Jaunākais izdevums

Nosvinēti Satekles Biznesa centra spāru svētki, informē uzņēmums Linstow Baltic.

Apjomīgo piecu savstarpēji saistīto ēku biroju kompleksu ar kopējo platību 12 000 m² attīsta viens no Baltijas vadošajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Linstow Baltic. Tā celtniecību veic būvuzņēmums Bukoteks, un kompleksa atklāšana ir plānota jau 2025. gada vasarā.

“Spāru svētki ir simbolisks atskaites punkts gan attīstītājam, gan būvniekiem, jo celtniecības darbi ir sasnieguši augstāko ēkas punktu, un darbi var ieiet noslēguma fāzē. Esam patiesi gandarīti, ka būvdarbi šobrīd norit atbilstoši plānam, un jau nākamajā gadā jaunais biroju komplekss tiks pabeigts,” skaidro Linstow Baltic valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds, uzsverot: “Redzot jaunā kompleksa aprises ne tikai projektā, bet arī dabā, esam patiesi gandarīti, ka Satekles Biznesa centrs organiski iederas Rīgas centra pilsētvidē. Tas atkārtoti apstiprina, ka mūsu konsekventie un mērķtiecīgie ieguldījumi šīs apkārtnes attīstībā – paplašinot tirdzniecības centru Origo, realizējot biznesa centru Origo One un attīstot Satekles Biznesa centra kompleksu – pēdējā desmitgadē ir būtiski veicinājuši apkārtnes transformāciju, stiprinot to kā vienu no galvenajiem komerciālo ēku puduriem Rīgā.”

Satekles Biznesa centra celtniecība tika uzsākta 2023. gadā būvuzņēmuma Bukoteks vadībā, autoruzraudzību veicot Personu apvienības SN&L speciālistiem, būvuzraudzību – Forma 2 speciālistiem.

“Lielo projektu veiksmīga īstenošana iespējama tikai tad, ja visi iesaistītie strādā saskaņoti un vienoti. Esmu gandarīts, ka šajā projektā tieši tā ir noticis. Šobrīd ar lepnumu varu teikt, ka esam godam noslēguši apjomīgā Satekles Biznesa centra galveno būvkonstrukciju izbūvi. Būvdarbos izmantoti vairāk nekā 5116 m³ betona un 60 tonnas metāla. Kompleksa pāļu kopgarums pielīdzināms attālumam no Brīvības pieminekļa līdz Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijai un sniedzas 6947 m garumā. Savukārt izbūvēto stāvu platība ir teju divu futbola laukumu lielumā, proti, 11 430 m², bet fasādes stiklojums sasniedz 4736 m². Šie skaitļi iezīmē paveikto darbu vērienīgo apmēru,” stāsta Bukoteks vadītājs Aivars Kronbergs.

Savukārt jau 2021. gadā pat vēl pirms atklātā arhitektūras metu konkursa noslēguma par jaunā kompleksa ģenerālnomnieku kļuva AS SEB banka, kas plānoto Satekles Biznesa centru izraudzījās par savu jauno galvenās mītnes vietu Latvijā.

Topošais Satekles Biznesa centrs atrodas kvartālā starp Elizabetes, Ernesta Birznieka-Upīša, Dzirnavu un Satekles ielu un iekļausies Rīgas Centrālās dzelzceļa pasažieru stacijas un Origo One biznesa centra apkaimes kvartālā. Tā galvenā ēka ir iznomāta AS SEB bankai, savukārt pārējās biznesa centra ēkās jauniem nomniekiem vēl ir pieejamas telpas 2200 m2 platībā.

Kā atklātā arhitektūras metu konkursa uzvarētāji šo biroju kompleksu projektēja Personu apvienība SN&L (SARMA & NORDE Arhitekti un Lauder Architects), veidojot to atbilstoši vietas kontekstam, augstākajiem kvalitātes un ilgtspējas standartiem, radot piemērotu vidi uzņēmējdarbības ekosistēmai un kvalitatīvai publiskajai ārtelpai. To lielā mērā apliecina arī 2023. gada rudenī saņemtā starptautiskā atzinība pēc BREEAM ēku sertifikācijas sistēmas par projektēšanas posmu ar tobrīd vienīgo tik augsto (izcili jeb outstanding) novērtējumu Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB bankas topošā biroja sienā 28.martā ievietota dzīvā laika kapsula ar vēstījumiem un ambīcijām nākotnei. SEB bankas dzīvā laika kapsula ir netradicionāls risinājums, ko paredzēts atvērt un papildināt ik pēc pieciem gadiem. Vienlaikus tā būs apskatāma ikvienam apmeklētajam jaunajās biroja telpās.

Plānots, ka SEB bankas jauno biroju atklās 2025. gadā.

“Laika kapsulu likšana ēku pamatos ir sena tradīcija. Ņemot vērā, ka dzīvojam dinamiskā laikmetā, kur krasas pārmaiņas ir ikdiena, fiksēt aktuālo, izvirzīt mērķus un plānot nākotni varam daudz īsākos laika periodos. Tāpēc mēs aizsākam jaunu tradīciju ar dzīvo laika kapsulu, kuru pirmo reizi plānojam atvērt 2030. gadā. Kopā ar bankas kolēģiem fiksējām šī brīža laika piezīmes un nākotnes prognozes digitālā formātā – gan par SEB bankas ambīcijām, gan finanšu nozari, gan kopējo Latvijas izaugsmi. Birojam ir un būs būtiska loma mūsu uzņēmuma kultūrā, tas ir kā satikšanās vieta, kurā veidojas attiecības un rodas jaunas idejas. Tādēļ ar nepacietību gaidu, kad varēsim satikties mūsu jaunajā birojā,” saka Ieva Tetere, SEB bankas vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Darbu sāk par 70 miljoniem eiro tapušais biznesa centrs Novira Plaza

Db.lv, 12.04.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 12.aprīlī, darbu sāks biznesa centrs "Novira Plaza", kurā ieguldīti 70 miljoni eiro, informē ēkas attīstītāja pārstāvji.

