Labam šefpavāram jāmāk ne tikai gatavot ēst, bet jābūt lieliskam vadītājam.
Latvijas restorānu apmeklētāji ir izlutināti – viņiem vajag personīgu apkalpošanu un ātri pagatavotu, bet svaigu ēdienu, turklāt par salīdzinoši zemu cenu, kas bieži vien ir nesavienojamas lietas, intervijā stāsta restorāna Kasha Gourmet šefpavārs Deniss Ivankovs. Viņš iesaka iet garām restorāniem, kuru ēdienkartē ir neskaitāmi piedāvājumi.
D. Ivanovs jau ilgus gadus strādā Mančestrā un ir viens no Manchester United stadiona un komandas šefpavāriem, kur strādājis kopā ar pasaulē slaveniem pavāriem. Tāpat viņš strādājis restorānā Juniper, kas saņēmis Michelin Star un uzkrājis pieredzi citos ārvalstu restorānos. Latvijā D. Ivankovs izveidojis restorānu Kasha Gourmet, kas piedāvā izsmalcinātus ēdienus, kas pagatavoti no vienkāršām sastāvdaļām.
Kā pēc skolas izlēmāt sākt pavāra karjeru?
Skolas laikā es un aptuveni desmit skolēni nolēma kļūt par šefpavāriem, tādēļ tūlīt pēc mācību iestādes pabeigšanas kopā ar mammu devos uz toreizējo Rīgas Tirdzniecības un kulinārijas skolu, kur nokārtoju iestājeksāmenus, lai apgūtu tajā zinības. Pēc skolas absolvēšanas zināšanu papildināšanai apmeklēju dažādus kursus – bārmeņu, oficiantu, stjuartu, un citus, jo tajā laikā vēl nezināju konkrētu sfēru, kurā strādāšu, līdz ar to izmantoju visas apmācību iespējas. Gadu pēc tam mācījos kulinārijas tehnikumā, un tad sāku darbību Latvijas Šefpavāru klubā. Šajā laikā daudz ceļoju, mācījos un salīdzināju sevi ar citiem kulinārijas ekspertiem.
Visu interviju lasiet piektdienas, 8. janvāra, laikrakstā Dienas Bizness!