Citas ziņas

Mono iesniedz prasību tiesā pret Latvijas Pastu

Atis Rozentāls, Lāsma Vaivare, 07.12.2009

Jaunākais izdevums

SIA Mono iesniegusi prasību Rīgas rajona tiesā par sadarbības līguma neizpildi, kas tika noslēgts starp holdinga kompāniju Mono un VAS Latvijas Pasts, dibinot kapitālsabiedrību AS Latvijas Pasta nodaļu tīkls (LPNT).

Līgums bija slēgts ar mērķi pārņemt Latvijas Pasta nodaļas, kas pastam nesa 3.9 miljonus latu lielus zaudējumus, un nodrošināt visā Latvijas teritorijā kvalitatīvus un visiem pieejamus pasta pakalpojumus.

2008. gada decembrī tika noslēgts Sadarbības līgums, ko atbalstīja Ministru Kabinets un uzdeva Satiksmes Ministrijai veikt nepieciešamos pasākumus un kontroli par Sadarbības līgumā paredzēto saistību īstenošanu. «Pēc LPNT dibināšanas tika uzsākta Uzņēmuma pārejas līguma un tā pielikumu saskaņošana, kas ir pabeigta. Latvijas Pastam pa šo laiku ir nomainījušies vairāki Valdes sastāvi, kas katrs nāca ar citādāku viedokli un politiku par pasta tālāko attīstību. Esošais Valdes sastāvs patlaban novilcina šī līguma parakstīšanu, meklējot formālus iemeslus līguma nenoslēgšanai. Līdz ar to, lai aizstāvētu savas tiesības, esam spiesti vērsties tiesā,» norāda viens no Mono akcionāriem Biomins Kajems.

Latvijas Pasta bankas pārstāve Lita Grafa apstiprināja, ka tiesvedības mērķis ir panākt līguma noslēgšanu un izpildi, taču pagaidām nekomentēja, vai Mono varētu prasīt materiālu kompensāciju gadījumā, ja projekts netiks turpināts.

Latvijas Pasts joprojām neatklāj, kāds būs tā tālākās attīstības modelis, aizbildinoties, ka ar to nav iepazinusies valdība. Lai gan iepriekš tika plānots, ka šis jautājums, visticamākais, tiks iekļauts šīs dienas Ministru kabineta sēdes slēgtajā daļā, tā nav noticis.

Līdz ar to joprojām nav zināms, ne kas notiks ar Aināra Šlesera laikā uzsākot Latvijas Pasta bankas megaprojektu, ne tas, kādā finansiālā situācijā uzņēmums šobrīd atrodas. Db jau vairākkārt ziņojis, ka zaudējumiem pārsniedzot 1 milj. Ls – un šāda situācija tiek pieļauta -, Latvijas Pasts ir pakļauts maksātnespējas draudiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Mono izsludinājusi miljona eiro atlīdzību par Mārtiņa Bunkus slepkavības atklāšanu

LETA, 03.06.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudznozaru kompānija SIA "Mono", kuras līdzīpašniekam Mihailam Uļmanam tiesa maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā piemērojusi apcietinājumu, izsludinājusi miljona eiro atlīdzību par slepkavības lietas atklāšanu, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.

Kompānijas pārstāvji norāda, ka "Mono" izsludina viena miljona eiro atlīdzību par Mārtiņa Bunkus slepkavības īstenotāju, pasūtītāju un atbalstītāju atklāšanu, tādējādi faktiski apšaubot Valsts policijas darba rezultātu, kas ir paziņojusi, ka tai ir izdevies noskaidrot minētajā noziegumā faktiski visu iesaistīto personu ķēdi, sākot no pasūtītāja līdz organizētājam un izpildītājam.

"Mono" pārstāvji min, ka apgalvojumu par Uļmana iespējamo iesaisti Mārtiņa Bunkus slepkavībā mērķis ir "Mono" biznesa mērķtiecīga graušana vai pretlikumīga pārņemšana.

"Diemžēl tiek ignorēta Uļmana nevainīguma prezumpcija un aizturētājam nav iespējas sevi aizstāvēt, jo likums liedz publiski komentēt izmeklēšanas gaitu. Tikmēr plašsaziņas līdzekļos bez mazākās kritikas tiek tiražēti atsevišķu negodprātīgu valsts amatpersonu nopludināti informācijas fragmenti un pārsvarā tiek atspoguļoti tikai vienpusēji viedokļi," teikts "Mono" paziņojumā medijiem, norādot uz iespējamu reiderismu, kura mērķis ir pārņemt "Mono" biznesu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Holdinga kompānija SIA «Mono» 2017.gadā palielinājusi uzņēmuma apgrozījumu par 38%, salīdzinot ar gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pēc nodokļiem pieaugusi par 4,891 miljonu eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

1991.gadā reģistrētā SIA «Mono» darbojas vairākās nozarēs - vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, finanšu pakalpojumi, muitas noliktavas pakalpojumi, kā arī telpu noma un transporta pakalpojumi. Tas ir vienīgais īpašnieks bankai AS «LPB Bank» un vēl trim Latvijā reģistrētiem uzņēmumiem, kā arī līdzīpašnieks pieciem uzņēmumiem.

2017.gadā SIA «Mono» apgrozījums sasniedza 8,018 miljonu eiro, bet kompānijas pārskata gada peļņa pēc nodokļiem bija 5,113 miljoni eiro.

Kompānija pērn nodarbināja 98 darbiniekus, savukārt tās kopējie maksājumi valsts budžetā bija 550 tūkstoši eiro.

SIA «Mono» vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības bizness aptver sadarbību ar starptautiskām alkoholisko dzērienu un ekskluzīvu apģērbu, juvelieru izstrādājumu un aksesuāru piegādātajkompānijām, plaša preču sortimenta iepirkšanu no minētajām kompānijām un preču piegādes partnerkompāniju beznodokļu (duty-free) veikaliem no SIA «Mono» muitas un akcīzes preču noliktavām Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uļmans atcelts no Mono valdes priekšsēdētāja amata

LETA, 06.07.2022

Rīgas apgabaltiesa 13.jūnijā lēma negrozīt drošības līdzekli - apcietinājumu - maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā aizturētajam Uļmanam.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā aizdomās turētais Mihails Uļmans atcelts no daudznozaru kompānijas SIA "Mono" valdes priekšsēdētāja amata, liecina "Firmas.lv" informācija.

Izmaiņas reģistrētas no otrdienas, 5.jūlija.

Uļmana vietā valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Germans Savickis.

"Mono" valdē turpina darbu valdes loceklis Biomins Kajems.

Rīgas apgabaltiesa 13.jūnijā lēma negrozīt drošības līdzekli - apcietinājumu - maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā aizturētajam Uļmanam.

Daudznozaru kompānija "Mono" izsludinājusi miljona eiro atlīdzību par slepkavības lietas atklāšanu. Kompānijas pārstāvji norāda, ka "Mono" izsludina viena miljona eiro atlīdzību par Bunkus slepkavības īstenotāju, pasūtītāju un atbalstītāju atklāšanu, tādējādi faktiski apšaubot Valsts policijas darba rezultātu, kas ir paziņojusi, ka tai ir izdevies noskaidrot minētajā noziegumā faktiski visu iesaistīto personu ķēdi, sākot no pasūtītāja līdz organizētājam un izpildītājam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pasta banka, šķiet, bijusi vairāku Latvijas pasta valžu klupšanas akmens

Lāsma Vaivare, Db, 08.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pusgadu pirms sadarbības izbeigšanas ar Mono, Satiksmes ministrija jau bija informēta par riskiem pasta bankas projekta īstenošanai. Vilcināšanās nav līdzējusi Latvijas Pastam ātrāk izķepuroties no zaudējumiem.

Latvijas Pasts jau pērnā gada jūnijā savam akcionāram – Satiksmes ministrijai – ziņojumā norādīja uz riskiem sadarbības turpināšanā ar holdingkompāniju Mono, lai gan galīgais lēmums pārtraukt Aināra Šlesera (LPP/LC) izloloto pasta bankas projektu tika pieņemts pusgadu vēlāk. To Db apliecinājuši vairāki avoti, tai skaitā tā brīža Latvijas Pasta valdes vadītājs Raitis Avots. Viņš bija viens no četriem Latvijas Pasta valdes vadītājiem pērn un valdes loceklis laikā, kad tika parakstīts konfidenciālais sadarbības līgums ar Mono, pamatojoties uz kuru bija iecerēta pasta bankas projekta īstenošana un kura izpildi šobrīd tiesā pieprasa Mono. Tiesas sēde Rīgas rajona tiesā nolikta uz 2011. gada 4. oktobri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Holdingkompānijas SIA Mono pamatkapitāls piektdien, 15.decembrī, samazināts no 10 miljoniem eiro uz 5,04 miljoniem eiro, vēsta Lursoft Klientu Portfelis.

