Riga Food 2009 ietvaros notikušajās sacensībās par goda titulu Latvijas 2009. gada pavārs uzvarēja Terēze Kondrate, kas strādā Jūrmalas viesnīcas MaMa restorānā.
Konkursā, kas notiek jau piekto gadu, varēja piedalīties ikviens Latvijas pavārs, kam netrūka radošās dzirksts un uzņēmības apliecināt sevi profesionālajā meistarībā.
Konkursu vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija šefpavāri no Francijas, Itālijas, Lielbritānijas, Lietuvas un Polijas, tostarp — ar vienu vai divām Mišlēna zvaigznēm atzīmēto restorānu vadītāji. Pēc viņu vērtējuma goda tituls tika piešķirts Terēzei Kondratei (viesnīcas MaMa restorāns, Jūrmala). Līdz ar šo uzvaru Terēzei īpašumā uz gadu pārgāja arī ģenerālsponsora ceļojošā balva Reaton zelta pavārnīca.
Otrajā vietā ierindojās Reinis Stalbovs (Hotel Bergs restorāns, Rīga), bet trešo vietu izcīnīja Viesturs Lasmanis (restorāns Kaļķu vārti, Rīga).
Sacensību finālistu vidējais vecums bija 24.5 gadi, bet vidējais darba stāžs — 5.5 gadi.