Citas ziņas

Sāks informēšanas kampaņu par Small Business Act

Vēsma Lēvalde, Db, 20.04.2009

Jaunākais izdevums

Eiropas Komisijas Uzņēmumu un rūpniecības ģenerāldirektorāts sadarbībā ar Euroactiv/Mostra sākusi interneta kampaņu, lai iespējami plašāk informētu uzņēmējus par Eiropas Mazās uzņēmējdarbības akta (Small Business Act) norisēm Eiropas reģionos.

Informatīvā interneta kampaņa norisināsies no 2009. gada aprīļa līdz decembrim, un tās mērķis ir parādīt, kā mazie un vidējie uzņēmumi dažādos Eiropas reģionos izmanto Eiropas Mazās uzņēmējdarbības akta ietvaros piedāvātās iespējas, kā arī informēt mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) īpašniekus par pieejamo atbalstu un uzlabot Eiropas savienības interaktīvo komunikāciju starp MVU.

Informatīvā kampaņa pieejama interneta saitē http://www.euractiv.com/en/enterprise-jobs, kā arī lokalizēta 12 valstu nacionālajās saitēs, diemžēl Latvijas to vidū nav.

Eiropas Parlaments rezolūciju par Eiropas Mazās uzņēmējdarbības aktu Small Business Act pieņēma 2009. gada 10. martā, ņemot vērā Komisijas 2008. gada 25. jūnija paziņojumu "Vispirms domāt par mazākajiem" un tā kā 23 miljoniem mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) ES, kas veido apmēram 99 % no visiem uzņēmumiem un nodrošina vairāk nekā 100 miljonus darba vietu, ir svarīga nozīme, sniedzot ieguldījumu ekonomikas izaugsmē, sociālajā kohēzijā un darba vietu radīšanā, un tie ir galvenais jauninājumu avots, kā arī tiem ir būtiska nozīme darbavietu saglābšanā un to skaita palielināšanā.

Db par Small Business Act vairākkārt rakstījis, kā arī sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru rīkojis mazo un vidējo uzņēmumu forumu «Nestāvi malā! Krīze liek rīkoties», lai apkopotu MVU priekšlikumus uzņēmējdarbības vides uzlabošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

«Un ko – jūs patiešām vēl aizvien gribat to eiro?!»

Paula Prauliņa, reportāža no Berlīnes par Vācijas centieniem pārvarēt ekonomisko lejupslīdi, 23.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tādu atbildi pus pa jokam man sniedz Vācijas finanšu ministrijas pārstāvis, kad vizītes laikā jautāju, vai pašreizējās problēmas Grieķijā un neskaitāmās runas par «rūpīgāku finansiālo uzraudzību» nesarežģīs eirozonas paplašināšanos. Jau kļuvis nopietnāks, viņš norāda, ka, viņaprāt, ja būs izpildīti kritēriji, tad problēmām ar iestāšanos eirozonā nevajadzētu rasties – tomēr krietni rūpīgāk nekā agrāk tikšot izvērtēts, vai attiecīgā valsts šim solim ir gatava. Jā, arī vairāk iedziļinoties tās finanšu stāvoklī – iespējams, ar Eurostat palīdzību, kam, kā jau ir minēts agrāk, tikšot piešķirtas ES valstu finanšu audita tiesības. Nu ko, izskatās, ka Grieķijas jautājums Vācijas amatpersonām pamatīgi kož kaulā – šī tēma tika skarta visās trīs ministrijās, kur šodien viesojāmies. Ir kļuvis skaidrs, ka eiro sistēma, to izveidojot, tika radīta, tā teikt, «miera laikam», nevis krīzes apstākļiem, un, lai kārtību atjaunotu un uzturētu, ir nepieciešams mehānisms, ar kura palīdzību būtu iespējams problēmas diagnosticēt jau iepriekš. Tiesa, grieķiem tas jau vairs nelīdzēs, taču skaidrību par to, kas tad īsti, pēc Vācijas domām, viņiem līdzēs, mēs tā arī neiegūstam. Otrs temats, pie kura vācieši iekarst, ir eksports un iekšējais patēriņš. «No ko tad mēs varam darīt, ja mūsu preces ir tik labas, ka vācieši citas nemaz negrib pirkt?» kļūdams arvien sārtāks, vaicā jau cits ierēdnis. Te pagali ugunī pirms nedēļas iemeta Francijas finanšu ministre Kristīne Lagarde, paziņojot, ka Vācijai vajadzētu veicināt iekšējo patēriņu, tādējādi palīdzot citu valstu eksportam uz šo tirgu. Vācu amatpersonas norāda, ka jau darījušas pietiekami pieprasījuma veicināšanai – piemēram, ar nodokļu atvieglojumiem, kas atstāj vairāk naudas iedzīvotāju kabatās – un ka eirozonas veselībai daudz noderīgāk būtu nevis spriest par to, cik lielu kaitējumu nodara Vācijas tirdzniecības pārpalikums, bet gan to, kā vairot pārējo dalībnieču konkurētspēju. Skaidrs, ka būtu patiešām savādi, ja kāda valsts apzināti censtos graut vai samazināt savu konkurētspēju, turklāt apstākļos, kad ir jākonkurē ne tikai ar sava reģiona valstīm, bet arī tādiem smagsvariem kā Ķīna un Indija. 22.03.2010. «Tā no Rīgas» ieradusies

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas čārterreisu aviokompānija Small Planet Airlines meklē pircēju savam finanšu grūtībās nonākušajam meitasuzņēmumam Vācijā, ziņo aģentūra Reuters.

Small Planet Airlines meitasuzņēmums Vācijā, kura nosaukums arī ir Small Planet Airlines, šonedēļ iesniedza Vācijas tiesā maksātnespējas pieteikumu un veiks restrukturizāciju. Aviokompānija turpina darboties un veic ieplānotos reisus.

«Notiek sarunas ar potenciālajiem investoriem, un šajos jaunajos apstākļos tās ir kļuvušas intensīvākas,» Reuters citē tiesas ieceltā Small Planet Airlines Vācijas meitasuzņēmuma administratora Joahima Foigta-Zalusa teikto.

Administrators norādīja, ka līdz šim iespējamos pircējus atbaidījuši aviokompānijas lielie parādi. To summu lidsabiedrība neatklāj.

«Tagad jautājums ir par to, vai mēs spējam samazināt šīs saistības maksātnespējas procesa gaitā, lai jaunais investors atkal var pacelties gaisā ar Small Planet,» aģentūrai Reuters teicis Foigts-Zaluss.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas aktivizēšanās veicinājusi nepieciešamību pēc importa precēm, kā rezultātā šā gada 3. ceturksnī vēl saglabājās pozitīvs, bet pasliktinājās Latvijas maksājumu bilances tekošais konts, kurā pārpalikums bija vairs tikai 37 miljoni latu jeb aptuveni 1% no Latvijas Bankas prognozētā iekšzemes kopprodukta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas čārterreisu aviokompānija «Small Planet Airlines», kas jau restrukturizē savus uzņēmumus Vācijā un Polijā, veiks arī Lietuvas uzņēmuma restrukturizāciju, un tāpēc vērsusies tiesā.

«Small Planet Airlines» norāda, ka Lietuvas uzņēmuma darbības turpināšanai nav nepieciešams investors, tomēr ir sākusi to meklēt.

Kompānija arī uzsver, ka restrukturizācija Lietuvā atšķirsies no restrukturizācijas Vācijā un Polijā.

«Abās šajās valstīs kompānijas nespēja kontrolēt paplašināšanos un izmaksu pieaugumu, un tāpēc mēs tur šoruden sākām restrukturizāciju. Vācijas un Polijas kompāniju reorganizācijas dēļ »Small Planet Airlines« Lietuvā nesaņems ieņēmumus par pakalpojumiem no šiem uzņēmumiem, tāpēc tā centīsies samazināt infrastruktūru un arī aizsargāt savu darbību no ārējo pakalpojumu sniedzēju prasībām,» teikts «Small Planet Airlines» paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas konditoreja Daile vēl aizvien slēgta

Lelde Petrāne, 06.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no vecākajām Rīgas konditorejām Daile, kuru piekrāpa sadarbības partneris, vēl aizvien ir slēgta, novērojusi aģentūra BNS.

Lai arī konditorejas īpašniece Maija Dzenovska iepriekš bija izteikusi cerību, ka Daile darbu varētu atsākt jau pagājušās nedēļas laikā, tā vēl aizvien ir slēgta.

M. Dzenovska aģentūrai BNS plašākus komentārus nevēlējās sniegt, vien norādīja, ka

«viss būs kārtībā », paužot pārliecību, ka konditoreja tomēr atkal būs atvērta apmeklētājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FKTK plāno darbinieku atalgojumam nākamgad tērēt par 5% vairāk

Ieva Mārtiņa, 22.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija 2011. gadā plāno kopējo ieņēmumu pieaugumu par 3,3% un izdevumu pieaugumu 4,8% apjomā, tostarp atalgojumam plānots tērēt par 5% vairāk nekā 2010.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Mančinskis: bankas gatavs dot naudu labiem projektiem

Ieva Mārtiņa, 09.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas bankas beidzot tikušas galā ar kredītu restrukturizāciju un atkal meklē klientus, kurus finansēt, tostarp par klientiem ar labiem finanšu rezultātiem bankas pat konkurē un piedāvā salīdzinoši zemas procentu likmes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Makroekonomika

Ražotāju cenas pērn pieaugušas par 3,1%

Mārtiņš Apinis, 21.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā salīdzinājumā ar 2009.gada vidējo līmeni ražotāju cenas palielinājās par 3,1%.

Mēneša laikā ražotāju produkcija sadārdzinājusies vidēji par 0,3%

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

LatRosTrans pārsūdzējis tiesas lēmumu par cauruļvadam uzliktajiem ierobežojumiem

Ieva Mārtiņa, 22.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils naftas meitas uzņēmums LatRosTrans ir pārsūdzējis Daugavpils tiesas lēmumu, saskaņā ar kuru tika uzlikts aizliegums veikt darbības saistībā ar tehnoloģiskās naftas pārvietošanu no maģistrālā naftas cauruļvada Polocka-Ventspils Latvijas teritorijā uz rezervuāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Avārijas situācijas dēļ Latvijas kuģniecība pēkšņi paziņojusi, ka 17. decembrī plānotā kompānijas ārkārtas akcionāru sapulce tiek atcelta un pārcelta uz 2011. gada 28. janvāri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz nopietniem cipariem jaunu auto tirgū būs vēl ilgi jāgaida, tāpēc lielāka aktivitāte gaidāma lietotu auto tirgū un tā straujāku attīstību veicinās arī līzinga kompāniju iesaistīšanās šajā virzienā

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Asociācija: Ventbunkera sāgā Latvija var zaudēt reputāciju

Ieva Mārtiņa, 20.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Situācija, kāda ir radusies ap Ventbunkers ir iegājusi strupceļā un var radīt ne tikai būtiskus finanšu zaudējumus, bet Latvija var zaudēt arī uzticama transporta koridora reputāciju ārvalstu kravu nosūtītāju acīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Skolās augļi un dārzeņi būs pieejami par brīvu

Guna Gleizde, 23.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamajā mācību gadā mazāko klašu skolēniem augļi un dārzeņi tiks iegādāti par ES naudu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas čārterreisu aviokompāniija «Small Planet Airlines» Lietuvā atlaidīs 44 darbiniekus.

Ziņu aģentūra BNS Lietuvas Nodarbinātības dienestā uzzināja, ka uzņēmums informējis dienestu par plānoto kolektīvo atlaišanu, kas notiks novembrī.

Kā atlaišanas iemeslu aviokompānija minējusi «nevajadzīgas darba funkcijas, ko veic pārmērīgi liels personāls».

«Small Planet Airlines» grupā ir aviokompānijas Lietuvā, Polijā, Vācijā un Kambodžā.

Jau vēstīts, ka «Small Planet Airlines» meitasuzņēmums Vācijā septembrī iesniedza tiesā maksātnespējas pieteikumu, tiek veikta uzņēmuma restrukturizācija un tam tiek meklēts pircējs. Kompānija turpina veikt ieplānotos čārterreisus.

Oktobra sākumā tika paziņots, ka sākta arī «Small Planet Airlines» meitasuzņēmuma Polijā restrukturizācija, kuras gaitā iecerēts samazināt lidmašīnu skaitu un piesaistīt investīcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Strazds: centieni piesaistīt naudu ir kā precinieka meklēšana

Ieva Mārtiņa, 09.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunam uzņēmējam, kas vēlas piesaistīt līdzekļus biznesam, ir jāņem vērā trīs galvenās lietas – nedaudz «jāatsedzas» , «jāiet tautās» un «jābūt gatavam iet līdz galam».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas nacionālās aviosabiedrības airBaltic akcionāra SIA Baltijas aviācijas sistēmas 50% kapitāla daļu nonākušas Bahamu salās reģistrētas kompānijas Taurus Asset Management Fund Limited īpašumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Segliņš, Zalāns, Rozentāle un Riekstiņš iesniedz demisijas rakstus

Dace Preisa, 22.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visi četri Tautas partijas ministri – tieslietu ministrs Mareks Segliņš, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns, veselības ministre Baiba Rozentāle un ārlietu ministrs Māris Riekstiņš pirmdien no rīta ieradās pie premjera, lai iesniegtu demisijas rakstus, ziņo Delfi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bezdarbniekiem, kas nespēj atrast darbu Latvijā, arī pašlaik ir vairākas izvēles iespējas, kā rīkoties, taču tās visas prasa nopietnu savas dzīves izvērtēšanu, atsaucoties uz Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktores Baibas Paševicas sacīto, ziņo BNS.

«Ir ļoti dažādas alternatīvas, bet katra no tām prasa, lai cilvēks nopietni izvērtētu savu dzīvi. Jā, viena no alternatīvām ir arī doties uz tām valstīm, kur ir darba iespējas. Otra iespēja ir izmantot šo laiku, apdomāt, vai nav kādas nerealizētas idejas un sākt kaut arī nelielu, bet savu uzņēmējdarbību. Trešā alternatīva tiem, kas nejūtas tik spēcīgi vai negrib ne doties uz ārvalstīm, ne sākt savu biznesu, ir izmantot tās iespējas, ko sniedz Nodarbinātības valsts aģentūra, nevalstiskās organizācijas, pašvaldības. Tostarp var domāt par papildu izglītību, » viņa stāstījusi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Akciju tirgus rādītāji liecina par gaidāmo ekonomikas izaugsmi

Anna Novicka, 27.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā, ka arī Latvijā pastāv sakarība starp biržas indeksa attīstības dinamiku un statistiskiem datiem par ekonomiku, un spriežot pēc akciju tirgus rādītājiem, zemākais punkts Latvijā jau ir garām un gaidāma mērena izaugsme, žurnālam Lietišķā Diena pauda Parex Asset Management analītiķis Jānis Praņēvičs, kurš pēc biržas Nasdaq OMX Rīga ir veicis pētījumu par biržas indeksu un ekonomisko rādītāju sakarību Latvijā.

Pēc pētījuma autora teiktā, prognozējot iekšzemes kopprodukta izmaiņas tuvākā nākotnē, biržas indekss ir daudz objektīvāks rādītājs, nekā, piemēram, uzņēmēju noskaņojuma indekss, jo akciju tirgū investori «balso», nevis atbildot uz jautājumiem, bet gan ieguldot vai neieguldot naudu konkrētos uzņēmumos.

Pēc analītiķa teiktā, signāli, ko mums patlaban sūta Latvijas akciju tirgus, ir neviennozīmīgi: pērn divus ceturkšņus pēc kārtas indekss OMX Riga piedzīvoja izaugsmi, taču tad sekoja virzība uz leju. Tikmēr ASV viss pārliecinoši norāda uz to, ka situācija uzlabosies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Small Planet Airlines sāk arī meitasuzņēmuma Polijā restrukturizāciju

LETA, 09.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas čārterreisu aviokompānija «Small Planet Airlines», kas pirms vairākām nedēļām sāka meitasuzņēmuma Vācijā restrukturizāciju, tagad sākusi arī meitasuzņēmuma Polijā restrukturizāciju.

«Small Planet Airlines» grupas vadītājs Vītauts Kaikaris norādījis, ka restrukturizācijas gaitā iecerēts samazināt lidmašīnu skaitu un piesaistīt investīcijas.

«Restrukturizācija Vācija ir veiksmīgi sākusies un kompānijā pašlaik tiek īstenotas pārmaiņas. Mēs ceram, ka spēsim izdarīt to pašu Polijā, kur restrukturizācijas nolūks ir samazināt kompānijas lidmašīnu floti un piesaistīt investīcijas,» teikts otrdien izplatītajā Kaikara paziņojumā.

Aizvadītajā vasarā «Small Planet Airlines» Polijas meitasuzņēmums veica reisus ar desmit lidmašīnām un pārvadāto pasažieru ziņā bija lielākā čārterreisu lidsabiedrība Polijā.

Paziņojumā arī uzsvērts, ka Polijas uzņēmums veiks plānotos čārterreisus samazinātā apmērā, par ko panākta vienošanās ar tūroperatoriem .

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Bankas pērn provizoriski strādājušas ar 360,6 miljonu latu zaudējumiem

Ieva Mārtiņa, 24.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas banku nozares kopējie zaudējumi 2010. gadā sasniedza 360,6 miljonus latu, kas ir par 53,4% mazāki nekā iepriekšējā gadā. Tostarp desmit Latvijas bankas spējušas strādāt ar 8,3 miljonu latu peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Rietumu bankas patēriņa kredītu bizness uzņem apgriezienus

Ieva Mārtiņa, 16.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šoruden Rietumu bankas dibinātais patēriņa kreditēšanas nozares uzņēmums InCredit Group 2011. gadā paplašināsies visā Latvijā. Līdz šim Rīgas filiālēs kredītus ņēmuši vidēji 20 cilvēki dienā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Pēc aviokompānijas parāda samaksas Viļņas lidostai atcelts arests Small Planet Airlines lidmašīnai

LETA/BNS, 23.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas Civilās aviācijas administrācija (CAA) atcēlusi arestu Lietuvas čārterreisu aviokompānijas «Small Planet Airlines» lidmašīnai, jo aviokompānija samaksājusi 820 000 eiro parādu Viļņas lidostai.

CAA direktors Joris Gintvils sacīja ziņu aģentūrai BNS, ka parāds ir samaksāts, tāpēc aviolainera arestam vairs nav pamata.

«Mēs vairs nesaskatām tiesisku pamatojumu liegt lidmašīnai atstāt lidostu,» teica Gintvils.

Viņš piebilda, ka lidmašīna, kurai bija noteikts arests, ir «Small Planet Airlines» rezerves lidmašīna, tāpēc tās arests aviokompānijas reisus neietekmēja. Viļņas lidostā bāzējas vēl divas «Small Planet Airlines» lidmašīnas.

Jau ziņots, ka lidmašīna tika arestēta otrdien. CAA vadītājs sacīja, ka aviokompānija parādu samaksājusi ceturtdien.

Finansiālo grūtību dēļ «Small Planet Airlines» veic restrukturizāciju grupas kompānijās Lietuvā, Polijā un Vācijā, samazinot lidmašīnu floti un atlaižot darbiniekus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Aviokompānijas parādu dēļ Viļņas lidostā arestēta Small Planet Airlines lidmašīna

LETA/BNS, 22.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas Civilās aviācijas administrācija (CAA) lidsabiedrības parādu dēļ Viļņas lidostā arestējusi Lietuvas čārterreisu aviokompānijas «Small Planet Airlines» lidmašīnu, ziņo portāls «15min».

CAA direktors Joris Gintvils portālam teicis, ka lidmašīna, kas arestēta 20.novembrī, pēdējā laikā nav izmantota reisiem, tāpēc pasažieriem lidmašīnas arestēšana nekaitēs.

Lietuvas valsts lidostu operatorkompānija «Lietuvos oro uostai» lūgusi CAA arestēt arī citas «Small Planet Airlines» lidmašīnas, taču CAA pagaidām nedomā šo lūgumu apmierināt, piebildis Gintvils.

«Small Planet Airlines» parāds lidostu operatoram sasniedzis 726 000 eiro, pavēstījis «Lietuvos oro uostai» sabiedrisko sakaru vadītājs Marjus Zeļeņus.

Jau ziņots, ka finansiālo grūtību dēļ «Small Planet Airlines» veic restrukturizāciju grupas kompānijās Lietuvā, Polijā un Vācijā, samazinot lidmašīnu floti un atlaižot darbiniekus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc nominācijas komisijas veiktās kandidātu atlases un RTU rektora apstiprinājuma ar šī gada 26. jūniju par Riga Business School kā Rīgas Tehniskās universitātes struktūrvienības direktoru kļūs Klaudio Rivera. Direktora amatā Klaudio Rivera nomainīs ilggadējo Riga Business School direktoru Jāni Grēviņu.

Riga Business School direktora atlase notiek reizi piecos gados. Nominācijas komisija darbu uzsāka šī gada 5. janvārī. Tās sastāvā bija deviņi dalībnieki ar dažādām lomām Riga Business School darbībā. Pēc atlases publiskas izsludināšanas konkursā pieteicās 26 kandidāti. Uz noslēguma pārrunām uzaicinājumu saņēma trīs kandidāti ar augstāko vērtējumu pēc nominācijas komisijas izvērtējuma.

Sanda Liepiņa, Riga Business School padomnieku konventa vadītāja: “Ir noslēdzies nominācijas komisijas darbs, un RTU rektors apstiprinājis Riga Business School jauno direktoru. Riga Business School stratēģija nākošajiem pieciem gadiem ir mērķtiecīga izaugsme uzņēmējdarbības stiprināšanā tehnoloģiju dominējošā laikā. Inovāciju vadība, digitalizācija un biznesa līderība būs vadošie virzieni nākošo gadu laikā. Riga Business School paredz studentu skaita tālāku izaugsmi, īpaši attīstot apmācības mikrokursu līmenī, attīstot bakalaura un MBA programmas, fokusējoties uz tālāku augsta līmeņa vadītāju apmācību, kā arī Mini MBA programmas piedāvājuma attīstīšanu, un to visu darīt sadarbībā ar vairākām pasaules līmeņa biznesa skolām. Klaudio Riveras redzējums par augstskolas attīstību deva pārliecību, ka skolas stratēģija nonāk īstajās rokās.”

Komentāri

Pievienot komentāru