Jaunākais izdevums

«Laikam jau būšu nepopulārs, sakot, ka ļoti zemu vērtēju Ingunu Sudrabu - dažādu iemeslu dēļ,» paziņojis savulaik par politikas pelēko kardinālu dēvētais Dans Titavs.

«Viņa spēj darboties tikai tad, ja ir amatā. Turklāt Sudrabas darbu Valsts kontrolē es arī nevērtēju augstu. Rakstīt preses relīzes par to, ka viss ir slikti, spēj arī žurnālisti. Tam nav vajadzīga budžeta organizācija, kas apveltīta ar milzīgu varu. Sudrabas atzinumi par to, ka viss ir slikti, nenozīmē neko, ja nav rezultātu. Gribētos redzēt, kas darīts, lai slikto novērstu - proti, konkrētus ieteikumus.

Atceros ģenerālprokurora teikto, ka Valsts kontroles auditi nekādā veidā nekorelējas ar prokuratūras darbu. Tātad Valsts kontroles atzinumi ir tikai konstatācijas,» viņš sacījis intervijā laikrakstam Neatkarīgā.

«Sudraba ir tipisks amatu politiķis ar amata reitingu, gluži kā bijušais KNAB priekšnieks Aleksejs Loskutovs. Man šķiet, ka Ingunai Sudrabai nav lielu izredžu izveidot savu partiju un būt veiksmīgai tās līderei. Viņa ir izteikta individuāliste, ilglaicīga Latvijas ierēdne, neraugoties uz to, ka tiek dēvēta par lokomotīvi, kas stāv uz rezerves sliedēm,» teicis D. Titavs.

«Ja Sudrabas kundze patiešām kaut ko grib darīt politikā, ir pēdējais laiks. Nemitīgā tielēšanās - te ies, te - neies - nav politiķa cienīga rīcība,» viņš norādījis laikrakstam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas pilsoņa Pētera Avena aktīvu vērtība, neraugoties uz ES un ASV sankciju ietekmi, pieaugusi par aptuveni miljardu ASV dolāriem, liecina “Bloomberg Billionaires Index” dati uz šā gada 1.martu.

Tā ir aptuveni tikpat liela summa, cik gada laikā Latvija piesaista ārvalstu tiešajās investīcijās. Ja 2022.gada maijā saskaņā ar “Bloomberg” aplēsēm Avens bija 5,3 miljardus ASV dolāru vērts, tad tagad viņa turība lēšama 6,31 miljarda ASV dolāru apmērā. Planētasbagātāko cilvēku sarakstā viņš ierindojies 429 vietā.

Ņemot vērā Avenam noteiktās Eiropas Savienības un ES sankcijas, šobrīd viņa aktīvi ir iesaldēti un līdz ar to arī investīciju iespējas ir ierobežotas.

Latvijā procesu komentētājs Dans Titavs, kurš savulaik bijis arī premjera Einara Repšes padomnieks, vēlāk arī aizsardzības ministra biroja vadītājs, savā “Titava Laboratorijas” Youtube kanālā pauda dažādi vērtētu viedokli, ka varbūt mums ir vērts ļoti pragmātiski un Latvijai izdevīgi strādāt pie tā, lai Avenam sankcijas noņemtu un viņa miljardi tiktu ieguldīti Latvijā, piemēram, jaunas dronu rūpnīca būvniecībā, tā stiprinot arī Latvijas aizsardzības spējas. “Var nebūvēt tieši dronu rūpnīcu, bet ko citu – galvenais, lai Avens, kurš Krievijā ieguldījis milzu naudu, to iegulda Latvijā un tā pierāda savu lojalitāti Latvijai,” tā Dans Titavs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmējdarbībā problēmas rada nevien politiskie aspekti, bet arī tas, ka paši uzņēmēji vēl ir ļoti jauni – tāpat, kā pati valsts. Uzņēmēji, kas pirms 20 gadiem pirka kefīru un dzīvoja Pļavniekos, tagad ar trīs miljoniem latu kontā ir gatavi visu pamest un vairāk neko nedarīt.

Šādu viedokli raidījumā Dienas rīts pauda politikas vērotājs, savulaik no Jaunā laika izslēgtais biedrs, Einara Repšes līdzgaitnieks Dans Titavs, uzsverot gan, ka, protams, valstī ir arī tādi uzņēmēji, kas ir uzņēmēji pēc savas dabas.

Pēc Titava domām, uzņēmējs nav cilvēks, kuram kontā ir desmit miljoni latu, bet gan tāds cilvēks, kurš ir spējīgs biznesu uzbūvēt no nulles un azartiski turpināt to attīstīt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienotības

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekspremjers Einars Repše, kurš patlaban darbojas biedrībā Latvijas attīstībai, iesniedzis partijai Vienotība iesniegumu par izstāšanos no partijas.

Iesniegumā Vienotības līderei Solvitai Āboltiņai Repše atklājis, ka viņa nākotnes plāni saistīti ar jaunas partijas dibināšanu.

Tāpat tika saņemts arī Edgara Jaunupa iesniegums par izstāšanos no partijas, apliecina Vienotības preses sekretāre Laila Timrota.

Iepriekš diskusijas izraisīja biedrības Latvijas attīstībai reklāmas kampaņa, kurā bija redzams Repše, kurš vēl bija Vienotības biedrs. Partija plānoja vērsties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), lai skaidrotu, ka tā nav saistīta ar biedrības Latvijas attīstībai reklāmu.

Komentāri

Pievienot komentāru