Pakalpojumi

Klaiņojošu vai slimu savvaļas dzīvnieku aprūpi Rīgā pārņems Ulubele

Db.lv, 12.11.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpmāk Rīgas pašvaldības teritorijā bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušu, slimu, klaiņojošu vai negadījumā cietušu dzīvnieku izķeršanu un aprūpi nodrošinās biedrība “Dzīvnieku pansija Ulubele”, informē Rīgas domes Mājokļu un vides departaments.

Līdz šim negadījumos cietušo dzīvnieku aprūpi veica SIA “Dr.Beinerts” .

“Ulubele” diennakts režīmā veiks operatīvas palīdzības sniegšanu savvaļas dzīvniekiem, negadījumā cietušiem vai slimiem dzīvniekiem un putniem.

Aprūpe tiks nodrošināta dzīvnieku transportējot, nogādājot atpakaļ dzīvošanai piemērotā vietā vai savā stacionārā veterinārmedicīniskās aprūpes iestādē, kur dzīvnieks saņems veterinārmedicīnisko palīdzību un aprūpi vai tiks eitanazēts.

Biedrība “Dzīvnieku pansija Ulubele” atrodas Ropažu novadā, Stopiņu pagastā, “Ozolaines” teritorijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Digitālo inovāciju grupas “Helmes” ieņēmumi pērn sasniedza 101,3 miljonus eiro, kas ir par 9,6% vairāk, nekā gadu iepriekš (2022. gadā šis rādītājs bija 92,4 miljoni eiro).

Grupā ietilpst arī pašmāju uzņēmums “Helmes Latvia”, un galvenie kompānijas darbības tirgi ir Igaunija, Latvija, Lielbritānija, Vācija, ASV, Lietuva, Zviedrija, Francija un Somija. Peļņa pirms procentiem, nodokļiem un amortizācijas pērn sasniedza 13,0 miljonus eiro, bet tīrā peļņa - 9,9 miljonus eiro. Grupā strādā aptuveni 1400 darbinieki.

Uzņēmums aktīvi strādā, lai samazinātu IT nozares ietekmi uz vidi un sekmētu ilgtspēju. Kompānija ieguvusi vides pārvaldības sistēmas sertifikātu ISO 14001, kas apliecina paveikto vides pārvaldības sistēmas attīstīšanas, uzturēšanas un pilnveidošanas jomā.

“Lai mazinātu IT nozares ietekmi uz vidi un sekmētu ilgtspēju, būtiska nozīme ir pārdomātai funkcionalitātei. Viens no risinājumiem ir ilgtspējīga programmatūra - domāšanas veids vai pieeja, kuras elementus daudzi IT nozares profesionāļi pielieto jau šobrīd. Uzskatām, ka ilgtspējai jākļūst par būtisku komponenti arī publiskā sektora īstenotajos IT sistēmu izstrādes un uzturēšanas iepirkumos, kas ilgtermiņā sniegtu būtiskus ieguvumus ne tikai videi, bet arī ekonomikai,” norāda “Helmes Latvia” vadītājs Viesturs Bulāns.

Komentāri

Pievienot komentāru