Uzņēmuma pamatkapitāla samazināšanas iemesls ir naudas izmaksāšana SIA Mono īpašniekiem. SIA Mono lielākais dalībnieks ir Mihails Uļmans, kuram pieder 49,43% daļu, Aleksandram Plotkinam pieder 32,67% daļu, bet Biomins Kajems ir 17,9% SIA Mono kapitāldaļu īpašnieks.

Šī ir jau trešā reize šogad, kad SIA Mono maina pamatkapitālu. Šogad 24.maijā SIA Mono palielināja uzņēmuma pamatkapitālu par 5,04 miljoniem eiro līdz 15 miljoniem eiro, tajā daļēji ieskaitot uzņēmuma iepriekšējo gadu nesadalīto peļņu un izlaižot jaunas daļas. Dažas dienas pēc tam uzņēmuma dalībnieki gan nolēma pamatkapitālu samazināt par pieciem miljoniem - līdz desmit miljoniem eiro, izmaksājot dzēstā pamatkapitāla vērtību SIA Mono dalībniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par SIA "Tirdzniecības centrs "Mols"" vienīgo īpašnieku, kā arī par daudznozaru uzņēmuma SIA "Mono" līdzīpašnieku kļuvis uzņēmējs Mihails Šuliks, liecina "Firmas.lv" informācija.

Šuliks kopš pagājušā gada nogales ir SIA "F 8", kura 2023.gada decembrī kļuva par "Tirdzniecības centrs "Mols"" īpašnieci, vienīgais dalībnieks. Iepriekš "F 8" vienādās daļās piederēja Šulikam un Kristīnei Šulikai-Melešai. Attiecīgās izmaiņas iegrāmatotas 2023.gada 22.decembrī.

Vienlaikus Šuliks pagājušā gada nogalē kļuvis arī par "Mono" vienu no īpašniekiem - "Mono" kapitālā Šulikam šobrīd pieder 20,94%. Attiecīgi ASV pilsonis Aleksandrs Plotkins samazinājis līdzdalību "Mono" kapitālā no 32,67% līdz 23,46%, bet Biomins Kajems samazinājis līdzdalību no 17,9% līdz 6,17%.

Savukārt Mihailam Uļmanam "Mono" kapitālā joprojām pieder 49,43%. Ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 2022.gada 30.maija lēmumu ir piemērots arests Uļmana mantai - "Mono" 1 235 746 kapitāldaļām, lai nodrošinātu procesuālo izdevumu, cietušajam nodarītā kaitējuma kompensācijas piedziņu un arī iespējamo mantas konfiskāciju kā papildsodu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Mono apgrozījums sarucis divas reizes

Žanete Hāka, 31.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā SIA Mono neto apgrozījums, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata gadu, samazinājās teju divas reizes, sasniedzot 7,719 miljonus eiro, liecina Lursoft dati.

Neskatoties uz to, ka apgrozījums ievērojami saruka, Mono peļņa pērn palielinājās teju 70 reizes, sasniedzot 2,295 miljonus eiro pēc nodokļu nomaksas.

1991. gada maijā dibinātais SIA Mono iesniedzis gada pārskatu par uzņēma finanšu darbību 2014. gadā. Viens no Mono pamatdarbības veidiem ir vairumtirdzniecība, kas aptver sadarbību ar starptautiskām alkoholisko dzērienu, ekskluzīvu apģērbu, juvelieru izstrādājumu un aksesuāru piegādātāju kompānijām.

Mono darbība finanšu pakalpojumu jomā ir meitas uzņēmuma AS Latvijas Pasta banka darbības nodrošināšana.

Piegādes apjoma samazinājuma rezultātā sakarā ar sankcijām pret Krieviju, aizvadītajā gadā Mono pārorientējās uz Baltijas reģiona, kā arī Skandināvijas un ASV tirgiem. Jānorāda, ka patlaban uzņēmums analizē iespējas paplašināt darbību, izvēršoties jaunos tirgos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Banka piemērojusi "LPB Bank" 2 016 342 eiro soda naudu, vienlaikus noslēdzot administratīvo līgumu, informē Latvijas Bankas pārstāvji.

Latvijas Banka ar "LPB Bank" noslēgusi administratīvo līgumu, kas paredz, ka "LPB Bank" veiks vairākus tiesiskos pienākumus saistībā ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas (NILLTPF) novēršanas normatīvo aktu prasību ievērošanu un iekšējās kontroles sistēmas uzlabošanu.

Vienlaikus par konstatētajiem normatīvo aktu pārkāpumiem un iekšējās kontroles sistēmas trūkumiem kredītiestādei piemērota soda nauda 2 016 342 eiro apmērā. Līgums noslēgts, jo "LPB Bank" ir atzinusi Latvijas Bankas pārbaudē konstatētos pārkāpumus NILLTPF novēršanas jomā un ir veikusi mērķtiecīgus pasākumus šo pārkāpumu novēršanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Signet Bank" plāno iegūt izšķirošu ietekmi pār "LPB Bank", liecina Konkurences padomes publiskotā informācija.

Konkurences padome informē, ka ir saņemts "Signet Bank" apvienošanās ziņojums par izšķirošas ietekmes iegūšanu pār "LPB Bank".

"Signet Bank" darbojas banku pakalpojumu sniegšanas tirgū, proti, tā nodarbojas ar finanšu un ieguldījumu pakalpojumu sniegšanu, tostarp arī korporatīvo finanšu un investīciju bankas pakalpojumu sniegšanu. Arī "LPB Bank" darbojas banku pakalpojumu sniegšanas tirgū, bet tās saistītie uzņēmumi nodarbojas ar sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšanu un pārvaldīšanu, loģistiku, uzglabāšanu un noliktavu saimniecību, kravu iekraušanu un izkraušanu un, kā arī veic pārējās transporta palīgdarbības, īsteno arī jauno tehnoloģiju ieviešanu un attīstību Latvijas tirgū, kā arī ar dažāda veida tirdzniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Latvijas Pasts lauzis līgumu ar Mono

Sanita Igaune, 04.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Pasts (LP) ir lauzis līgumu ar holdingkompāniju Mono, jo no savas puses ir izpildījis visus līguma nosacījumus, Db informēja LP sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Tērauda.

«Sadarbības līgums paredzēja LP pienākumu divu mēnešu laikā pēc sadarbības līguma izbeigšanas dienas atpirkt Mono piederošās LP nodaļu tīkls akcijas par to nominālvērtību. LP veica pārskaitījumu 24 tūkst. Ls uz Mono kontu bankā, līdz ar to izpildot visus sadarbības līguma nosacījumus,» skaidroja A.Tērauda.

Db.lv jau rakstīja, ka holdinga viceprezidents Biomins Kajems izteicies, ka pēc līguma laušanas ar Mono par pasta bankas projektu daudzmiljonu zaudējumus cietīs gan LP, gan valsts.

Paužot vilšanos par Ministru kabineta lēmumu lauzt līgumu ar Mono, viņš LP jauno biznesa plānu nosaucis par absolūti utopisku, jo tas pieņemts «pretēji ekonomiskiem aprēķiniem un veselajam saprātam». Zaudējumi valstij radīšoties, kompensējot visus Mono izdevumus, kas saistīti ar projektu. Tāpat B.Kajems uzskata, ka Latvija iegūs triecienu pa savu reputāciju starptautiskā līmenī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pasludināta Latvijas pasta nodaļu tīkla maksātnespēja

Gunta Kursiša, 19.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir pasludināta a/s Latvijas pasta nodaļu tīkls maksātnespēja, kā arī apturēta pārvaldes institūcijas darbība un iecelts administrators, liecina Latvijas Vēstnesī publicētā informācija.

Latvijas Pastam piederošā uzņēmuma maksātsnespēju pasludināja Rīgas pilsētas Latgales pašvaldības tiesa. Par administratori ir iecelta Inese Rimdžus. Maksātnespēju pieprasīja SIA Lielupes pērle, pasludinātais spriedums nav pārsūdzams.

Latvijas pasta nodaļu tīkls tika izveidots Pasta bankas projekta īstenošanai, tomēr šo projektu realizēt neizdevās.

Pērn Latvijas pasta nodaļu tīkls strādāja ar 17,7 tūkstošiem latu zaudējumiem. «Latvijas pastam jāturpina procesu un izmaksu tālāka optimizācija,» iepriekš pauda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aigars Vītols.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas pasta bijušais vadītājs aiziet pie pretiniekiem

Lāsma Vaivare, 14.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Latvijas pasts bijušā vadītāja Aivara Veisa kļūšana par SIA Ogres trikotāža vadītāju rada bažas par labu kāršu iespējamu iekrišanu Mono rokās, kurš sācis tiesāties ar valsts uzņēmumu, pirmdien ziņo laikraksts Dienas bizness.

