Dienas Bizness apkopojis ieteikumus, kā nepārkāpt sarkanās līnijas kolektīvajos atpūtas pasākumos.
Ieteikumi darba devējam:
- Organizēt ballīti darba laikā vai piektdienas vakarā, lai novērstu darba ražīguma krišanos nākamajā darba dienā;
- censties rīkot pasākumu ārpus darba telpām, jo tur būs limitēts laiks saviesīgajām sarunām un darbinieki neaizsēdēsies pārāk ilgi;- ja pasākuma laikā tiek lietots alkohols, cienāt darbiniekus ar kārtīgu ēdienu, ne tikai uzkodām;
- piedāvāt kuponus bezmaksas alkoholam, kas samazinās tā patēriņu, kā arī nodrošināt transportu pēc pasākuma uz mājām, lai novērstu situāciju, ka darbinieki turpina svinības.
Ieteikumi darbiniekiem:
- Ēst, dzert un priecāties, taču ņemt vērā, ka priekšnieks un kolēģi vēro;
- izvairīties no tenkām un kolēģu aprunāšanas, jo sienām ir ausis;
- izmantot iespēju un iepazīties ar citu nodaļu darbiniekiem, viņi var palīdzēt veidot karjeru uzņēmumā.
Ieteikumi tiem, kuri pārkāpuši atļautās robežas:
- Atjaunot «filmu» – tikt skaidrībā, kas tad īsti ir noticis;
- paskatīties uz notikušo ar vēsu prātu un dzīvot tālāk. Tomēr – tas nenozīmē nolikt malā un aizmirst!
- nožēlot un atvainoties gan personiski, gan publiski, izvērtējot pāri darījuma nozīmību;
- izrādīt labo gribu – var dāvināt arī ziedus un šokolādi;
- būt lieliskam kolēģim visu nākamo gadu!
Avots: DB aptauja, CGMA Magazine