Pasaulē

Whirlpool paplašinās ražošanu, tērējot 300 miljonus dolāru

Ritvars Bīders, 01.09.2010

Jaunākais izdevums

Pēc apgrozījuma pasaulē lielākais mājsaimniecības elektropreču ražotājs Whrilpool grasās ieguldīt 300 miljonus ASV dolāru savu mājas tirgus rūpnīcu atjaunināšanai un paplašināšanai, ziņo Wall Street Journal.

120 miljonus dolāru kompānija atvēlējusi gadsimtu vecās Klīvlendas rūpnīcas paplašināšanai, savukārt 175 miljonus dolāru Whirlpool tērēs lai uzlabotu Ohaio štatā esošās rūpnīcas darbību.

Ieguldījumu rezultātā palielināsies Whirlpool ražošanas kapacitāte un tiks radītas 130 jaunas darbavietas. Patlaban kompānija algo 1 500 darbiniekus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Whirlpool atvainojas par 11 gadu laikā notikušiem incidentiem

LETA--BBC, 22.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV sadzīves tehnikas ražotāja «Whirlpool» vadības pārstāvis atvainojās klientiem Lielbritānijā, kurus 11 gadu laikā skāruši incidenti ar veļas žāvētājiem, kā arī atsauca 500 tūkstošus veļas žāvētāju, kuriem pastāv aizdegšanās risks.

Veļas žāvētāji atsaukti nepilnus četrus gadus pēc tam, kad kompānija brīdināja cilvēkus par drošības problēmām.

«Whirlpool» viceprezidents Džefs Noels britu sabiedriskajai raidorganizācijai BBC sacīja, ka inženieri labojuši veļas žāvētājus, taču atzina, ka ir jāveic plašāki pasākumi problēmas risinājumam. «Mēs atvainojamies par klientiem radītajām problēmām,» viņš paziņoja.

Lielbritānijā no 2004.gada aprīlim līdz 2015.gada septembrim pārdoti vairāk nekā pieci miljoni zīmolu «Hotpoint», «Indesit», «Creda», «Swan» un «Proline» veļas žāvētāju, kuriem pastāv aizdegšanās riski.

Kompānija piedāvā bez maksas apmainīt veļas žāvētāju, stundu ilgu bezmaksas remontu, atlaidi jaunāka modeļa iegādei vai daļēju kompensāciju līdz 150 Lielbritānijas mārciņām (167 eiro). Kompānija neparedz papildu pasākumus tiem veļas žāvētājiem, kas jau ir remontēti drošības apsvērumu dēļ, lai gan daži no tiem ir aizdegušies arī pēc remonta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Whirlpool Corp. paziņojusi, ka plāno pārstrukturēt ražošanu Lielbritānijā, kur žāvētāji tiks ražoti tikai šīs valsts klientiem. Šāds lēmums pieņemts pēc pagājušajā gadā notikušā balsojuma par izstāšanos no Eiropas Savienības, ziņo MarketWatch.

Tā ir daļa no plašākas reorganizācijas ražošanas procesā Eiropā.

Izmaiņas skars ražošanas procesu Yate, Lielbritānijā, kur turpmāk tiks ražots tikai šim tirgum, kā arī žāvētāju ražošana tiks pārtraukta Amjēnā, Francijā. Žāvētāju, kas nebūs paredzēti Lielbritānijas klientiem, ražošana tiks koncentrēta Lodzā, Polijā.

Pārmaiņas plānots noslēgt 2018. gadā.

Jau pagājušā gada vasarā Whirlpool vadītājs Džefs Fetigs norādīja, ka kompānija vēros Lielbritānijas rīcību saistībā ar izstāšanos no Eiropas Savienības un ātri rīkosies, ja būs nepieciešams.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Whirlpool un Electrolux brīdina pircējus par cenu kāpumu

Lelde Petrāne, 28.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mājsaimniecības elektroierīču ražotājas Whirlpool un Electrolux brīdinājušas, ka pircējiem šogad būs jāizdod vairāk naudas, lai iegādātos ierīces, jo kompānijām jāmaksā vairāk par, piemēram, tēraudu un varu, vēsta CNBC.

Ierīču ražotājas, kas trešdien paziņoja par ceturkšņa peļņu, pārsniedzot prognozes, norādījušas, ka cenu pieaugums ir dabisks, ņemot vērā materiālu izmaksu straujo pieaugumu šajā gadā.

Saskaņā ar Electrolux sniegto informāciju cenu pieaugums Ziemeļamerikā ir vidēji 4%, un grupa plāno cenu kāpumu arī Eiropā un Latīņamerikā.

Whirlpool jau aprīlī paaugstinājusi cenas visā pasaulē, pieaugumam dažādos tirgos atšķiroties.

Analītiķi gan raizējoties, ka cenu pieaugums nebūs pieņemams pircējiem, galu galā negatīvi ietekmējot pieprasījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Šausminošs virpulis» aprij visu, kas nokļūst tā tuvumā, un izskatās tā, it kā no zemes būtu izrauta tapa, šādi britu medijs Metro raksturo Latvijā nesen uzfilmēto atvaru.

Tā video, kura autors ir Guntis Astičs, ievietots interneta vietnē YouTube. Atvars bija izveidojies Dvietes pagastā, Ilūkstes novadā.

«Milzīgs virpulis Latvijā aprij visu savā ceļā,» šādu virsrakstu savam rakstam devis Metro, savukārt msn virsrakstā atsaucas uz «šausmīgo, izsalkušo» atvaru.

Kā skaidro Metro, pārsteidzošie kadri nofilmēti, kad «upe izgājusi no krastiem Baltijas valsts dienvidaustrumos». Septiņu minūšu video rāda, kā apjomīgi ledus bloki un dubļi plūst atvara virzienā un tad pazūd zem ūdens, skaidro britu medijs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Electrolux par 3,3 miljardiem iegādājas General Electric sadzīves tehnikas biznesu

Lelde Petrāne, 08.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divi no lielākajiem sadzīves tehnikas zīmoliem vienojušies par savstarpēju, vairāk nekā 3 miljardus vērtu darījumu, ziņo BBC.

Electrolux iegādāsies General Electric sadzīves tehnikas biznesu, par to maksājot 3,3 miljardus ASV dolāru (2,59 miljardus eiro). Tas ir Zviedrijas kompānijas lielākais darījums un sniedz tai lielāku klātbūtni ASV tirgū.

Electrolux, kas izmanto arī zīmolus Zanussi, AEG, ir pasaulē otrs lielākais sadzīves tehnikas ražotājs, kuru pārspēj tikai Whirlpool.

«Šis ir vēsturisks brīdis un svarīgs stratēģisks solis,» pavēstījis Electrolux vadītājs Keits MakLoglins (Keith McLoughlin).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai veļas mazgājamā mašīna ilgāk kalpotu, un drēbes pēc mazgāšanas būtu tīras un svaigas, veļas mašīnu nepieciešams kopt un pareizi tīrīt. Gluži tāpat kā citu lielo un mazo sadzīves tehniku ik pa laikam tīram vai mazgājam, arī veļas mašīna jātīra, neskatoties uz to, ka tajā regulāri tiek izmantoti tīrīšanas līdzekļi.

Ja veļas mašīna kalpojusi jau ilgāku laiku, ar laiku kļūs labi pamanāmas netīras, brūnas vai pelēkas nogulsnes gumijotajās blīvēs un veļas mašīnas filtrā.

Taču notīrīt tikai šīs redzamās detaļas nebūs efektīvi, jo tik pat daudz un vēl vairāk nogulšņu un netīrumu uzkrājas veļas mašīnas iekšējās detaļās, kuras nav saredzamas, un tās iztīrīt ar rokām nav iespējams.

