Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā atvērts pirmais diētisku ēdienu piegādes serviss Diētika.

Interneta vietnē dietika.lv tiek piedāvāti ēdieni, piemēram, «tievētājiem», kuriem svarīgas ir ēdiena kalorijas un sastāvs. Šis pakalpojums klientiem pieejams kopš oktobra beigām.

Diētikas ēdienkarti atbilstoši veselīga uztura pamatprincipiem esot palīdzējis izstrādāt Latvijas Diētas ārstu asociācijas priekšsēdētājs Andis Brēmanis. Viņš norāda, ka Diētikas mērķis esot palīdzēt aizņemtajiem un steidzīgajiem, kuriem dzīvesveids ir ļoti noslogots un ikdienā pietrūkst laika pašiem mājās gatavot veselīgas maltītes.

Lielākoties uzņēmuma ēdienkartē iekļauti sautēti, cepeškrāsnī cepti, vārīti vai tvaicēti ēdieni, kā arī vājpiena deserti un pašu cepta kliju maize bez miltiem. Ja ēdieni tiek cepti, tad pavāri uz pannas izsmidzinot vien pāris pilienus eļļas, kā arī sāli pievieno minimāli vai pavisam nemaz. Cukura vietā Diētikā izmanto dabisko saldinātāju stēviju, želatīna vietā – augu izcelsmes recinātāju agaru. Ēdienu sastāvā tiek izmantoti produkti ar samazinātu tauku saturu.

«Redzot lielo pieprasījumu un niecīgo piedāvājumu sabiedriskās ēdināšanas tirgū, izlēmām veidot veselīgu ēdienu piegādes servisu. Plānojam pavisam drīz atvērt arī Diētikas kafejnīcu,» stāstīja līdzīpašniece un idejas autore Olga Sukonnikova. «Plānojam atvērt Diētikas kafejnīcu uzreiz pēc Ziemassvētkiem Miera ielas rajonā,» viņa norādīja.

Jautāta, cik klientu pakalpojumu jau izmantojuši, O. Sukonnikova biznesa portālam db.lv sacīja: «Sākumā tie bija tikai draugi un paziņas, kuri aktīvi dalījās atsauksmēs sociālajos tīklos, tāpēc pēdējo nedēļu laikā klientu skaits ir krietni pieaudzis, un katru klientu sejā vairs nepazīstu. Reklāma «no mutes mutē», manuprāt, ir visefektīvākais pakalpojuma virzīšanas veids jaunam, mazam uzņēmumam, kas nevar atļauties pirkt reklāmas laukumus. Šobrīd mūsu pakalpojumus izmanto vairāki desmiti pastāvīgu klientu. «Vispastāvīgākais» ir mans bijušais priekšnieks Ēriks Stendzenieks (reklāmas aģentūras !Mooz īpašnieks un radošais direktors), kurš nu jau divas nedēļas ik dienu ēd pusdienas no Diētikas

Runājot par vidējo pasūtīja summu, Diētikas idejas autore skaidroja: «Pie mums var paēst pusdienas no Dienas piedāvājuma ēdienkartes par 2-3 latiem, bet, tā kā no Ls 5 mums ir bezmaksas piegāde Rīgas centrā, tad kolēģi birojos bieži vien noformē kopīgu pasūtījumu, lai tā summa būtu vismaz Ls 5. Klienti, kuri pasūta ēdienu visai ģimenei vairākām dienām, maksā līdz pat Ls 30. Mūsu «bestselleri» ir vistas un tītara gaļas kupāti, kā arī pašu cepta kliju maize bez miltiem. Tāpat klienti atzinīgi novērtē desertus un «salātu konstruktoru».»

«Līdz šim praktiski nekādu investīciju nebija - pagaidu mājaslapu veidojām paši, reklāmai netērājām. Turpmākās investīcijas būs atkarīgas no izaugsmes tempiem. Kafejnīcas iekārtošanā, jaunajā mājaslapā plānojam ieguldīt aptuveni Ls 6000,» atklāja O. Sukonnikova.

Šobrīd Diētikā ir viens pastāvīgs darbinieks - pati O. Sukonnikova, pārējie strādā uz līguma pamata.

Drīz ikvienam, kurš ievēro diētu vai rūpīgi skaita kalorijas, izvēloties ēdienus no dietika.lv piedāvājuma, būšot iespēja sekot līdzi kaloriju daudzumam, kā arī «punktiem», kas ir būtiski Svara vērotājiem. Tāpat Diētika nodrošināšot iespēju izvēlēties maltīti atbilstoši iecienītākajām tievēšanas metodēm – Pjēra Dikāna, Roberta Atkinsa diētām un citām.

Komentāri

Pievienot komentāru