Citas ziņas

Zoovetapgādes jaunā valde nespēj kontrolēt uzņēmuma saimniecisko darbību

Ieva Mārtiņa, Db, 28.08.2008

Jaunākais izdevums

Tā kā šogad augusta beigās reģistrētā Latvijas Zoovetapgādes jaunā valde nespēj kontrolēt kompānijas saimniecisko darbību, Rīgas Fondu biržas valdes nolēma ar 28. augusta tirdzniecības sesijas sākumu apturēt tirdzniecību ar Zoovetapgādes akcijām.

Biržas informācija liecina, ka saskaņā ar biržas noteikumiem, lai aizsargātu ieguldītāju intereses, biržai ir tiesības apturēt tirdzniecību ar emitenta finanšu instrumentiem.

Jautājums par tirdzniecības ar Latvijas Zoovetapgādes akcijām atjaunošanu tiks izskatīts, kad Komercreģistrā reģistrētā valde spēs kontrolēt sabiedrības saimniecisko darbību, t.sk. sagatavot un iesniegt visus, normatīvajos aktos noteiktos, finanšu pārskatus.

Saskaņā ar Zoovetapgādes iepriekš sniegtajiem paziņojumiem biržai, uzņēmumā problēmas sākušās pēc Zoovetapgādes iepriekš viena no lielākajiem akcionāriem un ilggadējā vadītāja Alda Taurīša atcelšanas no saviem amata pienakumiem. Kompānijas padomes priekšsēdētājs Jānis Leimanis biržai iepriekš ziņoja, ka kopš 2008.gada 24.jūlija, kad, saskaņā ar notikušo akcionāru sapulci, tika veiktas izmaiņas uzņēmuma pārvaldes institūcijās, uzņēmums un lielākie tā akcionāri ir iesaistīti vairākās tiesvedībās, kas ievērojami apgrūtina uzņēmuma normālu saimniecisko darbību. «Diemžēl kopš akcionāru sapulces, iepriekšējā uzņēmuma padome un valde pēc rakstisku aicinājumu saņemšanas nav uzskatījusi par nepieciešamu kontaktēties ar jaunajiem valdes locekļiem, kā arī nav sniegusi pieprasīto informāciju, jaunajai valdei ir tikusi liegta pieeja uzņēmuma biroja telpām un grāmatvedības informācijai, tādējādi uzņēmums nav varējis laicīgi norēķināties ne ar uzņēmuma darbiniekiem, ne arī ar tā piegādātājiem,» tā J. Leimanis. Jaunā vadība konstatējusi, ka atsevišķiem uzņēmuma vadības locekļiem, kas vienlaikus ir bijuši arī vieni no tā lielākajiem akcionāriem, ir veikti maksājumi ārpus darba attiecībām no uzņēmuma naudas līdzekļiem, kas nav saistīti ar uzņēmuma saimniecisko darbību, kā arī uzņēmums ir galvojis tiem par labu izsniegtajiem aizdevumiem, par kuriem pašlaik netiek maksāts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas zoovetapgāde cīnās pret maksātnespējas atzīšanu

Žanete Hāka, 06.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc divām nedēļām izskatīs Latvijas zoovetapgādes maksātnespējas lietu. 4.jūnijā Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā tika izskatīta civillieta sakarā ar LMSIA Zemgaļi administratora Jāņa Zuzāna pieteikumu par Latvijas zoovetapgādes maksātnespējas atzīšanu, liecina Latvijas zoovetapgādes valdes paziņojums Rīgas Fondu biržā.

Tiesa pieņēma lēmumu lietas izskatīšanu par Latvijas zoovetapgādes maksātnespējas atzīšanu sakarā ar administratores lūgumu atlikt. Lieta tiks izskatīta 19.jūnijā.

Latvijas zoovetapgāde iesniedza tiesai iesniegumu, kam pievienoja pierādījumus, ka Zemgaļu administratora Jāņa Zuzāna pieteikums par Latvijas zoovetapgādes maksātnespējas atzīšanu ir nepamatots, tajā izklāstītie fakti un pievienotie dokumenti neatbilst Maksātnespējas likuma prasībām.

