Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Energoresursu tirgotājs un veikalu tīkls AS VIRŠI-A ("Virši") uzsāk darbību Lietuvā - pirmā degvielas uzpildes stacija jau darbojas netālu no Marijampoles pilsētas, uz A5 šosejas.

314 m2 plašā degvielas uzpildes stacija ir aprīkota ar saules kolektoriem un drīzumā tiks uzstādītas arī elektromobiļu uzlādes stacijas.

Degvielas uzpildes stacija netālu no Marijampoles ir uzņēmuma pirmais solis stratēģiskajā attīstībā ārvalstīs, un ar šo lēmumu tīkls turpinās tālāku attīstību Lietuvā.

"Lietuva mums ir svarīgs tirgus attīstībai divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, pēdējo desmit gadu laikā Lietuvu raksturo veselīga ekonomiskā izaugsme. Otrkārt, no ģeogrāfiskā viedokļa šī valsts ir galvenais tranzīta ceļš uz citām Eiropas valstīm mūsu privātajiem un biznesa klientiem. Darbības uzsākšana jaunā valstī vienmēr ir sarežģīts uzdevums, kas kļuvis iespējams mūsu profesionālās darbinieku komandas un partneru neatlaidīga darba rezultātā," saka Jānis Vība, "Virši" valdes priekšsēdētājs.

J. Vība uzsver, ka jaunā degvielas uzpildes stacija papildinās reģiona infrastruktūru un sekmēs ceļotāju komfortu: "Tā ir viena no pirmajām degvielas uzpildes stacijām ceļā no Polijas uz Lietuvu. Stacijai ir plaša teritorija ar tiešu piekļuvi no A5 šosejas, tādējādi padarot to par ērtu vietu apmeklējumam. Tā kā mums ir gandrīz 30 gadu pieredze un esam viens no vadošajiem tirgus dalībniekiem Latvijā, esam pārliecināti, ka "Virši" spēs piedāvāt augstas kvalitātes preču un pakalpojumu klāstu visiem klientiem Lietuvā un padarīt Lietuvas degvielas tirgu vēl dinamiskāku," apgalvo J. Vība.

Šobrīd "Virši" strauji paplašinās Latvijā, kur uzņēmumam ir 80 degvielas tirdzniecības vietas un pašlaik notiek būvniecības darbi vēl 4 staciju atvēršanai šī gada laikā. Neraugoties uz naftas produktu un enerģijas tirgus sarežģītajiem apstākļiem, 2023.gadā degvielas mazumtirdzniecības apjoms Latvijā pieaudzis par 1,0%, ņemot vērā pārdotās degvielas apjomu tonnās, savukārt "Virši" degvielas apjoms gada laikā pieaudzis par 9,5%, apliecinot uzņēmuma augošo tirgus daļu Latvijā un ambīcijas tuvāko gadu laikā kļūt par nozīmīgu spēlētāju arī Lietuvas degvielas tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru