Restorānos šefpavāra Edgara Purmaļa lielākais trumpis bija pārsteidzošu ēdienu pagatavošana un jaunu garšu atklāšana, taču Vaiņodes internātpamatskolas virtuvē jāpielieto radoša izdoma, lai bērniem iemānītu arī ko citu, nevis tikai viņu kārotos makaronus, vēsta reģionālais laikraksts Kursas Laiks.
Internātpamatskolas virtuve ir ekskluzīva, jo tās pavēlnieks ir šefpavārs Edgars Purmalis. Viņam roka šajā arodā iestrādāta jau četrpadsmit gadus. Kopš Liepājas 48. arodvidusskolas, kas šodien pazīstama kā Liepājas Tūrisma un tekstila skola, absolvēšanas viņš ne brīdi nav atkāpies no sava aicinājuma. Strādājis dažādos Liepājas restorānos, piemēram, viesnīcā Amrita, Barons Bumbiers un Fontaine – «kad tur vēl bija restorāns», smejas E. Purmalis.
Šobrīd rit jau ceturtais gads, kopš šefpavāram ik dienas nākas strādāt «kājām gaisā» un savu talantu veltīt nevis jaunu ēdienu radīšanā, bet bērnu pieradināšanai pie viņiem nezināmiem vai nepatīkamiem ēdieniem. Skolēni atzīst tikai sev pazīstamu ēdienkarti, un šis sortiments nav visai plašs, pastāsta gatavošanas meistars. Cieņā tie produkti, ko bērni ēd mājās, piemēram, makaroni.
E. Purmalis un viņa komanda – trīs pavāri un trīs pavāru palīgi – var pie plītīm nostāvēt stundām, gatavojot maltītes, bet «ja viens neēdīs, neēdīs arī pārējie». Nesen tā noticis, kad galdā tika likts vistas galerts. Bērni jāpieradina pat pie viņiem nepazīstamiem saldajiem ēdieniem.
Katru dienu ēdiens jāpagatavo aptuveni 120 cilvēkiem četras reizes.
Virtuvē šefpavāram galvu palauzīt nākas nepajokam, jo līdz ar citkārt cimperlīgiem bērniem ir arī valsts noteikti uzstādījumi, ierobežojumi un aizliegumi cukuram, sālim un dažādiem pārtikas produktiem.
Lai arī šajā mācību iestādē lielākā daļa audzēkņu arī nakšņo, tā ir tikai ilūzija, ka tad bērniem nav citas izvēles kā ēst to, kas piedāvāts, saka E. Purmalis. Bērni labāk cietīs badu nekā izlēks no bara, kura barvedis atsakās ko ēst.