Latvijas zoovetapgāde vadība iepriekš biržā izplatīja ziņojumu, ka Zemgaļu administratora pieteikums tiesā ir nepamatots, tajā minētie apstākļi un fakti ir apšaubāmi, kā arīnav saprotami šī pieteikuma iesniegšanai tiesā apsvērumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas zoovetapgādi nepasludina par maksātnespējīgu

Žanete Hāka, DB, 20.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa šodien pieņēmusi lēmumu izbeigt Latvijas zoovetapgādes maksātnespējas procesu, liecina uzņēmuma paziņojums Rīgas Fondu biržā.

Tiesas spriedums nav pārsūdzams, un ar to atcelts iepriekš Latvijas zoovetapgādes pamatlīdzekļiem noteiktais apķīlājums. No Latvijas zoovetapgādes nolemts piedzīt administratora atlīdzību un valsts nodevu.

Pieteikumu tiesā par Latvijas zoovetapgādes maksātnespējas iesniedza SIA Zemgaļi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Lems par Latvijas zoovetapgādes turpmāko darbību vai tās pārtraukšanu

Žanete Hāka, 08.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Oktobra beigās notiekošajā Latvijas zoovetapgādes ārkārtas akcionāru sapulcē plānots lemt par uzņēmuma turpmāko darbības turpināšanu vai pārtraukšanu.

Kā liecina akcionāru sapulces lēmumprojekti NASDAQ OMX Riga biržā, sapulce notiks 22. oktobrī.

Db.lv jau rakstīja, ka šā gada pirmajā pusgadā Latvijas zoovetapgādes zaudējumi sasnieguši gandrīz 70 tūkstošus latu, kas ir par 46% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

Latvijas zoovetapgādes neto apgrozījums bijis 151 tūkstotis latu, kas ir par 4% vairāk nekā pirms gada.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Samazinājušies Latvijas zoovetapgādes zaudējumi

Žanete Hāka, 01.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā pusgadā Latvijas zoovetapgādes zaudējumi sasnieguši gandrīz 70 tūkstošus latu, kas ir par 46% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

Kā liecina uzņēmuma pārskats NASDAQ OMX Riga biržā, Latvijas zoovetapgādes neto apgrozījums bijis 151 tūkstotis latu, kas ir par 4% vairāk nekā pirms gada.

Kā skaidro sabiedrības vadība, patlaban kompānija strādā pie pārdošanas izmaksu samazināšanas, meklējot dažādu izmaksu pozīciju optimizāciju.

Viena Latvijas zoovetapgādes akcija biržā maksā 0,18 latus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests apturējis SIA Internet, kas administrē Latvijā populārāko sludinājumu vietni ss.lv, saimniecisko darbību, informē VID.

Papildināta visa ziņa!

Patlaban ss.lv vēl darbojas, jo pēc lēmuma par saimnieciskās darbības apturēšanu, Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Tīkla risinājumu daļa pašu domēnu slēdz piecu dienu laikā.

Situācijā, kad ir apturēta uzņēmuma saimnieciskā darbība, VID aicina patērētājus neveikt maksājumus par sludinājumu ievietošanu.

VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktore Sandra Kārkliņa-Ādmine ceturtdien preses konferencē pastāstīja, ka VID nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla ss.lv darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem.

Kārliņa-Ādmine norādīja, ka VID, analizējot ar e-komerciju saistītos riskus, konstatēja, ka, izmantojot šo interneta vietni, notiek ne tikai legāla uzņēmējdarbība, bet ir daļa cilvēku, kas nereģistrē savu saimniecisko darbību un nodarbojas ar auto tirdzniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Kurš izvērtēs kādi izdevumi nepieciešami uzņēmuma saimnieciskās darbības nodrošināšanai?

Aija Lasmane, Deloitte Latvia, 20.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nodokļu konsultāciju praksē esmu saskārusies ar vairākām situācijām, kad Valsts ieņēmumu dienests (VID) audita laikā nepamatoti izlemj, ka daļa no uzņēmuma izdevumiem nav tieši saistīta ar saimniecisko darbību.

Aprēķinot uzņēmumu ienākuma nodokli (UIN) apliekamais ienākums ir palielināms par izdevumiem, kas nav saistīti ar saimniecisko darbību, proti – par šādiem izdevumiem maksājams nodoklis. Tā kā kopš šī gada sākuma UIN likums paredz, ka nodokļa aprēķinā ar saimniecisko darbību nesaistītiem izdevumiem ir piemērojams 1.5 koeficients, nodoklis par šiem izdevumiem ir ne vairs 15%, bet gan 22.5% apmērā.

