Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 12 - 15 milj. eiro, SIA Graanul Pellets Inčukalnā plāno izveidot Baltijas kokskaidu granulu ražošanas milzi.

«Vēlamies radīt pašu modernāko un vienlaikus arī pēc ražošanas apjoma vienā ražotnē lielāko — ar jaudu 170 000 — 200 000 t gadā — kokskaidu granulu ražotni ne tikai Latvijā, bet visā Baltijā,» uzsver SIA Graanul Pellets valdes priekšsēdētājs Rauls Kirjanens.

Viņš norāda, ka kopējās kokskaidu granulu ražotnes izveides izmaksas tiek lēstas 12 — 15 milj. eiro, jo projekts atrodas projektēšanas un plānošanas stadijā, turklāt Latvijā ir sarukušas būvniecības izmaksas.

Transports

LDz Cargo rēķinās ar 10% kritumu

Latvijas dzelzceļa meitas uzņēmums LDZ Cargo šogad rēķinās ar 10% pārvadāto kravu kritumu. Pērn LDz Cargo pārvadāja 53,6 miljonus tonnu, kas ir par 4,2% mazāk nekā 2008. gadā.

Uzņēmējdarbība

Arī Kolonna lūdz tiesisko aizsardzību grupas uzņēmumiem

Kolonna grupa lūdz sākt tiesiskās aizsardzības procesu SIA Kolonna Invest un a/s Projekts Hanzas 12. Ja nebūtu cerības atjaunot uzņēmumu sekmīgu darbību, mēs nebūtu lūguši tiesisko aizsardzību, Db uzsvēra Kolonna grupas līdzīpašnieks Jānis Lasmanis.

Lauksaimniecība

Ziemājus sēj arvien vairāk

Graudaugu platības pērn nemainījās, bet atklātos laukos mazāk audzēti dārzeņi. Par to liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie dati par lauksaimniecības kultūru sējumu platībām 2009. gadā. Pērn graudaugu sējumu platības bija 540.8 tūkst. ha, kas ir par 0.6% mazāk nekā gadu iepriekš, bet salīdzinājumā ar pēdējo piecu gadu vidējo apjomu tās pieaugušas par 9%.

Komentāri

Pievienot komentāru