Citas ziņas

Viking Lotto grib iekarot arī Latviju un Lietuvu

Ritvars Bīders, 27.08.2010

Jaunākais izdevums

Viking Lotto plāno paplašināšanos, iekarojot Latvijas un Lietuvas tirgu. Tā norāda Igaunijas nacionālās loterijas Eesti Loto pārstāvji, apgalvojot, ka par šādu attīstības stratēģiju savā starpā esot vienojusies Viking Lotto valde, vēsta Baltic Course.

Eesti Loto pārstāvji norāda, ka šādā gadījumā Igaunijas loterijas cienītājiem būs iespēja laimēt lielākus laimestus.

Igaunijas nacionālās loterijas Eesti Loto vadītājs Heiki Kraničs norāda, ka precīzs laiks, kad Viking Lotto sistēmai pievienosies arī Latvija un Lietuva būs zināms tad, kad drošības komiteja būs apstiprinājusi loteriju rīkotāja atbilstību visiem izlozes veikšanas procedūru un drošības standartiem.

Patlaban Viking Lotto sistēmā ir sešas valstis – Igaunija, Norvēģija, Dānija, Zviedrija, Somija un Īslande.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Loterijā Latvijā iesaistās visu sociālo slāņu iedzīvotāji, vidēji šim mērķim gadā atvēlot ap pieciem latiem.

Nozari pieņemts raksturot ar neto apgrozījuma un laimestu attiecību, rēķinot uz vienu iedzīvotāju (GGR). VAS Latvijas loto 2012. gadā šis rādītājs bija 5,26 Ls uz vienu iedzīvotāju, DB informēja VAS Latvijas loto mārketinga vadītāja Aija Roziņa. Lai gan Latvijas loto savā interneta lapā uzsver, ka tā mērķis ir naudas līdzekļu novirzīšana izglītībai, veselībai, kultūrai un sportam, ieņēmumi no valsts organizētās spēļu industrijas nonāk kopīgā katlā valsts budžetā. Pērn tie bija gandrīz divi miljoni latu.

Valsts akciju sabiedrība Latvijas loto organizē piecas skaitļu loterijas – Viking Lotto, Eurojack- pot, Latloto 5no35, SuperBingo un Keno, kā arī divas papildspēles – Džokers un Džokers 7 un astoņas momentloterijas. Kopējais loteriju apgrozījums 2012. gadā bija 10,47 miljoni latu. Populārākās ir skaitļu loterijas, tajā skaitā arī SuperBingo – loterija ar TV šovu, stāsta A. Roziņa. Galvenais ietekmējošais faktors loteriju veida izvēlē to spēlētājiem ir laimesta lielums, liecina Latvijas loto novērojumi. SuperBingo izvēlas spēlēt izklaidējošā TV šova un atšķirīgo no citām loterijām laimestu (privātmāja, automašīnas, sadzīves tehnika un nauda) dēļ. Lielās starptautiskās loterijas Viking Lotto un Eurojackpot izvēlas pircēji, kas grib laimēt miljonos mērāmas summas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Brīvdienās loterijās laimētas četras automašīnas un 55 tūkstošu vērts naudas laimests

Elīna Pankovska, 30.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītās nedēļas brīvdienas bijušas veiksmīgas dažādu loteiju spēlētājiem, jo kopumā loterijā SuperBingo laimētas četras automašīnas un piecu tūkstošu latu vērts naudas laimests, bet loterijā Latloto 5 no35 laimēts 55,05 tūkst. Ls vērts naudas laimests.

SuperBingo Brīvdienu spēles noslēgumā tika izspēlētas trīs automašīnas Nissan Juke un par to īpašniecēm kļuva trīs dāmas, kā arī savu īpašnieku atrada automašīna Opel Meriva.

