Olu un olu produktu ražotājs a/s Balticovo uzsācis ražot bezglutēna pankūku masas ražošanu, kas Eiropā tirgū tiekot piedāvāts pirmo reizi.
Pankūku masu uzņēmums ražo, izmantojot rīsu miltus un pašu ražotās olas. Pankūku masa tiek pasterizēta, tādēļ to iespējams saglabāt un transportēt. Pankūku masa ir jauns produkts globālajā tirgū, norāda kompānijas valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs.
Balticovo galvenais mērķis ir stiprināt savas pozīcijas pievienotās vērtības produktu tirgū, tādēļ plānots palielināt pievienotās vērtības produktu klāstu, turpinot izstrādes šajā produktu kategorijā. «Esam iecerējuši pārtapt no izejvielu ražotāja par augsti kvalitatīvu gala produktu ražotāju, kas tos tirgo gan Eiropas Savienībā, gan arī trešajos tirgos,» tā valdes priekšsēdētājs.
Pankūku masas receptes izstrāde un tās testēšanas process uzņēmuma Garšas laboratorijā ilga vairāk nekā pusgadu.
Jau ziņots, ka uzņēmums HORECA sektoram piegādā vārītas olas un omlešu masu.