Rīgā 10.jūnijā tiek atklāta Hanzas perona vasaras terase, kas veidota kā kultūrtelpas Hanzas perons vasaras sezonas brīvdabas filiāle un apmeklētājiem sola publiski brīvi pieejamu, mākslinieciski funkcionālu un drošu vidi, kurā baudīt uzkodu un dzērienu piedāvājumu, atpūtu un drīzumā arī kultūras un izglītojošus pasākumus.
Vasaras perona vide veidota, paturot prātā epidemioloģiskos drošības noteikumus. Terase veidota no savstarpēji savienotām telpām, tādējādi radot iespēju cilvēku plūsmas kontrolei.
"Vasaras perons veidots kā lielākā pop-up pasākumu norišu terase Latvijā. Tā forma veidota ar atsauci uz blakus esošo vēsturisko Hanzas Perona ēku ar izteikti gareno apjomu un divslīpju jumtu. Vasaras perons veidots vairākos līmeņos un būvēts kā ažūra struktūra no sastatņu konstrukcijām ar dēļu apdari. Tajā iekļauts bārs, terases zona, skatuve, šūpuļtīklu un labirinta zona. No blakus esošās ielas tas atdalīts ar vēja vairogiem, kas veido vidi, kur patīkami uzturēties dažādos laika apstākļos" saka arhitekts Didzis Jaunzems.
"Mūsu mērķis bija radīt vidi, kurā gribētu uzturēties ikviens. Mums svarīga ir skaista, atvērta, viesmīlīga un funkcionāla vide," piebilst Hanzas perona vadītāja Ieva Irbina.
Vasaras peronā par apmeklētāju drošību domāts, gan distancējot apmeklētāju kompānijas vienu no otras, gan digitalizējot pasūtījumu veikšanu - ēdienus un dzērienus varēs pasūtīt, sēžot pie galdiņa un izmantojot tiešsaistes pasūtīšanas formu.
Terasi apkalpos projekta sadarbības partneris - restorāns "Barents". Tā šefpavārs radījis īpašu ēdienkarti, kas ir videi un noskaņai atbilstoša.
Vasaras perons sola arī īpašu, videi atbilstošu kultūras, mākslas un izklaides pasākumu piedāvājumu, tai skaitā kino vakarus, mūzikas, dejas un teātra performances, meistarklases un citus notikumus, tiklīdz valstī pieņemtie pulcēšanās noteikumi to ļaus. Šobrīd pirmie pasākumi paredzēti šaurākam apmeklētāju lokam - ģimenēm un draugu kompānijām.
Projekts tapis kā atbilde esošajai situācijai, kurā ilgstoši neesam tikušies un sēdējuši pie viena galda - publiski un brīvi, baudot profesionāļu gatavotu ēdienu un labu mūziku estētiskā, radošā vidē.