Citas ziņas

Pink Floyd iesūdzējusi tiesā EMI

, 20.04.2009

Jaunākais izdevums

Grupa Pink Floyd iesūdzējusi tiesā ierakstu kompāniju EMI, jo uzskata, ka grupas dalībniekiem nav samaksāta pietiekama autoratlīdzība, raksta rollingstone.com.

Lai gan abas puses atteikušās sniegt jebkādus komentārus par prasības apmēru, rollingstone.com.piebilst, ka runa varētu būt par miljoniem. Grupas albumi Dark Side of the Moon un The Wall ierindojas starp visu laiku pārdotākajiem albumiem.

Pink Floyd ar EMI parakstīja līgumu 1967.gadā.

EMI 2007.gada maijā nopirka Terra Firma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu grupa Pink Floyd ceturtdien (11. martā) uzvarēja tiesas prāvā pret mūzikas ierakstu kompāniju EMI, ziņo Moneycontrol.

Grupa iebilda, ka ierakstu kompānija pārdod atsevišķas dziesmas no viņu albumiem, norādot, ka šādā veidā tiek pārkāpta pušu noslēgtā vienošanās.

Tiesa nolēma, ka abu pušu līgums nepieļauj pārdot dziesmas atsevišķi no albumiem bez rakstiskas vienošanās. Tiesnesis Endrjū Morits (Andrew Morritt) uzsvēra, ka līguma punkta mērķis bija pasargāt albumu māksliniecisko viengabalainību.

Nav zināms, cik par pārkāpumu mūzikas ierakstu kompānijai EMI būs jāizmaksā grupai. Tas netiek atklāts komercnoslēpuma dēļ. Taču Rollingstone.com ziņo, ka runa varētu būt par vairākiem miljoniem. Zināms vien, ka EMI būs jāapmaksā tiesu izdevumi - 60 000 sterliņu mārciņas (46 440 LVL).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Citigroup savā īpašumā pārņēmusi mūzikas kompāniju EMI

Lelde Petrāne, 02.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV banku gigants Citigroup pārņēmis EMI - mūzikas kompāniju, kur tas bija galvenais kreditors - savā īpašumā, ziņo BBC.

Banka bija aizdevusi naudu Gaja Handa (Guy Hands) privātā kapitāla uzņēmumam Terra Firma, palīdzot tam iegādāties kompāniju 2007.gadā.

Taču 4,2 miljardus Lielbritānijas sterliņu mārciņu vērtais darījums izrādījās neveiksmīgs, un Terra Firma atzīst, ka tā ievērojami pārmaksājusi par kompānijas iegādi.

Tagad tā bija spiesta atdot EMI Citigroup, jo nespēja veikt procentu maksājumus.

EMI, kas ir «mājvieta» tādiem māksliniekiem kā Lilija Alena, The Beatles un Coldplay, informējusi, ka vadības maiņa nav plānota, un tā tagad ir pilnībā nodalīta no iepriekšējā īpašnieka.

Savukārt Citigroup pavēstījusi, ka tās plānos ietilpst ar laiku pārdot EMI.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

EMI zaudējumi pārsniedz pusotru miljardu mārciņu

, 05.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ierakstu kompānijas EMI zaudējumi 2008./2009. finanšu gadā bijuši 1.75 miljardi sterliņu mārciņu. EMI norāda, ka lai tā spētu noturēties «virs ūdens» tai nepieciešams papildus finansējums, ziņo BBC.

EMI, kurai ir līgumi ar tādiem izpildītājiem kā Coldplay, zaudējumus rada iespējas cilvēkiem nelegāli lejupielādēt mūziku bez maksas, kā arī mūzikas industrijas digitalizācija.

EMI, kas patlaban ir mazākā no četrām pasaules lielākajām ierakstu kompānijām, plāno kompānijas restrukturizāciju, koncentrējoties uz mūzikas tirdzniecību internetā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Apple jaunais birojs Londonā – daļa no 16,5 miljardus dolāru vērta megaprojekta

Zane Atlāce - Bistere, 13.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Temzas upes krastā Londonā tiek īstenots vērienīgs attīstības projekts – investējot 16,5 miljardus dolāru tiek rekonstruēta vēsturiskā spēkstacija Battersea Power Station, kurā atradīsies arī ASV informācijas tehnoloģiju giganta Apple birojs.

Apple biroja izveide šajā ēkā izmaksās aptuveni 8,8 miljardus dolāru. Kompānijas ofiss aizņems aptuveni 40% no visām birojiem domātajām telpām, vēsta Business Insider. Plānots, ka biroja rekonstrukcija tiks pabeigta 2021.gadā un jaunajās telpās tiks izvietoti 1400 Apple darbinieki.

Bijušajā spēkstacijā līdzās biroju kompleksiem atradīsies arī augstas klases dzīvokļi, pieczvaigžņu viesnīca, jumta dārzi, parki, veikali, teātri, pasākumu norises vietas u.c. Šis ir vērienīgākais un līdz šim dārgākais attīstības projekts Londonā.

Iecerēts, ka kompleksā būs 197 luksus dzīvokļi, 34 divstāvu villas un divi penthausi. Viena dzībokļa cena šajā ēkā tiek lēsta 30 miljonu dolāru apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ievērojamas pasaules līmeņa estrādes zvaigznes, ieskaitot Pink Floyd un Radiohead, apsūdz Eiropas Komisiju par lauzto solījumu nodrošināt viņiem netaisni ieturēto autortiesību atlīdzību, ziņo britu The Telegraph.

EK ceturtdien nākusi klajā ar likumprojektu, kas nosaka autoratlīdzības kompānijām pasteigties ar honorāru nogādāšanu līdz pašiem mūziķiem. EK tā sauktās «iekasēšanas sabiedrības» vaino pārlieku ilgā autortiesību naudas paturēšanā to bilancēs.

Likumprojekts tomēr šīm sabiedrībām paredz itin garu periodu, kurā tām jāsamaksā atlīdzības mūziķiem – līdz pat 12 mēnešiem pēc tā finanšu gada beigām, kurā attiecīgā mākslinieka vai grupas skaņdarbs publiski ticis izpildīts. Tāpat paredzēts, ka gadījumos, kad pēc pieciem gadiem autoratlīdzības saņēmējs paliek nenoskaidrots, iekasēšanas sabiedrība naudu drīkst paturēt sev.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Gamechanger Audio kāpj uz uzvarētāju pjedestāla Creative Business Cup finālā Dānijā

Laura Mazbērziņa, 21.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā jauno uzņēmēju konkursā Creative Business Cup, kura fināls norisinājās Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā Global Entrepreneurship Week ietvaros, Latvijas uzņēmums Gamechanger Audio ieguva 2. vietu.

Creative Business Cup ir starptautisks konkurss radošo industriju uzņēmējiem, kurā jau sesto gadu pēc kārtas piedalās arī Latvija. Sacensību finālā piedalījās radošo industriju uzņēmumi no 49 valstīm, kuri bija izturējuši nacionālo atlasi un sacentās par galveno balvu - naudas prēmiju 7 tūkstošu eiro apmērā. Latvijas pārstāvji - jaunuzņēmums Gamechanger Audio, kurš šogad ieguvis atpazīstamību ar savu mūzikas produktu, Latvijai nodrošināja augstāko rezultātu līdzšinējās dalības vēsturē.

Uzņēmums Gamechanger Audio apvieno talantus inženierzinātņu un mūzikas lauciņā un izstrādā audio efektu ierīces. Pirmo produktu - klavieru tipa ģitāras pedāli - Plus Pedal uzņēmuma komanda sāka piedāvāt 2017. gadā, un to ir pozitīvi novērtējuši atzīti mūzikas eksperti un ģitāristi no pasaulē populārām grupām, to skaitā Pink Floyd, Rolling Stones un Roger Waters. Šā gada vasarā jaunuzņēmums iepazīstināja jau ar otro inovatīvo produktu - distortion tipa ģitāras efektu pedāli Plasma Pedal. Arī Latvijas finālā žūrija bija vienisprātis, ka tieši Gamechanger Audio piemīt liels potenciāls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

VIDEO: Latviešu ražotos Plasma Pedal novērtē pasaulē

Laura Mazbērziņa, 24.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumu «Gamechanger Audio» dibināja 2015. gada novembrī četri draugi, uzsākot strādāt pie sava pirmā produkta «Plus Pedal», kuru vēlāk atzinīgi novērtēja Amerikā. Pusotru gadu vēlāk ambiciozie puiši izlēma radīt savu otro produktu «Plasma Pedal».

«Plasma Pedal» ir jauns skaņas pārveidošanas rīks, kuru puiši prezentēja janvārī Kalifornijā, pasaules lielākajā mūzikas izstādē «The NAMM Show». «Tā bija vismaz 10 reizes lielāka par Ķīpsalas izstādēm,» komentē Iļja Krūmiņš, «Gamechanger Audio» līdzdibinātājs. Pēc šīs izstādes «Gamechanger Audio» puišus uzrunājis un atzinīgi novērtējis grupas Red Hot Chili Peppers dibinātājs un grupas Pink Floyd sastāvs.

Šī gada martā «Plasma Pedal» startēja pūļa finansēšanas vietnē «Indiegogo», jau pirmās dienas laikā savācot vairāk nekā 100 tūkstošus dolāru.Visvairāk «Gamechanger Audio» pedāļus iecienījuši ir ASV. Kopumā «Plasma Pedal» iegādājušies 1342 cilvēki, no kuriem 60% ir ASV iedzīvotāji, kamēr Latvijas iedzīvotāji sasniedz vien 0,3%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Salacgrīvā Positivus festivālā uzstāsies arī The Kooks, Daughter, of Montreal un Birth Of Joy, informē festivāla rīkotāji.

Minētās grupas papildinās programmu līdzās iepriekš izziņotajām grupām Kraftwerk, Bastille, Laura Mvula, The 1975 un Kid Karate.

The Kooks, kas šogad plāno laist klajā jaunu ierakstu, ir kopš 2012.gada nav uzstājusies nevienā festivālā.

Par Daughter panākumiem liecina tās līgums ar ierakstu kompāniju 4AD, kuras paspārnē ir tādas grupas kā The National, Grimes, Bon Iver, Camera Obscura u.c. Viņu mūzika izmantota vairāku ASV seriālu, piemēram, Grejas anatomija, skaņu celiņiem, kā arī daudzos BBC seriālos.

of Montreal solists Kevins Barns grupas pastāvēšanas laikā ir sarakstījis daudz popmūzikas dziesmu. Mākslinieku avangardiskajās performancēs tiek iekļautas kāzu kleitas, ķekatas un daudzi citi šova elementi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu jaunuzņēmums Gamechanger Audio izstādē ASV prezentējis savu pirmo produktu PLUS Pedal.

Saskaņā ar uzņēmuma sniegto informāciju ģitāras pedālis nonācis vairāku atpazīstamu mūziķu redzeslokā, starp viņiem - britu rokgrupas Pink Floyd līderis Rodžers Voterss (Roger Waters) un grupas Red Hot Chili Peppers ģitārists Jošs Klinghofers(Josh Klinghoffer).

Uzņēmums nesen atgriezies no Nešvilas, ASV, kur piedalījies mūzikas instrumentu izstādē National Association of Music Merchants.

Ideju mežs: Jēkabpilī top akustiskie paneļi Eiropas zālēm

Lampu pastiprinātāja Dimd izstrādātāji: Mums gribas dzīvot Latvijā

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

ES Tiesa: lietotas programmatūras pārdošana ir pieļaujama

Jānis Rancāns, 04.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienības (ES) Tiesa lēmusi, ka ir pieļaujams tālāk pārdot programmatūras licences, pat, ja programma lejupielādēta no interneta, izriet no tiesas sprieduma strīdā starp Vācijas uzņēmumu un ASV tehnoloģiju gigantu Oracle, vēsta AFP.

Lēmumā ES Tiesa norādījusi, ka lietotas programmatūras pārdošana ir atļaujama arī gadījumos, ja tā iepriekš piegādāta ne tikai ar fizisku datu nesēju, bet arī lejupielādēta. Šajā jautājumā nesaskaņas bija izcēlušās starp ASV kompāniju Oracle un Vācijas uzņēmumu UsedSoft, kura biznesa modelis ir saistīts ar lietotas programmatūras licenču pārdošanu.

Tiesa tomēr spriedumā uzsver, ka ikvienam, kurš tālāk pārdod lietotu programmatūru, pēc darījuma ir jāiznīcina visas saglabājušās kopijas.

Kompānija Oracle Vācijas uzņēmumu iesūdzēja tiesā, tādējādi cenšoties ierobežot to, ka klienti, kuri iegādājas lietotu programmu licences, var lejupielādēt programmatūras jaunākās versijas un dažādus atjauninājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju gigants Microsoft nolēmis izmēģināt spēkus mobilo telefonu tirgū. Kompānija nāca klajā ar paziņojumu, ka nākamās nedēļas sākumā tā prezentēs mobilo telefonu sēriju Pink.

Geeky-gadgets.com, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, ziņo, ka telefons būs paredzēts gados jauniem cilvēkiem un to ražos Japānas kompānija Sharp. Projekta Pink ietvaros Microsoft esot izstrādājusi jauno telefonu aparatūru, programmatūru un tiešsaistes pakalpojumus.

Portāls norāda, ka telefonu sākumā varēs iegādāties ASV tirgū, bet vēlāk tie būs pieejami arī citur.

Kompānija pagaidām neatklāj, «kas lācītim vēderā», bet sola ar visu informāciju klajā nākt 12. aprīlī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ notiks pirmā Eiropas latviešu uzņēmēju virtuālā tikšanās. Tajā aicināts piedalīties ikviens Latvijas izcelsmes uzņēmējs un ideju pilns cilvēks, lai gūtu atbalstu un iepazītu potenciālos sadarbības partnerus.

Pasākuma mērķis ir apzināt uzņēmīgus, darošus un radošus cilvēkus, lai sniegtu savstarpēju atbalstu, veicinātu apmaiņu ar kontaktiem, idejām un pieredzi, labās prakses piemēriem. Pirmā tikšanās paredzēta kā iepazīšanās pasākums un uzņēmējiem interesējošo tēmu apzināšana, jo turpmāk šādas tikšanās visas Eiropas mērogā domāts rīkot regulāri.

Organizatori atzīst – kaut klātesības sajūtu, tiekoties reāli, nekas nevar aizstāt, tomēr arī virtuāliem saietiem ir savi plusi – tajos var piedalīties ikviens jebkurā pasaules malā bez liekiem laika un naudas tēriņiem. Katrā saslēgšanās reizē plānota arī pievienotā vērtība – ikvienam dalībniekam noderīga informācija. Pirmajā tikšanās reizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvis iepazīstinās ar biznesa pirmsinkubācijas (PINK) un inkubācijas (INK) programmām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsoļu vietnes eBay lietotājiem ir iespēja sacensties par to, lai savā īpašumā iegūtu pasaulē lielāko krūšturi, kura sākumcena ir 500 Lielbritānijas sterliņu mārciņas (420 lati) un izmērs - 1,360B, vēsta metro.co.uk.

Tā dizaina pamatā esot 34B t-krekla krūšturis un tā lielums sasniedzot gandrīz divu tenisa kortu apmērus. Savukārt, tā svars esot ekvivalents 1800 tradicionālo krūšturu svaram.

Chillisauce.co.uk direktors Adrians Simpsons, kura grupa izsola šo krūšturi, stāstījis: «Mūsu mērķis, izsolot krūšturi, ir veidot izpratni un palielināt iesaistīšanos Wear It Pink Day, kā arī piesaistīt naudu krūts vēža kampaņai.»

Tiem, kurus ieinteresējis šis piedāvājums, vairs nav atlicis daudz laika, jo izsole tuvojas noslēgumam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slavenā dziedātāja Pink Eiropes tūres laikā bija atradusi laiku uz brīdi ierasties Ženēvā, lai kopā ar Volkswagen Group nosvinētu jaunā VW Polo un Seat Exeo universāļa ST debiju.

Interesanti, vai Pink turpmāk varētu kļūt par VW Polo reklāmas seju Ziemeļamerikas tirgū, kur VW ir ambiciozi plāni iekārdināt finansiāli novājinātos amerikāņus ar ekonomisko, bet tajā pašā laikā glīto un solīdo VW mazauto Polo?

picturegallery.27a8f884-cb89-40a0-a62c-aa04b8e5f409

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsoļu namā Sotheby’s par rekordaugstu cenu pārdots auskaru pāris, raksta Bloomberg.

Auskaru pāris, kas sastāv no zila un rozā dimanta, pārdots par 57 miljoniem dolāru.

Auskaru Apollo Blue un Artemis Pink, kas nodēvēti par godu grieķu dieviem, vērtība iepriekš tika lēsta 50-68 miljonu dolāru diapazonā.Abus auskarus iegādājies viens pircējs, kurš nav vēlējies atklāt savu vārdu.

Viņš 14,54 karātu zilo dimantu pārdēvējis par The Memory of Autumn Leaves, bet 16 karātu rozā dimantu par The Dream of Autumn Leaves. Līdz šim augstākā cena, par kādu izsolīti auskari, bija 17,7 miljoni dolāru pērnā gada novembrī Christie’s izsoļu namā.

Pēdējā laikā modē ir krāsainie dimanti, kas iekaro augsto cenu pozīcijas. Pērn Christie’s par 58 miljoniem dolāru pārdeva 14,62 karātu dimantu Oppeheimer Blue, bet Sotheby’s – aizvadītajā mēnesī par 71 miljonu dolāru pārdots 59,6 karātu dimants Pink Star.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ķīnas rakstniece iesūdzējusi tiesā Google

, 29.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīniešu rakstniece Mian Mian iesūdzējusi tiesā kompāniju Google saistībā ar tās plāniem izveidot plašu tiešsaistes bibliotēku, ziņo BBC.

Rakstniece no Google prasa aptuveni 9 tūkstošus ASV dolāru un publisku atvainošanos.

Viņa prasību tiesā iesniegusi oktobrī, jo meklētājprogramma noskenējusi vienu no viņas grāmatām savai bibliotēkai.

Google norāda, ka tā ir izņēmusi grāmatu tiklīdz uzzināja par tiesas prāvu, bet citus komentārus nav sniegusi.

Mian Mian raksta pikantus romānus par seksu, narkotikām un naktsdzīvi Ķīnā. Lielākā daļa no viņas darbiem Ķīnā ir aizliegti.

Viņa nav vienīgā, kas sūdzas par autortiesību jautājumiem saistībā ar Google tiešsaistes bibliotēku. Arī Ķīnas Rakstīto Darbu Autortiesību Biedrība prasa kompensāciju citu Ķīnas autoru vārdā, kuru darbi ir iekļauti projektā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Hewlett-Packard bijušā bosa skandālam jauns pavērsiens - tiesas prāva

Lelde Petrāne, 08.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Hewlett-Packard iesūdzējusi tiesā savu bijušo bosu Marku Hurdu (Mark Hurd) saistībā ar viņa jauno amatu konkurējošajā kompānijā Oracle, kas šo sūdzību savukārt nodēvējusi par «atriebīgu». Tā rezultātā attiecības starp abām kompānijām pašlaik ir zem jautājuma zīmes, vēsta MarketWatch.

Hewlett-Packard Co. M. Hurdu tiesā iesūdzējusi tūlīt pēc tam, kad tika paziņots, ka tehnoloģiju giganta bijušais vadītājs pievienojies Oracle Corp. kā jaunais prezidents.

Hewlett-Packard uzskata, ka M. Hurds, sākot strādāt konkurējošā kompānijā, apdraud kompānijas komercnoslēpumus.

