Jaunākais izdevums

Trešdien oficiāli sākās Viņas Majestātes Lielbritānijas karalienes Elizabetes II valsts vizīte Latvijā. Ierodoties Rīgas lidostā no valsts vizītes Lietuvā, karalieni sagaidīja Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Imants Freibergs, kā arī Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Indulis Bērziņš.

Melngalvju namā notika svinīgās valsts pusdienas, ko par godu Viņas Majestātei un Edinburgas hercogam rīkoja Valsts prezidente un Imants Freibergs. Klātesošajām Latvijas un Lielbritānijas delegācijām, sabiedrības, uzņēmēju un plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem svinīgās runas pusdienu sākumā sacīja gan V.Vīķe-Freiberga, gan Lielbritānijas karaliene.

Vakarā Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Īans Bonds Mazajā ģildē rīkoja pieņemšanu par godu Viņas Majestātei Elizabetei II.

Rīt karaliene apmeklēs Okupācijas muzeju, noklausīsies vairāku Latvijas koru sniegumu Rātslaukumā un atvadīsies no Valsts prezidentes, lai dotos tālāk valsts vizītē uz Igauniju.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga šodien Rīgas pilī tikās ar Lielbritānijas Ārlietu ministri Mārgaretu Beketu, kura valsts vizītē 18.-19.oktobrī Rīgā pavada Viņas Majestāti Lielbritānijas karalieni Elizabeti II.

Sarunā prezidente pauda gandarījumu, ka abu valstu atjaunoto diplomātisko attiecību 15.gadskārtā Latvija var uzņemt viesos Lielbritānijas karalieni un viņas pavadošo delegāciju. Prezidente sveica M.Beketu kā pirmo sievieti, kas Lielbritānijā ir ieņēmusi Ārlietu ministres amatu. M.Beketa augstu novērtēja Latvijas prezidentes nozīmīgo ieguldījumu savas valsts attīstībā, kā arī Eiropas mērogā lieliski uzrunājot visam kontinentam būtiskus tematus.

Būtisks sarunu temats bija novembra beigās Rīgā gaidāmā NATO galotņu sanāksme un tajā paredzamā dienaskārtība. M.Beketa apstiprināja, ka Lielbritāniju sanāksmē pārstāvēs premjerministrs un aizsardzības ministrs. Tika pārrunāta abu valstu dalība miera misijās Afganistānā in Irākā, kā arī NATO turpmākā loma šajos reģionos. Prezidente atzīmēja, ka sagaida no NATO galotņu sanāksmes būtiskus lēmumus, kas nepieciešami organizācijas attīstībai un efektivitātei attiecībā uz mūsdienu draudu noteikšanu un adekvātu reaģēšanu uz tiem.

Apspriežoties par ES un NATO tālākās paplašināšanās perspektīvu, V.Vīķe-Freiberga un M.Beketa bija vienisprātis, ka organizācijai jāturpina tā dēvētā "atvērto durvju" politika attiecībā pret valstīm, kas nopietni vēlas pārņemt abu organizāciju pamatvērtības un panākt progresu izvirzīto kritēriju izpildē. Latvijas prezidente atzīmēja, ka Latvija aktīvi iesaistās jauno Eiropas demokrātiju atbalstīšanā, daloties izaugsmes un demokratizācijas pieredzē ar Gruziju, Moldovu, Ukrainu.

Izvērtējot ES konkurētspējas aspektus, tikšanās dalībnieces uzsvēra, ka ES ir jāvērš nopietna uzmanība uz zinātnes un inovāciju jomu kā vienu no priekšnoteikumiem sekmīgas konkurētspējas panākšanā iepretim citiem pasaules reģioniem.

Abas puses pauda gandarījumu, ka aktīvi izvēršas divpusējie ekonomiskie sakari. Viens no kārtējiem apliecinājumiem tam būs nākamā nedēļā gaidāmā Velsas pirmā ministra un uzņēmēju delegācijas vizīte, atzina V.Vīķe-Freiberga un M.Beketa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

96 gadu vecumā mirusi Lielbritānijas karaliene Elizabete II, ceturtdien paziņojusi Bekingemas pils.

Pēc viņas nāves troni mantojis Elizabetes II vecākais dēls Čārlzs, kurš automātiski kļuvis par Lielbritānijas jauno karali. Viņš turpmāk oficiāli tiks dēvēts par Čārlzu III, apstiprinājušas karaļnama amatpersonas.

Elizabete II mirusi 8.septembra pēcpusdienā Balmoralas muižā Skotijā, kur viņa pavadīja vasaru.

