Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā šodien plkst.11.30 notiks Eiropas Dizaina balvas jeb "DesignEuropa Awards" pasniegšanas ceremonija, informē pasākuma rīkotāju pārstāvis Jānis Basevičs.

ES Intelektuālā īpašuma birojs (EUIPO) maijā paziņoja Eiropas Dizaina balvas piektā konkursa finālistus, kā arī balvas par mūža ieguldījumu ieguvēju. Šogad Eiropas Dizaina balvu konkursā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits - vairāk nekā 800 pieteikumu un nomināciju divās konkursa kategorijās - Uzņēmēju un mazo uzņēmumu balva un Rūpnieciskā dizaina balva.

Seši konkursa finālisti ir no dažādām Eiropas valstīm - Beļģijas, Čehijas, Dānijas, Igaunijas, Rumānijas un Zviedrijas - un aptver plašu nozaru klāstu, tostarp veselības aprūpi, audioierīces, sadzīves tehniku, enerģijas uzglabāšanu, mājokļus un arhitektūru. Dizainus piedāvā tādi zīmoli, kā, piemēram, "Bang & Olufsen", "Linet" un "Meze Audio", "Arsenit", "MyGrid" un "Transparent".

Šogad ieviesta arī jauna kategorija - nākamās paaudzes dizaina balva, lai paustu atzinību jaunajiem dizaineriem vecumā līdz 29 gadiem. Uzvarētāji tiks paziņoti apbalvošanas ceremonijā, kas notiks Rīgā 25.septembrī. Zināms, ka balvu par mūža ieguldījumu saņems vācu dizaineris Dīters Ramss. Viņš ir radījis vairāk nekā 200 ierīču un gadu desmitiem veidojis patēriņa produktu izskatu un funkcionalitāti.

Eiropas Dizaina balvas pasniegšanas ceremonijā tiešraidē varēs sekot līdzi mājaslapā "euipo.blumm.it".

Komentāri

Pievienot komentāru