Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā aplūkot, kā tiek izgatavotas Kazas laukos zīmola kazas piena ziepes!
Pirms dažiem gadiem ziepju izgatavotāja Rita Pranča kopā ar ģimeni pārcēlusies uz Baldoni un iegādājusies divas kaziņas, kas arī bijis pirmais solis jaunā biznesa virzienā.
Viņa internetā atradusi receptes, kā izgatavot ziepes no kazas piena, un sākusi tās veidot. Tā kā draugiem produkcija patikusi, viņa nolēmusi ziepes piedāvāt arī Kalnciema ielas tirdziņā, un atsaucība bijusi liela.
Patlaban R. Prančai ir vairāk nekā 20 kazas piena ziepju veidu, kā arī viņa izgatavo lūpu balzamus, ķermeņa skrubjus un vēlas paplašināt dezodorantu izgatavošanu.
Kā top Kazas laukos ziepes, skaties galerijā augstāk!
#1/28
Vienas no pircēju iecienītākajām ir ziepes ar lavandas aromātu, stāsta R. Pranča, kaut arī piebilst, ka daļai cilvēku šis aromāts nepatīk.
#3/28
Olīveļļa padara ziepes maigākas un tai ir mīkstinošas un mitrinošas īpašības.
#4/28
Kad olīveļļa iztukšota, nosver nepieciešamās sastāvdaļas turpmākām darbībām.
#5/28
Olīveļļai pievieno sārmu, tādēļ jāliek speciāla maska elpošanas aizsardzībai.
#10/28
Šis process jāturpina, kamēr sāk veidoties vienmērīga masa.
#14/28
Kad masa sakulta, tai pievieno sakaltētas lavandas ziedlapiņas.
#15/28
Pagaidām R. Pranča lavandas iepērk no citiem audzētājiem, jo, lai arī dažas viņas dārzā aug, ar tām ražošanai nepietiek.
#20/28
Šīm ziepēm tiek pievienota piparmētru, rozmarīna un lavandas eļļa.
#21/28
No katras pudelītes ar pipeti tiek paņemts nepieciešamais daudzums un pievienots masai.
#24/28
Tā kā R. Pranču portāls db.lv apciemoja laikā, kad tuvojās Jāņi, tad ziepes tika veidotas kā Jāņu siers.