Mono tiesas ceļā vēlas panākt, lai Latvijas pasts pilda 2008. gada beigās noslēgto sadarbības līgumu par pasta bankas projekta realizāciju, ar kuru speciāli izveidotais valsts un holdinga kopuzņēmums a/s Latvijas pasta nodaļu tīkls pārņem pasta nodaļas.

Pirmā tiesas sēde paredzēta šā gada 4. oktobrī. Pēc ilgstošas nespējas vienoties par abām pusēm pieņemamiem nosacījumiem, Latvijas pasts sadarbību ar Mono pārtrauca pašās 2009. gada beigās, kad valsts uzņēmuma valdes priekšsēdētājs bija A. Veiss. Tobrīd (intervijā DB 22.12.2009.) viņš sadarbības pārtraukšanu ar Mono dēvēja par nepieciešamību, jo bija izveidojies strupceļš, nespējot «atrast vienoto risinājumu, cik kurš kuram maksās, lai šis projekts būtu rentabls».

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Mono kāpinājis apgrozījumu, bet peļņa ievērojami sarukusi

Žanete Hāka, 05.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudznozaru uzņēmums SIA Mono aizvadītajā pārskata gadā spējis palielināt savu apgrozījumu līdz 7,99 miljoniem latu, kas ir par 31,67% vairāk nekā pirms gada, liecina Lursoft dati.

Tiesa gan, neskatoties uz ievērojamo apgrozījuma kāpumu, uzņēmuma peļņa samazinājusies vairāk nekā piecas reizes, sarūkot līdz 90,5 tūkstošiem latu.

Pārskata gadā SIA Mono turpinājis sadarboties ar vairākām alkoholisko dzērienu ražotājkompānijām, kā arī pilnveidoti preču piegādes procesi beznodokļu tirdzniecības veikaliem uz Krievijas – Ukrainas robežas. Pērn īpaša uzmanība veltīta biznesa attīstībai Krievijas Tālajā Austrumu reģionā, Moldāvijā, kā arī Lietuvā, Igaunijā un Francijā.

Aizvadītajā finanšu gadā izveidots jauns virziens Duty-free jomā – internetveikals e-diplomatic.com, duty-free tirdzniecība diplomātiskajām pārstāvniecībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gan Latvijas Pasts, gan valsts cietīs daudzmiljonu zaudējumus pēc līguma laušanas ar holdingu Mono par pasta bankas projektu. Par to paziņojis holdinga viceprezidents Biomins Kajems.

Paužot vilšanos par Ministru kabineta lēmumu lauzt līgumu ar Mono, viņš Latvijas Pasta jauno biznesa plānu nosaucis par absolūti utopisku, jo tas pieņemts «pretēji ekonomiskiem aprēķiniem un veselajam saprātam». Zaudējumi valstij radīšoties, kompensējot visus holdinga Mono izdevumus, kas saistīti ar projektu.

Mono neatklāj savus plānus par turpmākajām darbībām, solot sarīkot īpašu preses konferenci 6 janvārī.

Jau ziņots, ka Latvijas Pasta jaunā valde nolēma neturpināt pasta bankas projektu, kura ietvaros tika nodibināts uzņēmums Latvijas Pasta banka, kas paredzēja darbību pasta nodaļās, nodrošinot arī bankas pakalpojumu klāstu un tādējādi mazinot pasta zaudējumus. Vēlāk Latvijas Pasts paziņoja, ka atteiksies no sadarbības ar Mono.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SPI Group ietilpstošā ar a/s Latvijas balzams sasitītā holdingkompānija SIA SPV Distributor iegādājusies vairākus alkohola nozares uzņēmumus SIA S. Alko, SIA MONO M, SIA L.D.V un SIA S.D.V.

Par to liecina informācija biržai NASDAQ OMX Riga. Uzņēmumu iegāde veikta pēc tam, kad saņemta Konkurences padomes atļauja. «Apstākļos, kad valdība vairākas reizes strauji mainījusi nodokļus, recesijas dēļ kritusies iedzīvotāju pirktspēja, mazumtirdzniecības tīkli turpina koncentrēt savu iepirkuma varu, alkohola nozares koncentrācijas palielināšanās ir neizbēgama,» komentē SIA SPV Distributor pilnvarotā persona un AS Latvijas balzams Valdes priekšsēdētājs Kārlis Andersons.

