Jaunākais izdevums

Britu grupa Depeche Mode turpina savu pasaules koncerttūri un šodien koncertēs Berlīnē, Vācijā, raksta BBC.

Jau vēstīts, ka Depeche Mode bija atcēluši 12 koncertus, tostarp arī Latvijā pēc tam, kad gupas līderim Deivam Gahanam konstatēs ļaundabīgs audzējs, kurš arī izoperēts.

Depeche Mode vēl plāno koncertēt, Londonā, Frankfurtē, Romā, Mīlānā un citur.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan šobrīd nenotikušā Depeche Mode koncerta biļetes pret skaidru naudu netiek mainītas, uzņēmums Biļešu serviss un koncerta organizatori FBI sola, ka drīzumā naudas izsniegšana atsāksies, bet šobrīd par biļeti iztērēto summu iespējams saņemt bankas pārskaitījuma veidā.

Rīgā biļešu apmaiņa tiek veikta tikai vienā Biļešu servisa kasē - Rīgas Kongresu namā. Aizvadītās nedēļas sākumā Db tajā informēja, ka «kasē nav naudas, tādēļ biļetes pret naudu tiks mainītas nākamnedēļ». Tomēr šodien Db telefoniski uzzināja, ka to izdarīt joprojām nav iespējams, bet naudas izsniegšanu biļešu tirdzniecības tīkls sola atsākt tuvākajās dienās. Šobrīd ir iespējams aizpildīt anketu un iesniegt Biļešu servisam nenotikušā koncerta biļetes un, lai nebūtu atkārtoti jādodas uz Kongresu namu, savu naudu saņemt ar bankas pārskaitījumu.

FBI pārstāvis Kristaps Kārkliņš Db sacīja, ka Depeche Mode koncerta biļešu īpašniekiem nav jāraizējas un savu naudu viņi noteikti saņems. Tā kā biļetes uz šīs grupas koncertu bija iegādājušies ļoti daudzi cilvēki, tad atpakaļ atmaksātas milzu summas. Problēmas ar naudas atgriešanu biļešu pircējiem saistītas ar to, ka aizkavējies mūziķu tūres apdrošinātāja maksājums koncerta organizatoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Depeche Mode koncerts Rīgā šogad nenotiks

Vēsma Lēvalde, Db, 12.06.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu grupas Depeche Mode brīvdabas koncerts Latvijā šogad tomēr nenotiks, informē koncertaģentūra FBI.

Db jau ziņoja, ka 25. maijā Rīgā, Skonto stadionā, pardzētais koncerts tika atcelts grupas līdera Deiva Gahana (Dave Gahan) slimības dēļ. Lai arī veltītas visas pūles, lai astoņās valstīs, tostarp Latvijā, maijā paredzētos stadionu koncertus pārplānotu, grupas pārstāvji, neraugoties uz šo koncertu iespaidīgajiem pārdošanas rādītājiem, ir spiesti pieņemt lēmumu tos atcelt, jo koncertu norisi nepieļaujot Depeche Mode piesātinātais turnejas grafiks šajā gadā.

Biļešu īpašnieki varēs atdot biļetes un saņemt atpakaļ naudu jau no 15. jūnija.

Lai atvieglotu naudas atdošanu biļešu īpašniekiem, kuri plāno nodot biļetes Rīgas Kongresu namā, ieteicams jau savlaicīgi aizpildīt pieteikuma veidlapu Biļešu servisa mājaslapā. Veidlapu būs nepieciešams nodot kasē kopā ar iegādātajām biļetēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu kulta mūziķu Depeche Mode koncertu, kas 25. maijā norisināsies Rīgā, Skonto futbola stadionā, iesildīs viena no šā brīža inovatīvākajām elektroniskās mūzikas grupām – MOTOR.

Koncertaģentūra FBI norāda, ka MOTOR tiek dēvēta par vienu no interesantākajām un enerģiskākajām mūsdienu elektroniskās mūzikas grupām. Drīzumā tiks izdots dueta MOTOR trešais albums Metal Machine, kura pirmais singls sauksies Death Rave. MOTOR pašreiz arī strādā pie mūziķu Acidkids un Kanjē Vesta (Kanye West) dziesmu remiksiem.

MOTOR šovasar pirms Depeche Mode uz skatuves kāps 20 koncertos dažādās Eiropas pilsētās. Abu grupu sadarbība aizsākās, kad Mārtins Gors nosauca MOTOR izveidoto Depeche Mode singla Precious remiksu par labāko, ko viņš jebkad dzirdējis. MOTOR dziesma Yak tika iekļauta iepriekšējās Depeche Mode turnejas pirms šova atskaņoto dziesmu sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd plānots, ka Depeche Mode pasaules tūre TOUR of the UNIVERSE atsāksies ar koncertu Varšavā, Polijā, 23.maijā – divas dienas pirms mūziķu uzstāšanās Latvijā, informēja koncertaģentūra FBI.

Grupa bija spiesta atcelt sešus koncertus (Atēnās, Stambulā, Bukarestē, Sofijā, Belgradā un Zagrebā) solista Deiva Gahana (Dave Gahan) slimības dēļ, kas viņu pārsteidza neilgi pirms koncerta sākuma Atēnās. Visi seši šobrīd atceltie koncerti tiks pārcelti un notiks vasaras beigās.

Koncertaģentūras FBI direktore Inga Kadeka skaidroja: «Ja ārstēšanās ritēs bez sarežģījumiem, plānots, ka jau nākamās nedēļas beigās Deivs atkal būs uz skatuves. Depeche Mode pārstāvji mūs vakar informēja, ka šīs izmaiņas tūres sākumdaļā neietekmēs koncerta norisi Latvijā, un koncerts, kā plānots, notiks 25.maijā Skonto futbola stadionā.»

No Depeche Mode pārstāvjiem saņemtā informācija liecinot, ka lēmums par koncertu pārcelšanu tika pieņemts, lai grupas līderis varētu pilnvērtīgi atveseļoties un atpūsties pēc pārciestās slimības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms paredzētās uzstāšanās Atēnās grupas Depeche Mode līderis Deivids Gahans (David Gahan) saslimis un ticis nogādāts slimnīcā, tādējādi koncerti Atēnās un Stambulā ir atcelti, ziņo rollingstone.com.

Rollingstone.com raksta, ka D. Gahanam konstatēts gastroenterīts, ko izraisa saindēšanās ar pārtiku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Paade mode dibinātāju un vadītāju Lindu Raitumu

Lelde Petrāne, 04.11.2016

Kopā ar Francijas bērnu modes viedokļa līderēm, saņemot Milk Fashion Design balvu Paade Mode zīmolam. Līdz šim lielākais profesionālais pārsteigums un gandarījums.

Foto: no personīgā arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Linda Raituma, uzņēmuma Paade Mode dibinātāja un vadītāja. Paade mode ir pirmais latviešu modes zīmols, kurš saņēmis bērnu modes Oskaru - Francijas Milk Fashion Design Award godalgu. «Mums seko Zara, nevis mēs Zarai,» saka L. Raituma. 98% no Paade mode izstrādājumiem tiek eksportēti uz vairāk nekā 15 pasaules valstīm.

Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Vienmēr esmu zinājusi, ka nodarbošos ar ražošanu. Kad dzīvē pienāca izšķirošs brīdis un bija jāpieņem lēmums - ko darīt - izvēlējos to, kas visvairāk iet pie sirds. Ja dari kaut ko, kas tiešām patīk, esi noturīgāks pret grūtībām un neskaiti darba stundas. Šobrīd redzu, ka no nekā esam radījuši jau kaut ko, kas ir atzīts visā pasaulē. Tas ir lielākais gandarījums un iemesls darbu turpināt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

No šodienas Rīgā nopērkams Depeche Mode jaunais albums

, 20.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodien Rīgas (citur Latvijā - tuvākajās dienās) mūzikas veikalos nopērkams grupas Depeche Mode jaunais albums Sounds of the Universe, informēja Mikrofona ieraksti pārstāvis Klāss Vāvere.

Tas ir grupas 12. studijas albums, kurš seko 2005. gadā iznākušajam Playing the Angel.

25.maijā Depeche Mode Tour of the Universe tūres ietvaros koncertēs Rīgā, bet 25.aprīlī klubā Pulkvedim neviens neraksta… notiek grupas fanu kluba rīkotais albuma prezentācijas pasākums.

Sounds of the Universe Latvijā pieejams četros dažādos izdevumos:

• CD standartizdevums

• Limitētas tirāžas CD + DVD

• Limitētas tirāžas 2 Vinila LP + CD

• Īpašā fanu kaste 3CD + DVD

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

FBI: Biļešu cenas uz pasaules līmeņa grupu koncertiem Rīgā ir vienas no lētākajām Eiropā

Zane Atlāce-Bistere, 04.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koncertaģentūra FBI pirmdien paziņoja, ka pēc četru gadu pārtraukuma Latvijā atkal koncertēs pasaulslavenā grupa Depeche Mode. Biļešu pārdošana uz tikko izsludināto Global Spirit Tour tūres koncertu Rīgā sāksies ceturtdien, 6.jūlijā un tās maksās sākot no 69 eiro.

Līdz ar sajūsmu par iespēju grupas koncertu redzēt Arēnā Rīga, sociālajos tīklos sākās arī diskusijas par biļešu cenu adekvātumu un sabiedrības maksātspēju. «Stokholmā biļetes maksāja 60€, Varšavā 42€, Budapeštā 41€. Vai mēs tiešām esam visbagātākie Eiropā?,» liecina kāda koncertu apmeklētāja ieraksts FBI Facebook lapā pie koncerta ieraksta. Vēl kāda pastāvīga koncertu apmeklētāja teicās, ka par nepilniem 30 eiro apmeklējusi grupas U2 koncertu Stokholmā, tāpēc ar visu cieņu pret Depeche Mode, 69 eiro viņai tomēr šķietot par dārgu.

Koncertaģentūras FBI pārstāvis Kristaps Kārkliņš portālam Db.lv apliecināja, ka biļešu cenas uz pasaules mēroga grupu koncertiem Rīgā ir vienas no zemākajām Eiropā, tāpēc neesot nekāda iemesla uzskatīt, ka tās ir pārāk dārgas. «Jā, varbūt kādreiz, pirms daudziem gadiem biļešu cenas bija zemākas, taču grupu popularitāte un piedāvāto šovu līmenis ir ievērojami audzis. Biļešu cenas seko līdzi popularitātei. Koncerti vienmēr tiek izpārdoti. Biļešu cenas Rīgā ir ļoti labas un pieņemamas, īpaši pie apstākļiem, kad cilvēkiem nekur nav jābrauc, jātērē nauda ceļam un naktsmītnēm, jo ir iespēja šāda līmeņa māksliniekus redzēt tepat Rīgā,» skaidro K. Kārkliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupa Depeche Mode ir spiesta atcelt koncertu 25. maijā Rīgā, Skonto futbola stadionā. Tiek atcelts arī 23. maijā paredzētais koncerts Varšavā un 27. maijā plānotais koncerts Viļņā, informē FBI.

Grupa Depeche Mode atvainojas visiem faniem Rīgā par sagādātajām neērtībām un cer, ka Deiva Gahana veselības stāvoklis ļaus atsākt turneju jau tuvākajā laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Meklējot pierādījumu tam, ka pandēmijā viss ir iespējams, turklāt sapņiem un ambīcijām nav vecuma ierobežojuma, ielūkosimies kādas jaunas uzņēmējas stāstā par to, kā mīlestība pret dabu un modi materializējās perspektīvā modes inovācijā.

Katrīna Resne ir 19 gadus veca jauniete, modes un dabas jautājumu entuziaste, kā arī dabai draudzīgā apģērba zīmola Rosafella radītāja: “Rosafella patiesībā tika izveidots jau tad, kad es gāju devītajā klasē. Man bija vēlme izpausties un šķita, ka bizness ir īstā vieta, kur to darīt. Protams, tobrīd man palīdzēja vecāki. Mans pirmais produkts bija plānotājs.”

