Enerģētika

RIB izsniegusi vairāk nekā pusmiljonu eiro AJ Power Recycling

Db.lv, 10.09.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Novērtējot vietējā kapitāla uzņēmumu attīstības un izaugsmes potenciālu, AS “Reģionālā investīciju banka” (RIB) izsniegusi 550 000 eiro kredītu AS “AJ Power Recycling” turpmākai uzņēmuma izaugsmei.

AS “AJ Power Recycling” ietilpst vienā no vadošajām Latvijas privātā kapitāla uzņēmumu grupām, kas darbojas enerģētikas un atkritumu apsaimniekošanas jomās. AS “AJ Power Recycling” darbojas tekstila, izlietotā iepakojuma, videi kaitīgu preču un elektronikas apsaimniekošanas sistēmās, kā arī nodrošina atkritumu pārstrādi. Izsniegtais finansējums ļaus uzņēmumam veicināt dabas resursu nodokļa sistēmas turpmāku attīstību un uzturēšanu, kā arī jaunu tekstila savākšanas un pārstrādes risinājumu ieviešanu.

“Līdz ar izmaiņām nozarē, šogad esam veiksmīgi piesaistījuši ievērojamu klientu loku, turpmāk nodrošinot uzņēmumiem atbrīvojumu no dabas resursu nodokļa arī par tirgū izvietotajiem tekstilizstrādājumiem. Šī iniciatīva ļauj efektīvi pārvaldīt nevajadzīgos tekstilizstrādājumus un būtiski samazināt noglabāto atkritumu apjomu Latvijā. Pateicamies RIB par atbalstu šī projekta finansēšanā un kopīgo ieguldījumu aprites ekonomikā,” stāsta Solveiga Grīsle, AS “AJ Power Recycling” valdes locekle.

“Mūsu stratēģija ir atbalstīt pašmāju uzņēmējus, un izsniegtais finansējums AS “AJ Power Recycling” ir kārtējais apliecinājums stratēģiskajam virzienam. Vienlaikus esam gandarīti, ka, izsniedzot finansējumu atkritumu apsaimniekošanas nozares uzņēmumam ar vietējo kapitālu, atbalstām aprites ekonomiku, jo AS “AJ Power Recycling” pilnveido un attīsta savus apsaimniekošanas risinājumus, veicinot pāreju uz ilgtspējīgu izaugsmi. Turpinot gada pirmajā pusē iesākto, mēs aktīvi darbosimies vidējo un lielo Latvijas uzņēmumu kreditēšanā sev par prioritārām izvirzītajās nozarēs – mežsaimniecībā un kokapstrādē, metālapstrādē un pārtikas ražošanā, farmācijā un medicīnā, kā arī nodrošinot individuālu pieeju ražošanas uzņēmumiem ar eksporta potenciālu,” stāsta Aleksandrs Jakovļevs, RIB valdes priekšsēdētājs.

RIB šī gada septiņos mēnešos kopumā izsniegusi kredītus jaunu projektu finansēšanai Latvijas uzņēmumiem kopumā 31 miljona eiro apmērā, kas ir par 10,7 miljoniem eiro jeb 53 % vairāk nekā pērnā gada attiecīgajā laika periodā.

AS “Reģionālā investīciju banka” (RIB) darbību uzsāka 2001. gadā. Pēc aktīvu apmēra 2023. gada 31. decembrī RIB bija septītā lielākā banka Latvijā. Tās pašu kapitāls uz 2024. gada pusgada beigām ir 49,7 miljoni eiro.

Bankas lielākais akcionārs ir SIA SKY Investment Holding (44 %), citiem institucionālajiem un privātajiem akcionāriem katram nepieder vairāk par 20 % akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru