Citas ziņas

Vasarā netīšām uzspridzinājies vīrietis, kurš gribējis uzbrukt inkasācijas mašīnai

, 03.11.2009

Jaunākais izdevums

Jelgavas novada Valgundē uz autoceļa Kalnciems-Kūdra jūlijā atrastais līķis bijis vīrietis, kurš ar līdzdalībniekiem plānojis bruņotu uzbrukumu inkasācijas automašīnai, bet, neprofesionāli uzstādot spridzināšanas ietaisi, pats uzspridzinājies.

Savukārt līdzdalībnieki, kas toreiz no notikuma vietas aizbēga, šobrīd ir aizturēti.

26.septembrī aizturēts viens no līdzdalībniekiem, bet 27.oktobrī vēl divi nozieguma līdzdalībnieki, no kuriem viens izrādījies Krievijas pilsonis, kurš Latvijā atrodas nelegāli, informē VP Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākā inspektore Linda Neimane Zobena.

VP atgādina, ka 10.jūlijā uz ceļa Kalnciems - Kūdra, tika atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm, kā arī gar ceļa malu izmētāti ieroči un medību patronas.

VP darbinieki, veicot sākotnējās izmeklēšanas un operatīvās darbības, nepilnu 10 km attālumā no vīrieša līķa, atrada sadedzinātu automašīnu Audi 80 Avant, kas iepriekš bija nozagta Bauskas rajonā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Swedbank jauns pakalpojums uzņēmumiem

Lelde Petrāne, 15.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas, 15.augusta Swedbank sāk piedāvāt jaunu pakalpojumu uzņēmumiem - pašapkalpošanās inkasācijas seifu - skaidras naudas inkasācijai un nogādāšanai savā kontā. Pakalpojums izveidots, vadoties pēc klientu mūsdienu paradumiem, informē kredītiestāde.

Šis esot pirmais šāda veida aparāts Baltijā un ir izstrādāts speciāli pēc Swedbank pasūtījuma. Pirmais inkasācijas seifs ir uzstādīts Swedbank filiālē Rīga Plaza. Izpētot uzņēmēju aktivitāti inkasācijas seifa izmantošanā, to varēs ierīkot arī citās vietās Latvijā, kur būs pieprasījums, norāda banka.

Inkasācijas seifs izveidots, balstoties uz uzņēmumu vajadzībām, un apvieno bankomāta un inkasācijas funkcijas.

Lai sāktu izmantot inkasācijas seifu, uzņēmums paraksta filiālē līgumu un bez maksas saņem speciālos inkasācijas seifa lietošanas iepakojumus un veidlapas inkasējamās summas norādīšanai. Bankas darbinieks arī parādīs, kā lietot inkasācijas seifu. Pēc tam uzņēmējs turpmāk var pats lietot aparātu, iepakojumā ieliekot naudu, aizpildītu veidlapu un ievietojot inkasācijas seifā. Ievietotā nauda tiks inkasēta no seifa katru dienu un uzņēmuma kontā nonāks nākamajā darba dienā. Testa periodā pakalpojuma cena - 1 eiro par viena naudas iepakojuma inkasāciju + PVN.

Komentāri

Pievienot komentāru
Likumi

Grozīs likumu, lai celtu apsardzes darbības kvalitāti

Ieva Jurevica, 26.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima konceptuāli atbalstījusi jaunu Apsardzes darbības likuma projektu, kas paredz vairākas izmaiņas apsardzes komersantu darbībā.

Likumprojektā noteiktas izmaiņas attiecībā uz pārrobežu skaidras naudas pārvadājumiem, apsardzes pakalpojumu kategorijām, darbinieku formas tērpiem, darba līgumiem, sertifikātiem, veselības pārbaudēm, apsardzes darbinieku apmācību.

Likumprojektā paredzētas izmaiņas apsardzes pakalpojumu kategorijās – tiek izdalīti četri pakalpojumu veidi – apsardzes tehnisko sistēmu ierīkošana, fiziskā apsardze, tehniskā apsardze un inkasācijas apsardze. Šāds dalījums nepieciešams, lai noteiktu atbilstošas prasības attiecīgajā kategorijā ietilpstošajam pakalpojumu sniedzējam. Piemēram, inkasācijas pakalpojumu sniedzējam tiks noteiktas minimālās drošības prasības, nodrošināt darbiniekus ar atbilstošu ekipējumu, sakaru līdzekļiem un transportu, kā arī uzlikts pienākums inkasācijas apsardzes laikā apsardzes vadības centram nepārtraukti sekot inkasācijas apsardzes transportlīdzekļa atrašanās vietai un uzturēt sakarus ar inkasācijas apsardzes grupu. Gadījumā, ja inkasācijas apsardzi veic viens darbinieks, mašīnu paredzēts aprīkot ar intelektisko banknošu neitralizācijas sistēmu. Likumprojektā grozījumus par inkasācijas apsardzes darbības likumu nosaka Eiropas Parlamenta un Eiropas Savienības Padomes regula par eiro skaidras naudas profesionāliem pārrobežu autopārvadājumiem starp eirozonas dalībvalstīm, kuras prasību izpildei paredzēts pārejas periods līdz 2014. gada 1. janvārim.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apsardzes darbiniekiem nāksies ieviest jaunus un katrai firmai unikālus formas tērpus, lai nemaldinātu sabiedrību un novērstu negodīgu konkurenci.

Regula paredz vairākas izmaiņas likumā par apsardzes darbību. Valstij jānosaka institūcija, kas izsniegs pārrobežu skaidras naudas pārvadājumu atļauju un jāizstrādā kārtība, kādā šī atļauja tiks izsniegta.

Likumprojektā kā atbildīgā institūcija norādīta Valsts policija (VP), kuras uzdevums būs arī kontrolēt prasību izpildi. Vienlaikus ar jauno likumu paredzēts uzlabot apsardzes pakalpojumu kvalitāti un izskaust pārkāpumus apsardzes jomā – nodarbināšanu bez darba līgumiem vai apsardzes sertifikātiem, negodīgu konkurenci u.c.

Viena no likumprojektā paredzētajām prasībām ir stingrāka apsardzes darbinieku apmācības programma, kuru kontrolēs VP. Apmācību varēs sniegt izglītības iestādes, kas saņēmušas licences profesionālās izglītības programmu pārrobežu skaidras naudas pārvadājumu apsardzes darbinieka apmācībai. Apsardzes darbiniekiem būs jākārto kvalifikācijas pārbaudījums. Šī prasība gan neattiecas uz darbiniekiem, kuri nodarbojas ar apsardzes tehnisko sistēmu uzstādīšanu, apkopi un remontu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā un Lietuvā strādājošais inkasācijas un apsardzes pakalpojumu sniedzējs – Eurocash1 grupa – paplašina darbību Latvijā, pievienojot grupai SIA CBL Cash Logistics, ar mērķi veidot spēcīgu platformu, lai attīstītu inkasācijas pakalpojumu uzņēmumu Latvijā un domātu par tālāku attīstību Baltijas valstīs, informē uzņēmums.

SIA CBL Cash Logistics ir Citadeles grupas meitas uzņēmums, kas sniedz inkasācijas pakalpojumus un darbojas ar plašu inkasācijas tīklu visā Latvijā. SIA CBL Cash Logistics īpašnieku maiņas process uzsākts, lai banka Citadele fokusētos uz prioritārajiem biznesa virzieniem – privātpersonu un mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanu un kreditēšanu, un tas tiks pabeigts, kad abas puses saskaņos tehniskos un komerciālos jautājumus turpmākajai sadarbībai. Uzņēmuma apvienošanos un nosaukuma maiņu paredzēts uzsākt pēc īpašnieku maiņas noslēguma, aptuveni šī gada rudenī. Pārejas posma laikā uzņēmumu klienti tiks apkalpoti bez pārmaiņām, kā līdz šim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Saldo

Profesionālajiem naudas pārrobežu autopārvadājumiem atļaujas izsniegs policija

Elīna Pankovska, 09.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija būs tā institūcija, kas izsniegs atļaujas profesionālajiem pārrobežu skaidras naudas pārvadājumiem, kas pēc būtības ir apsardzes darbība. To paredz Ministru kabineta akceptētais Apsardzes darbības likumprojekts. Likumprojektā paredzēts, ka par atļauju izsniegšanu, būs jāmaksā valsts nodeva.

Likumprojekts izstrādāts, lai nodrošinātu Eiropas Parlamenta un Padomes regulas par eiro skaidras naudas profesionāliem pārrobežu autopārvadājumiem starp eirozonas dalībvalstīm piemērošanu Latvijā. Regula paredz, ka dalībvalstij ir jānosaka institūcija, kas izsniegs pārrobežu skaidras naudas pārvadājumu atļauju, un jāizstrādā kārtība, kādā atbildīgā institūcija izsniegs pārrobežu skaidras naudas pārvadājumu atļauju.

Atļaujas naudas pārvadājumiem varēs saņemt tikai tad, ja tiek izpildītas regulas prasības, turklāt likumprojekts paredz, ka Valsts policija veic skaidras naudas autopārvadājumu kontroli un nodrošina, ka tiek ievērotas Regulas noteikumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

DNB, SEB, Swedbank un G4S Lietuvā piemērots 16 miljonu eiro sods

Žanete Hāka, 21.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas Konkurences padome piemērojusi aptuveni 16 miljonu eiro lielu naudas sodu drošības dienestam G4S, kā arī trim lielākajām bankām – DNB bankas, AB, SEB bankas un Swedbank, liecina padomes paziņojums.

Lielākā soda nauda piemērota SEB bankai – 7,19 miljonu eiro apmērā, Swedbankai piemērotais sods ir 4,129 miljonu eiro, savukārt DNB bankai jāmaksā 2,5 miljoni eiro. G4S jāmaksā 2,7 miljonus eiro. Lietuvas DNB banka jau biržā paziņojusi, ka pārmetumus neatzīst un sodu pārsūdzēs Lietuvas tiesībsargājošajās instancēs.

Sods uzlikts, jo bankas ar drošības dienestu noslēgušas līgumus, kas ierobežo konkurenci skaidras naudas tranzīta un inkasācijas tirgū. Bankas vienojušās iegādādies inkasācijas pakalpojumus vienīgi no G4S, tādējādi ievērojami ierobežojot citu pakalpojumu sniedzēju iespēju konkurēt šajā segmentā. Uz noteiktu laiku bankas nevar izmantot naudas inkasācijas pakalpojumus, ko piedāvā G4S konkurenci, pat ja tie piedāvā labākus nosacījumus. Konkurences padome uzsver, ka svarīgi atzīmēt, ka izmaksas, kas rodas saistībā ar skaidras naudas pārvaldi, bieži vien sedz banku klienti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Divus mēnešus ieputinātā automašīnā izdzīvojušais: es nemaz negribēju, lai mani izglābj

Gunta Kursiša, 22.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrs, kurš pagājušajā ziemā divus mēnešus bez ūdens un ēdiena automašīnā izdzīvoja divus mēnešus, gadu pēc viņa «izglābšanas» pavēstījis, ka patiesībā tas bijis lieliski pavadīts laiks un ka viņš nemaz nav vēlējies, lai viņu kāds atrod un izglābj, vēsta thelocal.se.

Gadu pēc 45 gadus vecā vīrieša atrašanas ieputinātā automašīnā netālu no Ūmeo pilsētas Zviedrijas Ziemeļaustrumos viņš piekritis intervijai. Jau rakstīts, ka vīrietis ieputināts automašīnā atradies divus mēnešus – no decembra līdz februārim, un viņu automašīnā, kas apstājusies uz meža ceļa, atraduši sniega motociklu vadītāji.

«Es gribēju pārziemot kā lācis,» norādīja vīrietis. Viņa piedzīvojums esot sācies 2011. gada rudenī, kad, vēloties pārmaiņas dzīvē, viņš esot pārcēlies uz Zviedrijas ziemeļdaļas pilsētu Ūmeo. Tomēr vīrietim nav izdevies nedz atrast mājvietu, nedz darbu. Tuvojoties Ziemassvētkiem, viņš nolēma tos svinēt, pavadot laiku mežā. «Es gribēju rast mieru,» Zviedrijas laikrakstam stāstīja vīrietis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Eurocash1 iegādājusies visus Evor Inkasācija klientu aktīvus

Dienas Bizness, 16.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izvēršot darbību Latvijā, drošības un inkasācijas pakalpojumu kompānija Eurocash1 iegādājusies visus SIA Evor Inkasācija klientu aktīvus. Investīcijas klientu portfeļa paplašināšana nodrošinās turpmāku tirgus daļas pieaugumu inkasācijas pakalpojumu sektorā un apgrozījuma pieaugumu jau tuvākajā laikā, informē uzņēmumā.

Kā norāda Eurocash1 valdes loceklis Andris Kaulakans, līdzšinējie darbības panākumi inkasācijas pakalpojumu nozarē bija saistīti ar uzvarām konkursos par inkasācijas pakalpojumu nodrošināšanu vairākiem Latvijā atpazīstamiem uzņēmumiem un izdevīgiem piedāvājumiem (cenas un kvalitātes attiecība), kā arī regulārām investīcijām kompānijas paplašināšanā un kompānijas darba pieredzi Baltijas tirgū.

