Tehnoloģijas

Tildes grupas uzņēmums Nexum uzvarējis Norvēģijas konkursā

Sanita Igaune, 30.06.2010

Jaunākais izdevums

Latvijas IT uzņēmums Nexum IT ir uzvarējis Norvēģijas valsts rīkotajā konkursā par informācijas tehnoloģiju risinājuma izstrādi finansiālo pakalpojumu salīdzināšanai internetā.

Konkursā uzņēmumam ir jāizstrādā IT risinājums, kas dos iespēju patērētajiem salīdzināt dažādu apdrošinātāju piedāvājumus un produktus. Konkursā līdz ar Nexum piedalījās uzņēmumi no Norvēģijas, Zviedrijas un Polijas.

«Šis projekts ļaus mums nostiprināties Skandināvijas tirgū, kā arī palīdzēs vēl labāk konkurēt ar citiem Eiropas uzņēmumiem, kuri darbojas finanšu sektora IT risinājumu un konsultāciju biznesā. Darbs pie šī projekta dos mums iespēju tikties un strādāt kopā ar Norvēģijas apdrošināšanas kompānijām, kas savukārt palīdzēs veidot ciešāku sadarbību un iegūt jaunus pasūtījumus Norvēģijā,» DB prieku pauž Nexum IT valdes priekšsēdētājs Uldis Apsītis.

Konkursu rīkoja Norvēģijas Finanšu ministrija kopa ar Bērnu - Līdztiesības ministriju pēc Patērētāju tiesību aizsardzības padomes un Kredītuzraudzības organizācijas iniciatīvas.

Nexum IT ir specializējies apdrošināšanas un finanšu sektora biznesa konsultāciju sniegšanā un risinājumu izstrādē un ieviešanā Eiropā, Skandināvijā un Austrumeiropā.

U. Apsītis iepriekš DB skaidroja, ka krīze Skandināvijā nav iecirtusi tik lielus robus kā Latvijā, un uzņēmumi, tostarp bankas un apdrošinātāji, ir daudz atvērtāki optimizēšanas iespējām. Tāpēc, lai savus IT risinājumus piedāvātu Skandināvijā, Nexum ir profesionālās atbildības apdrošināšana Lloyd’s London ar atbildības limitu 1M USD.

Interesei par šo reģionu ir vairāki iemesli: Skandināvija ir tuvu Baltijai, Latvijas IT uzņēmumi jau vēsturiski reģionā ir pārstāvēti, Skandināvija finanšu sektorā ir spēcīga gan produktu, gan tehnoloģiju attīstības ziņā, tāpēc ir pieprasījums pēc risinājumiem, ko piedāvā Nexum.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tildes grupas uzņēmums ar augstāko cenu uzvar konkursā Azerbaižānā

Sanita Igaune, 06.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas IT kompānija Nexum ir uzvarējusi konkursā par IT biznesa procesu automatizācijas risinājuma ieviešanu Azerbaidžānas apdrošināšanas kompānijā Ateshgah.

Projekts paredz visa uzņēmuma un biznesa procesu automatizācijas vadības sistēmas ieviešanu un uzturēšanu tuvākajos gados. Šis būs uzņēmuma pirmais īstenotais projekts Azerbaidžānā.

Sadarbības iespējas Azerbaidžānā uzņēmums sāka meklēt pavisam nesen – Nexum pirmo reizi Azerbaidžānā viesojās pērnā gada rudenī.

Nexum valdes priekšsēdētājs Uldis Apsītis ir gandarīts, ka uzņēmuma piedāvājums konkursā tika atzīts par labāko, lai gan bija ar visaugstāko piedāvāto cenu.

Konkursā kopā ar Latvijas kompāniju Nexum piedalījās arī IT uzņēmumi no Krievijas un Turcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Nexum IT pērn Tildei nodrošinājusi atgriešanos pie peļņas

Gunta Kursiša, 06.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn pieaudzis Tilde grupas apgrozījums un kompānija atgriezusies pie peļņas. Uzņēmuma vadība pozitīvos finanšu rādītājus skaidro ar veiksmīgo Nexum Insurance Technologies darbu Krievijā, liecina informācija Lursoft.

SIA Tilde izveidoja SIA Nexum Insurance Technologies, kas piedāvā IT risinājumus apdrošināšanas kompānijām, 2004. gadā, un 2009. gadā tika dibināta Nexum IT meitas kompānija Krievijā, kas šogad Tildes grupai ļāvusi atgriezties pie peļņas. Nexum IT apgrozījums pērn audzis par 24% un gads noslēgts ar peļņu, liecina informācija Lursoft.

Tildes grupa pērn nopelnīja 3,7 tūkst. Ls, savukārt grupas apgrozījums pieauga par 8%, sasniedzot 4,67 milj. Ls. 2010. gadā Tildes grupa strādāja ar 26,4 tūkst. Ls zaudējumiem.

Tildes grupa dibināta 2000. gadā, izveidojot SIA Tilde meitas uzņēmumu Lietuvā (Tilde IT UAB) un Igaunijā (Tilde Eesti OU). SIA Tilde īpašnieki uz pusēm ir Uldis Dzenis un Andrejs Vasiļjevs. Šiem uzņēmējiem kopīgi pieder arī SIA TVG, kas nodarbojas ar datoru un to perifēro iekārtu un programmatūras vairumtirdzniecību. U. Dzenim pieder arī 50% kapitāldaļu SIA Animals, kas, saskaņā ar informāciju Lursoft, nodarbojas ar ūdens transportlīdzekļu iznomāšanu un ekspluatācijas līzingu un citu izklaides un atpūtas darbību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar uzņēmēja Daiņa Liepiņa mēģinājumu pārņemt uzņēmuma Intransserviss vadību ierosināta krimināllieta.

Rīgas Centrāltirgus vadītājs, Jelgavas domes deputāts un Intransserviss līdzīpašnieks Dainis Liepiņš DB informēja, ka uzturas ārvalstīs un uz jautājumiem varēs atbildēt tikai pēc nedēļas.

Cīņa par Latvijas kokrūpniecības flagmani

Sveza par Latvijas finiera kontrolpaketi draud cīnīties 2-3 gadus

Prognozes

Vēl stagnēs

Prognozes par Latvijas ekonomiku kļūst arvien optimistiskākas, bažas rada vien iekšējā tirgus panīkums, prognozē Ekonomikas un Finanšu ministrijas.

Birža

Valsts uzņēmumi dotu impulsu

No valsts uzņēmumu kotēšanas biržā būtu daudz ieguvēju, un, valstij saglabājot kontrolpaketi, kļūtu iespējams uzlabot uzņēmumu darbību, norāda NASDAQ OMX Riga biržas valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Exigen Services saglabā vadošā Baltijas valstu IT uzņēmuma pozīciju

Sanita Igaune, 07.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums Exigen Services 2010.gada pirmajā pusē ir saglabājis vadošā Baltijas valstu IT uzņēmuma pozīciju, liecina Lietuvas investīciju bankas Prime Investment jaunākais pētījums.

Salīdzinājumā ar 2009.gada datiem, Exigen Services IT pakalpojumu ieņēmumu kritums veido 13%.

«Šis kritums ir saistīts ar globālo ekonomikas krīzi, kas Baltijas valstis skāra īpaši smagi, tādējādi ietekmējot IT pasūtījumu apjomu, īpaši valsts sektorā. Grūtāko posmu piedzīvojām 2010.gada sākumā, un jau tagad redzam situācijas uzlabošanos, turklāt šā brīža apgrozījums arī skaidri norāda uz izaugsmi. Esam pārliecināti, ka, turpinot strādāt tikpat intensīvi, šī tendence tikai pastiprināsies,» skaidro Exigen Services Latvia viceprezidents finanšu un administratīvajos jautājumos Uldis Smilts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Accenture vadītājs: ir jādigitalizē viss, absolūti viss

Nozare.lv, 05.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jākoncentrējas uz to, ko darām Latvijā, pretējā gadījumā visi sāks ticēt, ka igauņi ir labāki par mums, tā uzskatu, ka Baltijas valstīs informācijas tehnoloģiju (IT) jomā līderis ir Igaunija, komentēja Accenture Latvijas filiāles vadītājs Maksims Jegorovs.

Viņš norādīja, ka interneta telefonijas uzņēmums Skype bija zviedru un dāņu uzņēmēju iesācējuzņēmums un Igaunijā viņiem atrodas izstrādes centrs, kas pēc būtības ir tāds pats kā Accenture centrs Latvijā.

Pēc Jegorova domām, ir jākoncentrējas uz to, ko darām Latvijā, un jāraksta par uzņēmumiem šeit. Kā pozitīvos piemērus viņš minēja datubāzes programmatūras izstrādātāju Clusterpoint, apdrošināšanas risinājumu izstrādātāju Nexum, kā arī britu IT inkubatora TechHub filiāles izveidi Rīgā.

«Jo vairāk ir jaunu uzņēmumu, jo labāk. Ir jādigitalizē viss, absolūti viss: izglītība, veselība, valsts pārvalde. To darot, ir jākrāj sava pieredze un jāveido savi produkti. Tikai tā var pie kaut kā nonākt,» sprieda Jegorovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) savā pērn pavasarī izveidotā datu centrā cer attīstīt mākoņdatošanas pakalpojumus biznesam, stāstīja LVRTC Komercdepartamenta direktors Mihails Galuška.

«Redzam trīs iespējamos pakalpojumus. Pirmais - droša datu glabāšanas diska vieta. Otrs - rezerves datu centrs, kas šeit «guļ», bet momentāni pamostas, ja primārais datu centrs nobrūk. Trešais pakalpojums - virtuālais serveris, kas lietotājam izskatās kā viņa serveris, un to var lietot, kā vēlas,» Galuška teica.

Pasaulē mākoņpakalpojumus arvien vairāk izmanto uzņēmumi un iestādes, lai mazinātu izmaksas par pašu datu sistēmu uzturēšanu. Jau ziņots, ka elektronisko sakaru komersants Lattelecom ieviesis mākoņpakalpojumu biznesa klientiem - eDati -, kas ļauj attālināti glabāt un koplietot lielas datu kopas un jau kādu laiku nodrošina divus citus mākoņpakalpojumus - ePasts mākonī un eBirojs mākonī.

Komentāri

Pievienot komentāru