Oracle par M. Hurda pieņemšanu darbā prezidenta amatā paziņoja tikai mēnesi pēc tam, kad viņš pērkšņi pameta Hewlett-Packard. Viņa aiziešana no kompānijas bija saistīta ar apsūdzību par seksuālu uzmākšanos, kuru izmeklējot, tika konstatēts, ka viņš manipulējis ar izdevumu atskaitēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lehman Brothers 11 miljardus vērtā lieta pret Barclays izgāzusies

Lelde Petrāne, 23.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lehman Brothers ASV operāciju pārņemšana, ko 2008.gadā veica banka Barclays, bija kļūdaina, bet taisnīga, atsaucoties uz Ņujorkas tiesneša lēmumu, ziņo BBC.

Lehman bija iesūdzējusi tiesā Barclays, prasot 11 miljardus ASV dolāru.

Tomēr, lai gan tiesnesis sacījis, ka pārdošanas process bija nepilnīgs, tas bija atbilstošs apstākļiem.

Barclays iegādājās Lehman ASV operācijas steidzīgi noorganizētā pārdošanā kredītu krīzes degpunktā 2008.gada septembrī.

Lehman piekrita pārdot savu ASV investīciju bankas un brokeru vienību par 1,85 miljardiem ASV dolāru piecas dienas pēc tam, kad tā pieteica 11 nodaļas bankrota aizsardzību.

Barclays pārstāvis norādījis, ka Lielbritānijas banka ir gandarīta par tiesas lēmumu.

Lehman, kas ir iesūdzējusi tiesā arī citas bankas, tostarp Bank of America un JP Morgan Chase, nav sniegusi nekādus komentārus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Viesmīle pieprasa slimības pabalstu pēc krūšu palielināšanas operācijas

Anete Ugaine, speciāli Db.lv, 16.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesmīle, kura strādā uz pasažieru prāmja Baltijas jūrā, iesūdzējusi tiesā savus darba devējus pēc tam, kad tie atteikušies maksāt slimības pabalstu pēc krūšu palielināšanas operācijas, vēsta The Local.

Lai atkoptos no operācijas, viesmīle 2009. gada rudenī paņēmusi divas brīvas nedēļas, tomēr viņa atzinusi, ka tas nebija medicīnisku iemeslu dēļ. Kad prāmju kompānija Viking Line atklāja slimības atvaļinājuma iemeslu, priekšnieki atteicās viesmīlei maksāt slimības naudu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ņujorkā skolniece, kura pieķerta rakstām uz galda, no policijas un skolas prasa miljonu

Lelde Petrāne, 04.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

12 gadus veca skolniece ASV pēc tam, kad viņa tika arestēta par rakstīšanu uz galda, iesūdzējusi tiesā Ņujorkas iestādes, prasot atlīdzību viena miljona ASV dolāru apmērā, ziņo BBC.

Aleksa Gonzaleza (Alexa Gonzalez) skolā tika pieķerta, ar izdzēšamu, zaļu marķieri uz galda rakstot ziņojumu saviem draugiem. Pēc tam izsaukta policija, kas viņu no skolas aizvedusi saslēgtu roku dzelžos.

Tagad A. Gonzaleza un viņas māte tiesā iesūdzējusi gan policiju, gan izglītības iestādi par pārmērīga spēka lietošanu un viņas tiesību pārkāpšanu.

A. Gonzaleza uz galda spāņu valodas stundas laikā februārī rakstījusi: «Es mīlu savas draudzenes Ebiju un Feisu.» Pēc meitenes vārdiem, spāņu valodas skolotāja tad aizvilkusi viņu pie direktora, kur izsaukta policija. Meitene medijiem stāstījusi, ka brīdī, kad vesta ārā no skolas saslēgta roku dzelžos, viņa esot raudājusi, un roku dzelžu izmantošana neesot bijusi nepieciešama. Viņa arī akcentējusi, ka viņas rakstīto uz galda varēja viegli notīrīt. Policijas un skolas rīcību viņa sauc par traumējošu un pārspīlētu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lembergs cer uz vairākiem simtiem tūkstošu sterliņu mārciņu no prasītājiem Anglijas tiesā

LETA, 27.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) saistībā ar tiesvedību Anglijas tiesā cer no prasītājiem saņemt tiesāšanās izdevumu un zaudējumu kompensāciju vairāku simtu tūkstošu sterliņu mārciņu apmērā.

Kā šodien preses konferencē informēja Lembergs, lēmumam par kompensācijas apmēru vajadzētu būt zināmam aptuveni desmit dienu laikā pēc 19.jūnija, kad Anglijas un Velsas Apelācijas tiesa noraidīja Antonio Gramsci Shipping Corporation un 29 citu AS Latvijas kuģniecība (LK) meitassabiedrību iesniegto apelācijas sūdzību strīdā ar Lembergu par frakts līgumu, atkārtoti apstiprinot, ka pret viņu celtā prasība ir nepamatota un izbeidzama Anglijas tiesas jurisdikcijas neesamības dēļ.

«Pirmās instances tiesā es uzvarēju kompāniju Vitol šajā prasībā, viņi tiesas lēmumu pārsūdzēja apelācijas instances tiesā, un apelācijas instances tiesa arī viņu apelācijas sūdzību noraidīja. Jāsaka, ka tiesa bija plānota divas dienas, bet notika dažas stundas. Apelācijas instances tiesa trīs tiesnešu sastāvā pēc tam, kad bija noklausījusies prasītāju argumentus, noklausīšanos pārtrauca, jo uzskatīja par bezjēdzīgu tērēt laiku un klausīties vēl manus advokātus. Tiesa uzreiz turpat tiesas zālē pieņēma lēmumu, ka apelācijas sūdzība tiek noraidīta. Tas, protams, prasītājam bija milzīgs šoks, jo viņi domāja, ka divas dienas varēs skalot smadzenes tiesnešiem, bet no tā nekas neiznāca,» norādīja Lembergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

ASV cigarešu ražotāji tiesājas ar Pārtikas uz zāļu pārvaldi

Gunta Kursiša, 17.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piecas tabakas kompānijas iesūdzējušas tiesā ASV Pārtikas un zāļu pārvaldi. Cigarešu ražotājus neapmierina jaunais likums, kas no 2012. gada uz tabakas izstrādājumu iepakojumiem paredz izvietot grafiskus brīdinājuma attēlus par smēķēšanas kaitīgumu, vēsta BBC.

Šis plāns pārkāpj tabakas ražotāju konstitucionālās tiesības un vārda brīvību, jo liek kompānijām piedalīties valdības pretsmeķēšanas kampaņā, norādījušas kompānijas RJ Reynolds Tobacco, Lorillard Tobacco, Commonwealth Brands, Liggett Group un Santa Fe Natural Tobacco. Kompānija RJ Reynolds Tobacco ražo tādas cigarešu markas kā Camel un Winston, savukārt uzņēmums Lorillard Tobacco – Newport un True.

Pārtikas un zāļu pārvalde nav komentējusi tabakas kompāniju sūdzību.

Jaunajiem grafiskajiem brīdinājumiem par tabakas kaitīgumu jābūt izvietotiem uz cigarešu paciņām sākot no 2012. gada septembra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pasaulē labāk apmaksātie sportisti

Gunta Kursiša, 06.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Golfa meistars Taigers Vudss (Tiger Woods) šogad atguvis pasaules pelnošākā sportista titulu, ko pērn bija ieguvis pusvidējā svara bokseris Floids Meivezers (Floyd Mayweather), raksta forbes.com.

T. Vudsa kopējie ienākumi veido 78,1 miljonu ASV dolāru, ko viņš guvis no uzvarām spēlēs, sponsoru piešķirtajiem bonusiem, golfa laukumu projektēšanas darba un citur, piemēram, no Tiger Woods PGA Tour video spēļu franšīzes. Kopš šī video spēle nāca klajā 1998. gadā, ASV tirgū tā nesusi 754 miljonus ASV dolāru ienākumus, liecina pētījumu uzņēmuma NPD Group dati. Tāpat T. Vudss sadarbojas ar tādiem zīmoliem kā Nike, Rolex, Upper Deck, TLC Eye Centers, NetJets, Kowa un Fuse Science.

