Iedvesmu smeļas Spānijas piejūras ciematiņos
Liepājā, pa ceļam uz pludmali, atvērts ātrās ēdināšanas bistro, kura ēdienkartē ir tikai zivju ēdieni. Īpašnieki Karīna un Viktors Borovi tā īsajā darbības laikā kopš vasaras sākuma jau secinājuši, ka tieši šāda vieta liepājniekiem un pilsētas viesiem bija ļoti vajadzīga.
Iedvesmojas no spāņiem
Zivju burgers, mencu bumbiņas, cepta zivs fileja ar frī jeb Anglijā tik populārais fish&chips ir daži no Boroffish bistro iegādājamajām uzkodām. Ēdienkartē iekļauti tikai zivju ēdieni, izņemot frī kartupelīšus bez piedevām, ko piedāvā bērniem. Pieejama arī kafija, ir doma nokārtot alkohola tirgošanas licenci, lai vīri pie zivtiņas varētu arī alu piedzert. Intervijas brīdī piee- jams tikai bezalkoholiskais alus un gāzētie atspirdzinošie dzērieni.
Ideja par šāda veida ēdināšanas vietu radusies, iedvesmojoties no Spānijas pieredzes. Tur dzīvo Borovu vecākā meita. «Spānijā ierasts, ka ēdinātāji no piekrastes zvejniekiem pērk svaigās zivis, apviļā miltos, vāra eļļā un piedāvā klientiem. Viss ir svaigi cepts, kraukšķīgs. Ir labs noiets,» novērojusi K. Borova. «Gribējām arī Liepājā atvērt tādu vietu.»
Izlemt, ko iekļaut ēdienkartē, nav bijis sarežģīti. Arī lielākā daļa no tās aizgūta Spānijā, bet ideja par fish&chips jeb mencu un butu fileju ar kartupeļiem noskatīta Anglijā. «Viņi katru piektdienu iziet uz krogiem, lai paēstu mencu fileju. Domāju – kāpēc mums, dzīvojot pie Baltijas jūras, tā nav,» uzņēmēja saka. «Turklāt angļiem pašiem nav mencas, to iepērk no norvēģiem, poļiem. Biju par to izbrīnīta.» Pieredzē, kā šo ēdienu pareizi gatavot, ar Boroviem dalās profesionāls pavārs no Īrijas, kurš uz laiku atbraucis mājās pie ģimenes.
Visu rakstu lasiet 1. jūlija laikrakstā Dienas Bizness, vai meklējot tirdzniecības vietās.
Abonē (zvani 67063333) vai lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!