Biznesa centrs nodots ekspluatācijā februārī.

Par savu mājvietu jauno A klases biznesa centru ir izvēlējušies tādi uzņēmumi kā "GoCardless", "PwC Latvia", "Wolt Latvia", "Eversheds Sutherland Bitāns", "Zalaris", "Newsec" un daudzi citi. Biznesa centrā "Novira Plaza" atradīsies arī "premium" klases kopstrādes telpas "Spaces".

"Novira Plaza" attīstītāji ir "Evernord Asset Management", licencēta Lietuvas aktīvu pārvaldīšanas sabiedrība, kas šobrīd pārvalda četrus slēgtus ieguldījumu fondus un darbojas visās trīs Baltijas valstīs, un "Novira Capital", viens no vadošajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Igaunijā. "Evernord Group" šobrīd pārvalda klientu aktīvus vairāk nekā 250 miljonu eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Novira Plaza attīstītājs sāk obligāciju publisko piedāvājumu 42,775 miljonu eiro apmērā

Db.lv, 09.05.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa centra "Novira Plaza" attīstītājs SIA "Marijas 2" ceturtdien sācis jaunu obligāciju publisko piedāvājumu līdz 42,775 miljonu eiro apmērā, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Publiskā obligāciju piedāvājuma laikā "Marijas 2" piedāvās investoriem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iegādāties līdz 42 775 obligācijām ar nominālvērtību 1000 eiro par vienu obligāciju ar dzēšanas termiņu viens gads un gada fiksēto kupona likmi 10%, ar izmaksu reizi ceturksnī. Parakstīšanās ir pieejama gan profesionāliem, gan privātiem investoriem. Pašreizējiem investoriem tiks piedāvāts apmainīt esošās obligācijas, kuru dzēšanas termiņš ir 2024.gada maijs.

Obligāciju publiskais piedāvājums noslēgsies 22.maijā.

Obligācijas tiks nodrošinātas ar pirmās kārtas hipotēku uz A klases biroju ēku "Novira Plaza", kas atrodas Marijas ielā 2 un 2A, pretī Rīgas Centrālajai dzelzceļa stacijai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas nekustamo īpašumu attīstītājs Linstow Baltic iepazīstinājis ar Sporta 2 kvartāla attīstības koncepciju.

Tā paredz veidot daudzfunkcionālu, mūsdienīgu un ilgtspējīgu pilsētvides kvartālu starp Hanzas, Vesetas un Sporta ielu, apvienojot laikmetīgā dizaina elementus ar apkārtnes vēsturiski autentiskajām iezīmēm.

Par 10,5 miljoniem eiro pārdots Sporta 2 kvartāls 

Nekustamo īpašumu attīstītāja Baltijā Linstow Baltic (LB) grupas uzņēmums iegādājies Sporta...

“SPORTA 2 kvartāla attīstības koncepcija atspoguļo Linstow Baltic vīziju par mūsdienīgu un ilgtspējīgu pilsētvidi, kurā cilvēki jūtas ērti un vēlas dzīvot, strādāt un satikties. Ir svarīgi kvartāla attīstības iecerē integrēt ne tikai nākotnes tendences, bet arī saglabāt šīs vietas unikālā vēsturiskā rakstura iezīmes. Esmu pārliecināts, ka šis kvartāls jau tuvākajos gados kļūs par vienu no Rīgas pievilcīgākajām un mūsdienīgākajām vietām,” stāsta Linstow Baltic valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds

SPORTA 2 kvartāla attīstības koncepcija paredz dinamisku un dzīvīgu vidi, kurā savijas šīs vietas unikālais vēsturiskais raksturs un nākotnes tendences – saglabājam esošās iezīmes un papildinām ar mūsdienīgu dizainu, radot augstākajiem ilgtspējas standartiem atbilstošu vidi. Kvartāla plašā teritorija iemiesos pilsētas un ielu dzīves esenci – tā būs ērti pieejama un atvērta ikvienam, un tās rosīgā dzīve šeit būs jūtama visas dienas garumā. SPORTA 2 kvartāls kļūs par vietu, kur strādāt un dzīvot, vietu, kur mācīties un piedzīvot ko jaunu, vietu, kur izklaidēties un tikties ar domubiedriem.

SPORTA 2 kvartāls piedāvās visu nepieciešamo ērtam, veselīgam un aizraujošam dzīvesveidam, sākot no ikdienas ērtībām un beidzot ar izsmalcinātu pieredzi.

Plānotajā 62 000 m2 lielajā apbūves platībā būs ilgtspējīgi A klases biroji, mūsdienīgi dzīvokļi, pasākumu telpas, restorāni, kafejnīcas, veikali un, iespējams, viesnīca. Ikdienā būs iespēja iepirkties bioloģisko produktu veikalā un iknedēļas zemnieku tirgū vai baudīt brīnišķīgu maltīti kādā no kvartāla restorāniem. Kvartāls modinās radošo enerģiju, piedāvājot pasākumus, koncertus un mākslas izstādes.

Komentāri

Pievienot komentāru