Katrīna komentē, ka neesot gribējusi to, ko rāda filmās, – dizainerus, kuriem pieder sava studija un kuri nelielos daudzumos pārdod savus unikālos dizainus. Tieši tā radās pirmās idejas par dabai draudzīgu apģērbu. Rezultātā Katrīna savu bērnības interesi par dažādām dabas zinātnēm pārvērta lolotā sapņa piepildījumā, kurā mode draudzējas ar dabu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Uzsākta Paade Mode pārdošana lielveikalu ķēdē Parīzē un Nicā

Zane Atlāce - Bistere, 08.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas bērnu modes zīmola Paade Mode attīstībā pagrieziena punktu iezīmējusi jaunā 2018.gada pavasara/ vasaras kolekcija (SS18), jo ar to tiks uzsākta Paade Mode pārdošana prestižajā lielveikalu ķēdē Galeries Lafayette Parīzē un Nicā, informē zīmola radošā direktore Santa Pīlēna.

«Būt pamanītiem ir tikai puse no veiksmes. Otra, sarežģītākā puse ir saglabāt nemainīgu kvalitāti un spēt pārsteigt ar katru jaunu sezonu, kam pamatā ir smags, neatlaidīgs komandas darbs. Esam gandarīti, ka Paade Mode apņēmīgi turpina uzņemto izaugsmes kursu, un īpašs lepnums par to, ka mūsu radītie izstrādājumi tagad izstādīti un nopērkami arī līdzās pasaules vadošo modes namu apģērbiem leģendārajā Galeries Lafayette Parīzē un Nicā,» stāsta Paade Mode dibinātāja un vadītāja Linda Raituma.

Baltijas modes federācija, Riga Fashion Week organizators, sadarbībā ar Itālijas vēstniecību Latvijā bērnu modes zīmolam Paade Mode pasniegusi vērtīgu balvu - stipendiju mācībām Istituto Marangoni augstskolas trīs nedēļu kursos Milānā. Istituto Marangoni ir viena no prestižākajām augstskolām pasaulē, kur iegūt ar modes biznesu saistītu izglītību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas mode piedzīvo krīzi, mainoties patēriņa paradumiem; labus signālus uzrāda bērnu mode

Dažādi tirdziņi nereti ir pirmais solis, lai jaunais dizainers kļūtu par šīs nozares sistēmas komponentu. Daļa spēlētāju paliek šajā līmenī un savas nezināšanas dēļ var negatīvi ietekmēt visu nozari. Ja kāds no sistēmas dalībniekiem preci savā darbnīcā vai tirdziņā pārdod par krietni zemāku cenu nekā citur vai arī bez čeka, pēc kāda laika cietīs visa joma. Tā uzskata Dita Danosa, kurai pieder vietējās modes daudzzīmolu veikals Taste Latvia.

Ilgus gadus viņa ir Latvijas Modes palātas prezidente un tagad arī jaundibinātā Latvijas Dizaina centra vadītāja.

Fragments no intervijas, kas publicēta 22. februāra laikrakstā Dienas Bizness:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mēs nemainām mēbeles katru gadu – un pat ne katrus piecus gadus. Taču tas nenozīmē, ka esam ar mieru dzīvot mājoklī ar novecojušām mēbelēm, ja vien tās nav krāmu tirgu atrastās vintāžas pērles. Un pat ja retro ir jūsu mīļākais stils, tomēr mājās gribas redzēt arī kādu mūsdienīgāku elementu, kaut vai interjera dekorā, vai ne?

Par laimi, mēbeļu mode nemainās radikāli ik gadu. Protams, vienmēr ir jaunas vēsmas un jauni redzējumi par perfekto interjera dekoru, taču galvenokārt izmaiņas parasti skar dekoratīvo elementu izskatu, krāsas, tekstūras un mēbeļu izkārtojuma variantus. Taču tieši šīs nelielās detaļas var mainīt mājas raksturu un ieviest telpā pavisam jaunu atmosfēru. Kopā ar mēbeļu ekspertiem no “ID mēbeles” veikala, pētām, kādas mēbeles būs aktuālas 2022. gadā un kā izvēlēties jaunus mēbeļu akcentus savam mājoklim!

TOP mēbeļu materiāli 2022. gadam

Neatkarīgi no tā, vai dodat priekšroku visam modernam, klasikai vai romantikai, visus mēbeļu stilus šobrīd vieno tendence uz dabisko. Pat industriālajā stilā veidotās telpas tiek piepildītas ar mēbelēm no dabiskajiem materiāliem vai vismaz dabiskajās krāsās. Taču izveidot pilnu interjeru tikai no koka mēbelēm ir, pirmkārt, dārgi, otrkārt, ne vienmēr lietderīgi. Piemēram, ja īrējat mājokli un nākotnē plānojat pārvākties, labāk iegādāties cenas ziņā daudz pieejamākas mēbeles no citiem materiāliem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā radīto mūziku atskaņo aizvien biežāk un plašāk, kas vairo pašmāju māksliniekiem autoratlīdzībās izmaksāto summu apmēru

Tā DB stāsta autoratlīdzību iekasētāji. Latvijas autoru biedrība Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/ Latvijas Autoru apvienība (AKKA/LAA) apvieno dažādus autorus, taču tikai daļa no tiem – 4272 – ir mūzikas autori. To skaitā ir arī aranžētāji, filmās un teātra izrādēs izmantotās mūzikas autori, mūzikas izdevniecības, dziesmu tekstu autori, arī dzejnieki, kuru darbi jau izmantoti vai varētu būt izmantoti muzikālos darbos, autoru tiesību mantinieki. «Pārstāvam aptuveni trīs miljonus ārvalstu mūzikas autoru, ieskaitot mūzikas izdevniecības kā tiesību īpašnieces. Samērs starp biedrības pārstāvēto pašmāju un ārvalstu autoru skaitu pēdējos trijos gados ir līdzīgs. 2014. gadā jaunus līgumus ar AKKA/LAA noslēguši 233 mūzikas autori, taču reti kurš autors biedrībai uztic tikai viena tiesību veida administrēšanu,» skaidro AKKA/LAA sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Kolmane. Iekasētās atlīdzības apmērs ir tieši saistīts ar darbu izmantošanas biežumu, daudzveidību un auditorijas lielumu. Orientējoši – 2014. gadā deviņi no 4150 Latvijas autoriem, kam atlīdzība izmaksāta caur AKKA/LAA, saņēmuši vidēji vairāk nekā 1000 eiro mēnesī. 2014. gadā vērienīgākie ārvalstu mūziķu koncerti Latvijā bija BDG Concerts rīkotie: Depeche Mode, Pīters Geibriels, Kailija Minoga, Enrike Iglesiass. Nozīmīgākie festivāli bijuši SIA Positivus grupa festivāls pasākums Positivus Salacgrīvā un nodibinājuma Rīga 2014 rīkotā Pasaules koru olimpiāde, kad desmit dienās Rīgas koncertzālēs un parkos norisinājās ap simt pasākumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar modes zīmola deeply personal vadītāju Elīnu Vanagu

Lelde Petrāne, 06.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Latvijas modes zīmola deeply personal vadītāja Elīna Vanaga.

- Svarīgākie fakti par Jūsu pārstāvēto uzņēmumu? Ar ko Jūsu uzņēmums ir unikāls?

deeply personal ir sievietēm radīts ready-to-wear zīmols. Zīmola dibinātāja un kreatīvā vadītāja esmu es, Elīna Vanaga. Šobrīd zīmols ir izveidojis trešo kolekciju, tas jau tiek prezentēts pārdošanas izstādēs Parīzē, Milānā un Šanhajā - lai gan pasaules vadošo modes preču veikalu iepircēji ir piesardzīgi pret jauniem zīmoliem, tomēr deeply personal piesaistījis interesi, it īpaši no Ķīnas, Taivānas, kā arī no NVS valstu veikaliem (Krievija, Ukraina, Kazahstāna).

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Rotaslietas – transformeri

Evelīna Brenča, speciāli DB, 09.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rotaslietām ir jābūt tādām, lai tās varētu nēsāt gan ar baltu T-kreklu un džinsiem, gan arī pie smalkas vakarkleitas

Tā intervijā norāda itāļu rotaslietu zīmola Nanis radītāja un dizainere Laura Bicego. Viņa ir dzimusi juvelieru ģimenē Vičencā Itālijā un jau kopš dzimšanas ir saistīta ar rotaslietām un to izgatavošanu. Lielāko pieredzi viņa ir ieguvusi tēva juvelieru rūpnīcā, no kā tālāk attīstīja savu zīmolu Nanis. Visa L. Bicego dzīve saistās ar šo nozari, un viņa nekad nav vēlējusies dzīvē darīt kaut ko citu.

Savu zīmolu viņa kopā ar vīru Pjero Maranjonu (Piero Marangon) izveidoja 1990. gadā. L. Bicego ir neparasta dizainere, viņai vairāk patīk radīt lietas nevis uz papīra, bet ar rokām. Viņai svarīgi ir vienlaicīgi saglabāt itāļu tradīcijas, tai pat laikā radot mūsdienīgas, transformējamas rotaslietas. Viņas radītā rokas sprādze no zelta ar dimantiem, ko iespējams transformēt par kaklarotu, pagājušajā gadā ieguva Juvelierizstrādājumu gada balvu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šovakar, 27.aprīlī, Arēnā Rīga notiks latino dziedātāja Enrikes Iglesiasa (Enrique Iglesias) koncerts. Uz koncertu jau martā pārdotas visas stāvvietas, informēja koncertaģentūras FBI sabiedrisko attiecību koordinators Kristaps Kārkliņš.

Šobrīd pārdošanā esot pieejamas pēdējās sēdvietu biļetes.

Rezultāti rādot, ka mūziķa priekšnesums kļūs par gada apmeklētāko koncertu Arēnā Rīga, iekļūstot veiksmīgāk pārdoto arēnas koncertu kompānijā kopā ar tādiem grandiem kā Stings, Depeche Mode un Eltons Džons.

Mūziķis Latvijā ieradīsies albuma Greatest Hits popularizēšanas tūres ietvaros.

Pēdējās biļetes uz E. Iglesiasa šovu šobrīd iegādājamas Biļešu servisa kasēs par 35 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kārtējais atceltais koncerts Latvijā

Vēsma Lēvalde, Db, 22.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc trīs atceltiem koncertiem Eiropā thrash-metal grupa Anthrax paziņojusi, ka Eiropas turneja pilnībā tiek atcelta, visticamāk, tas noticis mūziķu nesaskaņu dēļ. Līdz ar to atcelts 26.jūlijā plānotais Anthrax koncerts Rīgā, klubā Melnā piektdiena, raksta Diena.lv.

Nenotiks arī iepriekš plānotā Amerikas turneja kopā ar grupu Slipknot. Vienīgā Anthrax uzstāšanās būs 1.augustā Sonisphere festivālā, kas notiks Kenvortā, Anglijā, liecina grupas paziņojums. Anthrax arī apstiprina, ka vokālists Dens Nelsons ir pametis grupu.

Tajā pašā laikā grupas Anthrax nu jau bijušais vokālists Dens Nelsons izplatījis paziņojumu, kurā apgalvo, ka nebūt nav bijis slims, kā bija teikts grupas izplatītajā relīzē, arī lēmumu atcelt turneju pieņēmuši pārējie grupas dalībnieki, jo viņš esot bijis gatavs darīt savu darbu. Tāpat arī viņa izslēgšana no grupas notikusi, pašam Nelsonam to nezinot, līdz tika izplatīti publiski paziņojumi. Vēl neesot zināms, vai no jau gatavajiem ierakstiem tiks izdzēsta Dena Nelsona balss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Papildināts - Grupas Linkin Park solists izdarījis pašnāvību

LETA--AFP, 21.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikāņu rokgrupas Linkin Park solists Česters Beningtons ceturtdien miris, pēc visa spriežot, pašnāvības rezultātā, ceturtdien pavēstīja Losandželosas apgabala koronera birojs.

Slavenību ziņu portāls TMZ, atsaucoties uz avotiem tiesībsargājošajās struktūrās, vēstīja, ka 41 gadu vecais mūziķis pakāries savā mājā Palosverdesā, netālu no Losandželosas.

Grupa Linkin Park nule kā laidusi klajā savu septīto studijas albumu One More Light un gatavojās nākamnedēļ sākt vērienīgu Ziemeļamerikas koncerttūri.

Koronera birojs paziņoja, ka saņēmis telefona zvanu par to, ka Beningtons atrasts pakāries savā mājā. «Tas tiek traktēts kā iespējama pašnāvība,» sacīja koronera biroja pārstāvis Braiens Eliass.

Beningtons pēdējos gados bija plašāk pastāstījis par savu nelaimīgo bērnību Arizonas štatā. Viņš sacīja, ka vairākus gadus pārcietis seksuālu izmantošanu no ģimenes drauga puses, kā arī pievērsies alkoholam un stiprām narkotikām pēc vecāku šķiršanās, kad viņam bija 11 gadu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Latviešu mūziķis un producents Rick Feds gūst panākumus ASV

Laura Mazbērziņa, 23.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu mūziķis un producents Rick Feds (īstajā vārdā Rihards Fedotovs) aizvadījis veiksmīgu ASV koncerttūri - viņš kļuvis par bungu un perkusiju ražotāju Pearl Drums pārstāvošo mākslinieku un pārsteidzis festivāla SXSW auditoriju ar futūristisku uztāšanos.

Rick Feds atpazīstamību ieguvis kā viens no pasaulē vadošajiem «Ableton PUSH» māksliniekiem. Izmantojot tehnoloģiju piedāvātās iespējas, mūziķis rada novatoriskus, virtuozus un interaktīvus priekšnesumus, kurus novērtē gan mūzikas, mākslas festivāli, gan tādas kompānijas kā - Apple, Samsung, BMW un Volkswagen.

«Tādiem uzņēmumiem kā - Apple, Samsung, BMW un Volkswagen, mēs ar Mārtiņu Dāboliņu un Losandželosā dzīvojošo vizuālo mākslinieci Dejha Ti, esam taisījuši interaktīvas uzstāšanās, kurās integrējam kompānijas ražoto konkrēto produktu, t.i. - jauna produkta prezentācijas nolūkiem mēs varam integrēt to interaktīvā 3D vidē,» komentē Rick Feds, mūzikas producents.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No dzīves aizgājusi britu dziedātāja Eimija Vainhausa (Amy Winehouse), vēsta BBC.

Britu dziedātāja Eimija Vainhausa sestdienas vakarā atrasta mirusi savā dzīvoklī. Dziedātāja mirusi 27 gadu vecumā, un viņas nāves apstākļi pašlaik tiek raksturoti kā nenoskaidroti - šobrīd ir uzsākta to izmeklēšana.

Sestdienas pēcpusdienā uz dziedātājas mājām tika izsaukta policija, kad E. Vainhausu mirušu atraduši Londonas neatliekamās medicīniskās palīdzības darbinieki.

Dziedātāja bija atcēlusi savu Eiropas koncerttūri pēc tam, kad koncertā Belgradā uz skatuves viņa kāpa pamatīgā reibumā.

E. Vainhausa 2008. gadā ieguva piecas «Grammy » balvas, savukārt pasaules slavu dziedātāja iemantoja 2006. gadā ar dziesmu «Rehab».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 25. jūlijā, grupa Prāta vētra ar koncertu pļavā pretī Jelgavas pilij atklās savu Latvijas koncerttūri 7 soļi svaiga gaisa. Sākotnēji tika plānots, ka koncertu varētu apmeklēt ap 10 tūkstoši klausītāju, bet jau šobrīd uz to ir pārdots vairāk nekā 18 tūkstoši biļešu, atsaucoties uz pašvaldības sniegto informāciju, vēsta reģionālais medijs Zemgales Ziņas.

Pašvaldības iestāde Pilsētsaimniecība norāda, ka koncerta norises vietā varēs iekļūt pa trīs ieejām – no Vecā ceļa puses, no Lielupes puses un no Lielās ielas. Ērtākai piekļuvei uzstādītas koka kāpnes.

Automašīnu novietošanai būs atvēlētas vairākas vietas.

Drošības apsvērumu dēļ pirms koncerta Lielajā ielā posmā no Driksas tilta līdz Kalnciema ceļa un Rīgas ielas krustojumam tiks noteikts maksimālā ātruma ierobežojums 30 kilometri stundā, bet pēc koncerta pulksten 24 aptuveni uz stundu tiks slēgta satiksme pār tiltiem, lai koncerta apmeklētāji varētu droši nokļūt mājās. Ja būs nepieciešams, satiksme uz laiku varētu tikt slēgta arī pirms koncerta, bet to izlems policija, izvērtējot situāciju. Tāpat jāņem vērā, ka koncerta laikā tiks slēgta laivu satiksme Lielupē posmā no Lielupes tilta līdz jahtu bāzei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Cosmos: grupa ir «neizjukusi»

Vēsma Lēvalde, 02.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācija, ka grupa Cosmos ir izbeigusi darbību, vismaz pagaidām, neatbilst patiesībai.

Par to informē grupas pārstāvis Jānis Šipkēvics. Lai arī tās dalībnieki nolēmuši a cappella muzicēšanai neveltīt 100% sava laika un darbojas arī citos muzikālos projektos, tās statuss pilnīgi noteikti nav klasificējams kā «izjukusi», pauž J. Šipkēvics izplatītajā paziņojumā.

Tikai pirms dažiem mēnešiem grupa noslēdza vērienīgu koncerttūri Latvijā, kā arī uzstājās daudzviet Ziemeļeiropā un Krievijā. Šī gada rudenī grupa plānojusi vairākkārt viesoties festivālos Trondheimā, Sanktpēterburgā, Varšavā, kā arī septembrī doties koncerttūrē uz Zviedriju. Pašiem grupas dalībniekiem lasīt par grupas izjukšanu bijis nepatīkams pārsteigums, tomēr viņi to klasificē kā muļķīgu pārpratumu. Ja Latvijā meklēsim izjukušās grupas pēc kritērija, vai tās dalībnieki realizējas tikai šai vienā

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiski atzītais bērnu modes zīmols Paade Mode turpina augt, atklājot jaunu veikalu - radošo studiju Rīgā, Ģertrūdes ielā.

Zīmols nes Latvijas vārdu vairāk nekā 30 pasaules tirgos ar Latvijā ražotiem apģērbiem. Savukārt ar īpaši veidotu piedāvājumu un cenu politiku radošajā studijā Paade Mode tiecas kļūt vēl pieejamāka Latvijas klientiem.

Tāpat ar 2022. gada pavasara/ vasaras kolekciju "Noķert vēju" zīmols piedalās arī Rīgas modes nedēļā (Riga Fashion Week). Kolekcija "Ņokert vēju" radīta, pievēršot uzmanību katrai detaļai – no skicēm, audumu izvēles un piegrieztnēm, līdz ilgtspējīgai un ētiskai ražošanai. Kolekciju raksturo romantiskas ziedu apdrukas, smalki izšuvumi, pasteļkrāsas un maigs vieglums. "Ņokert vēju" neatņemama sastāvdaļa ir arī unikāla, Latvijā radīta, bezvīļu adījumu līnija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašmāju bērnu apģērbu ražošanas uzņēmuma "Mini mode" īpašniece Kristīne Līpiņa sociālajā tīklā "Facebook" dalījusies rūgtā pieredzē sadarbībā ar tirdzniecības centru "Spice", kurš ārkārtas situācijas laikā nav nācis pretī ar īres maksas atvieglojumiem, bet tā vietā uzņēmumam vēl aprēķinājis sodu par līguma laušanu.

"T/c "Spice" veikals "Mini Mode" bija 15 gadus - no 2005. līdz 2020. Vēlos atzīmēt, ka šo 15 gadu laikā nekad, nevienu reizi nenokavējām rēķinu apmaksas termiņus. Tas nevienam nav noslēpums, ka šā gada pavasaris daudziem uzņēmumiem ir īpaši smags. Arī "Mini Mode" nav izņēmums. Laikā, kad ar visiem iespējamiem līdzekļiem sabiedrība tika aicināta palikt mājās, veikalam nevar klāties labi. Un tas ir pilnībā saprotami. Ārkārtas situācijai ieilgstot, cerējām ar t/c "Spice" vienoties par īres maksas atvieglojumiem, taču diemžēl "Spices" vadība nereaģēja uz mūsu rakstītajām vēstulēm un neatbildēja ne uz vienu no tām," klāsta uzņēmumā.

Pēcāk tomēr izdevies ar vadību sazināties telefoniski, saņemot skaidru centra nostāju: nekādu atvieglojumu nebūs, īre jāmaksā pilnā apmērā, un tā būs arī vēlāk - laikā, kamēr ekonomika atkopsies, nekādu atlaižu nebūs.

Komentāri

Pievienot komentāru