Parasti ar saimniecisko darbību tieši nesaistītos izdevumos ietver tādas lietas kā īpašnieku izklaides braucienus, darbinieku sporta svētkus un ziemassvētku dāvanas kolektīvam. Lai arī daudzas no šādām lietām uzņēmuma saimniecisko darbību veicina kaut vai pastarpināti, veicinot kolektīva saliedētību, komandas garu un noskaņojumu, uzņēmumi parasti ir vienisprātis ar VID, ka UIN aprēķināšanas vajadzībām tie ir ar saimniecisko darbību nesaistīti izdevumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

VID negrasās pastiprināti tvarstīt dzīvokļu izīrētājus, kas nemaksā nodokļus

LETA, 23.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) neplāno īpašus papildu kontroles pasākumus tiem dzīvokļu izīrētājiem, kuri nemaksā nodokļus, aģentūrai LETA sacīja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

LETA jau ziņoja, ka, spriežot par ēnu ekonomikas apkarošanu, Saeimas Nodokļu politikas apakškomisijas deputāti februāra vidū mudināja VID pievērst vairāk uzmanības dzīvokļu izīrētājiem, kuri nepilda nodokļu nomaksas pienākumu un nesamaksā nodokļus par dzīvokļu izīrēšanu.

VID norāda, ka viena no dienesta darbības prioritātēm ir preventīvais un nodokļu kontroles darbs ar personām, kuras, pēc VID rīcībā esošās informācijas, veic nereģistrētu saimniecisko darbību vai nedeklarē visus ienākumus, kas gūti saimnieciskās darbības rezultātā.

Par fiziskās personas saimniecisko darbību ir uzskatāma jebkura darbība, kas vērsta uz preču ražošanu, darbu izpildi, tirdzniecību un pakalpojumu sniegšanu par atlīdzību, un tā ietver arī ar uzņēmuma līguma izpildi saistīto darbību, profesionālo darbību, nekustamā īpašuma apsaimniekošanu, komercaģenta, māklera un individuālā komersanta darbību, kā arī fiziskās personas īpašumā esoša individuālā uzņēmuma - arī zemnieka un zvejnieka saimniecības - darbību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Latvijas Radio Ziņu dienests izsaka neuzticību uzņēmuma valdei un pieprasa tās atkāpšanos

LETA, 10.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Radio Ziņu dienests izteicis neuzticību Latvijas Radio valdei, vienlaikus pieprasot tās atkāpšanos vai atbrīvošanu, informēja uzņēmumā.

Ziņu dienesta darbinieki ar atklātu vēstuli par situāciju uzņēmumā vērsušies pie Latvijas Radio valdes, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP), Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas, Kultūras ministrijas, Ministru kabineta, Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita un plašsaziņas līdzekļiem.

Vēstulē uzsvērts, ka Latvijas Žurnālistu asociācijas 2017.gada nogalē paustās bažas par Latvijas Radio vadības izvēli, tostarp valdes locekļa amatā ieceļot ar politisku partiju saistītu cilvēku, ir piepildījušās.

«Pašreizējās Latvijas Radio vadības bezdarbība un apzināta rīcība liecina, ka tās interesēs nav spēcīgs un neatkarīgs sabiedriskais radio kā neatņemama demokrātijas sastāvdaļa. Vēl vairāk - kopš pašreizējās valdes darba sākuma Latvijas Radio vadība ir ne tikai pieļāvusi būtisku Ziņu dienesta novājināšanu, bet pat apzināti rīkojusies kaitnieciski, graujot Ziņu dienestu, no kura vistiešāk un visvairāk Latvijas Radio ir atkarīga sabiedrības informētība un drošība,» teikts vēstulē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) atgādina, ka gadījumos, kad fiziskā persona iznomā vai izīrē nekustamo īpašumu, tas ir uzskatāms par fiziskās personas saimniecisko darbību, kas ir jāreģistrē VID.

Ja fiziskā persona ienākumu gūst no nekustamā īpašuma iznomāšanas vai izīrēšanas, personai ir iespēja izvēlēties atvieglotu reģistrācijas kārtību, informējot VID par noslēgto īres vai nomas līgumu piecu darbdienu laikā no līguma noslēgšanas dienas.

Veicot uzraudzības pasākumus, VID ir konstatējis, ka viens no izplatītākajiem fizisko personu veiktās saimnieciskās darbības veidiem ir tieši nekustamā īpašuma izīrēšana vai iznomāšana, tostarp tos piedāvājot dažādos interneta portālos, piemēram, www.ss.lv, www.booking.com, www.zip.draugiem.lv, www.airbnb.com u.c.

Tādēļ VID aicina fiziskās personas pildīt savu nodokļa maksātāja pienākumu un, izpildoties saimnieciskās darbības reģistrēšanas nosacījumiem, reģistrēt saimniecisko darbību, deklarēt un nomaksāt nodokļus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Aldim Taurītim piemēro 6000 latu sodu

, 08.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēmusi piemērot 6000 latu sodu Latvijas zoovetapgādes akcionāram un bijušajam vadītājam Aldim Taurītim.

FKTK konstatējusi, ka A. Taurītis ir pārkāpis Finanšu instrumentu tirgus likuma prasības, jo likumā noteiktajā kārtībā neiesniedza paziņojumus par savas netiešā veidā iegūtās līdzdalības īpatsvara palielināšanu un pēc tam samazināšanu Latvijas zoovetapgādes pamatkapitālā, kā arī atbilstoši likuma prasībām neizteica citiem uzņēmuma akcionāriem adresētu obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Tādējādi citi akcionāri likumā noteiktajā kārtībā nesaņēma informāciju par A. Taurīša līdzdalības iegūšanu šajā akciju sabiedrībā tādā apmērā, kas deva iespēju viņam realizēt kontroli pār akciju sabiedrības darbību laika periodā no šā gada 6. janvāra līdz 3. martam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Uzlabojušies Latvijas zoovetapgādes finanšu rādītāji

Žanete Hāka, 01.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada deviņos mēnešos pieaudzis Latvijas zoovetapgādes apgrozījums un samazinājušies zaudējumi, liecina uzņēmuma pārskats NASDAQ OMX Riga biržā.

Latvijas zoovetapgādes apgrozījums sasniedzis 228 tūkstošus latu, gada laikā palielinoties par 8%. Savukārt uzņēmuma zaudējumi samazinājušies par 56% līdz 74 tūkstošiem latu.

Uzņēmuma vadība norāda, ka turpinās cīņu, lai atgūtu zaudētās pozīcijas savā nozarē. Uzņēmuma vadība un padome turpinās savu iesākto darbību mērķu un uzdevumu sasniegšanai, ņemot vērā priekšnosacījumus, ka Eiropas un pasaules ekonomiskā situācija uzlabojas.

Db.lv jau rakstīja, ka a/s Latvijas zoovetapgāde akcionāru sapulcē oktobrī nolemts turpināt uzņēmuma darbību, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Tomēr izsludināta jauna akcionāru sapulce 15. novembrī, kuras laikā tiks izskatīts jautājums par sabiedrības akciju izslēgšanu no regulētā tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Atjauno tirdzniecību ar Latvijas zoovetapgādes akcijām

, 29.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

NASDAQ OMX Riga valde nolēmusi atjaunot tirdzniecību ar Latvijas zoovetapgādes akcijām, liecina paziņojums biržā.

Tirdzniecība ar uzņēmuma akcijām tika apturēta, pamatojoties uz publikāciju ziņu aģentūras Baltic Business Service mājas lapā publicēto informāciju par Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas 27. aprīlī ierosināto Latvijas zoovetapgādes maksātnespējas lietu.

Latvijas zoovetapgāde sniegusi biržai komentāru, ka uzņēmuma rīcībā nav oficiālas informācijas par to, ka tiesa šo lietu ir ierosinājusi, līdz ar to sabiedrība ir izpildījusi biržas noteikumu prasību un komentējusi trešās personas sniegto informāciju, kā rezultātā ir novērsti apstākļi, pamatojoties uz kuriem bija apturēta tirdzniecība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Latvijas zoovetapgāde lems par akciju izslēgšanu no biržas

Žanete Hāka, 22.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

a/s Latvijas zoovetapgāde akcionāru sapulcē nolemts turpināt uzņēmuma darbību, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Tomēr izsludināta jauna akcionāru sapulce 15. novembrī, kuras laikā tiks izskatīts jautājums par sabiedrības akciju izslēgšanu no regulētā tirgus.

Birža gada sākumā uzņēmumam piemēroja uzraudzības statusu un papildus nosacījumus, jo emitents nebija samaksājis kotēšanas maksu biržas noteiktajā apjomā un termiņos un samaksas nokavējums pārsniedz sešus mēnešus. Toreiz biržas pārstāvji norādīja, ka nepieciešamības gadījumā lems par uzņēmuma akciju izslēgšanu no biržas.

Latvijas zoovetapgāde piedāvā Latvijas tirgū barības vielas, barības piedevas, profilaktiskās vakcīnas, medikamentus.

Db.lv jau rakstīja, ka šā gada pirmajā pusgadā Latvijas zoovetapgādes zaudējumi sasnieguši gandrīz 70 tūkstošus latu, kas ir par 46% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mežsaimniecība

VID jau zaudējis tiesā par uzņēmuma darbības apturēšanu informācijas nesniegšanas dēļ

LETA, 07.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) šovasar jau ir zaudējis tiesā par uzņēmuma saimnieciskās darbības apturēšanu, jo tas nesniedza pieprasīto informāciju par citām personām.

Šodien interneta nozares ekspertu sasauktajā preses konferencē par sludinājumu portāla ss.lv slēgšanu un ar to saistītā uzņēmuma SIA Internet darbības apturēšanu zvērināts advokāts Jānis Zelmenis norādīja uz šo tiesas precedentu un sacīja, ka tas ievērojami uzlabo ss.lv īpašnieku izredzes tiesvedībā ar VID.

Administratīvā apgabaltiesa šā gada 12.jūnijā izskatīja AS Pagastiņi pieteikumu par VID 2015.gada 7.augusta lēmumu apturēt Pagastiņi saimniecisko darbību, pamatojoties uz likuma Par nodokļiem un nodevām 34.1 panta pirmās daļas 2.punktu, jo Pagastiņi VID noteiktajā termiņā nebija iesniegusi pieprasīto informāciju par darījumiem ar SIA RTS Baltic. 2015.gada 13.augustā VID Pagastiņu saimniecisko darbību atjaunoja, jo uzņēmums iesniedza prasīto informāciju, taču Pagastiņu pārsūdzēto lēmumu par saimnieciskās darbības apturēšanu VID aizvien uzskatīja par tiesisku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ievēlēta jauna Latvijas zoovetapgādes padome

Žanete Hāka, Db, 09.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas zoovetapgādes ārkārtas akcionāru sapulcē ievēlēta jauna uzņēmuma padome, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā. Par sabiedrības padomes prieksšsēdētāju ievēlēts Atis Grundmanis, par padomes priekšsēdētāja vietnieku ievēlēta Ilona Baumane.

Tāpat padomē ievēlēta arī Svetlana Zača, Māris Ūtēns un Santu Broliša-Vuškāne.

Db.lv jau ziņoja, ka gada sākumā pēc pašu vēlēšanās Latvijas zoovetapgādes padomi atstāja tās priekšsēdētājs Jānis Leimanis, kā arī padomes locekļi Andrejs Martinovs, Arturs Miezis, Edgars Leimanis un Armands Strods.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ierosina Latvijas zoovetapgādes maksātnespējas procesu

, 05.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa ierosinājusi a/s Latvijas zoovetapgāde maksātnespējas procesu, liecina Maksātnespējas reģistra informācija.

Iepriekš NASDAQ OMX Riga birža apturēja tirdzniecību ar uzņēmuma akcijām, pamatojoties uz ziņu aģentūras Baltic Business Service mājas lapā publicēto informāciju par tiesas 27. aprīlī ierosināto Latvijas zoovetapgādes maksātnespējas lietu.

Latvijas zoovetapgāde gan tajā dienā sniedza biržai komentāru, ka uzņēmuma rīcībā nav oficiālas informācijas par to, ka tiesa šo lietu ir ierosinājusi. Pēc tam tirdzniecību biržā atjaunoja.

Uzņēmums arī paziņojumā norādīja, ka, tiklīdz tā rīcībā būs oficiāla informācija, tā tiks sniegta biržai.

Latvijas zoovetapgādes akcija biržā maksā 0.63 Ls.

