Pasaulē

Warner Bros sola iesūdzēt visus Harija Potera pirātus

Ritvars Bīders, 17.11.2010

Jaunākais izdevums

Kinostudija Warner Bros, kas jau šo piektdien, 19. novembrī, kinoteātros visā pasaulē izrādīs jaunāko Harija Potera filmu Deathly Hollows Part 1, pēc dažu šīs filmas ainu noplūdes internetā, solījusi visus pirātus, kas šajā incidentā iesaistīti, ziņo Denofgeek.com.

Pagaidām nav skaidrs kādā veidā 36 minūtes gara filmas aina nonākusi tīmeklī.

«Tas ir nopietns autortiesību pārkāpums un Warner Bros īpašuma zādzība. Mēs aktīvi strādājam, lai ierobežotu un/vai izņemtu [filmas] kopijas, kas varētu būt [nelegāli] pieejamas. Tāpat arī mēs enerģiski izmeklēsim šo gadījumu un likumā noteiktā kārtībā uzsāksim kriminālvajāšanu pret iesaistītajiem,» komentējot filmas noplūdi internetā norāda Warner Bros.

Db.lv jau ziņoja, ka iepriekš internetā pirms pirmizrādes pilnā garumā nokļuva filma X Men Origins: Wolverine.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienas no lielākajām pasaules filmu studijām Warner Bros. pārstāvis ir neizpratnē, kādēļ Latvija jau nav kļuvusi par vienu no Eiropas filmu industrijas centriem. «Viss, kas jums ir nepieciešams – pirmā lielā filma.»

Warner Bros. vecākais viceprezidents Kevins Treijs atbild par filmu producēšanas fizisko daļu, tostarp to, kurā vietā norit to uzņemšana. «Es domāju, ka Rīga var konkurēt ar Prāgu un Budapeštu. Rīgai noteikti ir jāstrādā aktīvāk sevis reklamēšanā,» viņš apgalvo.

Warner Bros. pārstāvis Latvijā tikās ar teju visiem Latvijas kino nozares pazīstamākajiem spēlētājiem un pirmajā vizītes dienā bija acīmredzami iespaidu pārpilns. Piemēram, viņš augstu vērtē vietējo profesionāļu angļu valodas un izglītības līmeni. «Tas ir ļoti svarīgi ASV vai Lielbritānijas uzņēmumam, jo tas nozīmē, ka saziņa filmas uzņemšanas laikā būs vienkārša un bez sarežģījumiem.» Latvijai ir virkne priekšrocību, un tā varētu mest izaicinājumu tradicionālajiem kino centriem. Piemēram, šeit salīdzinoši neilga brauciena attālumā pieejami gan meža, gan pludmales, gan pilsētas skati. Ļoti nelielā teritorijā ap Rīgu ir ļoti skaista dažādu ainavu izvēle, kas neapšaubāmi ir svarīgi, jo ir iespējams uzņemt ļoti dažādas ainas atšķirīgās vietās bez nepieciešamības braukt kur tālu. «Turklāt jums diena vasarā ilgst 17 stundas. 17 dienasgaismas stundas!»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Holivuda aptur filmu izlaišanu Krievijā; Netflix netranslēs Krievijas kanālus

LETA--AP/POLITICO, 01.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kinostudijas "Warner Bros.", "Walt Disney Company" un "Sony Pictures" atlikušas savu filmu izplatīšanu Krievijā, pirmdien paziņojuši ietekmīgie mediju un izklaides industrijas uzņēmumi.

Kinostudijas šādu lēmumu pieņēmušas pirmdien, reaģējot uz Krievijas sākto karu pret Ukrainu.

Visām trim studijām gaidāmas svarīgas pirmizrādes, tostarp "Warner Bros." filmai "The Batman", kas ir viena no šī gada gaidītākajām filmām.

"Ņemot vērā humāno krīzi Ukrainā, "WarnerMedia" aptur savas filmas "The Batman" iznākšanu Krievijā," teikts studijas pārstāvja paziņojumā.

"Mēs turpināsim sekot līdzi situācijas attīstībai. Mēs ceram uz ātru un miermīlīgu šīs traģēdijas atrisinājumu," paziņoja uzņēmums.

"Walt Disney Company" paziņoja, ka uz laiku atliek "Pixar" filmas "Turning Red" izplatīšanu Krievijā.

"Ņemot vērā neprovocētu iebrukumu Ukrainā un traģisko humāno krīzi, mēs apturam filmu izlaišanu Krievijā, tostarp gaidāmo filmu "Turning Red"," paziņoja uzņēmuma preses pārstāvis, piebilstot, ka turpmākie biznesa lēmumi tiks pieņemti atkarībā no situācijas, bet tikmēr uzņēmums sadarbojas ar nevalstiskajām organizācijām, lai sniegtu humāno palīdzību bēgļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpmāk sociālā tīkla Facebook lietotājiem būs iespēja iznomāt un noskatīties filmas.

Filmu studija Warner Bros. būs pirmā no studijām, kas piedāvās šādu iespēju, uzsākot testa programmu, ar kuras palīdzību Facebook lietotāji varēs iznomāt filmas, raksta techland.time.com.

ASV Facebook lietotāji varēs iznomāt filmu uz 48 stundām caur filmu oficiālo Facebook lapu, taču katra nomas reize maksās 30 Facebook kredītus vai arī 3 ASV dolārus. Warner Bros. pārstāvis Tomas Geveks norādījis, ka šo jauno iespēju var salīdzināt ar kalna iešanu pie Muhameda.

Pirmā filma, kas būs pieejama testa programma, būs The Dark Knight.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mārupes kafejnīca un vīna veikals «Friends» gatavojas logo maiņai, lai izvairītos no iespējamām problēmām saistībā ar autortiesību likuma pārkāpšanu, biznesa portālam db.lv pastāstīja veikala vīnzinis Edgars Karelis.

E. Karelis ir Latvijas Vīnziņu Asociācijas biedrs, kuram vīni par nopietnu un profesionālu aizraušanos esot kļuvuši pirms desmit gadiem. Publiski pieejamā informācija liecina, ka E. Karelis iepriekš darbojies kā maksātnespējas administrators.

Tiekoties saistībā ar kafejnīcu «Friends», viņš biznesa portālam db.lv stāstīja, ka savulaik izlēmis atvērt vīnu veikalu, sākusies telpu meklēšana Mārupē, kur dzīvo gan pats, gan pazīstams bijis potenciālais klientu loks. Jau sākotnēji ir bijis skaidrs, ka vīnu piedāvājums netiks veidots tik plašs kā lielveikalā, tādēļ klāt nākusi E.Kareļa dēla Brendona Kareļa doma par kafejnīcas izveidi, nodrošinot pilnīgu telpu izmantojumu, jo noskatītās telpas bijušas gana plašas - ar iespēju nākotnē attīstīties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Facebook nolīgst Warner mediju prezidentu, lai uzlabotu reklāmdevēju iespējas

Jānis Rancāns, 29.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Facebook ir nolīdzis Time Warner Inc. globālo mediju nodaļas prezidentu Marku Darsiju (Mark D’Arcy) par savu radošo risinājumu nodaļas prezidentu, lai palielinātu sociālā tīkla pakalpojumu reklāmu piedāvājumus, vēsta The Wall Street Journal.

M. Darsijs būs atbildīgs par komandas vadīšanu, kas nodarbosies ar ideju izstrādi, kā reklāmdevēji var izmantot Facebook savās mārketinga kampaņās. Facebook pieeja reklāmai pieder pie plašākas tendences reklāmas industrijā – tā ir vērsta uz sadarbošanos ar lietotāju, nevis uz ielaušanos tā dzīvē, skaidroja M. Darsijs. Iespējamie risinājumi ļautu reklāmdevējiem mijiedarboties ar lietotāju ievadītajiem datiem. Facebook strādās arī ar mūzikas, televīzijas un filmu izpaltītājiem, lai uzlabotu to piedāvātos pakalpojumus. Jau ziņots, ka kompānija Warner Bros. nesen uzsāka filmu nomu Facebook.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Draugiem Group uzņēmums Printful iegādājies Snow Commerce – uzņēmumu, kas nodrošina ekomercijas risinājumus daudziem tādiem pasaulē pazīstamiem zīmoliem kā Paramount, Warner Bros. Discovery, NBCUniversal un citiem.

Abi uzņēmumi apvienosies, koncentrējoties uz augstas kvalitātes starptautisku ražošanu un ātru pasūtījumu izpildi, tādējādi nostiprinot Printful pozīcijas ekomercijas nozarē.

ASV, Ohaio štatā bāzētais uzņēmums Snow Commerce piedāvā globāliem zīmoliem īpaši pielāgotus e-komercijas risinājumus. Uzņēmums izmanto tehnoloģijas, pētījumu datus un partneru tīklu, lai sniegtu saviem klientiem izcilu ekomercijas pieredzi.

Apvienojot abu uzņēmumu pieredzes, Printful vēlas turpināt lielo korporatīvo klientu segmenta izaugsmi, kas 2021. gadā sasniedza 115%. Arī Printful komanda turpinās augt un attīstīties līdzi šim segmentam, piesaistot arvien jaunus talantus, kas spējīgi sadarboties ar pasaules mēroga klientiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Studijas "Warner Bros." kinofilmas "Barbie" ("Bārbija") globālie kases ieņēmumi pārsnieguši miljardu dolāru, lentei kļūstot par pirmo sievietes režisēto filmu, kas pārsniegusi šo robežu, svētdien paziņoja kinoindustrijas informācijas uzņēmums "Exhibitor Relations".

Gretas Gērvigas režisētā filma, kurā Margo Robija ataino slaveno lelli Bārbiju, bet Raiens Goslings viņas puisi Kenu, no piektdienas līdz svētdienai ASV un Kanādā nopelnījusi 53 miljonus dolāru.

Kopumā šajās divās valstīs kopš iznākšanas uz ekrāniem tā nopelnījusi 459 miljonus dolāru, bet visā pasaulē - 1,03 miljardus dolāru, liecina aplēses.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lattelecom interaktīvās TV videonomā piedāvā ASV jaunākās filmas

Sanita Igaune, 11.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lattelecom Interaktīvās TV skatītāji videonomā turpmāk varēs redzēt jaunākās filmas no tādām Holivudas kompānijām kā Sony, MGM, Regency, vēlāk arī Warner Bros, 20th Century Fox un citām.

«Mēs esam noslēguši līgumu ar partneri no Zviedrijas, kas mums piegādās Holivudas kino kompāniju ražotās filmas, lai arī Latvijas skatītājiem būtu legāli pieejamas pasaules jaunākās filmas drīz pēc to izrādīšanas kinoteātros. Tas ir milzīgs progresa solis, jo turpmāk vairs skatītājiem nebūs jāmeklē jaunākie DVD veikalos, bet filmas varēs ērti noskatīties savā televizorā ar pāris pults klikšķiem,» skaidro LattelecomTelevīzijas biznesa daļas direktore Inga Alika.

Iepriekšminēto kompāniju jaunākās un labākās filmas parādīsies videonomā pakāpeniski līdz rudenim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

YouTube būs iespējams iznomāt Holivudas grāvējus

, 27.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijai Google piederošajā video koplietošanas vietnē YouTube drīzumā būs iespējams skatīties lielāko Holivudas studiju filmas, raksta Bloomberg. Nomai būs pieejamas tādu studiju kā Columbia Pictures, Universal Pictures un Warner Bros. filmas.

Šāda iespēja palīdzēs YouTube konkurēt ar Apple iTunes un Amazon.com, kas jau piedāvā iespēju tiešsaistē iznomāt un skatīties filmas. ASV YouTube lietotājiem jau ir iespējams skatīties mediju kompāniju Lionsgate, Metro-Goldwyn-Mayer un CBS filmas un televīzijas raidījumus.

Jau rakstīts, ka pērnā gada janvārī YouTube sāka piedāvāt maksas video. Video iznomāšana tika uzsākta ar piecām filmām no Sundance filmu festivāla. Šāds solis iezīmēja YouTube virzību uz maksas video piedāvāšanu. YouTube cer, ka jaunā maksāšanas iespēja, kas ļaus satura piegādātājam noteikt cenu par nomu, rezultēsies ar profesionālāku saturu, ieskaitot piedāvājumus no lielām kino un televīzijas studijām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas raidorganizācija BBC piedāvā Facebook lietotājiem sociālajā portālā skatīties populārā autoraidījuma Top Gear sērijas.

Raidījumu espējams skatīties izmantojot speciālu aplikāciju, kas tapusi sadarbībā ar sociālo mediju studiju Softwind Studio.

Sociālā portāla lietotājiem no sākuma vajadzēs spiest «Man Patīk» pogu Top Gear Facebook lappusē, bet pēc tam tas varēs izmantot Facebook kredītus, lai iegūtu iespēju skatīties raidījuma sērijas 48 stundu ilgā laika posmā.

Raidījums Top Gear ir ieguvis plašu popularitāti – to skatās apmēram 350 miljoni skatītāju vairāk nekā 100 pasaules valstīs.

Facebook jau ir iespējams skatīties citu populāru BBC seriālu - Doctor Who.

Db.lv jau vēstīja, ka martā ASV studija Warner Bros. paziņoja, ka turpmāk ļaus sociālajā portālā iznomāt un skatīties filmas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgu apmeklēs Warner Bros, Boeing u.c. ASV «milžu» pārstāvji

Gunta Kursiša, 28.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā ieradīsies Warner Bros, Procter&Gamble, Boeing un citu ietekmīgu ASV IT, autobūves, aizsardzības, aviācijas, celtniecības, filmu industrijas un citu nozaru kompāniju pārstāvji.

ASV uzņēmēju vizītes mērķis ir klātienē pārrunāt biznesa sadarbības iespējas Latvijā un iepazīt valsti kā uzņēmējdarbības galamērķi. Uzņēmējiem tiek plānotas arī individuālas tikšanās ar Latvijas uzņēmējiem un nozaru asociācijām, tikšanās ar Valsts prezidentu, Ministru prezidentu, ārlietu ministru, ASV vēstnieci Latvijā un Amerikas Tirdzniecības kameras Latvijā biedriem. Kopumā 20 ASV uzņēmumu pārstāvji Rīgā ieradīsies svētdien, 1. jūlijā, un viesosies te līdz 3. jūlijam.

ASV uzņēmēju viesošanās ir atbilde pagājušā gadā notikušajām amatpersonu vizītēm ASV, un tās ietvaros Rīgā tiks organizēts seminārs «ASV un Latvijas biznesa sadarbības iespējas», kura laikā notiks arī paneļdiskusija «Doing Business in Latvia – the Perspective of Americans». Diskusijā tiks runāts par uzņēmējdarbības vidi Latvijā, loģistikas iespējām uz Krieviju, Ziemeļeiropu un Āzijas valstīm, kā arī par sadarbības pieredzi ar Latvijas IT sektoru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Microsoft lūgusi izņemt no interneta meklētāja Google rezultātiem saites uz savām interneta vietnēm, kļūdas pēc tās uzskatot par pirātiskām.

Microsoft vārdā lūgumu, lai Google no meklētāja rezultātiem izņem saites uz galveno Microsoft interneta vietni, kurā atrodas informācija par produktiem un tehniskā atbalsta informācija, nosūtījis uzņēmums LeakID, kas specializējas interneta pirātisma apkarošanā. Google darbinieki sapratuši, ka notikušais ir kļūda un no meklētāja rezultātiem saites nav izņēmuši.

Kā norāda tehnoloģiju medijs PC World, uzņēmumi, kas nodarbojas ar pieprasījumu izsūtīšanu par kādas noteiktas vietnes izņemšanu no meklētāja rezultātiem, šo procesu automatizē un tādējādi tajā viegli var ielavīties kļūdas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Eriks Igaunis: Kuģim ir vajadzīgs kapteinis

, 03.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaule mainās tik ātri, ka cilvēki, uzņēmumi un valdības nespēj sekot līdzi pārmaiņām. "Noteikt nozaru un sabiedrības attīstības tendences ir Globālo attīstības tendenču foruma virsmērķis. Forums notiks no 9-12 aprīlim Rīgā, kurā piedalīsies vairāk kā simts ekspertu, kur astoņās pasākuma sesijās tie uzstāsies ar lekcijām par šodien aktuālām tēmām" atzīmē Felix Holding līdzdibinātājs , World Trend Forum prezidents Ēriks Igaunis.

Liepājas Metalurga aktīvu pārdošana šodien jau ir vēsture, līdzīgi kā Latvijas Krājbankas krahs, airBaltic iegāde un veikala Maxima traģēdija Rīgā. Plašākā nozīmē, par vēsturi jau kļuvuši arī notikumi Ukrainā. Saskaņā ar tendenču (trend) izstrādes teorijas autora Čarlza Dou pieņēmumu,- pamattendences pat pie dažādiem trendu attīstības vektoriem ir iespējams izskaitļot, ņemot vērā situācijas attīstības faktorus. Angļu valodā trenda apzīmēšanai ir divējāda nozīme - jau iepriekš minētās izmaiņas fiksācija, ņemot vērā laika faktoru un otrs skaidrojums -"enkura stiprinātā ass daļa". Rīgas Globālo attīstības tendenču foruma - World Trends Forum (WTF) gadījumā piemērots ir tieši otrais termina skaidrojums,- kā metafora tam ka Forumam jābūt pietiekami izturīgam, lai noturētu "pārmaiņu vējus".

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Šausmu filmas It globālie kases ieņēmumi sasniedz jaunu rekordu

LETA--NME, 11.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikāņu šausmu literatūras rakstnieka Stīvena Kinga romāna ekranizācijas It (Tas) globālie kases ieņēmumi pirmajās pāris dienās sasnieguši 179,2 miljonus ASV dolāru, kas finansiālā ziņā ir visu laiku labākais demonstrēšanas sākums šausmu filmai, paziņojusi studija Warner Bros..

It pirmās nedēļas nogales ieņēmumi ir arī augstākie, kādi jebkad bijuši Kinga romāna ekranizācijai.

Filmas ieņēmumi no biļešu pārdošanas Ziemeļamerikā aizvadītajā nedēļas nogalē pārsnieguši 117,2 miljonus ASV dolāru. Kinoteātros šaipus okeānam filmas ieņēmumi sasnieguši 62 miljonus ASV dolāru.

1986.gada šausmu romāna jaunākajā ekranizācijā ļauno klaunu atveido zviedru aktieris Bils Skašgords.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Supervaroņu filma Taisnības līga tapusi arī Latvijā

Lelde Petrāne, 27.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Filmu studija «Baltic Pine Films» informē, ka studijas «Warner Bros.» jaunākās supervaroņu filmas «Taisnības līga» («Justice League»), kas no 17. novembra skatāma arī Latvijā, ievērojama daļa filmēta bijušajā Skrundas militārajā pilsētiņā.

Fantastikas grāvējā «Taisnības līga» satiekas supervaroņi Betmens, Brīnumsieviete, Akvamens, Zibsnis un Kiborgs, lai pēc Supermena bojāejas kopā glābtu pasauli no pārdabiskiem briesmoņiem un draudošas katastofas. Filmā galvenajās lomās ir Oskara balvas laureāts Bens Afleks un Henrijs Kavils, Gala Gadota, Ezra Millers, Džeisons Mamoa, Eimija Adamsa, Džeremijs Aironss un citi. Tās režisors ir labi pazīstamais action filmu veidotājs Zaks Snaiders («Betmens pret Supermenu», «Tērauda vīrs», «300» u.c.)

Pagājušajā gadā filmas uzņemšanas grupas pārstāvji ieradās Latvijā, lai filmētu, fotografētu un trīs dimensijās skenētu militārās pilsētiņas ēkas un ielas, kas ar datorgrafikas palīdzību pārtapušas par «Taisnības līgas» galvenā pretinieka slēptuves atrašanās vietu, kurā notiek episka kaujas aina. Ar kino maģijas palīdzību Skrundas ielās nonācis pat Betmobilis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Amazon" dibinātājs un vadītājs Džefs Bezoss par 165 miljoniem ASV dolāru iegādājies savrupmāju Beverlihilsā, kas uzskatāms par dārgāko privātmājas pirkumu, kāds jebkad noticis Kalifornijā.

Dž.Bezoss kopā ar draudzeni Laurenu Sančesu īpašuma meklējumos ceļoja jau kopš pagājušā gada marta.

"The Wall Street Jounarl" noskaidrojis, ka Bezoss jauno īpašumu nopircis no mediju magnāta Deivida Džefena.

Aptuveni 1200 kvadrātmetru plašais nams celts pagājušā gadsimta 30.gados un piederējis filmu studijas “Warner Bros” direktoram Džekam Vorneram.

Īpašumā atrodas divas viesu mājas, tenisa korts, peldbaseins un deviņu bedrīšu golfa laukums, vēsta Business Insider. Tāpat īpašumā esot arī garāža un mini degvielas uzpildes stacija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Atliek filmu pirmizrādes un atvēl nozarei miljonus

Ilze Žaime, Jānis Šķupelis, 25.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koronvīruss "Covid-19" pēdējo pāris nedēļu laikā ieviesis būtiskas pārmaiņas arī kino industrijas aizkulisēs. Visplašāk pazīstamā straumēšanas platforma "Netflix" steidz palīgā kino nozarei ar 100 miljoniem ASV dolāru.

Ar šādu paziņojumu klajā nāca kompānijas satura veidošanas biroja vadītājs Teds Sarandos, norādot, ka lielākā daļa līdzekļu tiks izlietoti smagāk skarto darbinieku atbalstam, kas veikuši tiešos pienākumus "Netflix" oriģinālsatura veidošanā. Pērn "Netflix" satura veidošanai patērēja 15 miljardus ASV dolāru.

Arī Latvijas valdība kinofilmu producēšanu, izplatīšanu un demonstrēšanu apstiprinājusi par nozari, kurā strādājiošie var saņemt algas vīrusa izraisītās dīkstāves periodā. Ar dīkstāves pabalstu paredzēts kompensēt neizmaksātās darba algas, sākot ar šā gada 14.martu.

LASI: Nozares, kurām pieejams pabalsts darbiniekiem uzņēmuma dīkstāves periodā

Komentāri

Pievienot komentāru