Jau vēstīts, ka pēc karalienes ārstu paustajām bažām par viņas veselību karalienes tuvākie ģimenes locekļi šodien devās uz Balmoralas muižu.

Bekingemas pils pavēstīja, ka karalis un viņa sieva šonakt paliks Balmoralas muižā un rīt atgriezīsies Londonā.

Balmoralas muižā pašreiz atrodas arī pārējie Elizabetes II bērni un princis Viljams. Princis Harijs ir ceļā uz Skotiju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Advokātu biroja Cobalt jaunajā mājvietā tika atrasts kompromiss starp klasisko un moderno interjeru, kā arī ņemti vērā vēsturiskās ēkas izaicinājumi

Fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!

Pēc divu advokātu biroju Cobalt un Borenius apvienošanās vienā uzņēmumā radās nepieciešamība pēc lielāka biroja. Apvienošanās darījums notika 2015. gadā, bet zem viena jumta abi uzņēmumi sāka strādāt pirms gada, kad sāka apdzīvot teju 1000 m2 plašas telpas Berga Bazāra divos rekonstruētos korpusos. «Neskatoties uz to, ka ārpus Rīgas centra ir pieejami dažādi lieliski biroju centru projekti, mūsu profesija pieprasa atrasties pilsētas centrā, jo liela daļa organizāciju un iestāžu, ar kurām sadarbojamies, atrodas netālu,» stāsta Cobalt partneris, zvērināts advokāts Gatis Flinters.

Visu rakstu Pieņem vēsturiskās ēkas noteikumus lasiet 26. jūlija laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Darba vide

DB viesojas: Accenture birojā VEF ēkā Brīvības ielā

Anda Asere, 25.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labsajūta, darbinieku iesaiste un produktivitāte ir nesaraujami jēdzieni

Tā uzskata Inga Zvaigzne, globālā informācijas tehnoloģiju uzņēmuma Accenture darba vides vadītāja Latvijā. Viņas skatījumā, katrā birojā, lai cilvēki varētu labi strādāt, ir svarīgi trīs stūrakmeņi – lai darbinieki var labi sadarboties, lai var fokusēti strādāt un lai cilvēki fiziski labi jūtas. Accenture birojā darba vietu plānojums veidots tā, lai veicinātu dabisku izkustēšanos – katra stāva centrā ir gaitenis, kam uz sāniem izvietotas darba telpas. «Katrs esam dzirdējuši, ka vismaz reizi stundā jāizkustas un jāatpūtina acis. Nevaru apgalvot, ka visi to dara, bet, veidojot mūsu biroja iekārtojumu, esam centušies to veicināt,» teic I. Zvaigzne.

Komentāri

Pievienot komentāru
Darba vide

FOTO: DB viesojas Evolution Gaming birojā

Anda Asere, 28.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Katram stāvam IT un spēļu prezentētāju ārpakalpojumu sniedzēja Evolution Gaming birojā ir savs vadmotīvs – debesis, kalni, okeāns, metāls, mežs un citi

Evolution Gaming 2015. gadā par 12,4 miljoniem eiro iegādājās 9 stāvu biroju centru 14 tūkstošu m2 platībā Rīgā, kur šobrīd notiek vērienīgi remontdarbi. Pērn rekonstrukcijā ieguldīti 1,8 miljoni eiro, bet šogad plānots investēt vēl trīs miljonus eiro.

Visu rakstu Svarīgākā ir atmosfēra lasiet 28. jūnija laikrakstā Dienas Bizness.

TEV VARĒTU INTERESĒT ARĪ:

FOTO: DB viesojas Compensa birojā

DB viesojas TestDevLab birojā

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Jaunajās biroju telpās atspoguļojas Norvēģijā bāzētā mātes kompānijas ideoloģija, kuru godā tur visi Visma uzņēmumi pasaulē.

IT uzņēmuma Visma biroja dizainā valda tīras un skaidras līnijas, ziemeļvalstīm raksturīgie pieklusinātie toņi, trešdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Viens no lielākajiem ziemeļvalstu IT uzņēmumiem Visma ir nozīmīgs nomnieks jaunajā A klases biroja centrā Place Eleven Sporta ielā Rīgā. Uzņēmums kopumā aizņem divus ar pusi stāvus 3293 m2 platībā. Tajā ir iespēja izvietot 305 darba vietas. Patlaban uzņēmumā strādā 257 cilvēki.

«Iepriekš Visma Labs, Visma Enterprise un Visma Consulting atradās atsevišķās vietās un dzīvošana dažādās mājās bija apgrūtinoša, turklāt uzņēmumi auga un bija skaidrs, ka esošajās telpās kļūst par šauru. Arī no uzņēmuma identitātes un kultūras skata punkta raugoties, mums bija svarīgi, lai mēs esam kopā un tiekam uztverti kā viens veselums, lai gan esam vairākas juridiskas personas. Brīdī, kad izlēmām par labu šim biroja centram, te vēl nebija izraksta būvniecības bedre, mēs pieņēmām izaicinājumu pievienoties attīstītāja vīzijai par to, kā šeit varētu izskatīties,» stāsta Visma Enterprise vadītāja Antra Zālīte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

FOTO: Mobilo sakaru operatora Bite birojs ar slidkalniņu

Anda Asere, 27.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atvērtā plānojuma birojā ir svarīgi, lai katram būtu sava darba vieta un iespēja patverties, ja nepieciešama telefonsaruna pilnīgā klusumā

«Veidojot biroja interjeru, ņēmām vērā gan pieaugošo darbinieku skaitu, gan to, lai tas būtu mūsdienīgs, ērts, funkcionāls un tajā būtu patīkami uzturēties. Tik strauji augošam uzņēmumam kā Bite par biroja pilnveidošanu un pielāgošanu ir jādomā teju nepārtraukti, jo pastāvīgi mainās darbinieku skaits, struktūra. Palielinoties darbinieku skaitam, pieaug nepieciešamība pēc īpašām telpām, piemēram, sarunām divatā. Ir svarīgi, lai darbinieki gan varētu justies ērti un produktīvi savā darba vietā, gan, ja nepieciešams, tikties ar klientiem, gan arī rīkot sapulces plašākā lokā. Tāpat nedrīkst aizmirst arī par vizuālo izskatu, lai ikdiena birojā būtu interesantāka,» stāsta Ance Kovale, Bite Klimata kontroles menedžere. Viņa uzskata, ka kvalitatīvā darba vidē ir vieglāk saglabāt produktivitāti un optimismu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Db.lv viesojas jaunajā CTB uzņēmumu grupas birojā Liepājā

Monta Glumane, 17.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais CTB uzņēmumu grupas birojs – askētiska un moderna celtne, savukārt tās iekštelpās valda mājīga, saules un gaismas pielieta atmosfēra.

Iepriekš uzņēmuma birojs atradās Liepājas centrā. Pašreizējā tā ražošanas teritorija sākotnēji bija vien 1,5 ha plaša, bet šobrīd uzņēmuma rīcībā ir 19 ha. «Pirms 20 gadiem sākām strādāt ar pāris transporta vienībām un dažiem darbiniekiem. Šobrīd mūsu īpašumā ir vairāk nekā 200 transporta vienību un būvtehnikas, ceļu būves sezonas laikā nodarbinām 300 darbinieku. Katru gadu augām un attīstījāmies, līdz sapratām, ka vadībai ir neērti atrasties atdalīti no uzņēmuma pamatprocesiem, tādēļ izlēmām celt biroju tieši šeit. Šobrīd redzam, kas notiek uzņēmuma teritorijā un ražotnē, ir ērtāk komunicēt citam ar citu,» stāsta CTB uzņēmumu grupas vadītājs Gatis Zvirbulis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prezi biroja galvenie vadmotīvi – ērtība darbiniekiem un vide, kas cilvēkus iedvesmo

Fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!

«Veidojot mūsu biroju Budapeštā, mums prātā bija divi principi. Pirmkārt, tā kā mēs pavadām vairāk sava nomoda laika darbā, nekā mājās, mēs vēlējāmies izveidot vietu, kur darbiniekiem ir prieks pavadīt savu laiku. Mums ir svarīgi, lai mūsu darbinieki jūtas labi, kamēr viņi ir darbā. Tāpēc mēs izveidojām mājīgu biroju,» saka Csaba Faix, Prezi starptautisko komunikāciju vadītājs. Lai sasniegtu šo mērķi, darbinieki varēja realizēt savas idejas un vajadzības, iekārtojoties savās telpās. Viņi varēja izvēlēties mēbeles un pievienot gala akordus.

Otrs mērķis bija radīt vidi, kas iedvesmo cilvēkus. Tāpēc telpās ieviests daudz prieka. «Prezi panākumi ir saistīti ar tā graujošo pieeju prezentācijām. Mēs vēlējāmies saglabāt šo radošo pieeju dzīvu, jo zinām, ka vide, kurā pavadām laiku, ietekmē mūsu domāšanu. Mēs birojā pievienojām tik daudz radošuma, cik vien varējām, lai palīdzētu cilvēkiem ar radošām idejām,» viņš stāsta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašreizējās finanšu krīzes iespaidā Lielbritānijas karaliene Elizabete II zaudējusi vairāk nekā trešdaļu jeb 37 miljonus sterliņu mārciņu no sava kopējā investīciju kapitāla, ziņo Dv.ee.

2008. gada vidū karalienes investīciju kapitāla summa veidoja aptuveni 100 miljonus mārciņu. Citi karalienes aktīvi, piemēram, nekustamais īpašums, pagaidām nav cietuši.

Lai mazinātu savus zaudējumus, karaliene Elizabete atvērusi publiskiem apmeklējumiem Bekingemas pils iekšējo pagalmu. Ieejas biļetes cena ir 20 mārciņas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

DB viesojas: AILE grupa ražotnēs Liepājā

Dienas Bizness, 20.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AILE grupa projektē un ražo stiklotās konstrukcijas. AILE grupa dibināta 1994. gadā un tās ražotnes atrodas Liepājā.

Stiklu Centrs ražotnes specializācija ir stikla pakešu un struktūrstiklojuma ražošana – stikli siltumizolācijai, aizsardzībai no saules enerģijas, stikli drošībai un aizsardzībai, skaņas izolācijai, dekoratīvie stikli, liektie stikli, ugunsdrošie stikli.

Alumīnija – stikla konstrukciju ražotnē top logi, durvis un citi fasādes risinājumi ar alumīnija profiliem. Šie produkti izceļas ar arhitektoniskajām iespējām, jo tos var realizēt plašos laukumos. Viens no pašlaik pieprasītākajiem produktiem AILE grupa ir elementu jeb šūnu fasādes, kur fasādes elementi pilnībā tiek sagatavoti rūpnīcā uz vietas un objektā tiek tikai piestiprināti pie ēkas karkasa, tādējādi objektā nav jāveic sarežģīti montāžas vai metināšanas darbi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telpas konferencēm un semināriem ir jārezervē savlaicīgi; pieaugot dažādām izmaksām, to cena ir kāpusi.

Latvijā joprojām nav multifunkcionāla konferenču centra ar ietilpīgām zālēm, kuras var uzņemt patiešām lielu apmeklētāju skaitu; uz vērienīgiem pasākumiem – starptautiskām konferencēm un kongresiem – telpas tiek aizrunātas jau gadu vai pat divus uz priekšu. Tās tiek rīkotas viesnīcās, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, augstskolās, Rīgas Latviešu biedrības namā un citviet. DB aptaujātie telpu pārvaldnieki šogad ir paaugstinājuši maksu par telpām vai plāno to darīt tuvākajā laikā.

Pēdējos piecos gados Radisson Blu cenu politiku ir mainījusi tikai reizi – šā gada sākumā. Par aptuveni 10% ir augusi telpu nomas maksa Radisson Blu Latvija Conference & SPA Hotel, Ridzene Hotel un Elizabete Hotel. Cenas pieaugumu galvenokārt ietekmējuši ārējie faktori – piegādātāju izmaksas un dažādas ekonomiskās un finanšu norises valstī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Reval Hotel Elizabete atzīta par labāko 2008.gada jauno tūrisma produktu

Jūlija Pudenko, Db, 22.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reval Hotel Elizabete ir atzīta par 2008.gada labāko jauno naktsmītni valstī, savukārt mājas lapa www.revalhotels.com saņēmusi augstāko novērtējumu Latvijas tūrisma nozares mājas lapu konkurencē.

Rīgas centrā iepretim Vērmanes dārzam šā gada aprīlī atvērtā augstākās klases viesnīca Reval Hotel Elizabete saņēmusi Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) augstāko novērtējumu konkursā „Veiksmīgākais jaunais tūrisma produkts”, kurā jau ceturto gadu tiek atzīmēti valsts līmenī ievērību iemantojušie viesnīcu nozares līderi. 5. Latvijas Tūrisma foruma ietvaros BalticTravelnews.com sadarbībā ar TAVA izvērtēja arī Latvijas viesnīcu, viesu māju, tūrisma objektu un citas ar nozari saistītās interneta vietnes, par labāko atzīstot revalhotels.com, kas apvieno optimālākos dizaina un funkcionalitātes risinājumus.

«Reval Hotel Elizabete nepilna gada laikā ir kļuvusi par vienu no iecienītākajām naktsmītnēm Rīgā, un mēs esam ļoti gandarīti, ka mūsu darbu tik augstu novērtējusi arī TAVA un Ekonomikas ministrija. Savukārt tūrisma profesionāļu atzinums par www.revalhotels.com kā gada labāko tūrisma industrijas mājas lapu vēl reizi apliecina e-komercijas noteicošo lomu tūrisma nozarē,» norāda Artūrs Stikuts, Reval Hotels viesnīcu Latvijā Pārdošanas un mārketinga direktors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīca Radisson Blu Elizabete Hotel, kura atrodas pašā Rīga centrā, Elizabetes ielā 73, mēneša garumā sadarbībā ar biškopjiem no Baltu Dravas realizēja unikālu projektu, izvietojot uz 8 stāvus augstās viesnīcas ēkas jumta 12 bišu stropus, informē viesnīcas pārstāvji.

Bites uz viesnīcas jumta rosījās no 17. jūnija līdz 18. jūlijam, un šī mēneša ietvaros blakus esošais Vērmanes dārzs ļāva tām saražot vairāk nekā 30 kg medus, kas turpmāk tiks ne tikai pasniegts viesnīcas visiem, bet no tā plānots gatavot arī īpašu Radisson Blu Elizabete Hotel medalu.

Viesnīcas vadītājs Gerhards Erasmus stāsta: «Rīga ir ļoti zaļa pilsēta, kas ir arī viens no iemesliem, kāpēc tā tik ļoti patīk tūristiem. Bišu stropu izvietošana mums ļāva ne tikai ienest vēl vairāk dabas pilsētā, bet arī parādīt mūsu viesiem, ka esam zaļi domājoša viesnīca un vēlamies sniegt viņiem pašu labāko – ekoloģiski tīrus un dabīgus produktus. Radisson Blu Elizabete Hotel vienmēr ir bijusi viena no zaļākajām viesnīcām Rīgā. To apliecina gan starptautiskais ekosertifikāts Green Key, gan arī citi piešķirtie novērtējumi, tāpēc šādas aktivitātes noteikti plānojam realizēt arī turpmāk.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pabeigta viesnīcas Reval Hotel Elizabete iekšpagalma fasāde

, 27.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reval Hotels 2007. gadu noslēdz ar nozīmīgu notikumu jaunās viesnīcas Reval Hotel Elizabete būvniecībā – ir pilnībā pabeigta 8 stāvu augstā iekšpagalma fasāde, liecina sniegtā informācija medijiem.

Jaunās viesnīcas celtniecība aizsākās 2006. gada sākumā, kad Linstow AS un būvuzņēmējs Skonto Būve parakstīja sadarbības līgumu par jaunās ēkas celtniecību. Š.g. 8.novembrī tika svinēti viesnīcas spāru svētki.

Viesnīcas Reval Hotel Elizabete pagalma fasāde ir pilnībā pabeigta, līdz ar to 2007. gads tiek noslēgts ar nozīmīgu posmu ēkas būvniecībā.

Viesnīcā Reval Hotel Elizabete būs pieejamas 228 viesu istabas, divas pilnībā aprīkotas konferenču zāles, restorāns, Lobby bārs, kur rīdzinieki un pilsētas viesi varēs pavadīt laiku neformālā noskaņā. Viesu ērtībai pieejams būs arī fitnesa centrs un pazemes autostāvvieta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aizkraukles banka «saķeras» ar atlaisto jauno māmiņu

Madara Fridrihsone, Ieva Mārtiņa, Db, 28.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairākas jaunās māmiņas, atgriežoties pēc bērna kopšanas atvaļinājuma darbā Aizkraukles bankā, no darba esot atlaistas. Banka kategoriski noliedz nelikumīgu atlaišanu.

(papildinātas pēdējās divas rindkopas)

Viena no darbiniecēm, kas nonākusi šādā situācijā Liene Sālījuma Db stāstīja, ka pirms bērna kopšanas atvaļinājuma strādājusi Aizkraukles bankas filiālē Elizabete, kas tagad ir slēgta. Kad L. Sālījuma vēlējusies atsākt darbu, Aizkraukles bankā viņai piedāvāts darba attiecības pārtraukt, pie tam darba devējs nav vēlējies bijušajai privātpersonu kredītu menedžerei izmaksāt kompensāciju par darba zaudēšanu.

«No darba esmu atstādināta, algu man nemaksā, bet, neparakstot ar darba devēju vienošanos par aiziešanu no darba, nevaru pat stāties bezdarbniekos un saņemt pabalstu,» sacīja L. Sālījuma. Pēc viņas teiktā, līdzīgā situācijā, atgriežoties no bērna kopšanas atvaļinājuma nonākušas vēl trīs Aizkraukles bankas kādreizējās filiāles Elizabete darbinieces. Divas no viņām ir piekritušas aiziet no darba Aizkraukles bankā, nesaņemot nekādu kompensāciju, savukārt trešā uz pārrunām ar bankas personāla daļas speciālistiem ieradusies kopā ar juristu un esot saņēmusi kompensāciju par atlaišanu. Savukārt Aizkraukles bankas Personāla nodaļas vadītāja Dace Rūķīte-Kariņa uzsver, ka Aizkraukles banka nekad nevienu darbinieku nav atbrīvojusi pretrunā likuma normām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

UPB noslēdzis līdz šim lielāko līgumu eksporta tirgos

Rūta Lapiņa, 06.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

# 2017. gadā ievērojamākais projekts bija 28 stāvus un 115 metrus augstā biroju ēka «Stockholm New» Zviedrijā.

Industriālais koncerns UPB pagājušā gada beigās noslēdzis lielāko līgumu eksporta tirgos UPB vēsturē, informē AS UPB Mārketinga un komunikāciju departamenta direktore Ilze Rosicka.

Lielākais līgums eksporta tirgos UPB vēsturē paredz studentu pilsētas rajona būvniecību par summu vairāk nekā 20 miljoni eiro.

Fotogalerijā skatāmi UPB pagājušā gada ievērojamākie objekti!

Uzņēmumā atzīmē, ka UPB realizētie projekti kļūst aizvien lielāki un sarežģītāki - 2017. gadā ievērojamākais projekts bija 28 stāvus un 115 metrus augstā biroju ēka «Stockholm New» Zviedrijā. UPB inženieri veikuši «Stockholm New» neregulāro formu metāla un dzelzsbetona konstrukciju projektēšanu un UPB veiks arī šo konstrukciju izgatavošanu, loģistiku un montāžu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

UPB grupai pievienots inženieru birojs Būve un forma

Lelde Petrāne, 25.10.2018

Būvfirmas UPB valdes priekšsēdētājs Dainis Bērziņš ar saņemto Dienas Bizness specbalvu un Dienas Bizness galvenā redaktore Līva Melbārzde. 2016. gads.

Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

UPB grupa tiek paplašināta. Tai pievienojas jauns uzņēmums - SIA «Inženieru birojs «Būve un forma»».

Tas ļaus īstenot lielākus D&B – Design&Build jeb apvienotos projektēšanas un būvniecības projektus un ieviest BIM (būvniecības informācijas modeļa) principus praksē, strādājot projektos gan Latvijā, gan ārvalstīs.

«Ar «Būve un forma» esam strādājuši jau četrus gadus. Kopā mums ir potenciāls attīstīt BIM un projektēšanas automatizācijas virzienus,» stāsta UPB valdes priekšsēdētājs Dainis Bērziņš.

«Būve un forma» inženieru birojam ir pieredze kompleksās projektēšanas jomā, strādājot ar sarežģītiem projektiem gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Lielākās UPB uzņēmumu grupas ir MB Betons grupa, RK Metāls grupa, AILE grupa, UPB Energy grupa un UPB Nams grupa. UPB pašlaik strādā vairāk nekā 1500 darbinieku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Darba vide

Māksliniece Kristīne Luīze Avotiņa ienes dabu Evolution Latvia birojā

Anda Asere, 12.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT tehnoloģiju un spēļu prezentētāju ārpakalpojumu nodrošinātājs Evolution Latvia sadarbībā ar mākslinieci Kristīni Luīzi Avotiņu īstenojis kafejnīcas projektu saviem darbiniekiem, ieguldot 400 tūkstošus eiro

Mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas sienu gleznojumi rotā piecas vērienīgas sienas. Kopējā kafejnīcas platība ir 400 m2, un tā paredzēta vairāk nekā trim tūksotšiem uzņēmuma darbinieku.

«Ideja par sadarbību ar gleznotāju Kristīni Luīzi Avotiņu mums radās sen – kad uzsākām biroja ēkas rekonstrukcijas projektu. Tobrīd mums vēl nebija skaidrs, kā šo sadarbību īstenot. Šogad, kad sākām domāt par kafejnīcas iekārtošanu, uzreiz sapratām, ka apjomīgajām sienām ir nepieciešami tieši mākslinieces gleznojumi,» stāsta projekta vadītāja un Evolution Latvia ēkas pārvaldības departamenta vadītāja Anna Kudrjavceva.

Evolution Latvia birojs ir iekārtots tā, lai tas būtu ērts un vizuāli pievilcīgs uzņēmuma darbiniekiem. Pamatideja ir uzņēmuma vidē saglabāt saikni ar dabu, tādējādi radot relaksētu atmosfēru. Šī ideja ir saglabāta arī kafejnīcas interjerā. Arī tur, līdzīgi kā citviet birojā, ir izvietoti īsti koki. Savukārt, mākslinieces sienu gleznojumi, kuros atveidoti dažādi dabas elementi, rada dzīvespriecīgu atmosfēru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas ekonomisko pārstāvniecību ārvalstīs īstenotie projekti

, 12.12.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārstāvniecība Zviedrijā (Stokholmā)

Pārstāvniecību vada Guntis Rubīns

MIO (otra lielākā mēbeļu tirdzniecības ķēde aiz IKEA) sākusi sveču eksportu no Latvijas ražotāja, kā arī paneļmāju eksportu. Latvijas uzņēmumi, kas Zviedrijā piedalījās dažādās marketinga aktivitātēs pagājušā gada beigās š.g. sākumā ir uzsākuši jaunus eksporta projektus - Primekss, Arčers, UPB, vairāki pārtikas pārstrādes uzņēmumi - projekta Go Sweden dalībnieki.

Pārstāvniecība turpina sadarbību ar General Motors (SAAB Automobile). Divi Latvijas uzņēmumi ir sākuši strādāt pie specialā autobūves sertifikāta TS 16949 iegūšanas, kas ir priekšnoteikums kļūšanai par tiešo piegādātāju autoražotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gatavojot politikas dokumentus, pēdējā laikā Latvijā vairākkārt bijusi runa par ārvalstīs dzīvojošo tautiešu, tā saukto ekonomisko bēgļu, atvešanu atpakaļ mājās. Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts pat nosaucis 100 000 cilvēku, ko plāno atgūt. Taču, tiekoties ar latviešiem Īrijā, laikraksts Diena uzzinājis, ka daudzi no viņiem nejūtas dzimtenē gaidīti un politiķu izteikumus sauc par ķeksīšu ievilkšanu - esmu runājis, rūpes ir paustas.

Daži latvieši piekrituši sarunai, jo esot dusmīgi par tukšo runāšanu. Par atgriešanos runā tikai retais - tās pārsvarā ir vēl Īrijā neiesakņojušās jaunās ģimenes, kurām nav bērnu vai bērni vēl neiet skolā, raksta laikraksts. Taču daudzbērnu ģimenes, kuras Latviju pametušas, lai Īrijā paglābtu bērnus no nabadzības, nevēlas viņus atgriezt apstākļos, no kuriem ar lielu piepūli un smagu darbu izrāvuši.

Laikraksts stāsta par kādu Īrijā sastaptu ģimeni. 1999. gada novembrī no ģimenes pirmais uz Īriju atbrauca Vitauts Barkus, un pēc pieciem gadiem viņam pievienojās sieva Ilze ar trim bērniem. Dēls Pēteris piedzima pēc gada, taču - pēc mammas vēlēšanās - tieši Latvijā. Kā teikusi Ilze Barkus: «Man tobrīd bija ļoti patriotiskas sajūtas.» Kad mazais piedzima, ģimene centusies noturēties Latvijā, bet ne Ilzei, ne Vitautam darbu neizdevās atrast, un 2007. gadā ģimene otrreiz sēdās lidmašīnā uz Dublinu. Tā viņi jau piecus gadus turpina augt zem Zaļās salas sargājošā lietussarga. Te piedzimusi viņu mazā Elizabete, kurai pēc dažām dienām būs divi gadi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkšanās un izklaides centra “Akropole Rīga” vadītāja amatā no 1.aprīļa stājas Valdis Portnajs, kuram ir teju 20 gadu pieredze viesmīlības jomā, un iepriekš viņš ir vadījis virkni lielo viesnīcu Latvijā.

Jaunais vadītājs izraudzīts konkursa kārtībā.

“Viens no iepirkšanās un izklaides centra “Akropole Rīga” mērķiem ir līdera pozīcijas stiprināšana starp iepirkšanās centriem Latvijā un Baltijā – no šodienas tas būs manā pārziņā. Savu pienesumu turpmākā attīstībā saredzu teju 20 gadu gaitā viesmīlības nozarē uzkrāto zināšanu pārnesē uz iepirkšanās centra ikdienas darbību, jo ticu, ka abās sfērās ir daudz kopīga. Manu uzdevumu lokā būs arī klientu lojalitātes veicināšana un arvien jaunu klientu piesaiste, kā arī visaugstāko apkalpošanas standartu saglabāšana un turpmākā attīstīšana,” saka V.Portnajs.

Iepriekš V.Portnajs savu karjeru saistījis ar viesnīcu un viesmīlības nozari.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Viesnīcas soda par apvienošanās nepaziņošanu

Elīna Pankovska, 05.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome pieņēmusi lēmumu piemērot naudas sodu 11,28 tūkst. Ls Rezidor Hotels Group, jo uzņēmums nebija paziņojis par apvienošanos, kā arī nebija saņēmis padomes atļauju.

Apvienošanās atļauja nepieciešama, ja izpildās likumā noteiktie kritēriji – šajā gadījumā apvienošanās dalībnieku tirgus daļa pieczvaigžņu viesnīcu pakalpojumu sniegšanas tirgū pārsniedza 40%, DB informēja Konkurences padomes pārstāve Inita Kabanova.

Tomēr vienlaikus Konkurences padome atļāvusi Rezidor Hotels Group izmantot Reval Hotels aktīvus, pārņemot savā pārvaldībā viesnīcas Reval Hotel Latvija, Reval Hotel Elizabete un Reval Hotel Rīdzene, jo secināts, ka tas nerada negatīvas sekas konkurencei, un pieņēma lēmumu apvienošanos atļaut.

Starp Rezidor Hotel Group un Reval Hotels (Linstow) noslēgtie pārvaldīšanas līgumi, kas attiecas uz trim minētajām viesnīcām, stājās spēkā 2010.gada 1.jūnijā, un kopš 2010.gada viesnīcas pārdēvētas par Radisson Blu Hotel Latvija, Radisson Blu Hotel Rīdzene un Radisson Blu Hotel Elizabete. Līdz tam Rezidor Hotel Group Latvijā pārvaldīja vienu viesnīcu – Radisson Blu Hotel Daugava.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Apbalvoti labākie jaunie pētnieki inovāciju konkursos Zināšanu agora un Ideju laboratorija

Db.lv, 24.05.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izceļot jauno pētnieku sasniegumus, Latvijas Universitātes (LU) Inovāciju centrs LUMIC jau ceturto reizi rīkoja Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienu, iepazīstinot ar jaunākajiem atklājumiem un sasniegumiem, bet jaunie pētnieki sacentās konkursos “Ideju laboratorija” un “Zināšanu agora”, ģenerējot inovatīvas idejas universitātes un zinātnes attīstībai Latvijā.

Tehnoloģiju dienā notika ne vien iedvesmojošas sarunas ar LU absolventiem, kas sekmīgi darbojas zinātnes un uzņēmējdarbības laukā, bet arī intelektuāla trīs rektoru diskusija par viņu akadēmisko ceļu, zinātnes attīstību un nākotnes inovācijām.

LU Inovāciju centra LUMIC organizētajā konkursā “Ideju laboratorija” studenti tika mudināti iesaistīties universitātes ilgtspējīgas attīstības veicināšanā un zinātnes izaugsmē. Studentu izvēlētās tēmas bija saistītas ar studentu aktīvāku iesaisti zinātnē. Divu dienu garumā tika domāts par modeļiem, kā veicināt gan pamata līmeņa, gan augstākā līmeņa studentu iesaisti zinātnē un sekmēt starpdisciplināru pētījumu ideju attīstību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Reval Hotel Elizabete - prestižs apbalvojums

, 23.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reval Hotel Elizabete iekļuvusi prestižās Starptautiskās Arhitektūras godalgas ieguvēju skaitā.

Par to liecina Arhitektūras un dizaina muzeja un Eiropas Arhitektūras, mākslas, dizaina un pilsētplānošanas centra sadarbībā ar starptautiskajām un valstu arhitektu asociācijām oficiāli paziņotie Starptautiskās Arhitektūras godalgas šī gada programmai izvēlētie jaunie projekti un pilsētu plāni.

Pateicoties godalgas programmai, ievērojama sabiedrības un profesionāļu uzmanība tiek pievērsta šajā desmitgadē būvēto, visnozīmīgāko ēku godināšanai un atpazīstamības veicināšanai. Kaut arī tika iesniegti vairāk nekā tūkstotis projektu no vairāk nekā 30 valstīm, šogad apbalvoto sarakstā iekļauti tikai 87 projekti, vēsta Reval Hotels Mārketinga vadītāja Latvijā Aiga Lapiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 29. aprīlī, darbu ir sākusi četru zvaigžņu viesnīca Reval Hotel Elizabete Rīgā, Db uzzināja preses konferencē.

Viesnīcu būvēja uzņēmums SIA Skonto Būve, savukārt ēkas arhitekts ir SIA ARCHItrāvs arhitekts Bruno Deslandes. Ēkas interjera dizainu izstrādāja Gabriela Iglesias un Pablo Stutz no Lielbritānijas uzņēmuma GIAD Ltd.

Reval Hotel Elizabete pieder Reval Hotels grupai, kura, savukārt, pieder norvēģu nekustamo īpašumu investīciju kompānijai Linstow AS.

picturegallery.5f65d0e1-e830-4f6c-bc47-05a351abca08

Komentāri

Pievienot komentāru