Citas ziņas

Euromoney augstu novērtē Latvijas bankas

, 13.07.2007

Jaunākais izdevums

Pētījums Euromoney's Awards for Excellence, kuram šogad aprit jau 15 gadi, nosaka, kuras finanšu kompānijas ieņem līderu pozīcijas konkrētajā reģionā, valstī un sektorā, kā arī nosaka labākās prakses standartus banku darbībā un finanšu tirgu vadībā.

Finanšu kompāniju galvenais vērtēšanas kritērijs ir kvantitatīvie dati par to aktīviem, kapitālu, peļņu, ieguldījumu apjomu un citiem rādītājiem, kurus analizējot žurnāls Euromoney nosaka uzņēmumus, kuri saviem klientiem nodrošinājuši visaugstākās kvalitātes pakalpojumus. Kopumā tiek vērtētas finanšu kompānijas 110 pasaules valstīs 20 kategorijās.

Starptautiskā biznesa žurnāla Euromoney rīkotajā pētījumā Euromoney's Awards for Excellence 2007 SEB Unibanka ir saņēma balvu nominācijā Labākā banka Latvijā. Savukārt investīciju banka SEB Enskilda, kuras birojs atrodas arī Latvijā, ir pagodināta ar uzvaru nominācijā Labākā finanšu institūcija uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultēšanā Latvijā, Db.lv informēja SEB Unibankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Agnese Gribuste.

SEB grupa ir arī atzīta par labāko četrās citās kategorijās (investīciju pakalpojumi, finanšu pārvaldīšana, valūtu tirgi un akciju tirdzniecība) Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionā.

SEB Unibankas prezidents Ainārs Ozols: "Euromoney prestižās balvas SEB Unibanka un SEB grupa vērtē kā visaugstākā līmeņa starptautisko atzinību, šobrīd tās vainago bankai piešķirto apbalvojumu sarakstu. Tas ir kārtējais starptautiskais apliecinājums tam, ka SEB grupa veiksmīgi realizē klientu servisa kvalitātes uzlabošanas stratēģiju. Labākās bankas Latvijā tituls ir arī SEB Unibankas komandas profesionalitātes un iniciatīvas pierādījums".

Nordea ieguvusi Euromoney 2007. gada Izcilības balvu kategorijā Labākā reģionālā banka Ziemeļeiropā un Baltijas valstīs. Turklāt Nordea saņēma arī piecus lokāla mēroga apbalvojumus ikgadējā sacensībā par pasaules labākās bankas statusu.

Nordea tika atzīta par labāko banku Dānijā, Zviedrijā un Somijā. Savā vērtējumā Euromoney žūrija ņēma vērā biznesa darījumu apjomu, inovācijas tās darbībā un vadības stilu, kredītreitingus, aktīvu kvalitāti un ienākumu bāzi, darbības efektivitātes rādītājus un galvenos banku darbības indikatorus, Db.lv informēja Nordea bankas sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Kristiāns Pudāns.

"Panākumi, pirmkārt un galvenokārt, ir Nordea komandas nopelns. Mēs apzināmies, ka tie ir mūsu cilvēki, kas rada atšķirību - mēs, protams, lepojamies ar novērtējumu par paveikto un vērtību, ko mēs radam mūsu klientiem un akcionāriem, taču mēs zinām, ka mums ir jāturpina nemitīgi pilnveidot sevi, lai radītu lielisku klientu pieredzi," saka Kristians Klausens (Christian Clausen), Nordea grupas vadītājs.

Labākās bankas Baltijā:

Latvija: Labākā banka - SEB Unibanka

Lietuva: Labākā banka - DnB Nord

Igaunija: Labākā banka - Hansabanka

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Euromoney: SEB Unibanka ir labākā banka Latvijā

, 13.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā biznesa žurnāla Euromoney rīkotajā pētījumā Euromoney's Awards for Excellence 2007 SEB Unibanka ir saņēmusi prestižo balvu nominācijā Labākā banka Latvijā (The Best Bank in Latvia). Savukārt investīciju banka SEB Enskilda, kuras birojs atrodas arī Latvijā, ir pagodināta ar uzvaru nominācijā Labākā finanšu institūcija uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultēšanā Latvijā (Best Mergers&Acquisitions House in Latvia).

SEB grupa ir arī atzīta par labāko četrās citās kategorijās Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionā. Tās ir: investīciju pakalpojumi (Best Investor Services), finanšu pārvaldīšana (Best Cash Management), valūtu tirgi (Best Foreign Exchange) un akciju tirdzniecība (Best Equities House). Papildu augstajiem novērtējumiem Latvijā, valstu vērtējumā SEB Enskilda arī Zviedrijā ir atzīta par labāko uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultēšanā (Best Mergers&Acquisitions House), SEB banka Norvēģijā - par labāko akciju tirdzniecības kategorijā (Best Equities House), SEB banka Lietuvā ir atzīta par labāko akciju tirdzniecības nodrošināšanā (Best Equities House).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB Enskilda iegūst Euromoney augstāko novērtējumu

, 14.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā biznesa žurnāla Euromoney rīkotajā pētījumā Euromoney’s Awards for Excellence 2008 SEB grupas uzņēmums Latvijā investīciju banka SEB Enskilda jau trešo gadu pēc kārtas ir saņēmusi augstāko novērtējumu nominācijā “Labākā finanšu institūcija uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultēšanā Latvijā” (Best Mergers&AcquisitionsHouse in Latvia).

SEB grupa kopumā saņēmusi augstāko novērtējumu arī citās žurnāla veiktās aptaujas kategorijās Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionā. SEB grupai kopumā piešķirts labākās finanšu organizācijas statuss uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultēšanā (Best Mergers&Acquisitions House) un akciju tirdzniecībā (Best Equities House) Ziemeļvalstu un Baltijas reģionā. Papildu augstajam novērtējumam Latvijā, valstu vērtējumā SEB Enskilda arī Norvēģijā ir atzīta par labāko uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultēšanā, savukārt SEB Lietuvā un Igaunijā ieguvusi labākās bankas statusu akciju tirdzniecībā. SEB banka Zviedrijā ir atzīta par 2008. gada labāko banku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Euromoney atzīst GILD Bankers par labāko Igaunijā

, 15.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu žurnāls Euromoney atzinis vadošo neatkarīgo Baltijas investīciju banku GILD Bankers par labāko uzņēmumu iegādes un apvienošanas darījumu īstenotāju Igaunijā 2008. gada Euromoney Izcilības balvas konkursā.

Izvēles procesā šogad piedalījās 600 vadošās bankas un citas finansu institūcijas no visas pasaules.

Euromoney izteicis GILD atzinību par iespaidīgu darba pieredzi inovatīvu un liela apjoma darījumu veikšanu dažādās nozarēs Igaunijā. 2007. gadā GILD Bankers pabeidza vairākus nozīmīgus darījumus ar tiešsaistes (online) medijiem, piemēram, īstenojot populāro interneta portālu auto24.ee un www.cvkeskus.ee pārdošanu. Turklāt GILD konsultēja vadošās Baltijas automašīnu mazumtirdzniecības grupas ELKE kapitāldaļu pārdošanu Amber Trust, alkoholisko dzērienu izplatītāja Baltijā L.I.O.N. & Ko pārdošanu Liviko, kā arī vadošo azartspēļu un izklaides industrijas grupu Centrālajā un Austrumeiropā Olympic Entertainment Group kazino operatora Kristiine Kasiino pārņemšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB grupa saņem Euromoney atzinību

, 16.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā biznesa žurnāla Euromoney rīkotajā pētījumā Euromoney Cash Management Poll 2008 SEB grupa saņēmusi augstāko novērtējumu lielākajā daļā no pētījuma kategorijām gan uzņēmēju, gan finanšu institūciju skatījumā.

SEB grupa saņēmusi augstāko novērtējumu tādās kategorijās, kā vispārēja klientu apmierinātība, ekspertīze un profesionalitāte naudas pārvaldības jomā, iesaiste klienta naudas pārvaldības darījumos, jaunāko tehnoloģiju izmantošana ikdienas darbā, nodrošinātā klientu servisa kvalitāte, inovatīvu metožu izmantošana, kā arī konkurētspējīga cenu politika.

Pētījums Euromoney Cash Management Poll tiek rīkots jau astoto reizi. Šajā gadā savu vērtējumu par finanšu organizācijām, kas sniedz naudas pārvaldības pakalpojumu kopumā sniedza 6 328 repondenti, no kuriem 4 877 bija lielie uzņēmumi.

Starptautiskais biznesa žurnāls Euromoney iznāk kopš 1969.gada un plašai starptautiskai lasītāju auditorijai piedāvā analītiskus rakstus, padziļinātus pētījumus un aptaujas finanšu jomā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biežāk uzdotie jautājumi

Latvijas Banka / eiro.lv, 03.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad Latvijā ieviesīs eiro?

Oficiālais eiro ieviešanas mērķa datums ir 2014. gada 1. janvāris. Šobrīd Latvijas valsts iestādes veic visus sagatavošanās darbus, kas nepieciešami eiro ieviešanas nodrošināšanai, un tā ieteicams rīkoties arī uzņēmējiem.

Kā naudas maiņu padarīt sev vieglāku un ērtāku?

Visērtākais veids - bezskaidras naudas maiņa. Tādēļ vēl pirms eiro ieviešanas ieteicams latu skaidrās naudas uzkrājumus pārskaitīt bankas kontā. Visa latu kontos noguldītā vai uzkrātā nauda eiro ieviešanas dienā automātiski un bez maksas tiks konvertēta eiro.

Vai saistībā ar latu nomaiņu pret eiro ir sagaidāma cenu celšanās?

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parex banka saglabā interesi par Krievijas tirgu

, 16.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada 10. un 11.septembrī Parex banka piedalījās trīspadsmitajā Euromoney Krievijas un NVS valstu konferencē Maskavā, Krievijā.

Šo notikumu ik gadu apmeklē vairāk kā sešsimt Krievijas, NVS, Eiropas, Tuvo Austrumu un Āzijas valstu finanšu institūciju pārstāvji. Euromoney konferences laikā paralēli diskusijām, kurās piedalījās valdību pārstāvji, Krievijas Centrālās Bankas vadība un pieredzējušākie augstākās raudzes pasaules investīciju baņķieri, notika izstāde, kuras dalībnieku vidū bija arī Parex banka.

Parex banku Euromoney konferencē šogad pārstāvēja Kapitāla tirgu un investīciju direkcija ar tās vadītāju un vecāko viceprezidentu Mārtiņu Jaunarāju priekšgalā. Tāpat konferencē piedalījās Parex Asset Management Rīgas un Maskavas biroju pārstāvji, kā arī Bankas meitas uzņēmums AP Anlage & Privatbank. Izstādes laikā klātesošie tika iepazīstināti ar jaunākajiem un pievilcīgākajiem Parex bankas investīciju produktiem un investīciju iespējām Baltijas valstīs. Tāpat interesentiem tika sniegtas atbildes uz jautājumiem par Parex bankas darbību un privātbaņķieru pakalpojumiem NVS valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Euromoney: Nordea ir labākā reģionālā banka Ziemeļeiropā un Baltijas valstīs

, 14.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nordea banka jau otro gadu pēc kārtas ir ieguvusi Euromoney 2008. gada Izcilības balvu kategorijā “Labākā reģionālā banka Ziemeļeiropā un Baltijas valstīs”.

Ikgadējā sacensībā par pasaules labākās bankas statusu, Nordea tika nosaukta arī par labāko Somijas banku. Euromoney, pasaules mērogā respektējams vadošais finanšu pakalpojumu žurnāls, pasniedz šīs balvas jau sešpadsmito gadu pēc kārtas.

Savā vērtējumā Euromoney žūrija ņēma vērā biznesa darījumu apjomu, inovācijas tās darbībā un vadības stilu, kredītreitingus, aktīvu kvalitāti un ienākumu bāzi, darbības efektivitātes rādītājus un galvenos banku darbības indikatorus.

Valdis Siksnis, Nordea bankas vadītājs Latvijā: “Mēs esam lepni par šo balvu, jo tā ir papildu apliecinājums tam, ka esam vadošā banka Ziemeļeiropas un Baltijas valstu reģionā. Šo panākumu pamatā ir mūsu bankas darbinieki, kas vienotā Nordea komandā palīdz klientiem sasniegt savus mērķus, neatkarīgi no tā, kurā valstī ir izvērsta viņu darbība”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parex Asset Management atzīta par labāko investīciju pārvaldes kompāniju nekustamā īpašuma jomā Latvijā

, 13.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parex bankas meitas uzņēmumam – aktīvu pārvaldes kompānijai Parex Asset Management (PAM), piešķirta balva kategorijā Labākā kompānija nekustamo īpašumu pārvaldē Latvijā.

2008. gada 2. oktobrī starptautiskais nekustamā īpašuma žurnāls Liquid Real Estate īpašā ceremonijā Londonā paziņoja balvu ieguvējus ceturtajā ikgadējā konkursā Euromoney Liquid Real Estate Awards.

Uzvarētājus atlasīja nekustamā īpašuma tirgus dalībnieki, pamatojoties uz viņu pašu balsojuma rezultātiem. Balva kategorijā Labākā kompānija nekustamo īpašumu pārvaldē Latvijā tika piešķirta Parex bankas meitas uzņēmumam – aktīvu pārvaldes kompānijai Parex Asset Management (PAM), kas ir vadošā investīciju kompānija Baltijas valstīs.

„Mums ir liels gods tikt atzītiem par labāko investīciju pārvaldes kompāniju nekustamā īpašuma jomā Latvijā, kā arī redzēt, ka mūsu klienti un partneri ir pēc nopelniem novērtējuši mūsu komandas profesionalitāti. Šis tituls un mūsu klientu dotais vērtējums neapšaubāmi ir mūsu komandas rūpīga darba rezultāts, kas piecu gadu laikā veiksmīgi pārvalda vairākus nekustamā īpašuma fondus, kas investē līdzekļus reģionā,” komentē kompānijas Parex Asset Management prezidents Roberts Idelsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Euromoney par Latvijā labāko banku atzīst SEB

Gunta Kursiša, 12.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu žurnāls Euromoney savā jaunākajā finanšu sektora novērtējumā par labāko banku Latvijā ir atzinis SEB banku.

SEB banka saņēmusi arī novērtējumu kā labākā banka Ziemeļvalstu un Baltijas reģionā, kā labākais uzņēmumu pirkšanas un pārdošanas konsultants Ziemeļu un Baltijas reģionā, kā arī labākais naudas pārvaldības pakalpojumu sniedzējs Ziemeļu un Baltijas reģionā.

Par labāko banku kaimiņvalstīs Igaunijā un Lietuvā šogad ir kļuvusi Swedbank.

Par labāko pasaules banku balvā par izcilību (Awards for Excellence 2011) šogad ir atzīta Deutche Bank, savukārt par pasaules labāko investīciju banku Euromoney atzinis Barclays Capital. Awards for Excellence nominācijā par gada baņķieri ir atzīts Roberto Setubals – izpilddirektors Brazil’s Itau Unibanco.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Arī Balta saņem Euromoney godalgas

, 28.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arī apdrošināšanas a/s Balta saņēmusi ietekmīgā finanšu izdevuma Euromoney

godalgas - kā Labākais apdrošinātājs – izdevīgākā cena un Labākais apdrošinātājs - atlīdzību process.

Pavisam Euromoney gada apdrošinātāja nominācijai Latvijā tika pieteiktas 16 apdrošināšanas sabiedrības. Db jau vēstīja, ka Latvijā pērn par lielāko apdrošinātāju kļuvusī BTA saņēma Euromoney godalgu kā labākais apdrošinātājs Latvijā.

«Klientu un nozares ekspertu atzinība ir īpaši nozīmīga ekonomisko satricinājumu laikā, kad klienti kļūst arvien prasīgāki pret pakalpojumu sniedzējiem,» uzsvēra Baltas valdes priekšsēdētāja Tāra Nīvseja (Tara Kneafsey). Pērn Balta ieviesa plašāko apdrošināšanas atlīdzību veidu pieteikšanu pa tālruni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Darbinieku novērtēšana - atskaites punkts izaugsmei

Veronika Viļuma, speciāli DB, 10.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Personāla novērtēšanas mērķi var būt dažādi – piemērotākā kandidāta atlase vai darbinieka līdzšinējās darbības izvērtēšana, kas ļauj lemt par patieso atbilstību esošajam amatam un izveidot redzējumu par turpmāko darbību uzņēmumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ikdienā lietojam apzīmējumus: banku sektors, Lielais četrinieks, ārvalstu un vietējās bankas, banku filiāles. Piemēram, Rietumu Bankas vadība sociālajos tīklos min terminu Lielais piecinieks, bet Signet Bank un citas nereti retorikā izmanto apzīmējumu vietējās bankas.

Vai lietotie termini ir pašizdomāti, un kāds ir to pamats, uz šiem jautājumiem Dienas Bizness mēģināja rast atbildes, konsultējoties ar Latvijas Bankas speciālistiem.

Šādi jautājumi radās, lasot, piemēram, Rietumu Bankas ierakstus sociālajos tīklos Facebook un LinkedIn, kur bankas valdes priekšsēdētāja Jeļena Buraja lieto apzīmējumu Lielais piecinieks. “Esmu gandarīta, ka Rietumu Banka pārstāv Latvijas kapitālu banku lielajā pieciniekā, turklāt ar būtisku atrāvienu no citiem tirgus dalībniekiem,” tā Jeļena Buraja pauda pērn, 8. decembrī, soctīkla Facebook Rietumu Bankas vietnē. Signet Bank valdes priekšsēdētājs Roberts Idelsons, kā arī jau pieminētā Jeļena Buraja plaši lieto vārdu salikumu vietējās bankas arī intervijās, tostarp Dienas Biznesā publicētajās. Līdztekus seko, ka tā sauktais Lielais četrinieks ir ārzemju kapitāla bankas, tomēr vai izteikumi ir precīzi un pamatoti ilgtermiņā – tas ir jautājums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VID un Robežsardzes pārvalžu vadītāji lūdz premjeru atcelt lēmumu par Strīķes atbrīvošanu

LETA, 28.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un Valsts robežsardzes (VRS) pārvalžu vadītāji šodien premjeram Valdim Dombrovskim (V) iesnieguši vēstuli, lūdzot atcelt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmumu par savas vietnieces Jutas Strīķes atbrīvošanu no amata.

