Jaunākais izdevums

Ādažu pagastā "Eimuros" SIA "Primekss" 11.oktobrī atklās jauno betona piedevu ražotni un divas jaunas zīmola “PRIMX” betona piedevu ražošanas līnijas: inovatīvo ūdensnecaurlaidīgo un pašatjaunojošo betona tehnoloģiju, kā arī rukuma stabilizēšanas sistēmu.

Plānots, ka šis solis ne tikai stiprinās uzņēmuma pozīcijas globālajā tirgū, bet arī ievērojami veicinās būvniecības nozares attīstību, nodrošinot tehnoloģiski modernus risinājumus, kas palielinās ēku ilgtspējību un pagarinās to dzīves ciklu.

Ūdensnecaurlaidīgais betons ir augstas kvalitātes materiāls, kas piedāvā ilgtspējīgu aizsardzību pret mitrumu un ūdens iekļūšanu, nodrošinot izcilu hermētiskumu un paaugstinātu izturību. Šis risinājums ir ideāli piemērots rūpniecisko ēku, kā arī infrastruktūras objektu būvniecībai, kur īpaša nozīme ir ūdensnecaurlaidībai. Rukuma stabilizējošs sistēma ir divkomponentu betona maisījums, kas īpaši izstrādāts, lai samazinātu autogēno un žūšanas rezultātā rukumu betona maisījumos. Šis maisījums uzlabo rūpniecisko betona grīdu veiktspēju, efektīvi samazinot plaisāšanu un rozīšanos.

SIA "Primekss" īpašnieks un ģenerāldirektors Jānis Ošlejs uzsver, ka pašiem ražojot piedevas, atbildām par visiem projektu īstenošanas posmiem, nodrošinot pilna cikla atbildību. Līdz ar ražotnes atklāšanu, mūsu piedevas būs pieejamas plašākam tirgum, piedāvājot ūdensnecaurlaidīgu, rukumu stabilizējošas betona piedevas.

Pasākumā piedalīsies būvniecības nozares profesionāļi – inženieri, nekustamo īpašumu attīstītāji, arhitekti kā arī privātpersonas un uzņēmumu pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Betona grīdu ražotājs SIA "Primekss" pērn strādāja ar 45,034 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,1% mazāk nekā 2022.gadā, kā arī uzņēmuma peļņa samazinājās par 15,4% - līdz 3,346 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn "Primekss" sniedza pakalpojumus Latvijā, Skandināvijas valstīs, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā un Izraēlā, kā arī pārdeva būvniecības materiālus ASV.

Pērn uzņēmums turpināja veikt ieguldījumus esošo produktu uzlabošanā, kā arī jaunu produktu un tirgu izpētē. Šogad uzņēmums turpinās ieguldīt produktu un ražošanas procesu kvalitātes uzlabošanā, kā arī pārdošanas veicināšanā.

Vadības ziņojumā norādīts, ka "Primekss" nav būtisku sadarbības partneru Krievijā, Baltkrievijā un Ukrainā, taču kopējā ietekme uz pasaules ekonomikas norisēm var ietekmēt uzņēmuma darbību. Uzņēmuma vadība seko līdzi norisēm ekonomikā un pārorientē darbību, piemēram, mainot materiālu piegādātājus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ūdensnecaurlaidīgā betona piedevu ražotnē Primekss investē 1,5 miljonus eiro

Db.lv,15.10.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ādažu pagasta Eimuros atklāta Primekss jaunā betona piedevu ražotne, kurā darbojas divas jaunas zīmola "PrīmX" ražošanas līnijas - inovatīvā ūdensnecaurlaidīgā un pašatjaunojošā betona tehnoloģijas, kā arī rukuma stabilizēšanas sistēma.

Ražotnes izveidē ir ieguldīti 1,5 miljoni eiro.

“Ražošanas procesa izveides ceļš ilga divus gadus. Taču tehnoloģijas, kas slēpjas aiz tā, izstrāde prasīja vairāk nekā astoņus gadus. Mēs sadarbojāmies ar zinātniekiem un partneriem no Dānijas, Francijas, Indijas, Vācijas un citām valstīm. Šī ražotne ir tikai sākums, un, ņemot vērā augsto pieprasījumu, mēs jau esam palielinājuši ražošanas apjomu, lai tuvākajos mēnešos pārceltos uz jaunu ražošanas telpu,” komentē Primekss īpašnieks un ģenerāldirektors Jānis Ošlejs.

Primekss tehnoloģiju direktors un Norvēģijas Zinātnes un tehnoloģiju universitātes (NTNU) asociētais profesors Dr. Rolands Cepurītis lepojoties ar uzņēmuma veikumu teic: "Gadu gaitā mēs esam attīstījušies kā komanda, un ar lepnumu varam prezentēt mūsu darba rezultātu — kopā mēs esam radījuši tehnoloģisku risinājumu, kas pārspēj nozares standartus un paver jaunas iespējas būvniecībā.”

Komentāri

Pievienot komentāru