Latvijas zoovetapgāde šovakar biržā iesniegusi paziņojumu, ka ir saņēmusi tiesas lēmumu par maksātnespējas procesa lietas ierosināšanu, pamatojoties uz Hamburger Leistungsfutter GmbH pieteikumu. Uzņēmuma vadība nepiekrīt maksātnespējas lietas ierosināšanas pamatojumam, un šobrīd tiek skaidroti visi apstākļi un ar procesa virzību saistītie fakti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Sarukuši Latvijas zoovetapgādes zaudējumi

Žanete Hāka, 01.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā ceturksnī Latvijas zoovetapgādes zaudējumi sasnieguši 36,8 tūkstošus latu, kas ir par 56% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

Kā liecina uzņēmuma pārskats NASDAQ OMX Riga biržā, apgrozījums sarucis par 15% līdz 59 tūkstošiem latu.

Latvijas zoovetapgādes pārstāvji skaidro, ka uzņēmuma vairumtirdzniecības apgrozījums gada sākumā samazinājies par 24,5 tūkstošiem latu, savukārt mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājies par pieciem tūkstošiem latu.

Kompānija būtiski samazinājusi darba algas administrācijas darbiniekiem un personālam, kā arī samazinājusi darba laiku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par AS Pasažieru vilciens (PV) jauno valdes priekšsēdi iecelts Satiksmes ministrijas (SM) Autosatiksmes departamenta direktors Andris Lubāns, šodien žurnālistus brīfingā informēja valsts kapitāla daļu turētāja pārstāvis Dins Merirands.

Valdē vēl apstiprināti Latvijas Dzelzceļa (LDz) finanšu direktors Māris Bremze un LDz darbinieks Mikus Pērse.

Lubāns norādīja, ka valdei ir doti precīzi uzdevumi - rast veidu, kā mazināt uzņēmuma budžeta deficītu, tāpat jālemj par vilcienu nomas iepirkuma iespējamo turpināšanu. Šodien iepazīstoties ar operatīvo finanšu situāciju uzņēmumā, Lubāns sapratis, ka būs arī jāpielieto krīzes menedžmenta metodes. Risinājumu nomas iepirkumam valde piedāvāšot divu nedēļu laikā, bet budžeta deficīta risinājumus mēģināšot rast divu mēnešu laikā.

Lubāns skaidroja, ka vispirms jāizvērtē vilcienu nomas līdzšinējā konkursa procedūra, kā arī iespējamie riski, pieņemot vienu vai otru lēmumu. Patlaban tikšot izvērtēts, cik pamatotas ir uzvarētāja piedāvātās darījuma summas, un Lubāns neizslēdza iespēju, ka sagatavoto līgumu ar Stadler varētu arī neparakstīt. Taču vispirms esot jāizpēta iepirkuma juridiskais rāmis, tad arī valde sapratīšot, kādā situācijā uzņēmums ir un uz kurieni virzīties tālāk. Attiecībā uz otru pretendentu Hyundai Lubāns norādīja, ka patlaban viņam nav informācijas, kāpēc Hyundai piedāvājums ir noraidīts un cik lieli riski būtu, ja pārskatītu iepirkuma komisijas lēmumus. Par to, cik plašas ir manevra iespējas, uzņēmuma valde SM ziņošot pēc divām nedēļām. Būtiska esot arī abu iepirkuma pretendentu nostāja un Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmumi. Pagaidām Lubānam nebija informācijas, ka Hyundai ir iesniedzis birojam sūdzību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atkāpusies Latvijas zoovetapgādes padome

Žanete Hāka, Db, 10.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc pašu vēlēšanās AS Latvijas zoovetapgādes padomi atstājis tās priekšsēdētājs Jānis Leimanis, kā arī padomes locekļi Andrejs Martinovs, Arturs Miezis, Edgars Leimanis un Armands Strods, liecina paziņojums Rīgas Fondu biržā.

Db jau ziņoja, ka Martinovs pārdevis arī visas sev piederošās Latvijas zoovetapgādes akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

ASV vērš sankcijas par sadarbību ar Ziemeļkoreju pret Latvijā reģistrēta uzņēmuma Falcon International īpašnieku

Db.lv, 08.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Finanšu departamenta ārvalstu ieguldījumu kontroles birojs (The U.S. Department of the Treasury’s Office of Foreign Assets Control, OFAC) vērš sankcijas pret Turcijā reģistrētu uzņēmumu un tā valdes locekli Turcijas pilsoni Huseinu Sahinu, kuram Latvijā pieder uzņēmums SIA «Falcon International», par sadarbību ar Ziemeļkoreju, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

ASV Finanšu departamenta ārvalstu ieguldījumu kontroles birojs norāda, ka Turcijā reģistrētais uzņēmums SIA «Falcon International Group» ir mēģinājis tieši vai netieši importēt, eksportēt vai reeksportēt ieročus un luksusa preces Ziemeļkorejā, sacīts biroja 4.oktobrī izplatītajā paziņojumā. Birojs vērš sankcijas pret uzņēmumu, kā arī pret uzņēmuma valdes locekli un vienīgo īpašnieku Huseins Sahins un uzņēmuma ģenerāldirektoru Erhanu Culhu par darbībām, tieši vai netieši rīkojoties SIA «Falcon» interesēs vai SIA «Falcon» vārdā. Paziņojumā norādīts, ka SIA «Falcon International Group» arī ir filiāle Latvijā.

Līdz ar noteiktajām sankcijām ASV personām ir aizliegts sadarboties ar jebkuru no identificētajām personām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

AS Latvijas Zoovetapgāde Padomes paziņojums uzņēmuma darbiniekiem, piegādātājiem, klientiem un akcionāriem

, 27.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš 2008. gada 24. jūlija, kad, saskaņā ar notikušo akcionāru sapulci, tika veiktas izmaiņas uzņēmuma pārvaldes institūcijās, Uzņēmums un lielākie tā akcionāri ir iesaistīti vairākās tiesvedībās, kas ievērojami apgrūtina Uzņēmuma normālu saimniecisko darbību.

Diemžēl kopš akcionāru sapulces, iepriekšējā uzņēmuma padome un valde, pēc rakstisku aicinājumu saņemšanas, nav uzskatījusi par nepieciešamu kontaktēties ar jaunajiem valdes locekļiem, kā arī nav sniegusi pieprasīto informāciju, jaunajai valdei ir tikusi liegta pieeja uzņēmuma biroja telpām un grāmatvedības informācijai, tādējādi uzņēmums nav varējis laicīgi norēķināties ne ar uzņēmuma darbiniekiem, ne arī ar tā piegādātājiem.

Iepazīstoties ar to informāciju, kas ir pieejama jaunajai uzņēmuma vadībai, nākas konstatēt, ka atsevišķiem uzņēmuma vadības locekļiem, kas vienlaikus ir bijuši arī vieni no tā lielākajiem akcionāriem, ir veikti maksājumi ārpus darba attiecībām no uzņēmuma naudas līdzekļiem, kas nav saistīti ar uzņēmuma saimniecisko darbību, kā arī uzņēmums ir galvojis tiem par labu izsniegtajiem aizdevumiem, par kuriem pašlaik netiek maksāts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Lidosta Rīga apturēs investīcijas un pārskatīs personāla izmaksas

Lelde Petrāne, 23.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā noteiktās ārkārtējās situācijas dēļ gandrīz pilnībā apturētā aviosatiksme ir likusi lidostas "Rīga" valdei apstiprināt ārkārtējus budžeta taupīšanas pasākumus - par 85% tiks samazināti visi investīciju projekti, par 60% - saimnieciskās darbības izmaksas un par 40% - personāla izmaksas.

"Diemžēl valde ir spiesta pieņemt šādus lēmumus, jo lidostas ieņēmumi ir kritiski zemā līmenī - kopš krīzes sākuma ieņēmumu kritums ir sasniedzis 98%. Turklāt pēc ekspertu prognozēm aviācijas nozares atgūšanās notiks ļoti lēni un pakāpeniski. Līdz šim ierastās ceļošanas iespējas tik ātri neatgriezīsies gan vienkāršas piesardzības, gan pārvietošanās ierobežojumu, gan arī krīzes ekonomisko seku dēļ," norāda lidostas "Rīga" valde.

