Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju konsultāciju un digitālo risinājumu nodrošinātājs “Tech Mahindra” paplašina biznesa apstrādes pakalpojumu uzņēmējdarbību Baltijas valstīs, izveidojot jaunu biznesa procesu ārpakalpojumu centru Rīgā.

Latvijas galvaspilsēta stratēģiski izraudzīta kā piemērota vieta piekļūšanai Eiropas tirgiem.

Centrs tika atklāts 2. jūlijā biroju kompleksā “Jaunā Teika”. Plānots, ka tajā tiks nodarbināti aptuveni 500 profesionāļi. Turklāt tas ir 2024.gada lielākais biroju nomas darījums Baltijas valstīs no šobrīd tirgū pieejamajām biroju platībām.

Ienākšana Baltijas valstīs ir nozīmīga “Tech Mahindra” ilgtermiņa stratēģijā, lai nodrošinātu inovatīvus tehnoloģiju risinājumus visā pasaulē. Biznesa apstrādes pakalpojumu paplašināšana Latvijā stiprinās “Tech Mahindra” klātbūtni Eiropā, nodrošinot vietējiem un reģionālajiem klientiem tiešu piekļuvi uzņēmuma plašajam pakalpojumu klāstam, tostarp 5G, metaversam, blokķēdei, kvantu skaitļošanai, kiberdrošībai un mākslīgajam intelektam.

Uzņēmums “Tech Mahindra” ir izveidojis biznesa procesu ārpakalpojumu centru biroju kompleksā “Jaunā Teika”, tādējādi paplašinot “Tech Mahindra” globālo personālu, kurā šobrīd ir vairāk nekā 145 000 darbinieku 90+ valstīs.

““Tech Mahindra” paplašināšanās Baltijas valstīs ir būtisks solis mūsu izaugsmes stratēģijā. Latvijas plaukstošā tehnoloģiju ekosistēma, kvalificētais darbaspēks, spēcīgā IT infrastruktūra un labvēlīgā valdības politika padara Latviju par ideālu centru piekļūšanai Eiropas tirgiem. Šī paplašināšanās uzsver mūsu apņemšanos veicināt reģionālo izaugsmi un tehnoloģisko attīstību Eiropā, tādējādi sniedzot mūsu klientiem iespēju strauji paplašināties un attīstīt savus uzņēmumus kā vēl nekad,” norāda Birendra Sen, “Tech Mahindra” Biznesa procesu pakalpojumu vadītājs.

"Tādu globālu korporāciju kā “Tech Mahindra” veiksmīga piesaiste ir ievērojams sasniegums nekustamā īpašuma īpašniekiem un mūsu valstij kopumā, īpaši ņemot vērā pēdējo gadu laikā palēnināto Rīgas biroju tirgus attīstību. Šī sadarbība stratēģiski pozicionē mūsu galvaspilsētu kā dinamisku un konkurētspējīgu tehnoloģiju uzņēmumu centru, kas pozitīvi ietekmē vietējo ekonomiku, darbaspēku un vispārējo reputāciju," piebilst Viktors Savins, “EfTEN Capital Latvia” vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vērtējot 2024. gada pirmo sešu mēnešu ārvalstu investīciju piesaistes rezultātus, secināts, ka arvien vairāk Latvijā ienāk augstākas pievienotās vērtības ražotāji un pakalpojumu sniedzēji.

“Tas lielā mērā skaidrojams ar algu pieaugumu tautsaimniecībā, jo vairs nevaram konkurēt ar būtiski lētākām darba spēka izmaksām. Kvalificēto darba roku segmentā mēs esam konkurētspējīgāki, nekā, tā sauktajās vienkāršajās profesijās, kur nepieciešami daudz darbinieki par salīdzinoši mazāku atalgojumu,” skaidro Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora vietniece Investīciju un enerģētikas jautājumos Laura Štrovalde.

Šī gada pirmajos 6 mēnešos ar LIAA līdzdalību īstenoti 28 investīciju projekti, kuros kopumā ekonomikā tiks investēti 263 miljoni eiro un radītas 1245 jaunas darba vietas. Starp veiksmes stāstiem ir pārstāvētas tādas nozares kā IKT, bioekonomika, viedā enerģētika un mobilitāte, viedie materiāli un fotonika u.c. No šogad uzsāktajiem projektiem 13 tiek realizēti Rīgā, deviņi - Kurzemē, trīs - Latgalē, divi - Vidzemē un viens projekts - Zemgalē. Lielākais projektu skaits tradicionāli ir Rīgā, bet daudz neatpaliek arī Kurzeme, kur, īpaši Liepājā un Ventspilī, tiek radīti labi priekšnoteikumi investoru ienākšanai ražošanas sektorā.

Komentāri

Pievienot komentāru