Uzņēmumu iegāde atbilstot SPI Group izaugsmes stratēģijai, kas paredz grupas uzņēmumu piedāvāto dzērienu portfeļa paplašināšanu un distribūcijas tīkla nostiprināšanu Baltijā. Tādejādi patērētājiem tiks piedāvāti iepriekš jau zināmi un jauni zīmoli. Iegādātie uzņēmumi tiks apvienoti ar citiem SPI Grupas

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Miesai, kas plašāku ievērību izpelnījies ar t-krekliem «Rīga», laidis klajā jaunu t-kreklu kolekciju «Mono», kas paredzēta galvenokārt eksportam, informē zīmola Miesai attīstītājs Jānis Barlo.

Patlaban krekli Mono tiek piedāvāti veikala Bang Bang produktu klāstā, un pirmā kreklu partija jau aizceļojusi uz Norvēģiju.

Tāpat ir sākta sadarbība arī ar uzņēmumu Uzvelc Kreklu, kas Mono kreklus piedāvās apdrukai saviem klientiem.

Miesai nākamgad iecerējuši pārdot 10 tūkstošus Mono kolekcijas kreklu, un lielāko daļu kreklu plānots eksportēt. Mono krekli tirgū tiks pozicionēti kā augstas kvalitātes Latvijas ražojums, norāda uzņēmuma pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Mono apgrozījums samazinājies par 60 %

, 27.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn SIA Mono apgrozījums samazinājās par 60 % un bija vien 3.53 miljoni latu, liecina Lursoft dati. Gadu iepriekš SIA Mono apgrozījuma samazinājums bija 68 %.

Db jau rakstīja, ka decembra sākumā SIA Mono iesniedza prasību Rīgas rajona tiesā par sadarbības līguma neizpildi, kas tika noslēgts starp holdinga kompāniju Mono un VAS Latvijas Pasts, dibinot kapitālsabiedrību AS Latvijas Pasta nodaļu tīkls (LPNT).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ Rīgas domes Īpašuma departaments pārņēmis savā valdījumā īpašumu Slokas ielā 41 - Valsts nozīmes arhitektūras pieminekli Hāmaņa muižu.

Jau 2007. gadā domes Īpašuma departaments iesniedza prasību tiesā par nomas līguma izbeigšanu ar SIA Mono un līguma noteikumus nepildošā nomnieka izlikšanu no muižiņas. Arhitektūras pieminekļa stāvoklis pasliktinājās, un nomnieks nedarīja neko, lai ēku sakārtotu un veiktu restaurācijas darbus, turklāt 2007. gada vasarā iznomātajā īpašumā izcēlās ugunsgrēks, atgādina dome.

Savukārt kompānija uzskatīja domes lēmumu izbeigt nomas līgumu par prettiesisku. Līdz pat šā gada vasarai lieta ir tikusi pārsūdzēta dažādu instanču tiesās, līdz beidzot šā gada 19. jūlijā ir stājies spēkā tiesas spriedums, ar kuru ir apmierināta Rīgas domes prasība izbeigt 2006. gada 18. decembrī starp Rīgas pilsētas pašvaldību un SIA Mono noslēgto nomas līgumu. Pēc izpildraksta saņemšanas no tiesas Īpašuma departaments vērsās pie zvērināta tiesu izpildītāja par sprieduma izpildi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Uz Krieviju un Baltkrieviju eksportējošo Latvijas uzņēmumu skaits nedaudz sarucis; importētājus joprojām saudzē

Diena.lv, 24.08.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augusta beigās Ekonomikas ministrijas (EM) publicētajā sarakstā ar uzņēmumiem, kas 2024.gada jūnijā veikuši preču eksportu uz Krieviju un Baltkrieviju, ir iekļauti attiecīgi 128 un 73 uzņēmumi no dažādām nozarēm.

Pusgada laikā kopš iepriekšējā saraksta publicēšanas to skaits ir nedaudz sarucis. Centrālās statistikas dati rāda, ka eksporta apjomi šogad, salīdzinot ar 2023.gada pirmajiem pieciem mēnešiem, uz Krieviju un Baltkrieviju turpina pakāpeniski kristies, kamēr imports no Baltkrievijas pat pieaudzis. Vienlaikus, kamēr preču eksportētāji jau ilgstoši dažādos formātos saņem publisko kaunināšanu un tiek publicēti īpašos sarakstos, oficiāls pakalpojumu eksportētāju un dažādo importētāju saraksts šajā laikā tā arī nav tapis, lai arī importētāji lielā mērā ir tie, kuri pērk preces un pakalpojumus un maksā līdzekļus Krievijas un Baltkrievijas ekonomikām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pasts atpirks no Mono kapitāldaļas par 24 tūkstošiem

Līva Melbārzde , Db, 22.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasta nodaļas centīsies piepildīt ar precēm un pakalpojumiem.