Sestdienas vakarā Latloto 5no35 izlozē tika pareizi uzminēta laimīgā skaitļu kombinācija 1, 5, 15, 19 un 22 un laimēti vairāk nekā 55 tūkst. Ls . Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļā tika laimēts vēl viens ievērojams laimests - loterijā Viking Lotto tika laimēts 51 tūkst. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latloto loterijā 5 no 35 laimē vairāk nekā 52 tūkstošus latu

Vēsma Lēvalde, 23.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienas, 22.maija, Latloto 5 no 35 izlozē uzminēti pieci skaitļi. Laimīgā kvīts par 126 latiem, spēlējot sistēmu 10, iegādāta 21.maijā internetā, informē Latloto.

Sistēmas spēle dod iespēju Latloto 5 no 35 spēlētājam nosvītrot nevis 5, bet 6, 7, 8, 9 vai 10 skaitļus vienā spēles lauciņā un piedalīties izlozē ar visām piecu skaitļu kombinācijām, ko veidos šie skaitļi. 22.maija izlozes laimējušajā kvītī, saskaņā ar Latloto 5 no 35 Sistēmas spēles noteikumiem, kopējā laimesta summa ir 52 496,24 lati, tas ir – 51 766,74 lati par uzminētiem 5 skaitļiem, 442,50 lati par 25 četriniekiem un 287 lati par 100 trijniekiem.

Latloto 5 no 35 izlozes notiek katru trešdienu un sestdienu LTV1. SIA Latvijas Loto organizē loterijas Latloto 5 no 35, Viking Lotto, Eurojackpot, SuperBingo, Keno ar divām papildspēlēm Džokers un Džokers 7, un astoņas momentloterijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Loto noslēdzis gadu ar 1,4 miljonu latu peļņu

Gunta Kursiša, 12.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā gadā valsts a/s Latvijas Loto apgrozīja 10,60 miljonus latu un gads tika noslēgts ar 1,4 milj. Ls peļņu, informē Lursoft.

2012. gadā valsts a/s Latvijas Loto galvenais darbības virziens bija saistīts ar uzņēmuma pozīciju paaugstināšanu Latvijas izložu un azartspēļu tirgū. Salīdzinot ar 2011. gadu, uzņēmuma apgrozījums ir palielinājies par 40,2%. Pērn Latvijas Loto turpināja iepriekš uzsāktās starptautiskās skaitļu loterijas Viking Lotto popularizēšanu tirgū, kā rezultātā apgrozījuma pieaugums no loterijas pērn veidoja 58,8%. Aizvadītājā gadā uzņēmums uzsāka dalību arī starptautiskajā loteriju projektā Eurojackpot.

Kā galvenos mērķus 2013. gadam valsts a/s Latvijas Loto izvirzījusi jaunas mājas lapas izveidi, starptautiskā loterijas projekta Eurojackpot pozicionēšanu Latvijas tirgū, kā arī tirdzniecības tīkla pilnveidošanu, teikts uzņēmuma gada pārskatā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Latvijas Loto nākamgad varētu iesaistīties interaktīvo azartspēļu tirgū, informēja Finanšu ministrijā (FM).

Otrdien valdība aiz slēgtām durvīm uzklausīja FM informatīvo ziņojumu par Latvijas Loto darbības paplašināšanu.

Valdība lēma konceptuāli atbalstīt Latvijas Loto iesaistīšanos interaktīvo azartspēļu tirgū, tomēr pagaidām netiek atklātas detaļas, kādā veidā tas notiks.

FM atklāja vien to, ka Latvijas Loto interaktīvo azartspēļu tirgū plāno iesaistīties 2018.gadā, lai tādā veidā cīnītos ar nozarē pastāvošo ēnu ekonomiku. Tiesa, FM pagaidām neatklāja, cik lielas investīcijas nepieciešamas, lai Latvijas Loto varētu paplašināt savu darbību interaktīvā vidē.

Latvijas Loto pārstāve Aiga Roziņa apstiprināja, ka valdība šodien konceptuāli atbalstīja Latvijas Loto piedāvātā spēļu klāsta paplašināšanu, tādējādi, nodrošinot papildus nodokļu ieņēmumus valsts budžetā.

Komentāri

Pievienot komentāru