Kurzemes Tūrisma asociācija aicina ikvienu uzņēmēju, interesentu vai Kurzemes produktu cienītāju pieteikties semināram Vietējais produkts – ražots Kurzemē.
Semināru 24. jūlijā Kurzemes tūrisma asociācija rīko sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu, un tas notiks viesu nama Struņķukrogs (Padures pagasts, Kuldīgas novads) pasākumu teltī.
Seminārā galvenais akcents tiek likts uz stāstiem par Kurzemes īpašajiem produktiem, uzņēmējiem, cilvēkiem. Stāsti tika veidoti, apkopoti, sagatavoti vairāku mēnešu garumā, un semināra ietvaros notiks to prezentācija.
Semināra pirmajā daļā aktuālākās tendences un padomus tūrisma mārketingā izstāstīs Vidzemes augstskolas pasniedzējs Andris Klepers, bet māksliniece Juta Zvirbule iepazīstinās klātesošos ar vairākiem būtiskiem nosacījumiem tūrisma pakalpojumu reklāmas dizainā. Būs iespēja dzirdēt veiksmīgo produktu stāstus par Liepājas menciņiem un Mielastu zvejnieku sētā.
Semināra otrā daļa veidota kā praktiska nodarbība, liekot uzsvaru uz Kurzemes īpašajiem produktiem un ēdieniem. Šefpavārs Aivars Varņeckis pasākuma norises vietā gatavos šmorklopša zupu, kuras recepte gūta no 19.gs. recepšu grāmatas. Būs iepazīšanās stāsti par sklandraušiem un koču, kā arī Kurzemes vīndaris Mārtiņš Sants semināra dalībniekus iepazīstinās ar Kurzemes augļu un ogu vīnu darīšanas tradīcijām. Minētos ēdienus un dzērienus būs iespējams degustēt.
Seminārs tiek organizēts projekta Jauna un inovatīva tūrisma pakalpojuma attīstīšana Kurzemē ietvaros.