Latvijas zemnieku kooperatīviem – Trikāta KS, Dzēse un Latraps – piederošā uzņēmuma SIA Latvijas piens valdes priekšsēdētājas pienākumus sāk pildīt Anita Skudra, līdzšinējā NP Foods komercdirektore Baltijas valstīs. Informē uzņēmuma pārstāvji.
«Latvijas piens patlaban piedzīvo iekšējas pārmaiņas, kas sagadījušās ar īpašu situāciju tirgū – Krievijas embargo Eiropas Savienības pārtikas produktiem, kas jo sevišķi skar piena nozari. Neapšaubāmi, tas ir izaicinājums pārņemt uzņēmuma vadību šajā situācijā,» saka A.Skudra. «Tomēr Latvijas piens ir spēcīgs zīmols. Pirmkārt, tā pamats ir stiprs – tie ir Latvijas zemnieki, otrkārt, tas ražo 100% vietējos produktus, sākot ar izejvielām līdz pat gatavai produkcijai. Tas mani uzrunāja. Ticu, ka ar savu pieredzi un zināšanām biznesa procesu organizēšanā spēšu palīdzēt sakārtot un attīstīt uzņēmumu,» viņa ir pārliecināta.
A.Skudra absolvējusi Pārtikas tehnoloģijas fakultāti Latvijas Lauksaimniecības universitātē (1995.–2001. gads), kā arī ieguvusi maģistra grādu Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā (2002.–2004. gads). Līdz šim jaunā SIA Latvijas piens vadītāja bijusi NP Foods komercdirektore Baltijas valstīs, savukārt, pirms tam strādājusi Stat¬oil Fuel & Retail Latvia par mazumtirdzniecības reģionu vadītāju.
Vasaras sākumā uzņēmums pārtrauca darba attiecības ar iepriekšējo vadītāju Raimondu Freimani.
SIA Latvijas piens 2013. gada apgrozījums bija 37 miljoni eiro, peļņa pirms nodokļu nomaksas – 1,6 miljoni eiro, savukārt neto peļņa – 455,8 tūkstoši eiro. Uzņēmums ražo gan sieru, gan industriālos produktus – vājpiena koncentrātu un krējumu, kas galvenokārt ir paredzēti eksporta tirgum. Eksports patlaban veido 90% no Latvijas piens saražotā, un nozīmīgākie ārvalstu tirgi ir Lietuva, Igaunija, Ukraina, Vācija, Slovākija, Čehija, Polija un Lielbritānija.
Latvijas piens ir trīs Latvijas zemnieku kooperatīviem – Trikāta KS, Dzēse un Latraps – piederošs uzņēmums. Izveidotā siera ražotne darbojas kopš 2012. gada decembra, tajā nodarbināti vairāk nekā 100 speciālisti.