Apdrošināšana

Sampo Life Baltijas valstīs bizness pieaudzis par 38 %

Ieva Mārtiņa, 02.03.2010

Jaunākais izdevums

Neskatoties uz sarežģīto ekonomisko situāciju Baltijā, 2009.gadā Sampo Life Insurance Baltic klientu iemaksāto prēmiju apjoms Baltijas valstīs sasniedza 42,48 miljonus eiro (29,86 milj. Ls), kas ir par 38 % vairāk nekā 2008.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vai Jums ir kādreiz ienācis prātā, ka brīvos naudas līdzekļus norēķinu kontā glabāt ir ērti, taču ne īpaši prātīgi, jo Jūs neko nenopelnāt? Jau daudzus gadus banku izmaksātie noguldījuma procenti ir tik niecīgi, ka kontā esošā summa paliek nemainīga. Pat vēl ļaunāk – Jūsu iekrājumu apjoms mazinās, jo inflācija daļu no naudas vērtības vienkārši “apēd”.

Kā gudrāk rīkoties ar brīvajiem naudas līdzekļiem, lai pelnītu, neuzņemoties nepamatotu risku? Atbilde ir vienkārša: vaicājiet padomu profesionāļiem un ieguldiet!

Cik ir iespējams nopelnīt?

Šeit ir vienkāršs piemērs: ja pirms trīs gadiem kredītiestādes norēķinu kontā Jūs ieskaitījāt 5000 eiro, tad, visticamāk, šī summa nav mainījusies līdz pat šim brīdim. Savukārt, ja pirms trīs gadiem Jūs būtu izmantojuši Mandatum Life Portfeļa pārvaldes pakalpojumu un šos pašus 5000 eiro būtu uzticējuši minētajam uzņēmumam, šodien Jums būtu papildus uzkrāti līdz pat 500 eiro, atkarībā no izvēlētās stratēģijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Mandatum Life Insurance Baltic SE Latvijas filiāli vadīs Ilona Stare

Žanete Hāka, 27.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar šī gada 1.decembri Mandatum Life Latvijas filiāli vadīs uzņēmuma valdes locekle Ilona Stare, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Savu karjeru uzņēmumā I. Stare sāka kā Juridiskās nodaļas vadītāja un šobrīd pilda Mandatum Life Baltijas Administrācijas un IT nodaļas vadītājas pienākumus. I. Starei ir maģistra grāds jurisprudencē, kā arī sabiedrības vadībā, ko papildina Zviedru Ekonomikas augstskolā (Stockholm School of Economics - Hanken&SSE un SSE Riga) apgūtās programmas - Servisa un stratēģijas ieviešana un Līderības attīstība.

U. Mucinieks, kurš līdz šim ir darbojies uzņēmuma valdē un vadījis Latvijas filiāli pēdējos piecus gadus, ir nolēmis atstāt Mandatum Life, lai pieņemtu jaunus profesionālus izaicinājumus. U. Mucinieks uzņēmumā nostrādāja vairāk nekā 11 gadus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atbilde uz šo jautājumu ir vienkārša: ja Jums ir brīvi naudas līdzekļi, kas patreiz vienkārši glabājas norēķinu kontā un nepelna procentus, tad ar investīcijām vari sākt nodarboties tagad un tūlīt.

Kādēļ tieši tagad un tūlīt? Palūkosimies uz to nedaudz plašākā kontekstā: investīciju ideja ir likt saviem brīvajiem naudas līdzekļiem pelnīt jeb citiem vārdiem – naudai jāvairo nauda. Jo agrāk sāksiet, jo ilgāk Jūsu nauda varēs augt. Tātad laiks darbojas investoram par labu.

Par ko Jūs sapņojat?

Pirms sākt investēt, Jums būtu jāatbild uz vēl vienu būtisku jautājumu: kāds ir mērķis, kādēļ Jūs gribat investēt? Citiem vārdiem – par ko Jūs sapņojat? Vai tā ir iemaksa jaunam mājoklim? Lauku mājai? Eksotiskam ceļojumam? Universitātei bērniem? Finansiāla drošība neparedzētām situācijām? Finansiāla brīvība, proti, vēlaties dzīvot no investīcijās gūtās peļņas, nevis darba algas?

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Sampo Life turpmāks sauks par Mandatum Life

Žanete Hāka, 08.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar 1.jūliju SE Sampo Life Insurance Baltic oficiālais uzņēmuma nosaukums būs Mandatum Life Insurance Baltic SE, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmuma vārda maiņas pamatojums galvenokārt saistīts ar mātes kompānijas biznesa stratēģijas pārņemšanu, ieviešot privāto ieguldījumu pārvaldes pakalpojumus. Arī Baltijas valstīs uzņēmums jau piedāvā individuālus investīciju risinājumus ar dzīvības apdrošināšanas starpniecību un, sākot ar 1.jūliju, iesāktais tiks turpināts ar vienu nosaukumu visā grupā - Mandatum Life.

Nosaukuma maiņa neietekmēs ar klientiem noslēgtos līgumus; tie paliks spēkā ar tādiem pašiem noteikumiem kā iepriekš. Uzņēmumu tāpat kā iepriekš Latvijā pārstāvēs Mandatum Life Insurance Baltic SE Latvijas filiāle.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu krīzes dēļ vairumam Latvijas dzīvības apdrošinātāju ievērojami sarukuši biznesa apjomi, tomēr tas ļāvis dažiem apdrošinātājiem vēl vairāk palielināt savu ietekmi tirgū.

Latvijas Apdrošinātāju asociācijas dati liecina, ka pagājušā gada laikā kopumā dzīvības apdrošināšanas tirgū (neskaitot nelaimes gadījumu un veselības apdrošināšanu) parakstītās prēmijas pieaugušas par nepilnu procentu, sasniedzot 36.36 miljonus latu. Tostarp no 9 dzīvības apdrošināšanas kompānijām piecas, samazinoties parakstīto prēmiju apjomam, piedzīvojušas arī ietekmes zaudēšanu kopējā tirgū. Tomēr pārējās kompānijas spējušas uzrādīt gan strauju kāpumu, gan lielu pieaugumu, vēl vairāk nostiprinot pozīcijas tieši dzīvības apdrošināšanas (ar un bez uzkrājumu veidošanas) tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildina lidostas Rīga un Latvijas Pasta valdes

Egons Mudulis, 09.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas pasta (LP) valdē turpmāk darbosies pašreizējais Valmieras pilsētas pašvaldības izpilddirektora vietnieks Aigars Vītols, savukārt no lidostas Rīga valdes atcelts Verners Lūsis, kura vietā valdē nāks Antra Duntava, informē Satiksmes ministrija.

A.Vītols ir Valmieras pašvaldības pārstāvis a/s Valmieras enerģija, SIA Valmieras siltums, SIA Valmieras namsaimnieks, SIA Valmieras ūdens u.c. LP valdē darbu turpinās valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs, kā arī līdzšinējie tās locekļi Egons Strazdiņš un Arnis Salnājs. Lidostas Rīga brīvā valdes locekļa amatā iecelts satiksmes ministra padomnieks Kaspars Ozoliņš. Savukārt valdē darbu turpina tās priekšsēdētājs Arnis Luhse, kā arī valdes locekļi Andis Damlics, Ilona Līce un Arnis Mūrnieks.

A. Duntava Latvijas Universitātē ieguvusi maģistra grādu ekonomikā, no 2008. g. līdz 2011. g. viņa bijusi apdrošināšanas sabiedrības Aplico Life Perswze Amerykansko-Polske Towarzystwo Ubezpieczen na Zycie i Reasekuracji Latvijas filiāles finanšu direktore, līdz tam – apdrošināšanas sabiedrības SE Sampo Life Insurance Baltic Latvijas filiāles finanšu un grāmatvedības nodaļas vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaules biržas

Vācija ierobežos spekulācijas ar akcijām un CDS

Žanete Hāka, 19.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācija uz laiku aizliegs īso pārdošanu, ja nav ieņemta bāzes pozīcija ar valsts obligācijām un atvasinātajiem kredītsaistību neizpildes mijmaiņas līgumiem (CDS) pēc tam, kad amatpersonas vaino šīs darbības Eiropas parādu krīzes veicināšanā, raksta Bloomberg.

Tāpat tiks aizliegta desmit banku un apdrošinātāju nesegtā vērtspapīru tirdzniecība – tas attieksies uz Allianz SE, Deutsche Bank AG, Commerzbank AG, Deutsche Boerse AG, Deutsche Postbank AG, Muenchener Rueckversicherungs AG, Hannover Rueckversicherungs AG, Generali Deutschland Holding AG, MLP AG un Aareal Bank AG.

Aizliegums stāsies spēkā pusnaktī un paredzams, ka tas ilgs līdz 2011. gada 31. martam. Šī rīcība nepieciešama dēļ ārkārtīgi lielā svārstīguma eiroobligāciju tirgū, skaidrojis Vācijas finanšu regulators.

Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Nikolā Sarkozī ir izteikuši vēlmi ierobežot spekulācijas ar valstu CDS, kā arī Eiropas Savienības pārstāvji ir rosinājuši stingrākas prasības darījumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AAS SEB Dzīvības apdrošināšana valdes priekšsēdētājas pienākumus sākusi pildīt Kristīne Lomanovska, kurai ir plaša pieredze gan apdrošināšanas, gan banku sektorā, informē SEB bankas pārstāve Kristīne Martinsone.

Uzsākot savu karjeru 1997. gadā, deviņus gadus Kristīne Lomanovska darbojās dzīvības apdrošināšanas jomā, sākotnēji pildot galvenā aktuāra pienākumus un ar 2001. gadu kļūstot par valdes priekšsēdētāju AAS Sampo Dzīvība (pašlaik Mandatum Life Insurance Baltic SE Latvijas filiāle). 2007. gadā K.Lomanovska kļuva par AS Eko Investors biznesa attīstības vadītāju, darbojoties riska kapitāla fondā un diviem gadiem vēlāk pievienojoties kompānijas vadības komandai kā valdes locekle. Pēdējo piecu gadu laikā K.Lomanovska uzkrājusi vērtīgu pieredzi, darbojoties dažādās pozīcijās Nordea Bank AB Latvijas filiālē – gan kā Uzņēmumu segmentācijas un piedāvājumu attīstības vadītāja, gan kā Nordea biznesa skolas vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru