Modes māksliniece Šeila Vanaga Rīgā atvērusi jau otro ēstuvi - «Nirvana - vakara tējnīca», kas atrodas Ģetrūdes ielā. Tās piedāvājums paredzēts svaigēdājiem. Viņa atklāj, ka laika gaitā varētu atvērt vēl kādu ēdināšanas vietu.
«Neesmu gulējusi jau vairākus mēnešus, bet nekas, vēl turos. Tā aktivitāte un dzīvesprieks ir tik lieli, ka radās šī otrā kafejnīca. Nav nekādas realitātes izjūtas, ļoti gribas kaut ko darīt. Tas, ko mēs ēdam, tie mēs arī esam. To daudzi saka, bet neviens īpaši neieklausās. Tas ir tik labi, ka es nevaru stāvēt uz ielas un kliegt. Vajag lamatu vietas ar garšīgām kūkām, virtuvi, lai cilvēki paši pārliecinās,» biznesa portālam db.lv saka modes māksliniece.
Kafejnīca apmeklētājiem atvērta vien divas nedēļas, bet jau iegūts pastāvīgo klientu loks. «Nirvanas» saimniece stāsta, ka šobrīd pati kā galvenā šefpavāre darbojas gan savā pirmajā restorānā «Šeila Raw», gan jaunajā kafejnīcā.
Modes māksliniece vēlas likt sabiedrībai aizdomāties par to, ko ikdienā lietojam savā pārtikā. «Kā mēs novērtējam savu dzīvi, ja mums šķiet, ka ir dārgi nopirkt bioloģisko banānu un apēst vienu, nevis nopirkt kilogramu. Tā cenas starpība nemaz nav tik liela. Nopirkt vienu trešdaļu mazāk.»
«Nirvanas» ēdienkarte mainās katru dienu un ir divi galvenie piedāvājumi - pusdienu ēdieni, kas izmaksā 5 eiro. «Vēl pieejams kaut kas nedaudz interesantāks un eksotiskāks, kas klientam izmaksās 7 eiro,» teic māksliniece. Tāpat piedāvājumā ir svaigēdāju kūkas, saldumi, smūtiji un arī kafija. Balta kafija tiek pasniegta ar rīsu vai mandeļu pienu ierastā govs piena vietā.
Esošajās kafejnīcas telpās kādreiz tirgoti austrumu apģērbi, bet šī brīža interjeru veidojusi Šeila, viņas vīrs, brālēns un draugi.
«Investīcijas ir mežonīgas. No mūsu mājām viss ir atvests uz šejieni. Katrs ņem no savām mājām un stiepj to, ko mēs nevaram atļauties nopirkt. Tas ir trīs mēnešu darbs, kurā katrs ieguldīja tik laika un naudas, cik viņam bija un varēja, bet tas vienalga nav viegli. Mēs atdevām to naudu, kas mums piederēja, to, kas mums nebija, aizņēmāmies un arī ieguldījām. Katrai lietai ir divas puses, tāpēc tam, ko dari, ir arī ļoti jāpatīk un jābūt ir idejai. Es nekad neesmu varējusi tikai naudas dēļ kaut ko darīt. Ja tā ideja citus neaizrauj, tad nav materiālā nodrošinājuma, lai varētu turpināt. Man uz šo ir lielas cerības. Cilvēki ir sākuši interesēties par citām iespējām, ne tik pierastu pārtiku, arī veselīgāku pārtiku. Man šķiet, ka tā ir nākotne,» spriež Š. Vanaga.
Modes māksliniece laika gaitā apsver iespēju atvērt vēl kādu vietu, piemēram, Vecrīgā. Viņasprāt, svarīgi, lai šāda ēstuve atrastos vietā, kurā cilvēkiem ir nepieciešams pusdienot.
Tev varētu interesēt arī:
FOTO: Šeila Rīgā atver otru restorānu svaigēdājiem
Mana pieredze: Modes māksliniecei Šeilai Vanagai jauns piedāvājums
#24/26
Griestus rotā lakati, kuriem modes māksliniece apšuvusi malas, lai tos ērti varētu piestiprināt.