokļi ar platību no 49 līdz pat 350 kvadrātmetriem, ar terasēm ēkas 6. un 7.stāvā, savukārt pirmajos stāvos paredzētas 3 biroju telpas 354 m² platībā un 4 komerctelpas 1643m² platībā.

Ēka ir projektēta, ņemot vērā A klases energoefektivitātes rādītājus, kurus nodrošina iekārtu un materiālu izvēle, mezglu risinājumi un būvniecības kvalitāte. Visos dzīvokļos paredzēta apkures regulēšanas funkcija un tiks izbūvēta individuāla ventilācijas sistēma ar rekuperatoru siltuma atgūšanai.

Ēku paredzēts nodot ekspluatācijā 2026. gada sākumā un kopējais projekta plānotais investīciju apjoms ir 35 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru