Ēdināšanas vietai Ģertrūdes ielā pievienojas bistro "Balts" tirdzniecības centrā "Sky&More", kur var iegādāties svaigi pagatavotas maltītes līdzņemšanai vai ēšanai uz vietas.
Neskatoties uz to, kas pandēmijas dēļ notiek apkārt, ir ēdināšanas uzņēmumi, kas dīkstāves vietā turpina attīstību. "Nodokļu parāda mums nav, bet dīkstāves pabalstam pretendēt nevaram, jo visu iepriekšējo gadu mums ir bijusi izaugsme, līdz ar to, skatoties pret pagājušo gadu, mums apgrozījuma kritums nesasniedz slieksni, no kura varam pretendēt uz valsts atbalstu. Nekas cits neatliek, kā iet uz priekšu! Pašā situācijas kulminācijā marta beigās atvērām jaunu tirdzniecības vietu iepirkšanās centrā "Sky&More", kas cilvēkiem ļoti patīk. Pie ieejas visiem tik pārbaudīta ķermeņa temperatūra, maltītes ir svaigas un droši iepakotas videi draudzīgā iepakojumā - tieši tas, kas šobrīd nepieciešams," saka Liene Kuplā, bistro "Balts" līdzīpašniece.
Ārkārtas situācijas laikā ir slēgts bistro "Balts", kas atrodas Jaunajā Teikā.
Viņa norāda, ka uzņēmums ir sarunu procesā arī ar citiem tirdzniecības centriem, un kādudien vēlētos piedāvāt svaigas maltītes arī lidostā, jo L. Kuplā jūt, ka "Balts" maltītes lidostas klientiem būtu ļoti piemērotas, lai ērti paņemtu līdzi lidmašīnā vai nobaudītu pirms lidojuma. "Tāpat skatāmies uz sadarbību citu projekta ietvaros - arī garākam braucienam vilcienā mūsu maltītes būtu kā radītas," viņa teic.
Db.lv jau rakstīja, ka uzņēmums ir samazinājis pavāru skaitu virtuvē līdz minimumam, lai nodrošinātu darbinieku distanci vienam no otra un tādā veidā arī veselību. "Apkalpošanas zālē mums strādā tikai viena viesmīle, lai, nākot pie mums, klientiem būtu minimāls kontakts ar apkalpojošo personālu. Roku dezinfekcijas līdzeklis ir pieejams visiem un norēķiniem mēs aicinām izmantot bezkontakta norēķinu veidus," teic L. Kuplā.
Db.lv jau rakstīja, ka 2019. gada provizoriskie rezultāti liecina, ka ar zīmolu "bistro Balts" saistītie uzņēmumi plāno pabeigt ar 500 tūkstošu eiro apgrozījumu. "2019. gads mums ir bijis ļoti pozitīvi saspringts. Bistro "Balts" atpazīstamība aug, pateicoties gan sociālajiem tīkliem, gan ēdienu piegādes aplikāciju attīstībai. Arvien vairāk maltītes ar piegādi pasūta korporatīvie klienti saviem darbiniekiem - regulāri vedam pusdienas un arī vakariņas uz dažādiem birojiem. Pateicoties izmaiņām likumdošanā, ēdināšana ir kļuvusi par vienu no darbinieku motivēšanas sistēmas elementiem - darba devēji "uzsauc" pusdienas saviem darbiniekiem kā pateicību par ieguldīto darbu, pasūtot maltītes līdz pat simt cilvēku lieliem kolektīvam. Lai birojiem būtu vieglāk organizēt savus pasūtījumus, janvārī aktivizējām arī ēdienu piegādes pasūtīšanas iespēju mūsu mājas lapā www.balts.lv. Piegāde ir loģisks un parocīgs turpinājums iesāktajam, jo bistro jau sākotnēji tika veidots kā vieta ēdienu līdzņemšanai," teic L. Kuplā.
L. Kuplā izveidoja bistro "Balts" ar fokusu uz svaigu ēdienu ērtai līdzņemšanai, jo ne visiem katru dienu ir stunda laika pusdienām restorānā. "Kā jau daudzi biznesi, arī mūsējais ir radies brīdī, kad izjutām vajadzību pēc tā, ko šobrīd piedāvā bistro "Balts" - ātri pieejamu, svaigu un kvalitatīvu maltīti. Kad dienas ritms ir straujš, darba daudz un ir vairākas darīšanas viena pēc otras, ne vienmēr ir laiks papusdienot vai pavakariņot restorānā, kur jārēķinās vismaz ar 40 minūtēm no sava laika. Agrāk, kad man bija 15-20 minūtes pusdienām, visbiežāk tās pavadīju mašīnā, domājot, kur lai ātri paēd. Bieži tā arī neizdomāju un paliku bez pusdienām," viņa iepriekš izteikusies. Ja L. Kuplā izlēma par labu kādai ēdnīcai, pēc tās apmeklējuma atlikušo dienu drēbes un mati oda pēc eļļas. Kebabi, burgeri un picas ir pieejami salīdzinoši ātri, bet viņas skatījumā ar tiem var tikai apmānīt vēderu, nevis uzņemt enerģiju. "Protams, ir cilvēki, kuriem tas nav būtiski. Tomēr ir tādi, un es esmu viens no tiem, kas tāpēc izjūt lielu diskomfortu. Mērķis bija radīt vietu, kur ēdiens ir pieejams ātri, tas ir svaigs un veselīgs, un arī telpā gaiss ir tīrs un svaigs," tā L. Kuplā.