Jaunākais izdevums

Sabiedriskās ēdināšanas iestāde Stella Pub turpina darbību. Pēc uzņēmuma paša iniciatīvas uz pārbaudes laiku ir aizvērta tikai sabiedriskās ēdināšanas iestāde Šķūņu ielā 19.

Stella Pub atsaucoties uz nepatīkamajām ziņām medijos, nāca klajā ar informāciju, ka ne viss ir tik traki, un iestāde slēgta pēc pašu iniciatīvas.

„Reaģējot uz uzņēmuma darbinieka saslimšanas gadījumu, pirmdien pēcpusdienā mēs pieņēmām lēmumu ēdināšanas iestādi Šķūņu ielā 19 aizvērt papildu dezinfekcijas pasākumu veikšanai,” stāsta Stella Pub direktors Nauris Grāveris.

Pašreiz Pārtikas un veterinārais dienests un Sabiedrības veselības aģentūra ir paņēmuši analīzes Stella Pub sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos, bet informāciju, ka būtu atklāti kādi pārkāpumi, uzņēmums nav saņēmis.

„Kamēr mēs gaidām informāciju no kontroles dienestiem par to, kurš vainojams saslimšanas gadījumos, mēs paši nolēmām veikt papildus profilaksi, lai izslēgtu jebkādas inficēšanās iespējas,” saka Nauris Grāveris.

Lai izslēgtu saslimšanas izplatīšanos, visi uzņēmuma darbinieki ir veikuši ārkārtas veselības pārbaudes. Lai novērstu to, ka saslimšanas cēlonis meklējams piegādātajos pārtikas produktos, Stella Pub ir nosūtījusi aicinājumu visiem saviem pārtikas piegādātājiem veikt papildu pārbaudes savos uzņēmumos, lai neradītu riskus Stella Pub apmeklētāju veselībai.

„Mūsu uzņēmuma darbinieki strādā atbilstoši darba drošības un higiēnas instrukcijām. Visi lietotie dezinfekcijas līdzekļi ir sertificēti, atbilstoši Latvijas likumdošanas prasībām. Tos, veicot iepriekšējās pārbaudes, par atbilstošiem sabiedriskās ēdināšanas drošības prasībām atzina arī Pārtikas un veterinārā dienesta darbinieki. Visi mūsu darbinieki lieto pārtikas drošības prasībām atbilstošu darba apģērbu. Tomēr, neraugoties uz to, uzņēmums ir veicis ārkārtas papildu dezinfekcijas pasākumus visos „Stella Pub” ēdināšanas uzņēmumos. Tāpēc mēs nevaram piekrist publiski izskanējušajai informācijai par to, ka saslimšanas gadījumos būtu vainojami higiēnas prasību pārkāpumi,” saka Nauris Grāveris.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iespējams, ka vīrushepatīta uzliesmojumu sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumā Stella Pub izraisījusi pavāre, kura strādājusi, būdama slima, raksta laikraksts Neatkarīgā Rīta avīze.

Darba attiecības ar pavāri tika pārtrauktas pirms mēneša pēc pašas darbinieces vēlēšanās, savukārt vīrushepatīts A viņai ticis konstatēts pāris nedēļas pēc darba attiecību pārtraukšanas. Arī par to Stella Pub vadība netika informēta. Rezultātā nepastāvēja iespēja uzņēmumam reaģēt pāris nedēļas ātrāk, kas, iespējams, būtu ļāvis pasargāt citus no saslimšanas.

Uzņēmumā par vīrushepatīta A jeb dzeltenās kaites gadījumiem uzzināja 21.aprīlī, kad saslima kāds cits uzņēmuma darbinieks. Pēc šī gadījuma Stella Pub pieņēma lēmumu krogu Rīgā, Šķūņu ielā 19, aizvērt ārkārtas dezinfekcijas pasākumu veikšanai, negaidot Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) rīkojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedriskās ēdināšanas iestāde Stella Pub, kas atrodas Rīgā, Šķūņu ielā 19, darbu varēs atsākt tikai tad, kad laboratorisko izmeklējumu rezultāti apliecinās, ka iestādē veiktā dezinfekcija ir bijusi pietiekama un kad visi iestādes darbinieki varēs uzrādīt ārsta izziņas par to, ka tie ir veseli.

Db.lv informēja, ka Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) otrdienas vakarā apturēja sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma Stella Pub darbību, jo tur konstatēti higiēnas prasību pārkāpumi, kuru rezultātā vairāki šīs iestādes apmeklētāji ir saslimuši ar vīrushepatītu.

Pārtikas un veterinārais dienests uzsver, ka pārbaudes brīdī Stella Pub nebija dezinfekcijas līdzekļu, lai ikdienā nodrošinātu dezinfekcijas procedūras! Šis apstāklis un personīgās higiēnas neievērošana ir galvenie iemesli, kādēļ vīrushepatīts netraucēti varēja izplatīties no inficētajiem Stella Pub darbiniekiem uz Stella Pub apmeklētājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc mēneša slimošanas ar vīrushepapītu, kas tika saķerts pēc pusdienošanās restorānā Stella Pub mājās atgriezies viens no smagi cietušajiem – ieguldījumu brokeru sabiedrības Finasta vadītājs Andrejs Martinovs.

"Man dzīves pēc šī gadījuma sagriezusies par 180 grādiem," atzina Martinovs, piebilstot, ka diemžēl slimošana izraisījusi arī citas veselības problēmas. Jautāts, vai plāno vērsties tiesā pret Stella Pub īpašniekiem, A. Martinovs atzina, ka par to vēl domā, bet šaubās, vai spēs no šī restorāna ko piedzīt.

"Īstenībā es drīzāk tiesā sūdzētu Pārtikas un veterināro dienestu, kas nepārbaudīja, tādējādi jau preventīvi nenovēršot nepilnības," atzina A. Martinovs. Tāpat Db.lv kļuva zināms, ka cietušo vidū bijuši arī pārstāvji no vairākām bankām, tostarp Parex bankas un Baltikums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Rīgas pilsētas pārvalde izsniegusi atļauju restorāna Stella Pub Šķūņu ielā 19 darbības atjaunošanai.

PVD apturēja šī sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma darbību 22.aprīļa vakarā, jo konstatēja higiēnas prasību pārkāpumus, kas izraisīja daudzu apmeklētāju saslimšanu ar vīrushepatītu A jeb dzelteno kaiti.

PVD Rīgas pilsētas pārvaldes vadītāja Ina Šubina informē: „Šodien esam izsnieguši atļauju restorāna Stella Pub darbības atjaunošanai. Šajā laikā viņi ir veikuši telpu daļēju kosmētisko remontu, darbinieku papildus apmācību higiēnas jautājumos un sašaurinājuši izgatavojamo ēdienu sortimentu, paredzot darbu tikai ar augstas gatavības pakāpes pusfabrikātiem. Visi darbinieki uzrādījuši ģimenes ārstu slēdzienus, ka ir veseli un var strādāt pārtikas aprites uzņēmumos.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Stella Pub aicina atsaukties saslimušos

Sandra Dieziņa, Db, 28.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedriskās ēdināšanas iestāde Stella Pub atvainojas visiem saviem klientiem un aicina atsaukties tos, kuri ir saslimuši ar A hepatītu, lai risinātu jautājumu par iespējamām kompensācijām. Savukārt veselības aizsardzības institūcijas tiek aicinātas uz sadarbību un informācijas aprites uzlabošanu, lai izvairītos no tā, ka uzņēmums par bijušā darbinieka saslimšanu netiek informēts.

Visi Stella Pub klienti, kuri ir saslimuši ar A hepatītu, ir aicināti atsaukties, zvanot Stella Pub direktoram Naurim Grāverim personīgi pa tālruni 29359779 darba dienās no pulksten 10.00 – 18.00, lai risinātu jautājumu par iespējamām kompensācijām. "Latvijā vispārpieņemtā prakse ir, ka par darījumu apliecinošo dokumentu kalpo čeks. Taču šajā gadījumā mēs centīsimies nebūt birokrātiski, un to, vai saslimušais tiešām ir mūsu klients, mēģināsim kopīgi noskaidrot, izmantojot uzņēmuma rīcībā esošās ziņas," saka Nauris Grāveris.

Uzņēmumam saviem spēkiem pašreiz ir izdevies apzināt 10 no saslimušajiem klientiem, lai gan medijos minētais skaitlis ir lielāks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ir uzlicis 1000 latu lielu naudas sodu restorāna Stella Pub īpašniecei SIA Bruko par tur konstatētajiem higiēnas pārkāpumiem. Savukārt, Stella Pub šefpavārei par pieļautajiem pārkāpumiem piemērots naudas sods 250 latu apmērā, informē PVD.

Db.lv jau ziņoja, ka PVD 22. aprīļa vakarā apturēja sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma Stella Pub darbību, jo tur konstatēja higiēnas prasību pārkāpumus, kas izraisīja vairāku apmeklētāju saslimšanu ar vīrushepatītu.

Pārbaudes brīdī Stella Pub telpās nebija nepieciešamo dezinfekcijas līdzekļu, lai ikdienā nodrošinātu dezinfekcijas procedūras. Darbinieku personīgās higiēnas neievērošana veicināja Stella Pub apmeklētāju inficēšanos ar vīrusu hepatītu.

PVD ģenerāldirektors Mareks Samohvalovs uzsvēra, ka PVD joprojām nav atļāvis uzņēmumam atsākt darbību un šāda strikta PVD pieeja - naudas sodi un darbības apturēšana - skars katru sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu, kas nerūpēsies par drošu un nekaitīgu pārtiku, apdraudot patērētāju veselību un pat dzīvību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Restorāns Stella Pub tā vietā, lai segtu ārstēšanās izdevumus ar vīrushepatītu A saslimušajiem, sola dāvanu karti 1 000 latu vērtībā paēšanai restorānā, kur cilvēki saindējās ar pārtiku, raksta Neatkarīgā Rīta Avīze.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) uzskata, ka nav ētiski no uzņēmuma puses piedāvāt klientiem to pašu pakalpojumu – pusdienas, kuras nesušas fiziskus un emocionālus pārdzīvojumus.

Db.lv jau ziņoja, ka Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) 22. aprīļa vakarā apturēja sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma Stella Pub darbību, jo tur konstatēja higiēnas prasību pārkāpumus, kas izraisīja aptuveni 40 apmeklētāju saslimšanu ar vīrushepatītu A. Tagad restorāns ir atsācis savu darbu, taču klienti pagaidām kompensācijas nav saņēmuši.

"Ar draugiem ēdām Stella Pub un saindējāmies. Televīzijā redzēju sižetu, kurā restorāna īpašnieks Nauris Grāveris aicināja atsaukties visus cietušos, lai runātu par problēmas risinājumiem. Sarunājām tikties 13. maijā. Līdzi paņēmu čeku par pusdienām un ārsta zīmi, ko restorāna īpašnieks nokopēja un solīja mēneša laikā piezvanīt. Nepiezvanīja," laikrakstam stāsta viens no cietušajiem Eduards. Nekādu ziņu nesagaidījis, Eduards pats nolēmis piezvanīt restorāna īpašniekam. Tikai ap pusvienpadsmitiem vakarā Eduardam izdevies ar N. Grāveri aprunāties, kurš lūdza piezvanīt vēlreiz pēc vasaras saulgriežiem. Restorāna klients tā arī darījis. Nekādi risinājumi netika piedāvāti arī nākamajā reizē, vien teikts, lai darot, ko gribot, kaut vai sūdzot restorānu tiesā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas un veterinārais dienests vakar vakarā apturēja sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma Stella Pub (Rīgā, Šķūņu ielā 19) darbību, jo uzņēmumā konstatēti higiēnas prasību pārkāpumi, kuru rezultātā vairāki šīs iestādes apmeklētāji ir saslimuši ar vīrushepatītu.

PVD inspektori veica ārpuskārtas pārbaudi uzņēmumā uzreiz pēc tam, kad saņēma informāciju no Sabiedrības veselības aģentūras par vairākiem ar vīrushepatītu saslimušiem cilvēkiem, kas strādājuši vai ēduši Stella pub.

PVD inspektori nekavējoties pieņēma lēmumu par uzņēmuma darbības apturēšanu.

Kad uzņēmums būs novērsis visas konstatētās nepilnības, tam ir tiesības vērsties Pārtikas un veterinārajā dienestā ar iesniegumu par uzņēmuma darbības atjaunošanu. Ja PVD inspektori atzīs, ka uzņēmums ir novērsis pārkāpumus, tiks lemts par uzņēmuma darbības atjaunošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tiesāsies ar Stella Pub par kompensācijām saistībā ar hepatīta uzliesmojumu

Guna Gleizde, Db, 15.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vismaz daļa no sabiedriskās ēdināšanas iestādes Stella Pub klientiem, kas šopavasar inficējās ar A hepatītu, solītās kompensācijas nav saņēmuši, tādēļ gatavo pret uzņēmumu prasību tiesā.

Db jau ziņoja, ka kompānijas vadītājs Nauris Grāveris iepriekš aicināja cietušos griezties Stella Pub, lai risinātu jautājumu par iespējamajām kompensācijām. Kā Db apstiprināja vairāki cietušie, uzņēmums atteicies izmaksāt finansiālu sāpju naudu vai atlīdzināt ārstēšanās izdevumus, tā vietā piedāvājot bezmaksas ēdināšanu. Kompānija to pamatojusi ar to, ka tai šim mērķim neesot līdzekļu.

N.Grāveris Db sacīja, ka šobrīd "viss ir procesā", visiem ar hepatītu inficētajiem Stella Pub klientiem esot izteikti piedāvājumi, tomēr viņš noliedza informāciju, ka kompānija esot uz maksātnespējas robežas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Aprūpes centram Stella maris būvēs jaunu korpusu

Rūta Lapiņa, 28.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldība nākamo gadu laikā iecerējusi ievērojami paplašināt ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas centru «Stella maris», gan uzlabojot esošās telpas, gan uzbūvējot jaunu korpusu, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

«Stella maris» apmeklējuma laikā Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs norādīja, ka jau pašlaik pakāpeniski tiek remontētas telpas un palielināts vietu skaits, labiekārtota teritorija. «Šī ir ideāla vieta sociālās aprūpes centram, tāpēc domājam par esošo telpu remonta turpināšanu, jauna korpusa būvniecību, jaunu pacēlāju izvietošanu un teritorijas tālāku sakārtošanu,».

«Stella maris» darbu sāka 1994. gadā un patlaban nodrošina sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu 116 klientiem, kuri izvietoti divos aprūpes namos. Lai nodrošinātu klientu drošību un nepieciešamo aprūpi, pamatojoties uz katra individuālajām vajadzībām, ir izveidota specializēta nodaļa personām ar demenci. «Stella maris» priekšrocība ir lieliskā atrašanās vieta starp jūru un upi. Centra teritorijā ir savs parks, kurš ieskauj ēkas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Jāņa alga, Annas alga – kā atšķiras sieviešu un vīriešu algas Latvijas ministrijās

Rudīte Spakovska, 13.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trīs ceturtdaļas Latvijas ministrijās strādājošo ir sievietes, kuru vidējā alga ir par 11 % mazāka nekā saņem ministrijās nodarbinātie vīrieši.

Vidējā aprēķinātā alga pērnā gada decembrī ministriju ierēdņiem ir 699.61 lati, savukārt sadalot pa dzimumiem iezīmējas atšķirības – vidējā aprēķinātā alga sievietēm ir 677.73 lati, bet vīriešiem – 758.64 lati, kas ir par 11.27 % vairāk.

Skatoties ministrijas atsevišķi, lielākā atšķirība vidēji aprēķinātajām algām decembrī ir Iekšlietu ministrijā, kur vīriešiem vidējā aprēķinātā alga – 735.40 lati – ir par 16.8 % lielāka nekā sievietēm aprēķinātie 621.55 lati. Cieši pa pēdām seko Labklājības ministrija ar 15.7 % jeb 105.87 latu atšķirību.

Pretējā tendence valda Kultūras ministrijā, kur vīriešiem aprēķinātās algas ir par 0.3 % jeb 1.97 latiem mazākas nekā sievietēm aprēķinātās algas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

PVD veiks sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu tematiskās pārbaudes

, 25.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) uzsāks tematiskās pārbaudes sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos visā Latvijā, Db.lv informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad PVD inspektori restorānā Stella Pub konstatēja higiēnas prasību pārkāpumus, kuru rezultātā vairāki šīs iestādes apmeklētāji ir saslimuši ar vīrushepatītu.

Tematisko pārbaužu laikā Pārtikas un veterinārais dienests īpašu uzmanību pievērsīs tam, vai sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos ir nodrošināts viss nepieciešamais personīgās higiēnas veikšanai, kā arī tam, vai uzņēmumā ir dezinfekcijas līdzekļi regulārai dezinfekcijas veikšanai.

„Pārtikas apritē iesaistītajiem uzņēmumiem ir jāsaprot, ka to personāls ar savu darbību vai bezdarbību vistiešākajā veidā ietekmē ne tikai savu klientu, bet arī visu Latvijas iedzīvotāju veselību”, saka PVD ģenerāldirektors Mareks Samohvalovs, „Šādu gadījumu sekas, kad uzņēmuma personāls nezināšanas vai nolaidības dēļ savā darbībā pieļauj kļūdas, ir ļoti bēdīgas. Stella Pub gadījums apliecina, ka higiēnas prasības pārtikas uzņēmumam nekad nevar būt par augstu”.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pagājušajā nedēļā veicis reidus vairākos sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos Vecrīgā, atklājot vērienīgu krāpšanās shēmu, informēja VID.

Visi pārbaudītie uzņēmumi ir saistīti ar vieniem un tiem pašiem īpašniekiem, tāpat identisks ir to krāpšanās veids.

Ēdināšanas uzņēmumi kā darījumu apliecinošus dokumentus čeka vietā izsnieguši pirmčekus, līdz ar to dodot uzņēmumam iespēju slēpt vai samazināt reālo apgrozījumu. Pārbaudes turpinās un nodarītais zaudējums vēl tiek aprēķināts, informēja VID.

Neskaitot šos uzņēmumus Vecrīgā, VID šogad atklājis vēl divus apjoma ziņā lielus krāpniecības gadījumus. Tika konstatēts, ka kāda pazīstama auto rezerves daļu tirdzniecības un autoservisa pakalpojuma sniedzēja struktūrvienībās kases aparātos regulāri tiek atslēga elektroniskā kontrollente, līdz ar to netiek norādīti visi veiktie darījumi. Kaut gan uzņēmums strādā katru dienu, darījumi tika reģistrēti reti, pārdienām. Uzņēmumā ir veikts audits un patlaban tiek lemts par sodiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas brīvostu soda ar 45 tūkstošiem latu

, 02.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome ir pieņēmusi lēmumu sodīt Rīgas brīvostas pārvaldi ar 45 tūkstošu latu lielu naudas sodu par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

KP Brīvostai pārmet velkoņu pakalpojumu sniedzēju SIA PKL Flote diskrimināciju, 2008. gada augustā izvirzot tam nepamatotas prasības vienlaicīgi ar Rīgas brīvostas pārvaldei piederošo velkoņu Santa un Stella darbības uzsākšanu Rīgas brīvostā. Tādā veidā Rīgas brīvostas pārvalde, uzsākot darboties velkoņu pakalpojumu tirgū, kuru tā pati regulē, radījusi sev nepamatotas priekšrocības, ierobežojot un kavējot konkurenci velkoņu pakalpojumu tirgū sev par labu.

SIA PKL Flote informē, ka Rīgas brīvostas pārvaldes darbību rezultātā, kuras atzītas par Konkurences likuma pārkāpumu, tai nodarīti zaudējumi vairāk nekā miljons latu apmērā un tā prasīs no Rīgas brīvostas pārvaldes šo zaudējumu atlīdzību, nepieciešamības gadījumā vēršoties tiesā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ķīniešu apavu zīmols Stella Luna ienāk Eiropā

Lelde Petrāne, 12.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīniešu apavu zīmols Stella Luna Francijas galvaspilsētā atvēris savu pirmo veikalu Eiropā, ziņo euronews.com.

Stella Luna ir Ķīnas luksusa apavu zīmols ar vairāk nekā diviem simtiem tirdzniecības vietu Ķīnā, Taizemē, Taivānā, Libānā, Filipīnās, Kuveitā un Apvienotajos Arābu Emirātos. Pēc šīs izveidotās klātbūtnes Āzijā un Tuvajos Austrumos, zīmols tagad raugās uz Eiropu.

80 kvadrātmetrus lielajam veikalam dizainu veidojis Džeimijs Foberts - britu arhitekts, kurš nesen veidoja jauno Versace veikalu Ņujorkā.

«Koncepcija ir mūsdienu muzejs ar nelielu franču pieskārienu,» sacījis Stefans Čī, Stella Luna vadītājs un radošais direktors. «Mēs uzskatām, ka kurpes ir līdzīgas mākslai un tās jāprezentē kā mākslas darbus,» viņš piebildis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Romas iedzīvotāji jau ir pieraduši pie autobusu un taksometru vadītājiem, kuri mēģina vadīt transportlīdzekļus, runājot pa mobilajiem telefoniem. Taču kāds vadītājs pieķerts, pie stūres izmantojot pat divus telefonus, vēsta guardian.co.uk.

Nofilmēts, kā autobusa vadītājs, neraugoties uz bēdīgi slaveno, bīstamo satiksmi Itālijas galvaspilsētā, traucas pa ielām, turot mobilo tālruni vienā rokā un viedtālruni - otrā rokā. Viņš stūrējis ar elkoņiem.

Ieraksts liecina, ka viņš saņēmis instrukcijas pa mobilo tālruni saistībā ar epasta lietošanu viedtālrunī.

Guardian norāda - Romas apmeklētājiem varētu interesēt fakts, ka video uzņemts braucienā no Anagnina metro stacijas uz Ciampino lidostu. Šo maršrutu daudz izmanto zemo izmaksu aviokompāniju pasažieri.

Atbildīgā amatpersona medijam sacījusi, ka autobusa vadītājs šobrīd ir atstādināts no amata pienākumu pildīšanas un notiek izmeklēšana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

70 metrus garajā Laipu ielā iegriežas vien retais, lai gan šīs ieliņas burvība un varētu pat teikt, franču šarms neesot pienācīgi novērtēts.

Par spīti faktam, ka Laipu iela nebūt neatrodas Vecrīgas nostūrī, bet starp Līvu laukumu un Šķūņu ielu, kur par cilvēku plūsmu sūdzēties nevarētu, šo mazo, kluso ieliņu pamanot vien retais. Vasarās skatu aizsedzot kafejnīcu terases, bet tagad vērība vairāk tiekot pievērsta Ziemassvētku tirdziņam, kas jau iekārtots Līvu laukumā. Pirms vairākiem gadiem uz Laipu ielas esot bijusi lielāka rosība un vairums uz šīs ielas esošo uzņēmumu bijuši radošo profesiju pārstāvji – amatnieki un mākslinieki. Pirmskrīzes gados pat notikuši Laipu ielas svētki, kad cilvēki aicināti piedalīties dažādās radošajās darbnīcās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Izveido Centrālās laboratorijas padomi, stiprina Veselības centru apvienības padomi

Db.lv, 06.12.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai vēl vairāk strukturētu uzņēmumu grupas “Repharm” darbību un veiktu stratēģisku plānošanu un vadību, izveidota SIA “Centrālā laboratorija” (CL) padome un stiprināta AS “Veselības centru apvienība” (VCA) padome.

VCA un CL padomē strādās līdzšinējā SIA “Centrālā laboratorija” valdes locekle profesore Jeļena Storoženko. Savukārt CL valdē ievēlēta VCA valdes locekle Solvita Babre-Samata, kas tagad strādās abu minēto uzņēmumu valdēs.

Jaunveidotajā CL padomē līdzās Storoženko ievēlēti arī padomes priekšsēdētājs Andrejs Leibovičs, padomes priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Livšics un padomes locekļi Vadims Telica, Sergejs Korņijenko, Roberts Tavjevs un Jeļena Storoženko.

Uzņēmuma valdē darbu turpina valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa un valdes loceklis Edvīns Kazušs.

VCA padomē darbu turpina padomes priekšsēdētājs Andrejs Leibovičs, padomes priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Livšics, padomes locekle Jeļena Ņikitina. Uzņēmuma valdē darbu turpina valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa un valdes loceklis Zigurds Lasovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Grozījumus likumā "Par valsts pensijām" parakstu vākšanā atbalstījuši 91 453 pilsoņi

, 06.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par likumprojektu „Grozījums likumā „Par valsts pensijām”” parakstu vākšanas trijās nedēļās, no 16.aprīļa līdz 6.maijam, Latvijā parakstījušies 91 453 pilsoņi, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) šodien apkopotā provizoriskā informācija.

Ziņas ir apkopotas par nodoto parakstu skaitu līdz šodienas, 6.maija, pulksten 12.00. Vēlreiz parakstu vākšanas rezultātus CVK apkopos pēc nedēļas – otrdien, 13.maijā.

Savukārt parakstu vākšana par likumprojektu „Grozījums likumā „Par valsts pensijām”” ilgs vēl nedaudz vairāk kā nedēļu - līdz 15.maijam.

Parakstu vākšanas vietu adreses un darba laikus vēlētāji var noskaidrot pašvaldībās, pa CVK uzziņu tālruni 67049999 vai CVK mājas lapā internetā http://www.cvk.lv/pub/public/.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas darba tirgū pieprasītākās specialitātes un prasmes, piemēram, būvniecībā un viesmīlības sektorā, ir tieši tās, kurās ir nodarbināti ļoti daudzi no aizbraukušajiem un ārzemēs strādājošajiem latviešiem.

«Atvainojiet par pesimismu, bet variants ir tikai viens – vai nu mēs panākam darba tirgus atjaunināšanu Latvijā ar remigrāciju, vai arī šīs vakances šeit aizpildīs iebraucēji,» tā Ārlietu ministrija notikušajā diskusijā par Latvijas darba tirgus informācijas pieejamību diasporai sacīja vēstnieks diasporas jautājumos Atis Sjanīts. Viņa vērtējumā tieši darbaspēka pieejamība ir arī Latvijas tautsaimniecības lielākais izaicinājums jau tuvākajā laikā, kas šo jautājumu padara politiski jo aktuālāku.

Attiecīgās diskusijas ass bija Latvijas Universitātes Diasporas un migrācijas pētījuma centra (DMPC) veiktā pētījuma «Latvijas darba tirgus informācijas nodrošinājums diasporai» publiskošana. Autoru grupas veiktais pētījums (https://www.diaspora.lu.lv/fileadmin/user_upload/lu_portal/projekti/diaspora/petijumi/LU_DMPC_zinojums_darbiekartosanas.pdf) uzrāda ļoti augstu darba tirgus aspekta nozīmi latviešu remigrācijas plānos. 73% emigrantu atgriezties attur tas, ka Latvijā nav iespējams atrast viņiem pieņemamu darbu, bet 63% ‒ priekšstats, ka Latvijā viņiem nav profesionālās izaugsmes vai uzņēmējdarbības iespējas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojoties Svētā Patrika dienai, izveidots īru krogu, kas atrodas ārpus Īrijas, top 10.

Aviobiļešu vietnes Cheapflights.com veidotajā vecāko krogu sarakstā līdzās Latvijai ierindojas arī Parīze, Ņujorka, Sidneja un Šanhaja.

Topa pirmajā vietā ierindots bārs The Tipperary Londonā, kas darbojas jau kopš 1700. gada.

Vecāko īru krogu ārpus Īrijas top 10:

The Tipperary, Londona

McSorley’s Old Ale House, Ņujorka

Patrick’s of Pratt Street, Baltimora, Mērilenda, ASV

Le Vieux Dublin Pub & Restaurant, Monreāla, Kvebeka, Kanāda

The Mercantile Hotel, Sidneja, Austrālija

Rosie’s Irish Pub, Jaunzēlande

O’Malley’s, Šanhaja, Ķīna

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, Republikas laukumā 1, iepretim pasažieru ostai, patlaban tiek izbūvēta alus darītava Stargorod, kuras īpašnieki, Ukrainas investori, projektā ieguldījuši apmēram 18 miljonus eiro (12,6 miljonus latu), liecina Nozare.lv rīcībā esošā informācija.

Projekta attīstītājs ir SIA Baltic Pub, kas ēku pilnībā pārplānojis un rekonstruējis, kā arī aprīkojis ar modernākajām Čehijā ražotajām alus darīšanas iekārtām un restorāna aprīkojumu.

Plānots, ka uzņēmums darbu sāks šā gada nogalē. Apmeklētājiem tiks piedāvātas klasiskās čehu alus šķirnes, alum piemēroti ēdieni, tāpat telpās būšot izvietots liels skaits ekrānu, kur tiks translētas sporta sacensības. Patlaban tiekot pabeigti iekšdarbi, kā arī komplektēts apkalpojošais personāls.

Kā atzina biedrības Alus brālība valdes priekšsēdētājs Andrejs Šikors, jauna tirgus spēlētāja ienākšana Latvijā ir vērtējama pozitīvi. «Mazo alus darītavu skaits arvien pieaug, un tas ir apsveicami. Šādas darītavas spēj piedāvāt īpašas šķirnes, piemērojoties patērētāju prasībām. Konkurences saasināšanās tikai veicinās alus kultūras attīstību Latvijā, kā arī varbūt spēs paaugstināt alus patēriņu, kurš patlaban ir viens no zemākajiem Eiropā,» atzina Šikors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par 196.5 tūkstošiem latu Rīgā veidos Tūrisma policijas nodaļu

, 14.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Pašvaldības policija izstrādājusi priekšlikumu par Tūrisma policijas nodaļas izveidi, kam nepieciešami 196.5 tūkstoši latu.

Lēmuma projekts par šādas nodaļas izveidošanu sagatavots Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komitejas 16. jūlija sēdei.

Tūrisma policijas nodaļas mērķis būs nodrošināt ārzemju tūristiem drošu vidi Rīgas pilsētā, veicinot tūrisma attīstību Latvijā, un nepieļaut drošības līmeņa samazināšanos Rīgā ārzemju tūristu izdarīto likumpārkāpumu dēļ.

Nodaļas uzdevumi būs nodrošināt ārzemju tūristiem iespēju telefoniski sazināties ar policijas darbiniekiem svešvalodās, izsaukt un saņemt kvalificētu palīdzību negadījuma vai prettiesiska apdraudējuma gadījumā septiņas dienas nedēļā, nepieļaut prettiesiskas darbības pret tūristiem un sniegt informāciju ārzemju tūristiem par pieņemto kārtību Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušās nedēļas pēdējā darba dienā notika ikgadējā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) biedru pilnsapulce. No malas raugoties, nekas īpašs jau nenotika, ja nu vienīgi norises vieta bija izvēlēta cita. Sapulce notika nevis kā parasti - nedaudz noplukušajā LTRK mītnē, bet gan relatīvi solīdajā Kongresu namā. Sapulci, kā ierasts, apmeklēja aptuveni 10 % no nedaudz vairāk nekā tūkstotis biedriem.

Sapulces sākuma daļa noritēja tradicionālajā gaisotnē - LTRK prezidenta uzruna, ģenerāldirektora ziņojums par iepriekšējā gadā paveikto un citas oficiālas izdarības. Ja godīgi, nekas ievērības cienīgs. Līdz brīdim, kad nāca pats svarīgākais - tika prezentēta jaunā LTRK stratēģija. Arī varbūt nekas būtisks, jo mēs taču zinām, cik daudz dažādas stratēģijas uzrakstītas un kas ar lielāko daļu notiek. Tā teikt, papīrs pacieš visu… Taču jāatklāj neliels noslēpums - kaut gan es nedarbojos stratēģijas izstrādes grupā, tomēr pietiekami labi zinu, kā šis dokuments top. Stratēģijas grupas vadītājs ir mans bijušais biznesa partneris Juris Birznieks. Protams, ir priekšlaicīgi priecāties par pārmaiņām, tomēr, gana labi pazīstot Juri, man ir pamats domāt, ka izmaiņas sekos. Esmu pārliecināts, ka šis viņam ir jauns izaicinājums, kas mums - pārējiem uzņēmējiem - varētu nest praktiskus un taustāmus ieguvumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

12 jautājumi, kas jāuzdod, lai izvēlētos piemērotāko Google AdWords reklāmas pakalpojuma sniedzēju

Sergejs Volvenkins, SV Marketing vadošais konsultants, 10.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirgū ir pietiekami daudz piedāvājumu no aģentūrām, kas sniedz interneta mārketinga pakalpojumus. Ja esat nolēmuši izvēlēties aģentūru, lai piesaistītu jaunus klientus Google meklētājā (AdWords), esiet gatavi saņemt piedāvājumus plašā cenu diapazonā: no «gandrīz par velti» līdz «ievērojamam ieguldījumam». Ne vienmēr piedāvājums «gandrīz par velti» būs tas sliktākais. Tomēr tas var nebūt arī pats labākais. Viss ir atkarīgs no tā, ko jūs vēlāties saņemt. Visbiežāk galvenais uzdevums ir piesaistīt jaunus klientus. Tomēr jāņem vārā, ka ir virkne faktoru, kas var ietekmēt šī rezultāta sasniegšanu un ne vienmēr rezultātu var panākt tikai ar reklāmas izvietošanu Google meklētājā.

Šajā rakstā esmu apkopojis jautājumus, ko jāuzdod aģentūrai, lai saprastu, vai tā spēs sniegt to, ko vēlaties. Sākumā jāsaprot, kādi ir jūsu reklāmai izvirzītie mērķi. Apzinoties mērķus, jūs varēsiet noformulēt precīzus jautājumus, lai saņemot atbildes, saprastu, vai šī aģentūra „runā ar jums vienā valodā”. Kad esat noformulējuši mērķi, aplūkojiet zemāk izvietoto tabulu un atrodiet tajā savai situācijai pimērotāko klienta profilu.

Atkarībā no tā, kurā no grupām jūs atrodaties, uzdodiet aģentūrai sekojošus jautājumus (sk. tabulu zemāk). Novērtējiet atbildes un atbilstoši tām izvēlāties piemērotāku aģentūru.

Komentāri

Pievienot komentāru