Jaunākais izdevums

Paredzams, ka šoruden Nissan Murano krosovers saņems jaunu 190 ZS jaudīgu dīzeļmotoru, kuru apkalpos jauna sešpakāpju automātiskā pārnesumkārba. Dīzeļa versijas ieviešana notiks vienlaikus ar Nissan krosoveru saimes ceturtā modeļa Juke izlaišanu tirgū.

Murano aprīkots ar Nissan 2,5 dCi četru cilindru dzinēja uzlabotu versiju, kas nodrošina vienmērīga griezes momentu, mazāku kaitīgo izmešu apjomu un degvielas patēriņa apvienojumu, atbilstoši Eiropas tirgus tendencēm.

Dzinējs attīsta 190 ZS jaudu un 450 Nm griezes momentu. Šis dzinējs ir aprīkots ar dīzeļa daļiņu filtru (DPF), kas palīdz Murano sasniegt EURO5 izmešu standartus.

Dzinējs tiek piedāvāts kā vienots spēka piedziņas bloks ar sešpakāpju automātisko ātrumkārbu, kas nodrošina vienmērīgu pārnesumu pārslēgšanu, garantējot līdzenu, netraucētu paātrinājumu. Turklāt ātrumkārba ir aprīkota ar ASC (Adaptive Shift Control – adaptīvo pārslēgšanas kontroli), kas modificē pārslēgšanas gaitu atbilstoši braukšanas stilam, individuāli pielāgojot ātrumkārbu, piemēram, ilgākai zemāka pārnesuma noturēšanai, braucot lejā no kalna, lai ļautu bremzēt ar dzinēja palīdzību.Līdz ceļam jauda tiek novadīta ar Nissan mūsdienīgās ALL MODE 4x4-i tehnoloģijas starpniecību, kas pieslēdz aizmugures riteņus, ja tiek konstatēts stabilitātes vai vilcējspēka zudums.

Murano virsbūves krāsojumam tiks izmantota Nissan inovatīvā nesaskrāpējamā krāsa. Tas ir caurspīdīgs pārklājums, kas ir izturīgāks pret skrāpējumiem nekā tradicionālie pārklājumi. Kad krāsa tiek saskrāpēta, pēc dažām dienām pārklājuma sastāvā ietilpstošie sveķi atgriezīs tai sākotnējo izskatu, tādējādi „ārstējot” bojājumu un atjaunojot krāsas sākotnējo stāvokli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japāņu ražotāja Nissan premium segmenta krosovera Murano motoru paletē beidzot ir parādījies moderns četrcilindru dīzelis.

Līdz šim, tieši dīzeļmotora trūkuma dēļ Murano nav spējis iemantot eiropiešu uzmanību. Nākotnē Nissan cer, ka situācija mainīsies uz labo pusi, prognozējot, ka 190ZS dīzelis iemantos vajadzīgo popularitāti un aizņemot līdz pat 85 % no Eiropā pārdotajiem Murano. Kaut arī Nissan vēlas līdzināties vācu ražojumiem kā ,piemēram, Mercedes ML vai BMW X5, realitātē Murano pietrūkst gan atraktivitātes, gan spēka. Četrcilindru dīzelis ir labs atradums, taču dinamikas un jaudas ziņā tas nespēs sacensties ar vāciešu spēkstacijām. Dinamikas un jaudas trūkumu 2.5 litru 190 ZS jaudīgais dīzelis kompensēs ar sabalansētu degvielas patēriņu, vidēji 8 litri uz 100 km, kā arī ļoti kluso darbību. Nissan Murano ar dīzeli būs lētāks nekā komplektācijas ar benzīnmotoriem, proti, sākot ar 45 590 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Ņujorkas Starptautiskajā auto izstādē dižojas jaunākie spēkrati

Gunta Kursiša, 17.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zaļajā Ceturtdienā Ņujorkā sācies viens no vērienīgākajiem ASV autoindustrijas pasākumiem – New York International Auto Show.

Kā jau ierasts, autošovā ražotāji dižojas ar saviem jaunumiem, piemēram, Vācijas BMW apmeklētājiem rāda savu BMW X4, kurš tirdzniecībā nonāks šopavasar, un tā mazumtirdzniecības centa noteikta, sākot no 45 tūkstošiem ASV dolāru.

Tikmēr Nissan prezentējis trešās paaudzes Murano spēkratu, kas sola tādus uzlabojumus kā glītāku interjeru un eksterjeru, kā arī mazāku degvielas patēriņu. Šim braucamajam vēl nav izsludināta mazumtirdzniecības cena, taču portāls Chron to jau novērtējis «par 20% labāku» nekā priekšteci.

Ar jaunumu klajā nākusi arī Dienvidkorejas Hyundai, apskatei un vērtējumam izliekot 2015. gada Hyundai Sonata. Savukārt Mercedes prezentējis savu S63 AMG 4Matic divdurvju kupeju.

Komentāri

Pievienot komentāru