Kamēr ticis pie savas īstās receptes, Aleksandrs Hermanis nogaršojis ne mazums pelmeņu. Savs vērtējums par šiem izstrādājumiem bija jādod arī ģimenes locekļiem un draugiem. Tagad A. Hermaņa radītie pelmeņi Bujums «soļo» veikalu plauktu virzienā.
«Piecus gadus Gulbenē man piederēja jēru audzēšanas ferma. Domāju, kā radīt pievienoto vērtību, ne tikai pārdot gaļu. Mājās sāku eksperimentēt ar pelmeņu gatavošanu. Izveidoju četrus dažādus pelmeņu veidus un gadu tos kā mājražotājs tirgoju tirdziņos,» stāsta Bujuma pelmeņu idejas autors. Fermu viņš ir pārdevis, jo sapratis, ka šis bizness prasa ne mazums pūļu un ieguldījumu, turklāt, ja nedzīvo 200 metru attālumā no tās, ir grūti visu kontrolēt un vadīt.
Šogad A. Hermanis sācis sadarbību ar Ivetu Greitāni, SIA Dabas produkti īpašnieci. Šā uzņēmuma paspārnē tiek ražoti Bujums pelmeņi. Tagad viņam ir cerība, ka tie būšot pieejami pārtikas lielveikalos. A. Hermanis iepriekš ir strādājis ar pārtiku nesaistītās nozarēs, proti, būvniecībā un auto tirdzniecībā, bet tagad viņš savu darbu saista tikai ar pelmeņu ražošanu.
Visu rakstu lasiet laikrakstā Dienas bizness.
Laikraksta abonentiem elektroniskā versija DB arhīvā.