Pēc gandrīz divu mēnešu dīkstāves restorānu tīkls "LIDO" no 12. maija atkal ver durvis apmeklētājiem.
Šonedēļ darbu atsāks "LIDO Vērmanītis", bet nākamnedēļ – vairāki "LIDO" restorāni lielākajos tirdzniecības centros. Līdz maija beigām uzņēmums plāno atsākt darbu visos restorānos.
Pievienojoties aprīlī Ādažos jau atvērtajam restorānam "LIDO Apelsīns", pašlaik apmeklētājiem atvērti arī trīs "LIDO" veikali un "LIDO Spices" kafetērija. 12. maijā durvis klientiem vērs "LIDO Ķirsons Māja" bistro un "LIDO Damme", bet 14. maijā darbu atsāks "LIDO Vērmanītis". Savukārt nākamnedēļ plānots atvērt "LIDO" restorānus tirdzniecības centros "Domina", "Spice" un "Alfa".
Jau 11. maijā atvērti arī "LIDO" restorāni Igaunijā, tostarp tieši pirms ārkārtas stāvokļa rekonstruētais "LIDO Solaris".
"Šobrīd "LIDO" restorāni pakāpeniski atsāk darbu, turpinot ievērot visus pastiprinātos drošības pasākumus, lai klienti justos droši un lai pasargāti būtu arī mūsu darbinieki, kuri līdz ar klientu plūsmas palielināšanos pakāpeniski atgriezīsies darbā. Kopš aprīļa beigām, kad pēc mēnesi ilgušas dīkstāves atsākām darbu, klientu skaits ir mēreni audzis. Līdz maija beigām varēsim atvērt gandrīz visus "LIDO" restorānus, ieskaitot "LIDO Atpūtas centru"," stāsta "LIDO" valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.
Visos "LIDO" restorānos joprojām tiks ievēroti stingri drošības pasākumi. Jebkādas pašapkalpošanās iespējas ir atceltas, visus ēdienus un dzērienus izdalīs tikai pavāri.
Visi ēdieni, kas pirms ārkārtas stāvokļa bija pieejami vaļējos fasējumos vai pašapkalpošanās zonā – salāti, deserti, pankūkas utt., tiek fasēti, bet stikla trauciņi aizvākoti ar plastmasas vāciņiem. Savukārt galda piederumus klienti var izvēlēties – vai nu tradicionālos piederumus īpašā iepakojumā, vai vienreizējai lietošanai paredzētos plastmasas piederumus.
Tāpat tiek nodrošināta divu metru distance starp galdiņiem un netiek pieļauta iespēja pie viena galdiņa atrasties diviem vai vairāk apmeklētājiem, ja tie nevar apliecināt, ka ir vienas ģimenes locekļi. Apmeklētāju plūsma tiks organizēta tā, lai nepārsniegtu vienlaikus pieļaujamo kopējo apmeklētāju skaitu ēdināšanas zālē.
Gan klientu, gan sadales zonā pieejami roku dezinfekcijas līdzekļi, aicinājumi tos lietot un instrukcijas, kā to pareizi darīt. Pastiprinot drošības pasākumus, visiem apmeklētājiem pie ieejas tiks mērīta temperatūra.