Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zemnieku saimniecība “Vangusalas”, izmantojot Industra Bank finansējumu 600 000 eiro apmērā, izbūvējusi mūsdienīgu barības angāru un iegādājusies jaunas iekārtas, lai modernizētu barības sagatavošanas, lopu barošanas un slaukšanas procesus.

Projekts ļāvis saimniecībai gan modernizēt saimniecību un paaugstināt darba efektivitāti, gan atvieglot tās darbinieku ikdienu, un tapis ar Lauku atbalsta dienesta līdzfinansējumu.

Saimniecībai to īstenot palīdzēja finanšu konsultants SIA “Leveria”. Izmantojot Industra Bank līdzfinansējumu, Vangusalās izbūvēts jauns, mūsdienīgs barības angārs, kā arī iegādātas iekārtas – barības sagatavotājs un slaukšanas robots. Tagad saimniecība govju ganāmpulkam spēj sagatavot augstas kvalitātes barību ar zemākām izmaksām.

Vienlaikus uzstādītās iekārtas atvieglo darbinieku roku darbu, jo automātiskais barības dalītājs palīdz piestumt un izdalīt barību, turklāt jaunais slaukšanas robots ļāvis palielināt arī izslaukumu.

Saimniecība Vangusalas veic arī piena pārstrādi, un tās ražoto produkciju – pienu, biezpienu, krējumu un sviestu iespējams iegādāties Centrāltirgū, Ziepniekkalna, Imantas, Vecmīlgrāvja, Ķengaraga un Lubānas tirgos.

Z/S Vangusalas īpašniece Santa Purvinska akcentē, ka ar Industra Bank piešķirtā aizdevuma palīdzību uzņēmums spēja īstenot šo projektu laikā, kad lauksaimniecības uzņēmumiem, jo īpaši piena nozarē, nācās saskarties ne tikai ar sezonālo sausumu, bet arī ar zemajām piena iepirkuma cenām un augsto inflāciju, kas būtiski ietekmēja projekta izmaksas: “Par spīti visiem nelabvēlīgajiem apstākļiem šobrīd uzņēmums ir būtiski palielinājis izslaukumu, atvieglojis saimniecības darbinieku ikdienu, kā arī uzlabojis dzīvnieku labturību un veselības stāvokli, kas, protams, pozitīvi ietekmē arī produkcijas kvalitāti.”

Industra Bank 2023. gadā banka strādāja ar konsolidēto bruto peļņu 5,2 miljonu eiro apmērā. Prasmīgi izmantojot kapitālu, jau otro gadu pēc kārtas tā atdeve pirms nodokļiem (ROE jeb atdeve no akcionāru kapitāla) grupas līmenī sasniedza augsto 23% atzīmi.

2023. gada beigās Industra Bank izsniegto kredītu apmērs sasniedza 81 miljona eiro atzīmi, savukārt klientu noguldījumi bankā bija 224 miljonu eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru