Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs “Hepsor”, ieguldot 13 miljonus eiro, Dreiliņos izbūvē multifunkcionāla biroju kompleksa “StokOfiss” otro kārtu: jaunu, videi draudzīgu piecstāvu biroju ēku “StokOfiss U34”.

Šis projekts uzņēmumiem piedāvās pieprasītā “trīs vienā” koncepta telpas, kur vienuviet iespējams izvietot biroju, noliktavas un veikalu, nodrošinot ērtāku loģistiku un optimālākas izmaksas. Plānots, ka "StokOfiss U34" būs pieejams nomniekiem no 2025. gada vasaras.

Kopumā aptuveni 8520 kvadrātmetru plašajā kompleksā komersantiem nomai būs pieejamas telpas 43 m2 līdz pat 735 m2 platībā. Katru no telpām būs iespējams pielāgot atbilstoši nomnieku vajadzībām, tajā skaitā, vairākas telpas varēs apvienot vienā. Ēka ir sadalīta divās galvenajās daļās - piecu stāvu biroju ēkā un divu stāvu ēkā, kur pirmajā stāvā atrodas veikalu un noliktavu platības un otrajā stāvā biroju daļa.

“Hepsor” novērojis, ka “trīs vienā” tipa telpas komercdarībai kļūst arvien pieprasītākas mazo un vidējo uzņēmumu vidū. Tās sniedz iespēju visas uzņēmējdarbībai nepieciešamās telpas nomāt vienuviet, tādā veidā samazinot uzņēmumu loģistikas izdevumus, atvieglojot ikdienas darbus un to pārraudzību, veicinot savstarpējo komunikāciju komandā un paaugstinot uzņēmējdarbības efektivitāti.

2022. gadā “Hepsor” atklāja pirmo "StokOfiss" ēku Ulbrokas ielā - "StokOfiss U30", kas komersantu vidū bija augsti pieprasīta - tā bija pilnībā iznomāta jau pirms būvniecības pabeigšanas. Ņemot vērā šī projekta panākumus, "Hepsor" turpina attīstīt konceptu, uzsākot otrās ēkas "StokOfiss U34" būvniecību.

"StokOfiss U34" kompleksa izbūvē būtiska uzmanība pievērsta energoefektivitātes un videi draudzīgiem risinājumiem. Ēka atbilst A klases energoefektivitātes prasībām un ir saņēmusi BREEAM (British Research Establishment Environmental Assessement Method) sertifikātu “Very Good” līmenī, kas apliecina, ka izvēlētie tehnoloģiskie risinājumi un ēkas konstrukcija nodrošina zemas elektroenerģijas un apkures izmaksas, kas ir vairāk nekā divas reizes zemākas nekā vidēji komerciālai ēkai Latvijā.

Ēka ir plānota ar īpašu uzmanību komfortam, nodrošinot augstas kvalitātes apgaismojumu, svaiga gaisa sistēmas un efektīvu iekštelpu klimata pārvaldību. Uzņēmumiem šīs īpašības nozīmē ievērojamus ietaupījumus izmaksās par komunālajiem pakalpojumiem, kā arī palielinātu darbinieku produktivitāti un apmierinātību ar darba vidi. “StokOfiss U34” ēkā būs nodrošināts viss, lai ikviens darbinieks varētu strādāt augstākajā komforta līmenī, sākot no augstvērtīga iekštelpu klimata, svaiga gaisa, kvalitatīva apgaismojuma un līdz pat inovatīviem tehniskiem risinājumiem efektīvā apsaimniekošanā.

Klientu un darbinieku vajadzībām ir nodrošināta plaša autostāvvieta 200 transportlīdzekļiem, tiks uzstādītas arī elektroauto uzlādes stacijas. Tāpat izveidota velosipēdistiem draudzīga infrastruktūra – kompleksā izbūvēta segta velosipēdu/skrejriteņu stāvvieta 50 velosipēdiem.

“Apzinoties, ka dažkārt birojs un darba vide cilvēkam kļūst par otrajām mājām, “Hepsor” komerctelpu attīstības vīzijā nozīmīga loma ir ilgtspējīgai arhitektūrai, apkārtējai videi un tās labiekārtojumam. Arī jaunajā “StokOfiss U34” teritorijā būs izveidota āra atpūtas jeb rekreācijas zona, kur nomnieku darbinieki un apmeklētāji varēs atpūsties darba dienas starplaikos. Biroja ēkas 2. stāvā esošo telpu nomniekiem būs pieejama āra terase, saka Madara Ceske, “Hepsor” pārdošanas un mārketinga vadītāja.

“Newsec”, “Hepsor” projekta ”StokOfiss U34” nomas partneris projektā, uzsver, ka Dreiliņi šobrīd ir viens no visstraujāk augošajiem daudzfunkcionālajiem rajoniem Rīgā. “Dreiliņus par savu stratēģisko atrašanās vietu izvēlas daudzi prominenti starptautiski uzņēmumi, piemēram, Coca-Cola, LIDL, IKEA un DEPO. Tikai 20 minūšu laikā jūs varat sasniegt Rīgas centru, lidostu, prāmju termināli vai izbraukt uz automaģistrālēm uz Viļņu un Tallinu. Tomēr lielākā daļa pieejamo nomas iespēju šajā reģionā ir novecojušas, neefektīvas un patērē lielu enerģijas patēriņu, tādēļ tādi jauninājumi kā “StokOfiss U30” un topošais “StokOffiss U34” ir ļoti populāra izvēle,” saka Dace Priede, Newsec Biroja risinājumu vadītāja Latvijā. “Mēs paredzam šim projektam lielu popularitāti un daudzus priekš-nomas līgumus dēļ tirgus pieprasījuma pēc kvalitatīvām, modernām biroja-noliktavu telpām. Lai gan attīstītāji ļoti vēlas apmierināt šo pieprasījumu, ir ierobežota pieejamība atbilstoša izmēra, funkcionālas un cenas ziņā zemei, kas padara “StokOfiss U34” par ļoti pievilcīgu iespēju uzņēmumiem, kas meklē efektīvas un mūsdienīgas telpas,” piebilst D. Priede.

Plānotais kopējais jaunā biznesa kompleksa “StokOfiss U34” investīciju apjoms ir aptuveni 13 miljoni eiro. Abās biznesa kompleksu “StokOfiss” kārtās plānotais ieguldījums ir aptuveni 20 miljoni eiro. Biznesa komplekss tiek būvēts strauji augošajā Rīgas apkaimē - Dreiliņos, Ulbrokas ielā 34, kas ir netālu no Ulbrokas ielas un Augusta Deglava ielas krustojuma.

Projekta “StokOfiss U34” būvniecību veic “Hepsor” grupas būvniecības uzņēmums “Mitt&Perlebach”.

"Hepsor" ir viens no vadošajiem dzīvojamā un komercsegmenta attīstītājiem Igaunijā, kas Latvijā darbojas jau septiņus gadus. Būvuzņēmējs "Mitt&Perlebach" ir pieredzējis un atzīts uzņēmums, kas specializējas daudzdzīvokļu māju, noliktavu, ražošanas un komerciālo objektu būvniecībā.

Komentāri

Pievienot komentāru