«Gan mātes kompānija Eurocash1, UAB, gan Eurocash1 SIA veic nozīmīgas investīcijas uzņēmuma attīstībā. Atšķirībā no tehniskās vai fiziskās apsardzes, kad noslēdzot sadarbības līgumu, to var nodod uz izpildi sadarbības partneriem, inkasāciju nevar uzticēt trešajām personām, jo risks ir pārāk liels, līdz ar to, sākotnēji jāveic ievērojami ieguldījumi. Uzņēmuma darbības laikā tika ieguldīti līdzekļi inkasācijas telpu izveidē, tika iegādāts jauns aprīkojums skaidrās naudas apstrādei, kā arī skaidrās naudas transportēšanas autoparks,» saka A.Kaulakans.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar eiro ieviešanu, iespējams, no nākamā gada varētu sadārdzināties arī inkasācijas pakalpojumi.

Uzņēmumiem būs jāievēro stingrāki noteikumi, veicot inkasācijas darbības, un tieši tas ir iemesls varbūtējam cenu kāpumam. Pašlaik Iekšlietu ministrija, Drošības biznesa asociācija un sociālie partneri izstrādā jaunu apsardzes darbības likumprojektu. Esošā likuma pārstrāde ir saistīta ar daudziem jautājumiem, kas jāatrisina apsardzes nozarē, bet vienas no svarīgākajām ir izmaiņas, kas saistās tieši ar eiro ieviešanu.

Daļa nozares uzņēmumu prognozē, ka, iespējams, pēc prasību ieviešanas varētu sadārdzināties inkasācijas pakalpojuma cena, savukārt aptaujātie uzņēmumi, kas izmanto inkasācijas pakalpojumus, pagaidām nesatraucas, norādot, ka nekas neliecina par krasu cenu kāpumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nežēlīga slepkavība veikalā Āgenskalnā, policija aizturējusi 50 gadus vecu vīrieti

Lelde Petrāne, 10.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdienas naktī Āgenskalnā kādā veikalā iegājis vīrietis un ar pieciem šāvieniem nogalinājis apsargu un smagi ievainojis veikala pārdevēju, vēlāk vīrietis veicis apšaudi citā veikalā, kur ticis aizturēts, informē policija.

Sestdien, 8.martā pulksten 1.20 naktī policija saņēmusi izsaukumu uz kādu veikalu Āgenskalnā, kur noticis uzbrukums veikala apsargam un pārdevējai. Policisti mobilizēja policijas ekipāžas un devās uz notikuma vietu, kur atrada nogalinātu 50 gadus vecu veikala apsargu un smagi ievainotu pārdevēju – 49 gadus vecu sievieti.

Policisti uzsāka personas meklēšanu un pēc kāda laika saņēma informāciju par apšaudi citā veikalā – Dzirciema ielā. Ierodoties notikuma vietā, policisti aizturēja iespējamo uzbrucēju, kuru bija neitralizējis kāds drosmīgs veikala apmeklētājs. Aizturēšanas brīdī vīrietis bija aptuveni divu promiļu reibumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV apsardzes firma "Brink's" iegādāsies Lielbritānijas apsardzes kompānijas "G4S" inkasācijas pakalpojumu biznesu 14 valstīs, tostarp arī Baltijas valstīs, teikts "Brink's" paziņojumā.

Darījuma vērtība ir 860 miljoni ASV dolāru (aptuveni 790 miljoni eiro).

"Brink's" pirks "G4S" inkasācijas pakalpojumu biznesu Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, kā arī Beļģijā, Čehijā, Dominikānā, Filipīnās, Indonēzijā, Īrijā, Kiprā, Kuveitā, Malaizijā, Nīderlandē un Rumānijā.

"G4S" inkasācijas biznesa kopējais apgrozījums šajās valstīs pērn bijis apmēram 800 miljoni ASV dolāru (aptuveni 735 miljoni eiro).

Kā liecina informācija "Firmas.lv", Latvijā inkasācijas pakalpojumu sniedzēja AS "G4S Cash Services Latvia" dibināta 2001.gadā. 2018.gadā uzņēmums strādāja ar 6,863 miljonu eiro apgrozījumu un 551 660 eiro peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Swedbank: 1.ceturkšņa laikā inkasācijas apjomi pieauguši par trešdaļu

Dienas Bizness, 05.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumi arvien biežāk izvēlas inkasācijas pakalpojumus savas naudas plūsmas vadīšanai, tādejādi šā gada pirmajā ceturksnī inkasētās naudas apjoms pieauga par 31%, liecina Swedbank dati. Martā inkasētās naudas apjoms pārsniedza 55 miljonus eiro.

Inkasācijas popularitāti būtiski ietekmēja eiro ieviešana. Uzņēmēji, kuri savā ikdienas darbā saskaras ar skaidras naudas apriti, tieši eiro ieviešanas laikā, novērtēja šī pakalpojumu ērtību un turpmāk arvien biežāk sāka izvēlēties par labu inkasācijas veikšanai. Tā ļauj gan samazināt uzņēmuma izdevumus, gan lietderīgāk izmantot darbinieku resursus, gan arī palielināt uzņēmuma drošību.

Swedbank internetbankā uzņēmumiem ir pieejams arī speciāls kalkulators, kurā uzņēmēji var ievadīt vidējo inkasācijai nododamo banknošu un monētu summu un izrēķināt inkasācijas cenu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Papildināta - Parīzes terora aktu upuru skaits sasniedzis 129

LETA—AFP/BBC/REUTERS/THE LOCAL/DPA, 14.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parīzes terora aktu upuru skaits sasniedzis 129, bet ievainoti 352 cilvēki.

99 no ievainotajiem šobrīd ir kritiskā stāvoklī, kas vairo bažas, ka teroristu noslepkavoto skaits pieaugs.

Starp Parīzes terora aktu upuriem ir vismaz trīs ārvalstnieki - divi beļģi un viens portugālis.

Kā ziņots, naktī uz sestdienu notika teroristi uzbrukumi sešās dažādās Parīzes vietās.

Tīmeklī publiskotā paziņojumā atbildību par terora aktiem uzņēmies teroristiskais grupējums Islāma valsts.

«Astoņi brāļi, bruņoti ar sprāgstvielu jostām un triecienšautenēm,» veica «svētīgo uzbrukumu (..) krustnešu Francijai», teikts paziņojumā.

Paziņojumā, kas publicēts gan arābu, gan franču valodā, izteikti turpmāki uzbrukuma draudi Francijai, kamēr «tā turpinās savu krustnešu kampaņu».

Komentāri

Pievienot komentāru
Saldo

Naudas līdzekļu uzskaite

Silvija Gulbe, starptautiskās auditorkompānijas SIA «Grant Thornton Rimess» partnere, 27.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Naudas līdzekļi ir uzņēmuma komercdarbības galvenais tiešais resurss, ar kuru uzņēmums veicina sava kapitāla pieaugumu. Naudas līdzekļi ir uzņēmuma apgrozāmo līdzekļu likvīdākā daļa, to uzskaite nav sarežģīta, tomēr bieži uzņēmumu grāmatvedībā tiek pieļautas neprecizitātes naudas līdzekļu uzskaitē. Jāuzsver - naudas līdzekļu uzskaite ir reglamentēta daudzos normatīvos dokumentos.

Vispirms jāatzīmē, ka atbilstoši Gada pārskatu likuma prasībām bilancē uzrāda tikai naudu, bet naudas plūsmas pārskatā uzrāda naudu un naudas ekvivalentus. Savukārt, pēc starptautiskajiem grāmatvedības standartiem bilancē uzrāda naudu un tās ekvivalentus.

Dažāda pieeja

Praksē ir izveidojusies situācija, ka uzņēmumi dažādi uzrāda naudas līdzekļus gada pārskatā. Sakarā ar to pārskata lietotāji papildus informāciju var iegūt finanšu pārskata pielikumā, kurā jābūt norādītai naudas un tās ekvivalentu uzskaites politikai, kā arī būtu jāatšifrē bilances postenis nauda gadījumā, ja tajā ir ietverti arī naudas ekvivalenti. 2011. gada 21. jūnija Ministru kabineta noteikumos Nr. 481 «Noteikumi par naudas plūsmas pārskata un pašu kapitāla izmaiņu pārskata saturu un sagatavošanas kārtību» pirmo reizi ir sniegta naudas definīcija. Šo noteikumu izpratnē:

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Bankas: Nevajag ļauties panikai, bankomātos izņemot skaidru naudu

Žanete Hāka, 13.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziņas par ārkārtējās situācijas izsludināšanu Latvijā radījušas vēlmi daļai iedzīvotāju nodrošināties ar skaidru naudu, taču banku pārstāvji uzsver, ka pastiprināti to nevajadzētu darīt, un jau vairāki tirgotāji paziņojuši, ka pieņem tikai bezskaidras naudas maksājumus.

"Bankomātu monitorings notiek nepārtraukti un šobrīd nav novērota palielināta klientu plūsma izņemt skaidras naudas līdzekļus," saka AS "Swedbank" Mediju attiecību vadītājs Jānis Krops.

"Protams, jāņem vērā, ka ārkārtas stāvokļa izsludināšana visā valstī var radīt vēlmi nodrošināties ar skaidras naudas krājumiem, tomēr gribētos atgādināt, ka nevajag ļauties panikai – bezskaidras naudas norēķini norit bez aizķeršanās, turklāt jāpatur prātā, ka skaidra nauda ir salīdzinoši netīra un pēc tās lietošanas īpaši rūpīgi jāievēro higiēna un jāmazgā rokas," viņš uzsver. Tāpat pārāk liela skaidras naudas glabāšana var radīt garnadžu vēlmi šo naudu iegūt savās rokās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) iepirkuma rezultātiem arī nākamgad valsts pensijas, pabalstus vai atlīdzības saņēmēja dzīvesvietā piegādās VAS Latvijas Pasts.

Pieaugot moderno tehnoloģiju izmantojumam, šo ekskluzīvo pakalpojumu izvēlas arvien mazāk klientu, tādējādi sadārdzinoties tā pašizmaksai, ko papildus ietekmē arī skaidras naudas inkasācijas pakalpojumu cenu kāpums, investīcijas drošības jautājumu risināšanā, nepieciešamais darba samaksas pieaugums pensiju un pabalstu piegādē iesaistītajiem darbiniekiem, kā arī paredzamā degvielas cenu palielināšanās, ko nosaka akcīzes nodokļa pieaugums no 2020.gada.

Latvijas Pasts piedalījās VSAA 2019.gada 26.jūlijā izsludinātajā iepirkumā un tika atzīts par uzvarētāju, no 2020.gada šo skaidras naudas piegādes pakalpojumu dzīvesvietā VSAA klientiem piedāvājot nodrošināt par tarifu 4,88 eiro, bet no 2021.gada – par 5,28 eiro. Minētā pakalpojuma sniegšana par zemāku tarifu uzņēmumam būtu finansiāli neizdevīga. Līdz šā gada beigām pensiju piegādes pakalpojuma cena ir 2,39 eiro

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Inkasācijas automašīnas šoferis nozudis kopā ar miljonu eiro

LETA--AFP, 11.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijā netālu no Parīzes pirmdien nozudis inkasācijas automašīnas šoferis kopā ar aptuveni miljonu eiro, ziņu aģentūru AFP informēja avoti policija.

28 gadus vecais šoferis ap plkst.6 (plkst.7 pēc Latvijas laika) apturēja autofurgonu pie kompānijas «Western Union» biroja Oberviljē, netālu no Parīzes, un palika automašīnā, kamēr viņa kolēģi iegāja birojā.

«Kad viņi iznāca laukā, autofurgons un šoferis bija prom,» ziņu aģentūrai AFP sacīja kāds avots policijā.

Autofurgons drīz pēc tam tika atrasts pāris kvartālus no «Western Union» biroja. Transporta līdzekļa durvis bija atvērtas un nauda pazudusi. Arī šoferis nekur nebija atrodams.

Inkasācijas kompānija «Loomis» medijiem notikušo vēl nav komentējusi.

Pēdējo reiz liela naudas summa šādā veidā Francijā tika nozagta 2009.gadā, kad inkasācijas mašīnas šoferis pazuda kopā ar 11,5 miljoniem eiro. Viņš tika notverts aptuveni nedēļu pēc zādzības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Somālijas islāmistu grupējums aicina uzbrukt tirdzniecības centriem Rietumos

LETA--BBC, 23.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somālijas islāmistu grupējums Al Shabab sestdien publiskotā video aicinājis musulmaņus uzbrukt tirdzniecības centriem ASV, Kanādā, Lielbritānijā un citās rietumu valstīs.

ASV iekšzemes drošības ministrs Džehs Džonsons pēc šiem draudiem aicinājis cilvēkus lielveikalos būt modriem.

Al Shabab 2013.gadā sarīkoja uzbrukumu lielveikalam Kenijas galvaspilsētā Nairobi. Teroraktā dzīvību zaudēja 67 cilvēki.

Džonsons intervijā telekanālam CNN norādīja, ka šie draudi ir daļa no jaunas terorisma fāzes, kur uzbrukumus veic «neatkarīgi spēlētāji pašu zemē».

«Vienmēr, kad teroristu organizācija aicina uzbrukt konkrētai vietai, mums tas ir jāuztver nopietni,» norādīja Džonsons.

Teroristu publiskotajā video tiek aicināts uzbrukt amerikāņiem vai ebrejiem piederošiem tirdzniecības centriem Rietumos. Konkrēti minēts Minesotas lielveikals Mall of America un Kanādas lielveikals West Edmonton Mall, kā arī Londonas galvenā iepirkšanās iela - Oksfordstrīta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzelzceļa stacijā Vācijā otrdien vīrietis ar nazi sadūris četrus cilvēkus, no kuriem viens no gūtajiem ievainojumiem miris.

Uzbrucējs ir arestēts. Policija pieļauj, ka uzbrukums bijis «politiski motivēts», ziņoja mediji.

«Divi cilvēki ir smagi ievainoti, viens atrodas kritiskā stāvoklī,» pēc uzbrukuma Grafingā paziņoja Bavārijas zemes policijas preses pārstāvis. Vietējais laikraksts Merkur ziņo, ka viens uzbrukumā ievainotais miris. Sadurti 43, 55 un 58 gadus veci vīrieši, bet 50 gadus vecs vīrietis no ievainojumiem miris.

Vietējie mediji, atsaucoties uz aculieciniekiem, ziņoja, ka vīrietis uzbrukuma laikā kliedzis Allahu akbar (Dievs ir dižens), bet varasiestādes to vēl nav apstiprinājušas, vien atzīstot, ka viņš izkliedzis «politiskus paziņojumus».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aiztur vīrieti, kas krāpies ar ugunsdzēsības aparātu tehnisko pārbaužu veikšanu

Jānis Rancāns, 15.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki 2011. gada 10. jūnijā Rīgā, kādā Ķengaraga autoservisā aizturēja 1970. gadā dzimušu vīrieti, kurš veica krāpnieciskas darbības, piedāvājot veikt ugunsdzēsības aparātu ikgadējo tehnisko pārbaudi, kā apliecinājumu uzlīmējot attiecīgu uzlīmi.

Faktiski aizturētais vīrietis nekādu ugunsdzēsības aparātu tehniskā stāvokļa pārbaudi neveica, bet, iznesot ugunsdzēsības aparātus no servisa teritorijas, šiem aparātiem uzlīmēja viltotas uzlīmes par pārbaudes veikšanu.

Aizturētais vīrietis nekad nav strādājis uzņēmumā, kas Latvijā piedāvā ugunsdzēsības aparātu tehniskā stāvokļa pārbaužu pakalpojumus, bet attiecīgās uzlīmes ar logo viltojis.

Viltotās uzlīmes var vizuāli atšķirt pēc uzlīmes aizsardzībai paredzētās hologrammas, kuras aizturētais vīrietis pats pārlīmēja no vecajām tehnisko apkopju uzlīmēm, vai arī hologrammas vietā līmējis pavirši izgrieztas līdzīgas folija formas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Policija aiztur ar ieroča maketu bruņojušos stopotāju

Lelde Petrāne, 17.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vakar, Cēsu iecirkņa darbinieki aizturējuši kādu 25 gadus vecu vīrieti, kurš, izmantojot automāta maketu, mēģināja ar stopiem nokļūt līdz Rīgai. Taču, pateicoties iedzīvotāju modrībai un policijas ātrai reaģēšanai, vīrietis nepilnas pusstundas laikā tika aizturēts Siguldā, informē Valsts policija.

Vakar no rīta Cēsu iecirknī tika saņemta informācija no kādas autovadītājas, ka uz ceļa Rīga - Veclaicene - Igaunijas robeža, ceļa posmā no Bērzkroga līdz Ieriķiem kāds vīrietis, turot rokās šaujamierocim līdzīgu priekšmetu, pārvietojas pa ceļa nomali un cenšas apturēt kādu no garāmbraucošajiem transportlīdzekļiem. Pēc informācijas saņemšanas uz norādīto ceļa posmu nekavējoties devās policijas ekipāža. Īsi pēc pirmā zvana policijā tika saņemta jauna informācija, ka, iespējams, tas pats vīrietis ir iekāpis sabiedriskajā transportlīdzeklī - autobusā, kas devās no Cēsīm uz Rīgu, un draudējis vadītājam ar ierocim līdzīgu priekšmetu. Kā vēlāk policija noskaidroja, vīrietis bija piedraudējis autobusa vadītājam un prasījis viņu nogādāt Rīgā, taču autobusa vadītājs atteicās pakļauties, kā rezultātā starp abiem izcēlās strīds un autobusa vadītājs guva galvas traumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Jauna, novatoriska Sennebogen kokapstrādes mašīna patērē par trešdaļu mazāk degvielas

Sadarbības materiāls, 14.09.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mašīnbūves uzņēmums Sennebogen Maschinenfabrik GmbH tirgū ieved ekonomiskākus Green Efficiency Drive (GED) modeļus, kas palīdz ietaupīt gandrīz 30 % degvielas.

Vācijas mašīnbūves uzņēmums Sennebogen Maschinenfabrik GmbH ražo īpaši zāģētavām un citiem baļķu apstrādātājiem paredzētas pick and carry kokapstrādes mašīnas, kurām ir īpaša pamatnes platforma un augšējā platforma jeb tornis, kas rotē 360 grādu leņķī. Sennebogen pārstāvis Matiass Ibelakers [Matthias Übelacker] stāsta, ka pēdējo divu gadu laikā tirgū ievestā modernā Green Efficiency Drive (GED) modeļa pamats ir novatoriska, elektriska pamatnes platforma, ar kuras palīdzību degvielas patēriņu izdevās samazināt par gandrīz 30 %. Tas bija iespējams, pateicoties viedajai ritošās daļas elektropiedziņas enerģijas pārvaldes sistēmai, kas iejaucas, ja tiek konstatēta neizmantota enerģija – piedziņa darbam izmanto enerģiju, kas rodas bremzējot. Rezultāts ir labāk vadāma mašīna ar mazāku motoru, kas izmanto mazāk enerģijas un mazāk piesārņo vidi – tomēr ar tādu pašu efektivitāti un efektivitāti kā iepriekšējie modeļi. Elektriskās piedziņas enerģiju dīzeļmotoram ražo ģenerators.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Robins Huds ir atgriezies

, 07.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar Dienvidāfrikas policijas sniegto informāciju to samulsinājis mūsdienu «Robins Huds», kurš naudu, ko nozadzis no lielas savrupmājas, izdāļājis kalpotājiem, kas šajā mājā strādāja, vēsta BBC.

Viņš no mājas, kurā ir 56 istabas, seifa paņēmis dārgus juvelierizstrādājumus un 50 000 rendu (nedaudz vairāk nekā 6 tūkstoši ASV dolāru), kā arī šaujamieroci.

Tad, kad vīrietis jau gatavojies bēgt, viņš pajautājis personālam, vai viņiem ir nepieciešama nauda, un atstājis 10 000 rendu.

Turklāt vīrietis nozieguma brīdī bija uzvilcis drēbes, ko viņš nesen bija nozadzis no šīs mājas. Pirms divām nedēļām mājā ielauzās vīrietis, kura vienīgais guvums bija daži apģērba gabali.

Otrajā laupīšanas reizē vīrietis vienu no mājas iemītniekiem saņēmis gūstā un, piedraudot ar ieroci, licis viņam izrādīt visas istabas. Pārējos cilvēkus, kas atradušies mājā, viņš ieslodzījis virtuvē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija (VP) šoruden Teikas apkaimē aizturējusi kādu aptuveni 30 gadus vecu Rīgas iedzīvotāju, kurš bija plānojis nolaupīt un nogalināt divus cilvēkus, izspiežot no tiem kriptovalūtu aptuveni pusmiljona eiro vērtībā, informē VP.

Septembrī VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 1.nodaļas darbinieki operatīvās darbības rezultātā pārtvēra informāciju par to, ka 1989.gadā dzimis Rīgas pilsētas iedzīvotājs plāno kādas personas nolaupīšanu. Noziedznieka mērķis bija prettiesiski iegūt cietušajam piederošos maksāšanas līdzekļus - kriptovalūtu, pārskaitot to uz citiem kriptovalūtas makiem. Pēc tam viņš plānoja nolaupīto personu nogalināt. Sava nodoma realizēšanai viņš aktīvi kriminogēnā vidē ārzemēs meklēja personas, kuras izdarīs šo noziegumu.

Par minēto faktu nekavējoties tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 15.panta trešās daļas un Krimināllikuma 153.panta pirmās daļas - par sagatavošanos personas nolaupīšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kādu rītu vācu students atvēris laikrakstu un tajā ieraudzījis savu fotogrāfiju, kas tajā tika publicēta, lai brīdinātu – šis jaunietis ir starptautisks terorists, vēsta thelocal.de.

Rakstā, kuram pievienota vācu studenta fotogrāfija, stāstīts par kādu Emrahu E. (Emrah E.), ko Vācijas un Turcijas varas iestādes saista ar Āfrikas teroristu grupu a-Shabab. Teroristu patlaban cenšas notvert Kenijas policija, jo viņš tiek turēts aizdomās par plāniem uzbrukt šai Austrumāfrikas valstij.

Rakstam pievienotajos fotoattēlos redzams kāds vīrietis pretskatā un profilā. Tomēr, kā izrādās, divās dažādās fotogrāfijās redzami divi dažādi cilvēki, turklāt viens no tiem ir Vācijas students, bet otrs kāds vīrietis no Štutgartes, pēc atgadījuma rakstīja laikraksts Die Welt.

Pirms jaunietis atklāja, ka viņa fotogrāfija pievienota rakstam par terorismu, attēls līdz šim «ceļojis» pa pasaules izlūkdienestiem, kā arī ticis publicēts vairākos Vācijas laikrakstos, ieskaitot Die Welt.

Komentāri

Pievienot komentāru