Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visaginā ierosināts izveidot jaunu brīvo ekonomisko zonu, paziņoja Lietuvas Ekonomikas un inovāciju ministrija.

Viceministrs Karols Žemaitis un Visaginas mērs Erlands Galaguzs parakstīja vienošanos, kas paredz brīvāss ekonomiskās zonas izveidi līdz 2026.gada beigām. Iecere vēl jāapstiprina valdībā un Seimā.

"Mūsu mērķis ir palielināt reģiona industriālo un investīciju pievilcību un veicināt apstākļus investīciju piesaistei, augsto tehnoloģiju attīstībai un jaunu darba vietu radīšanai. Tas palīdzēs veicināt ne tikai nodarbinātību, bet arī jauniešu uzņēmējdarbību un radīs vairāk iespēju palielināt Visaginas ekonomisko potenciālu. Lai šī iniciatīva kļūtu par realitāti, mums vēl ir daudz darāmā, tostarp jāizlemj, kāda veida brīvā ekonomiskā zona tā varētu būt," sacīja ministra Žemaitis.

Jauno brīvo ekonomisko zonu plānots izveidot Drūkiņu ciematā, kas atrodas aptuveni desmit kilometru attālumā no Visaginas. Tā platība būtu 14 hektāri.

Žemaitis žurnālistiem sacīja, ka Visagina ir pievilcīga investoriem, jo pēc Ignalinas atomelektrostacijas ekspluatācijas pārtraukšanas ir palikusi "bezprecedenta" infrastruktūra. Viņš piebilda, ka investīciju piesaistē liela nozīme ir arī vietējo iestāžu entuziasmam paātrināt birokrātiskās procedūras, kā arī izglītot un piesaistīt augsti kvalificētus darbiniekus.

Lietuvā pašlaik ir septiņas brīvās ekonomiskās zonas - Kauņā, Klaipēdā, Šauļos, Akmenē, Marijampolē, Panevēžā un Ķēdaiņos. Uzņēmumiem, kas tajās darbojas, ir tiesības uz nodokļu atvieglojumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru