Kuldīdznieces Gunitas Šternbergas dibinātā Garšu Fabrika nepilna gada laikā iekarojusi stabilu noieta tirgu Latvijā un tiek domāts par eksportu.
Pati uzņēmēja atzīst, ka darbošanās biznesā arī viņas dzīvei piešķīrusi pavisam citu garšu. Līdzīgi, kā pašas ražotajām garšvielām – tik daudz nianšu, kā sāli nevajag, viņa smejas. «Tomēr bez Kurzemes biznesa inkubatora atbalsta es to nebūtu uzdrīkstējusies darīt,» uzņēmēja atzīstas.
Gunita Šternberga līdz sava uzņēmuma dibināšanai strādājusi algotu darbu valsts iestādē. Viņai pavisam ir četri izglītības dokumenti – pārtikas tehnoloģes, grāmatvedes, biroja vadītājas un personāla vadītājas. Taču ideju savam biznesam viņa aizguva no brīvā laika nodarbes – garšvielu maisījumu izgatavošanas savam priekam. Sākumā izkaltēto un samalto augu un dārzeņu maisījumus lietojusi savā virtuvē, vēlāk dāvinājusi draugiem svētkos. Eksperimentos dzimušas arvien jaunas receptes. «Draugi un paziņas prasīja arvien biežāk un vairāk, tā arī radās doma pamēģināt to darīt nopietnāk,» stāsta G.Šternberga. Ar savu ideju viņa pati devusies uz Kurzemes biznesa inkubatora (KBI) Kuldīgas filiāli, kur arī sniegts nepieciešamais atbalsts idejas attīstīšanai.
Visu rakstu lasiet laikrakstā Dienas bizness.
Laikraksta abonentiem elektroniskā versija DB arhīvā.