To pēc valdības sēdes paziņoja Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss. Līdz ar to valdība atbalstījusi jau Latvijas Pasta valdes pieņemto stratēģiju par to, ka pasts centīsies savu nodaļu tīklu attīstīt saviem spēkiem, piesaistot vairākus stratēģiskos investorus.

Attiecībā uz noslēgtā līguma laušanu ar uzņēmumu Mono, A. Veiss norādīja, ka tam piederošās a/s Latvijas Pasta nodaļu tīkls kapitāldaļas tiks atpirktas par 24 tūkst. Ls, taču nekādi citi zaudējumi necelšoties un jau minētais līgumsods Mono 1 milj. Ls apmērā nebūs jāmaksā. Db jau rakstīja, ka SIA Mono decembra sākumā Rīgas rajona tiesā iesniedza prasību pret Latvijas Pastu saistībā ar pasta valdes oktobrī noraidīto ieceri uz pasta nodaļu tīkla bāzes veidot tā dēvēto Pasta banku. Sūdzība iesniegta par sadarbības līguma neizpildi

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Aizturēti Bunkus slepkavībā iesaistītie, tostarp pasūtītājs un izpildītājs

Db.lv, LETA, 25.05.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Policijai maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā ir izdevies noskaidrot faktiski visu iesaistīto personu ķēdi, un otrdien šajā lietā aizturētas vairākas personas, tostarp izpildītājs un pasūtītājs, informēja Valsts policijā.

Policija patlaban atturas komentēt konkrētu personu skaitu, dzimšanas gadus un lomu sadalījumu noziegumā. Izmeklēšana lietā turpinās.

Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 1.nodaļas priekšnieks Romāns Jašins norādījis, ka šī viennozīmīgi ir viena no Valsts policijas vēsturē apjomīgākajām pasūtījuma slepkavības izmeklēšanas lietām, kas guva arī plašu rezonansi sabiedrībā un nemitīgu interesi par policijas darba progresu.

Izmeklēt šāda līmeņa lietas ar tik intensīvu publisko interesi nav vienkāršs uzdevums un nereti policija arī atteica sniegt plašāku ieskatu par paveikto, lai netraucētu tās virzībai, norāda Jašins.

"Bet nu izmeklēšana ir tajā stadijā, kad varam droši teikt - tā vainagojusies panākumiem. Esam noskaidrojuši gandrīz visu noziegumā iesaistīto personu ķēdi, sākot no slepkavības pasūtītāja, organizētāja līdz izpildītājam un šodien, 24.maijā, Valsts policija rūpīgi plānotas operācijas laikā veikusi aizturēšanas," norādījis Jašins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uļmans runā

Lato Lapsa, pietiek.com, speciāli Dienas Biznesam, 13.06.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksātnespējas administratora slepkavības uzkūdīšanā apsūdzētā Mihaila Uļmana pirmā intervija.

Vairāk nekā gada laikā, kopš uzņēmējs Mihails Uļmans tika aizturēts, apcietināts kopš pagājušā gada decembra, arī apsūdzēts maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības uzkūdīšanā un tagad stājies tiesas priekšā, publiskā retorika ir balstīta izmeklēšanas un prokuratūras sniegtajā informācijā, pretēji žurnālistiskās ētikas standartiem nemēģinot uzklausīt arī otru pusi. Dienas Bizness šodien publicē interviju ar M. Uļmanu, dodot iespēju viņam pirmoreiz publiski izklāstīt savu nostāju un argumentus.

Prokuratūra jums ir uzrādījusi apsūdzību par uzkūdīšanu uz maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavību. Vai jūs tam piekrītat vai nē – un kādi ir jūsu argumenti?

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lembergs cer uz vairākiem simtiem tūkstošu sterliņu mārciņu no prasītājiem Anglijas tiesā

LETA, 27.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) saistībā ar tiesvedību Anglijas tiesā cer no prasītājiem saņemt tiesāšanās izdevumu un zaudējumu kompensāciju vairāku simtu tūkstošu sterliņu mārciņu apmērā.

Kā šodien preses konferencē informēja Lembergs, lēmumam par kompensācijas apmēru vajadzētu būt zināmam aptuveni desmit dienu laikā pēc 19.jūnija, kad Anglijas un Velsas Apelācijas tiesa noraidīja Antonio Gramsci Shipping Corporation un 29 citu AS Latvijas kuģniecība (LK) meitassabiedrību iesniegto apelācijas sūdzību strīdā ar Lembergu par frakts līgumu, atkārtoti apstiprinot, ka pret viņu celtā prasība ir nepamatota un izbeidzama Anglijas tiesas jurisdikcijas neesamības dēļ.

«Pirmās instances tiesā es uzvarēju kompāniju Vitol šajā prasībā, viņi tiesas lēmumu pārsūdzēja apelācijas instances tiesā, un apelācijas instances tiesa arī viņu apelācijas sūdzību noraidīja. Jāsaka, ka tiesa bija plānota divas dienas, bet notika dažas stundas. Apelācijas instances tiesa trīs tiesnešu sastāvā pēc tam, kad bija noklausījusies prasītāju argumentus, noklausīšanos pārtrauca, jo uzskatīja par bezjēdzīgu tērēt laiku un klausīties vēl manus advokātus. Tiesa uzreiz turpat tiesas zālē pieņēma lēmumu, ka apelācijas sūdzība tiek noraidīta. Tas, protams, prasītājam bija milzīgs šoks, jo viņi domāja, ka divas dienas varēs skalot smadzenes tiesnešiem, bet no tā nekas neiznāca,» norādīja Lembergs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bēdīgā stāvoklī esošais valsts nozīmes arhitektūras piemineklis - Hāmaņa muiža - tiks pārdots, un pašvaldība tajā līdzekļus neieguldīs, jo tā neesot pašvaldības funkcija, vēsta laikraksts Diena.

Kad tas notiks, pateikt gan esot grūti, jo paralēli rit vairākas tiesvedības ar bijušo nomnieku SIA Mono. Savu satruakumu par ēkas stāvokli paudusi arī Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija (VKPAI).

Kā atgādina Diena, muižas ēku Slokas ielā 41 Rīgas domes Īpašuma departaments savā valdījumā pārņēma pērnā gada nogalē, jo nomas līgums ar Mono tika lauzts, konstatējot, ka nomnieks neveic atjaunošanas darbus. Turklāt ēka 2007. gadā arī dega. Vairākus gadus starp pašvaldību un bijušo nomnieku notiek tiesāšanās, un tā nav beigusies joprojām.

Rīgas domes Īpašuma departamenta Īpašuma atsavināšanas pārvaldes priekšniece Aija Rimicāne atzinusi, ka jautājums ir pasmags, jo patlaban turpinās vairākas tiesvedības dažādās tiesu instancēs gan par privatizācijas procesu, gan pirmpirkuma tiesībām. Tā kā nomnieki savulaik pieļāva ugunsgrēku ēkā, pašvaldība uzskata, ka viņiem nevar tikt piedāvātas pirmpirkuma tiesības, ar ko Mono nav mierā. Pašvaldība esot ķīlnieks, jo nevar sākt nekādas darbības, kamēr tiesvedība nav beigusies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Neizlemj par Pasta bankas nākotni

Atis Rozentāls, 19.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Pasta akcionāru ārkārtas sapulcē netika pieņemts lēmums par pasta biznesa plānu, kurā paredzēts neturpināt Pasta Bankas projektu, bet meklēt alternatīvus risinājumus.

Tā kā Latvijas Pasta vadība lūgusi akcionārus dot iespēju plānu vēl precizēt, akcionāru sapulcē izsludināts pārrtaukums līdz 21. oktobrim, informēja Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa. Jau ziņots, ka 16. oktobrī Latvijas Pasta valde pieņēma lēmumu apstiprināt biznesa plānu, kurā nav paredzēts attīstīt Pasta Banku, laužot līgumu par sadarbību ar holdingkompāniju Mono.

Savukārt Pasta Banka paziņoja, ka tā turpinās darbību, norādot, ka Latvijas Pasta paziņojumi grauj bankas prestižu. Plānots apturēt Latvijas Pasta līdzdalību arī otrā kopuzņēmumā ar Mono – a/s Latvijas Pasta nodaļu tīkls, kurā 80 % akciju pieder Latvijas Pastam un 20 % Mono. Pasts plāno slēgt franšīzes līgumus par pakalpojumu sniegšanu ar veikaliem un bibliotēkām.

Komentāri

Pievienot komentāru