Tā, piemēram, T. Vuds un Nike sadarbība apavu zīmolam gadā izmaksā aptuveni 20 miljonus ASV dolāru, un pastāv iespējamība, ka līgums starp golfa spēlētāju un Nike tiks parakstīs vēl uz vienu gadu, raksta Forbes. Pirmo reizi T. Vudss sadarbojās ar Nike 1996. gadā, kad tika parakstīts 40 milj. ASV dolāru vērts līgums ar piecu gadu termiņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Cilvēktiesību tiesa pasludinājusi lēmumu lietā "Rimšēvičs pret Latviju", izbeidzot tiesvedību šajā lietā.

Savā 2018.gada 26.jūnija iesniegumā Tiesai iesniedzējs, atsaucoties uz Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 6.panta 2.punktu (nevainīguma prezumpcija), apgalvoja, ka vairākas valsts augstākās amatpersonas ir pārkāpušas viņa nevainīguma prezumpciju, publiski izsakoties un komentējot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pret iesniedzēju ierosināto kriminālprocesu.

Vispirms Tiesa noraidīja valdības izvirzīto argumentu, ka iesniedzēja sūdzība bija ārpus Konvencijas 6.panta 2.punkta materiāltiesiskā tvēruma, jo sūdzības iesniegšanas laikā kriminālprocess pret iesniedzēju bija pirmstiesas izmeklēšanas stadijā, nevis tiesā, kas varētu lemt par iesniedzējam izvirzītās apsūdzības pamatotību. Tiesa atzīmēja, ka Konvencijas 6.panta 2.punktā ietvertais jēdziens "persona, kas apsūdzēta noziedzīga nodarījuma izdarīšanā" Konvencijas izpratnē ir autonoms un ir attiecināms arī uz situācijām, kad personas stāvokli būtiski ietekmē tiesībsargājošo iestāžu darbības, kas ir saistītas ar aizdomām pret šo personu. Tiesa uzskatīja, ka šajā lietā iesniedzēja stāvokli būtiski ietekmēja pret viņu uzsāktais kriminālprocess, aizturēšana un piemērotie drošības līdzekļi. Līdz ar to Tiesa secināja, ka uz iesniedzēju bija attiecināma Konvencijas 6.panta 2.punktā ietvertā aizsardzība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidzemes piensaimnieki – četras zemnieku saimniecības un viena privātpersona - tiesā iesūdzējuši bijušo iekšlietu ministru un kādreizējo Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāju Dzintaru Jaundžeikaru.

Viņa piena uzpirkšanas uzņēmums «Kalnbudes» pērn palicis parādā lielas summas par piegādāto svaigpienu, - ceturtdien vēstīja LNT Ziņas.

Procesi pret Jaundžeikaru sākti Limbažos, Madonā un Valmierā.

No Jaundžeikara uzņēmuma «Kalnbudes» piensaimnieki tiesā vēlas piedzīt kopsummā 110 255 eiro kā pamatsummu, plus vēl kavējuma soda procentus, jo prasības celtas par notikumiem 2018.gada sākumā. No izdalītajiem atsevišķajiem pieciem procesiem šodien Vidzemes rajona Limbažu tiesa skatīja Siguldas novada Allažu pagasta piensaimniecības «Jaunveltiņi» prasību atgūt 29 tūkstošus eiro.

Naudas nesaņemšana laikā zemniekiem radījušas problēmas, LNT Ziņām skaidroja z/s «Jaunveltiņi» piensaimnieks Aivars Krūmkalns: «Pirms pavasara, kad jāiegādājas visi materiāli lauku apstrādei, kad ir lielākie izdevumi, tajā brīdī parādās lielākais robs vairāk nekā mēneša budžeta apjomā. Tas, protams, rada zaudējumus, jo ir jāaizņemas papildu līdzekļi, par ko savukārt jāmaksā procenti.»

Komentāri

Pievienot komentāru