Vēstuli parakstījuši VID Muitas kriminālpārvaldes direktors Edijs Ceipe, VID Finanšu policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš, Muitas pārvaldes direktors Tālis Kravalis un VRS Galvenās pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Guntis Pujāts.

Minētās amatpersonas pauž neizpratni un sašutumu, ko izraisījis Sreļčenoka lēmums atbrīvot no amata Strīķi par tās neatbilstošu darba izpildes novērtējumu.

Strīķi viņi vērtē kā augstu sava amata profesionāli, kas daudzu gadu garumā darbā tiesībaizsardzības iestādēs dažādos amatos ir sevi apliecinājusi kā pašaizliedzīgu, zinošu, nesavtīgu un nenoremdināmu cīnītāju pret noziedzību. Strīķes ieguldījums KNAB attīstībā, ilgus gadus esot vadošā amatā un vadot KNAB operatīvās darbības un izmeklēšanas struktūrvienību darbu, ir izveidojis KNAB par iestādi ar augstām profesionālām prasībām un standartiem tajā strādājošiem darbiniekiem, uzskata vēstuli parakstījušās amatpersonas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Nav gatavi tāpat atdot akcijas

Ieva Mārtiņa, Db, 19.12.2008

No kreisās: Danske Capital vecākais analītiķis Anti Partanens, Danske Capital direktors Kustā Aima un Firebird management LLC partneris Aians Hags

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Db

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parex bankas mazākuma akcionāri vēlas virzīt savu pārstāvi bankas padomē, jo nevēlas pārdot bankas akcijas un it īpaši par santīmiem. Pagājušā nedēļā valstij piederošā (ap 85 %) Parex banka uzrunājusi Parex bankas mazākuma akcionārus, vai tie nevēlas pārdot sev piederošās bankas akcijas.

Lai gan valsts pārstāvji nav oficiāli pateikuši, kāds ir iemesls šādam piedāvājumam, publiskā telpā ir izskanējis, ka 100 % Parex bankas valsts īpašumā ir nosacījums, lai Latvija varētu dabūt starptautiskos finansējumus, tostarp no Zviedrijas. Savus piedāvājumus par nosacījumiem pārdot Parex bankas akcijas svētdien gan bankai, gan Finanšu ministrijai nosūtījuši lielie mazākuma akcionāri - ārvalstu fondi: East Capital, Danske Capital Finland, Amber Trust un Firebird Management, kas ir vieni no lielākajiem investoriem Baltijas valstīs. Tomēr atbildi ārvalstu fondi nav saņēmuši ne no viena adresāta. Uzņēmējiem arī nav izdevies sazināties ar atbildīgajām amatpersonām. "Mūs biedē, ka tā vietā, lai valdība konstruktīvi un pa tiešo runātu par šīm akcijām, daži valdības pārstāvji komentē situāciju presē, ka ja ar akcionāriem nepanāks vienošanos, tad akcijas atņems, nacionalizēs. Protams, ir valdībā daudz diskusiju, bankā, ar kreditoriem, un mēs saprotam, ka laikam valdībai ir ar ko nodarboties, bet mēs sagaidām, lai nebūtu tādu paziņojumu presē [par to, ka var atņemt akcijas]," Db skaidroja Parex bankas 4.2 % akciju īpašnieces East Capital partneris Aivars Abramovičus (Aivaras Abromavicius).

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Sadala būvspeciālistu sertificēšanas un uzraudzības institūciju atbildības jomas

Žanete Hāka, 07.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabinets otrdien lēma par būvspeciālistu kompetences novērtēšanas un patstāvīgās prakses uzraudzības funkciju deleģēšanu akreditētajām institūcijām, kā arī apstiprināja maksas pakalpojumu cenrāžus, informē Ekonomikas ministrija.

Ņemot vērā Latvijas Arhitektu savienības pieredzi, reputāciju, resursus un personāla kvalifikāciju Latvijas Arhitektu savienības Sertificēšanas centram tiek deleģēta būvspeciālistu kompetences novērtēšanas un patstāvīgās prakses uzraudzība arhitektūras jomā.

Latvijas Būvinženieru savienības Būvniecības speciālistu sertificēšanas institūcijai tiek deleģēta būvspeciālistu kompetences novērtēšana un patstāvīgās prakses uzraudzība inženierizpētē, projektēšanā: ēku konstrukciju (t.sk. torņu un dūmeņu) projektēšana, ceļu projektēšana, tiltu projektēšana; būvdarbu vadīšanā: ēku būvdarbu vadīšana, restaurācijas būvdarbu vadīšana, ceļu būvdarbu vadīšana, tiltu būvdarbu vadīšana; būvuzraudzībā: ēku būvdarbu būvuzraudzība, restaurācijas būvdarbu būvuzraudzība, ceļu būvdarbu būvuzraudzība, tiltu būvdarbu būvuzraudzība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žurnāla Euromoney aptaujā Labākie 2010.gada privātbaņķieru pakalpojumu sniedzēji no Latvijas triumfējusi Parex banka, kas ieguvusi labākās bankas titulu astoņās nominācijās.

Parex banka informē, ka tā ieguvusi augstāko atzinību šādās pozīcijās: investīciju produktu klāsts, konsultāciju pakalpojumi, ārvalstu valūtas tirgus, dārgmetālu investīcijas, pilns pakalpojumu klāsts klientu ģimenes locekļiem, akciju portfeļa pārvaldīšana, vērtspapīru ar fiksēto ienākumu portfeļa pārvaldīšana, ārzonu pakalpojumi.

Savukārt meitas banka Parex bankas Lietuvā atzīta par labāko banku nominācijā investīciju pakalpojumu klāsts, un ieguvusi otro vietu nominācijās nekustamā īpašuma investīcijas un ārzonu pakalpojumi. Arī bankas Igaunijas filiāle aptaujā atzīta par otro labāko banku Igaunijā ārzonu pakalpojumu un privātuma un drošības nominācijās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Euromoney par labāko apdrošinātāju Latvijā nosauc BTA

, 27.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vadošais starptautiskā finanšu tirgus žurnāls Euromoney par labākā apdrošinātāju Latvijā godalgojis apdrošināšanas a/s BTA.

Papildus šai pamatgodalgai BTA tika atzīta arī par Latvijas Inovatīvāko apdrošinātāju un Apdrošinātāju ar labāko pakalpojumu klāstu, Db informēja BTA.

«Īpaši nozīmīgas šīs balvas ir šobrīd, kad saglabājot pakalpojumu un servisa kvalitāti, jāspēj piedāvāt klientu vajadzībām un pirktspējai atbilstoša apdrošināšana. Līdz ar to detalizēti jāpārzina apdrošināšanas nianses, jāorientējas tirgus situācijā, jāreaģē uz visiem ekonomikas procesiem un jāspēj paredzēt to sekas,» tā BTA valdes priekšsēdētājs Gints Dandzbergs.

Euromoney ik gadu veic dažādu nozaru uzņēmumu analīzi, kas darbojas finanšu sektorā visā pasaulē, un izvirza tos vairākām nominācijām. Apdrošināšanas apskats, kas pastāv jau otro gadu, ir vienīgā aptauja pasaulē ar vairāk nekā 400 respondentu 60 valstīs, kas veic patērētāju (lēmumu pieņēmēju) viedokļa apzināšanu par lielajām korporatīvajām un finanšu institūcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Re&Solution saņem balvu

, 13.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Re&Solution Group saņem atzinību, kā labakais uzņēmums pētījumu veikšanā.

Starptautiskais nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmums Re&Solution Group ir apbalvots sekojošās nominācijās:

• Labākais uzņēmums konsultāciju pakalpojumos (Lietuva)

• Labākais uzņēmums vērtēšanas pakalpojumos (Lietuva)

• Labākais uzņēmums pētījumu veikšanā (Lietuva)

• Labakais uzņēmums pētījumu veikšanā (Latvija)

• Labakais uzņēmums nomas / iznomāšanas pakalpojumos (Lietuva)

• Labākais uzņēmums investīciju piesaistē (Lietuva)

• Labākais uzņēmums īpašumu pārvaldīšanā (Latvija)

Euromoney ir starptautisks finanšu izdevums, kuru lasa vairāk kā 160 valstīs. Piešķirot Euromoney Liquid Real Estate Awards, tiek ņemti vērā uzņēmumu sasniegumi nekustamo īpašumu industrijā vairāk kā 50 pasaules valstīs investīciju, pārvaldīšanas, konsultāciju un finanšu kategorijās. Rezultāti tiek noteikti, attīstītājiem, nekustamo īpašumu konsultantiem, komercbankām, investīciju bankām, investīciju menedžeriem, investoriem un gala lietotājiem nominējot kandidātus un balsojot par tiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hansabanka ir labi sagatavojusies mainīgajiem ekonomikas apstākļiem un ir veiksmīgi saglabājusi savas līderpozīcijas, kas kalpo par iemeslu tam, kāpēc Euromoney nominējusi Hansabanku par Igaunijas 2007. gada labāko banku, ziņo BBN.

Hansabanka nominēta par labāko Igaunijas banku, jo tā joprojām saglabājusi līderpozīcijas vairākos pakalpojumu segmentos, kā arī veiksmīgi sagatavojusies ekonomiskajām pārmaiņām Igaunijā un pārējās Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais finanšu un kapitāla tirgus izdevums Euromoney atzinis būvkompāniju Merks par labāko dzīvojamo māju attīstītāju Latvijā 2017.gadā, informē uzņēmumā.

Nekustamo īpašumu tirgus pētījumu Euromoney veic trīspadsmito gadu, un tā mērķis ir, aptaujājot tirgus ekspertus un dalībniekus, noteikt labākos nekustamā īpašuma attīstītājus 75 pasaules valstīs.

Pētījuma respondenti ir investori, finanšu iestādes, attīstītāji, konsultanti un gala lietotāji, kuri vērtē pakalpojumu sniedzējus nekustamo īpašumu nozarē katrā valstī. Šogad pētījums noritēja maijā un jūnijā.

2017.gadā būvkompānija Merks noslēdza dzīvokļu projekta Skanstes Parks māju izbūvi, teritorijā labiekārtojot publiski pieejamu parku, bērnu spēļu laukumus un izbūvējot pazemes automašīnu stāvvietas iedzīvotāju ērtībām. Merks ir uzsācis arī projekta Gaiļezera nami īstenošanu, kur vairākās 9 stāvu mājās tiks izbūvēti 2-4 istabu dzīvokļi ar balkoniem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ārvalstu eksperti Evli atzīst par labāko konsultantu Lietuvā

, 02.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais biznesa žurnāls Euromoney atzinis investīciju banku Evli Securities par Lietuvas labāko uzņēmumu apvienošanās un pirkšanas darījumu konsultantu.

Izdevums īpaši uzsvēris Evli Securities nozīmīgo lomu vairākos, būtiskos korporatīvo finanšu darījumos, kas Lietuvā notikuši 2007. gadā.

Evli Securities pērn piedalījās uzņēmuma Daily Service UAB pārdošanas procesā un vadīja Interinfo grupas uzņēmumu izsoli Lietuvā, Latvijā un Igaunijā. Evli sniedza konsultāciju pakalpojumus Lietuvas valdībai lielākajā apvienošanas darījumā Baltijas valstu vēsturē, kad Lietuvas lielākās elektroenerģijas kompānijas apvienojās jaunā uzņēmumā LEO LT (Lietuvas Elektroenerģijas Organizācija). Šī darījuma vērtība sasniedza 2,1 miljardu eiro.

Izdevums Euromoney ik gadu finanšu iestādēm piešķir balvas par izcilību. Tās tiek piešķirtas, pamatojoties uz starptautisko ekspertu un analītiķu lēmumu, kuri izvērtē 110 valstu finanšu iestāžu darbu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ķilda KNAB: Strīķes pagājušā gada darbu novērtē ar zemu līmeni

LETA, 29.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks savas vietnieces Jutas Strīķes pagājušā gada darbu novērtējis ar zemu līmeni, lai gan tikpat lielu kritiku izpelnījušās vēl divas vadošas KNAB amatpersonas, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Visas trīs amatpersonas, kuras jau ilgstoši strādā KNAB, pārmetumus noliedz un vadības rīcībā saskata bosinga un mobinga pazīmes.

Streļčenoks veicis novērtējumu Strīķei un Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājai Ilzei Draveniecei, bet Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāju Diānu Kurpnieci vērtēja Streļčenoka kādreizējā priekšniece un pašreizējā KNAB priekšnieka vietniece Ilze Jurča, kuru pagājušā gada vasarā amatā iecēla Streļčenoks vienpersoniski.

Strīķe un Kurpniece novērtētas ar D līmeni, kas nozīmē, ka darba izpilde tikai atsevišķās jomās sasniedz prasības attiecīgajā nozarē un darba izpildē nepieciešami uzlabojumi. Savukārt Draveniece novērtēta ar E līmeni, kas nozīmē, ka viņas darba izpilde nesaskan ar prasībām attiecīgajā nozarē, visās jomās nepieciešami būtiski un tūlītēji uzlabojumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Kreditori ABLV bankas likvidatoru skrūvspīlēs

Zvērināti advokāti Daiga Siliņa un Rihards Niedra, ZAB Davidsons un partneri, 19.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš ABLV Bankas pašlikvidācijas procedūras uzsākšanas 2018. gadā skaidrību ir ieguvuši tikai pirmās kārtas kreditori, kuriem bankas kontā nebija vairāk par 100 000 eiro un kuriem izmaksāta valsts garantētā atlīdzība. Pārējie kreditori, kuriem naudas līdzekļi kontā pārsniedza 100 000 eiro, joprojām ir neziņā par to, kad atgūs savu naudu, ja vispār to atgūs, jo ABLV bankas likvidatori noteikuši kreditoriem nepārskatāmas procedūras. Līdz šim kreditoriem tika uzspiesti šaubīgi likvidācijas noteikumi un pieprasītas detalizētas atskaites par visiem, pat ļoti vēsturiskiem darījumiem, bet pašiem kreditoriem nav atstātas pienācīgas iespējas aizsargāt sevi pret ABLV bankas noteikto lietu kārtību un necaurspīdīgām anti-money laundering (AML) pārbaudes procedūrām. Ir vērts apskatīt dažus piemērus un viedokli no kreditoru skatu punkta, kādi pārkāpumi saskatāmi ABLV bankas likvidācijas noteikumos.

Cik saistoši kreditoriem ir ABLV bankas likvidācijas noteikumi?

ABLV bankas pašlikvidācijas procesa pamatā ir kreditora prasījuma izskatīšanas kārtība, kuras rezultātā naudas līdzekļu izmaksa kreditora prasījuma apmierināšanai var tikt atlikta vai atteikta, pamatojoties uz likvidējamās ABLV banka likvidācijas noteikumos noteikto pārbaudi.

Lai panāktu tieši šādu kreditora prasījuma izskatīšanas kārtību un kreditora piekrišanu pārbaudes veikšanai, ABLV banka saviem kreditoriem izstrādāja īpašu veidlapu, izvietojot to savā tīmekļa vietnē www.ablv.com un nosakot, ka brīvā formā sagatavotajam prasījumam ir jāsatur visa tā informācija, ko satur veidlapa. Šajā īpašajā veidlapā tika iekļauts apliecinājums, ka parakstot pieteikumu, kreditors piekrīt likvidējamās ABLV bankas likvidācijas noteikumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā, Baltijā, Eiropā un visā pasaulē bankas kontrolē aizvien stingrāk, un sodus tās izpelnās regulāri, neraugoties uz to, ka aizvien vairāk investē īpašu speciālistu apmācībā un atalgojumā. Kas soda, kā veidojas summas un kādēļ sodītāji ir dažādu valstu uzrauginstitūcijas, Dienas Bizness apkopoja dažādos medijos iepriekš publicēto, kā arī izvaicāja Latvijas Bankas ekspertus.

Vispirms, lai izprastu banku sodus, jo sevišķi, ja runa ir par naudas atmazgāšanas aizdomām, man ir pavisam vienkāršs piemērs no paša sadzīves, kas parāda problēmas būtību pēc līdzības. Visi zina par busiņiem, kas vadāja paciņas uz Lielbritāniju un atpakaļ, ņemot no klienta nelielu atlīdzību. Reiz Doveras ostā gadījās redzēt, kā šādu busiņu aiztur, un sapratu, ka tas nonāks zem preses, proti, par sodu, ka pārvadāta kontrabanda, busiņu iznīcinās. Bija iespēja painteresēties, par ko tik barga attieksme. Esot atrasts Krievijas marķējuma cigarešu bloks. Viens! Parunāju arī ar busiņa šoferi. “Nu nevaru es pārbaudīt katru paciņu! Saku, lai neliek, bet redzi, kāds ielika. Pat nezinu, kurš, jo konfiscēts ir viss!” tā šoferis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā kopumā 81% iedzīvotāju uzskata, ka nodokļi ir par augstu, liecina pētījumu kompānijas SKDS jūlijā veiktās aptaujas dati.

Tostarp 38% iedzīvotāju uzskata, ka nodokļi, kurus maksā viņi paši, ir stipri par augstu. Vēl 43% aptaujāto uzskata, ka nodokļi ir vienkārši par augstu. Kopumā 81% iedzīvotāju uzskata, ka nodokļi ir par augstu.

Tikai 12% aptaujāto uzskata, ka nodokļi Latvijā ir apmēram atbilstoši.

Nodokļu slogu kopumā par pārāk augstu uzskata 46% aptaujāto, vienkārši par augstu - 41%, bet 10% aptaujāto šķiet, ka nodokļu slogs ir atbilstošs.

Starp cilvēkiem ar lieliem ienākumiem nodokļu slogs stipri par augstu šķiet 16% aptaujāto, bet vienkārši par augstu - 20%.

Vienlaikus starp cilvēkiem ar augstiem ienākumiem 18% aptaujāto norādījuši, ka nodokļu slogs ir par zemu, bet 9% - stipri par zemu. 23% uzskata, ka nodokļu slogs ir atbilstošs.

Komentāri

Pievienot komentāru