Valde uzsver, ka kapitālsabiedrības pagājušā gada un šā gada sākuma pozitīvie finanšu rezultāti īstermiņā ļauj pilnībā segt darbinieku algas un operatīvās izmaksas. Uzņēmums kopš krīzes sākuma ir optimizējis procesus un samazinājis izmaksas, taču pesimistiskās prognozes par aviācijas nozares atkopšanos Eiropā pēc krīzes beigām liek pieņemt vēl smagākus lēmumus. Tādēļ būtiskas izmaiņas skars arī lidostas "Rīga" personāla politiku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

VID būs jāreģistrējas pirms saimnieciskās darbības uzsākšanas

Mārtiņš Apinis, 29.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paredzams, ka iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājiem, kas plāno uzsākt saimniecisko darbību, Valsts ieņēmumu dienestā (VID) turpmāk būs jāreģistrējas pirms saimnieciskās darbības uzsākšanas, to paredz Ministru kabineta otrdien, 29. martā akceptētie grozījumi likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN).

Šobrīd likums par IIN paredz, ka nodokļa maksātājam, uzsākot saimniecisko darbību, mēneša laikā ir jāreģistrējas VID kā saimnieciskās darbības veicējam. Tādējādi šobrīd fiziskā persona mēnesi gūst ieņēmumus, bet ieņēmumus IIN aprēķināšanai no saimnieciskās darbības sāk uzskaitīt tikai no brīža, kad reģistrējas VID kā saimnieciskās darbības veicēja, vai arī no brīža, kad VID pārbaudes rezultātā konstatē nereģistrētu saimniecisko darbību. Pastāv iespēja, ka fiziskā persona konkrētu laika periodu gūst ieņēmumus no saimnieciskās darbības un nemaksā iedzīvotāju ienākuma nodokli.

Tādēļ grozījumi likumā paredz ieviest reģistrēšanos VID kā saimnieciskās darbības veicējam pirms saimnieciskās darbības uzsākšanas, norādot saimnieciskās darbības jomu, kurā nodokļa maksātājs veiks saimniecisko darbību. Tā tiks mazināts nereģistrētas saimnieciskās darbības risks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

AS PNB Banka jaunie akcionāri gatavi bankā iepludināt 146 miljonus eiro

Žanete Hāka, 19.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS «PNB Banka» jaunie akcionāri un bankas valde ir pārliecināti, ka banka šobrīd ir maksātspējīga un tās likviditāte ir pietiekama. Jaunie akcionāri ir sagatavojuši plānu jaunām investīcijām bankas kapitālā 146 miljonu eiro apmērā, liecina bankas paziņojums.

Pēc ceturtdienas, 2019.gada 15.augusta Eiropas Centrālās bankas (ECB) un Eiropas Vienotā noregulējuma valdes lēmuma saņemšanas, banka nekavējoši vērsās šajās iestādēs, pieprasot pieņemto lēmumu pilnu tekstu. ECB nav sniegusi nekādu atbildi pēc būtības. Savukārt Eiropas Vienotā noregulējuma valde tikai norādīja, ka viņiem jāizvērtē, kādas lēmuma daļas vispār var tikt atklātas bankai.

Banka tāpat vēlējās noskaidrot, uz kāda pamata Eiropas Vienotā noregulējuma valde ceturtdienas, 2019.gada 15.augusta vakarā norādīja, ka banka tiks likvidēta atbilstoši vietējiem likumiem. AS «PNB Banka» jaunie akcionāri un bankas valde uzskata, ka Eiropas Vienotā noregulējuma valde nav tā, kas var pieņemt lēmumu par bankas likvidāciju saskaņā ar Latvijā spēkā esošajiem likumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanās vietās iekštelpās joprojām ir jāvalkā maskas un jāievēro distance

LETA, 08.07.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanās vietās iekštelpās joprojām ir jāvalkā maksas un jāievēro distance, aģentūru LETA informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Ministrijā norādīja, ka katru dienu epidemioloģiskā situācija Latvijā uzlabojas, tāpēc Ministru kabinets otrdien, 6.jūlija, sēdē lēma par vairāku ierobežojumu atcelšanu saimniecisko pakalpojumu sniegšanai, tostarp tirdzniecībā, brīdī, kad 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotājiem būs mazāks par 20.

Patlaban Covid-19 izplatības 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotājiem ir 35,4, tiesa, šis rādītājs mainās katru dienu, uzsver ministrijas pārstāvji. "Tas nozīmē, ka joprojām saimniecisko pakalpojumu sniegšanā, tostarp tirdzniecībā ir jāievēro vairāki pasākumi drošai klientu apkalpošanai pie vidēja saslimstības līmeņa, proti, ja 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju ir mazāks par 100," skaidroja EM.

Komentāri

Pievienot komentāru