Livonijas ordeņa Siguldas pilī sestdien norisinājās Eiropas gastronomijas reģiona 2017 atklāšanas pasākums Ziemas garšu svinēšana.
Ziemas izaicinājumu bija pieņēmuši un uz uguns ēdienus gatavoja seši Rīgas–Gaujas reģiona restorāni: Valmiermuižas alus virtuve un šefpavārs Dzintars Kristovskis, Ostas Skati un šefpavārs Ingmārs Ladigs, Mālpils muiža un šefpavāre Aija Gabrāne, Kungu Rija un šefpavārs Gvido Skoboļevs, Bīriņu Pils un šefpavārs Kaspars Rocēns, kā arī restorāns Garšas Frekvece un šefpavārs Vadims Jevsejevs.
Pasākuma laikā bija iespējams mieloties ar dažādiem latviešu virtuves ēdieniem: alus plakanmaizi un šķelto zirņu aizdaru, brieža gaļu un skābētu kāpostu pīrāgu, ceptu biezpienu ar lāceņu ievārījumu, kartupeļu pankūkām ar foreles fileju, sīpoliem tumšā alus marinādē un kūpinātu biezpienu, cidoniju vārītā krēma pudiņu ar karameles mērci un daudziem citiem īstiem ziemas gardumiem.
Jau vēstīts, ka Rīgas–Gaujas reģions, kurā sadarbojas Rīgas, Siguldas, Cēsu un Valmieras pašvaldības, ieguvis titulu 2017.gadā būt par Eiropas Gastronomijas reģionu un gada ietvaros plānota plaša pasākumu programma.