Pēc trīs gadus ilgušā olīveļļas cenas pieauguma tuvākajā nākotnē tās varētu doties pretējā virzienā, raksta Bloomberg.
Pasaulē lielākais olīveļļas piegādātājs Deoleo SA paziņojis, ka 2017./2018.gada sezonā olīveļļas ražošanas apjomi varētu palielināties, tādējādi samazinot šīs izejvielas cenas. Tas varētu palīdzēt kompānijai audzēt pārdošanas apjomus.
Paredzams, ka šajā gadā ražas apjomi palielināsies par 12%, neskatoties uz to, ka lielākais olīveļļas ražotājs Spānija jau trešo gadu cīnās ar sausumu. «Tas cenas spiedīs uz leju, ļaujot tirgum gūt atelpu,» teicis Deoleo vadītājs Pieluidži Tosato.
Spānijas pilsētā Jaenā, kas uzskatāma par olīveļlas tirdzniecības centru, extra-virgin kvalitātes olīveļļas cena pēdējos trīs gadus ir turējusies virs 3 eiro par kilogramu. 2014.gadā cena bija zem 2 eiro.
Olīveļļas cenas pieaugums ir licis ēdienu gatavošanā gan mājās, gan restorānos izmantot tādas alternatīvas kā saulespuķu eļļu, kas patlaban maksā aptuveni 80 centus par kilogramu.