Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Medicīnisko elastīgo un kompresijas izstrādājumu ražotāja SIA "Tonus Elast" pērn strādāja pie iekļūšanas Āzijas tirgos, un sāka produkcijas eksportu uz Indonēziju, informēja kompānijas pārstāvji.

Turpmākajos uzņēmuma attīstības plānos ir iekļūšana tādu Āzijas valstu tirgos kā Turcija un Apvienotie Arābu Emirāti.

Kompānijas pārstāvji norāda, lai arī konkurence šajās valstīs ir sīva, palielinoties iedzīvotāju skaitam un viņu pirktspējai, arvien vairāk cilvēku vēlas iegādāties tieši Eiropā ražotus medicīniski elastīgos produktus, un tieši tādēļ arī "Tonus Elast" kā vienus no saviem mērķa tirgiem ir izvēlējies Āzijas valstis. Vislielākā interese šī reģiona iedzīvotājiem ir tieši par uzņēmuma ražotajiem kompresijas izstrādājumiem.

Paralēli ekspansijai Āzijas valstīs pērn "Tonus Elast" strādāja pie tirgus palielināšanas arī Baltijas valstīs un Eiropā. "Tonus Elast" valdes priekšsēdētājs Vjačeslavs Ļifics informē, ka pērn atvērts e-veikals Lietuvā un Igaunijā.

Pagājušajā gadā uzņēmums arī noslēdza līgumu ar vienu no lielākajiem medicīniski elastīgo produktu ražotājiem Vācijā par viņu produktu kontraktražošanu, un tas ir vēl viens solis, kā vēl vairāk paplašināt savu darbību Eiropas Savienības valstu tirgos. Kopumā ieņēmumi no eksporta uz Rietumeiropu 2023.gadā laikā palielinājās par 30%.

Jau ziņots, ka "Tonus Elast" pagājušajā gadā strādāja ar 8,022 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās 2,9 reizes - līdz 326 193 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Tonus Elast" gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 80,9% produkcijas pērn eksportēti uz trešajām valstīm, 10,9% realizēti Latvijā, bet 8,9% eksportēti uz Eiropas Savienību.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka šogad "Tonus Elast" vadība paredz palielināt realizāciju par 16% salīdzinājumā ar 2022.gadu. Vienlaikus vadība atzīmē, ka, ņemot vērā ģeopolitisko situāciju sakarā ar karu Ukrainā un noteikto sankciju izmaiņām biznesa vidē, reālais realizētās produkcijas un finanšu plūsmas apjoms var mainīties.

Tāpat vadība norāda, ka tā izpēta jaunus tirgus, lai nodrošinātu produkcijas pārdošanas apjomu diversifikāciju virzienā uz Eiropas Savienības, ASV un Tālo austrumu tirgiem.

"Tonus Elast" 2022.gadā strādāja ar 7,286 miljonu eiro apgrozījumu un 930 079 eiro peļņu.

Kompānija reģistrēta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2 007 500 eiro. "Tonus Elast" īpašnieks ir AS "Olpha" (iepriekš - "Olainfarm").

Komentāri

Pievienot komentāru