Dailes teātra aktieris Dainis Grūbe kopā ar draugiem - pavāru Kārli Muginu un juristu Ģirtu Dombrovski - Āgenskalnā atvēris «Kadagi dog».
Pagājušā gada rudenī Āgenskalnā tika atvērta kafejnīca, veikals un bārs «Kadagi», bet laika gaitā uzņēmēji meklējuši jaunus biznesa virzienus un nonākuši līdz idejai par hotdogu ēstuvi.
Sākotnēji bijusi doma nodarboties arī ar kvalitatīvas Latvijas ražotāju produkcijas izplatīšanu - kā vietējo produktu vairumtirgotājiem.
«Sākotnēji domājām, ka būsim vajadzīgi mazajiem ražotājiem, taču izrādījās, ka nē,» stāsta D. Grūbe.
Ideja par hotdogiem radusies brīdī, kad kafejnīcu apmeklēja kāds tēvs ar diviem dēliem un viens no puikām vēlējies hotdogu. Šobrīd apmeklētājiem tiek piedāvāti deviņi dažādi craft hotdogi. D.Grūbe stāsta, ka galvenā atšķirība no citiem Latvijā pieejamajiem hotdogiem ir tā, ka desiņas sastāvā ir 100% gaļa, desiņa ražota pēc īpašas kafejnīcas šefpavāra receptes - tā tiek tvaicēta, nevis vārīta vai cepta. Arī maize cepta pēc speciāli izstrādātas receptes un ir vegāniska.
«Mēs vēlamies parādīt un mācīt, ka arī hotdogs var būt pilnvērtīgs ēdiens. Šie hotdogi ir tādi, kurus mēs esam gatavi dot arī saviem bērniem,» apgalvo D.Grūbe. Viena hotdoga cena ir, sākot no 3,30 līdz pat 7,70 eiro.
Viņš atzīst, ka kafejnīca šobrīd ir diezgan pieprasīta, tāpēc darbiniekiem nākas pasvīst. Šobrīd kafejnīcā strādā četri darbinieki, kurus atrast gan bijis liels izaicinājums.
Kopumā apmeklētāju plūsma hotdogu ēstuvē esot ļoti stabila, tāpēc D.Grūbe uzskata, ka virziens noteikti ir pareizais un tiks saglabāts.
Šobrīd uzņēmēji meklē telpas Rīgas centrā, lai arī tur atvērtu hotdogu ēstuvi, kā arī plāno sadarboties ar ēdienu piegādātāju Wolt. Tāpat piedāvājumu plānots papildināt ar hotdogiem, kas būs paredzēti veģetāriešiem un vegāniem, kā arī saldajiem hot dogiem.