Tāpēc svarīgi savu veļas mašīnu pareizi kopt un ik pa laikam iztīrīt jau no tās iegādes brīža, lai mazinātu netīrumu uzkrāšanos, kā arī pēc iespējas novērstu kaļķaina vai dzelžaina ūdens izraisīto bojājumu riskus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Foto: vde.lv

Lai mazinātu mūsu pēdas nospiedumu uz planētu, katram ir iespēja savā ikdienā ieviest ilgtspējīgākas izvēles, piemēram, veicot pārdomātu pārtikas un sadzīves preču iegādi, šķirojot atkritumus un lietojot videi draudzīgu sadzīves ķīmiju.

Taču vienlīdz būtiski ir apzināties arī to, kādu ietekmi uz vidi atstāj iegādātā sadzīves tehnika un elektroierīces. Iepērkoties atbildīgi, mēs varam būtiski veicināt ilgtspējīgāku patēriņu un sniegt savu ieguldījumu vides piesārņojuma mazināšanā.

Tieši tāpēc sadzīves tehnikas mazumtirdzniecības uzņēmums ar 30 gadu pieredzi Verners DE popularizē un atbalsta ilgtspējīgāku un videi draudzīgāku dzīvesveidu, pircējiem piedāvājot jaunu preču kategoriju – “Zaļa izvēle” sadzīves tehniku. Par “Zaļa izvēle” precēm, kampaņas mērķi un to, kā ikviens no mums savā ikdienā var veikt videi draudzīgākas izvēles, stāsta VDE valdes loceklis Verners Survilo.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Whirlpool trešā ceturkšņa peļņa samazinājusies par 9,2%

Lelde Petrāne, 27.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikas un Eiropas patērētājiem atturoties no lieliem pirkumiem, Whirlpool Corp., pasaulē lielākā mājsaimniecības ierīču ražotāja, trešā ceturkšņa peļņa samazinājusies par 9,2%, ziņo Bloomberg.

Tīrā peļņa sarukusi līdz 79 miljoniem ASV dolāru jeb 1,02 ASV dolāriem uz akciju.

Tajā pašā laika posmā iepriekšējā gadā ASV, Mičiganā bāzētā kompānija nopelnīja 87 miljonus ASV dolāru jeb 1,15 ASV dolārus uz akciju.

Apgrozījums trešajā ceturksnī pieaudzis par 0,5% līdz 4,52 miljardiem ASV dolāru, kas liecina par ievērojamu apgrozījuma pieauguma palēnināšanos.

Ieņēmumi Ziemeļamerikā samazinājušies par 3% līdz 2,4 miljardiem ASV dolāru, bet apgrozījums Eiropā sarucis par 8% līdz 827 miljoniem ASV dolāru.

Kā vēstīts, arī Zviedrijas sadzīves tehnikas ražotājs Electrolux AB trešdien paziņoja par trešā ceturkšņa tīrās peļņas kritumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pieaugot izmaksām, Electrolux paaugstinās cenas arī Eiropā

Lelde Petrāne, 14.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Electrolux, pasaulē otrs lielākais sadzīves tehnikas ražotājs, saistībā ar izmaksu pieaugumu palielinās cenas Eiropā, ziņo BBC.

Saskaņā ar kompānijas sniegto informāciju importēto izejvielu un transporta izmaksas 2011.gada pirmajos mēnešos ir būtiski pieaugušas.

Electrolux plāno palielināt cenas par 5 - 7% no šā gada 1. oktobra.

Kompānija jau bija paziņojusi par cenu kāpumu Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā.

Aprīlī Zviedrijas kompānija ziņoja par pirmā ceturkšņa peļņas samazināšanos gada griezumā. Kā iemesls tika minēts tieši izejmateriālu, piemēram, tērauda, ķīmisko vielu un plastmasas, cenu kāpums.

«Pēdējo 18 mēnešu laikā dažu Electrolux svarīgāko izejvielu vidējās izmaksas pieaugušas no 40% līdz 90%, un transportēšanas izmaksas arī ir būtiski augušas,» teikts kompānijas paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru